2025-08-13
【#思思賢美食推介 】灣仔慢活午餐約會!🥰 老公撐枱腳 同老公撐枱腳,去咗灣仔月街嘅Sleepyhead嘆個悠閒午餐!呢間Cafe主打創意三文治,仲有好多咖啡同酒選擇!環境好chill好cozy,啱晒慢慢hea~我哋兩個分別叫咗Signature Sandwich Set:烤牛肉三文治 (Satay Roasted Beef Sandwiches): 烤牛肉好juicy,沙嗲醬好惹味,加埋煎蛋🍳、香港風味嘅香草醬同埋牛油生菜🥬,真係好夾!😋 (食評:整體味道好豐富,沙嗲醬同香草醬嘅配搭好有驚喜!)叉燒豬肉三文治 (Char Siu Pork Sandwich): 叉燒鬆化入味,配埋煎蛋、蔥蓉同牛油生菜,好有香港特色!🤤 (食評:叉燒好有水準,唔會太乾,醬汁調教得啱啱好!),另加牛油果好好食~兩個Set都配有沙律🥗,好fresh!我哋嘅飲品分別叫咗冰美式咖啡☕️ (Iced Americano) 同檸檬特濃咖啡🍋 (Lemonade Espresso),咖啡都唔錯,檸檬特濃咖啡幾清新!呢度仲有免費Wi-Fi📶!老公走咗之後,我仲做咗陣嘢添!店員同老闆都好nice~👍🏻喺灣仔鬧市都可以享受慢
喺灣仔鬧市都可以享受慢活嘅感覺,真係好正!🥰