2019-08-07 621 浏览
推薦指數:🤩🤩🤩🍦WILD SUMMER HK$48好Fresh的甜品! 講起乳酪,Smile Yogurt絕對係我心目中的Number 1 🥇一杯份量好足料,乳酪味道酸味道剛好🤤食完完全唔會覺得Heavy👍🏻而且用的都係新鮮水果,配搭埋乳酪,係夏天食就最清新啦☀️今次嗌左個Wild Summer~分別有荔枝鮮果肉、芒果、菠蘿乾片加紅莓醬,的確好配合夏日主題~同朋友兩個人一齊SHARE一杯係岩岩好呀!😀
推薦指數:🤩🤩🤩

🍦WILD SUMMER HK$48

而且用的都係新鮮水果,配搭埋乳酪,係夏天食就最清新啦☀️

2019-07-27
2019-08-04 345 浏览
Simle yogurt又好味又夠靚次次飯後經過都忍唔住食Mango FeverYogurt酸酸甜甜,唔會有好假既牛奶雪糕味。而且每款都已經set好材料~岩晒選擇困難既我
Simle yogurt又好味又夠靚
次次飯後經過都忍唔住食

Mango Fever
2019-06-27 439 浏览
都OK嘅乳酪甜品喺尖沙咀返工,有時下午茶都會買個乳酪嚟食。比起食雪糕,薯片,朱古力,糖,呢個乳酪相對地應該健康啲,起碼叫做有生果呀。Fruity Fruity叫咗呢個比較多生果嘅乳酪來做下午茶。始終都係因為叫外賣,加咗個蓋,所以個外型都唔太好睇,同埋冇好似即刻食咁凍囉。生果有芒果,士多啤梨,藍莓,蜜瓜,同仲有一球莓味既雪芭。都唔錯既,個人覺得乳酪甜得濟,但係配合埋酸酸尾尾嘅雪芭都叫做OK,感覺中和左。不過都好似肥肥地,唔好食咁多。
都OK嘅乳酪甜品

喺尖沙咀返工,有時下午茶都會買個乳酪嚟食。

Fruity  Fruity
Fruity  Fruity

Fruity Fruity

叫咗呢個比較多生果嘅乳酪來做下午茶。

生果有芒果,士多啤梨,藍莓,蜜瓜,同仲有一球莓味既雪芭。

不過都好似肥肥地,唔好食咁多。
2019-06-27 210 浏览
推薦指數:🤩🤩🤩Smile yogurt真係好食又夠靚!每次食都忍唔住先影張靚相先😍 作為food blogger, 相信見到美食當前,一定流哂口水,笑住咁去享受美食啦🤤🤤Banana Split. 完美無瑕的經典配搭:朱古力x香蕉!加埋fresh yogurt! 唔會太甜,係恰到好處的perfect match 😋乳酪杯底層係新鮮水果切粒鋪底,一層層乳酪的中間係香蕉蓉!立即為成杯yogurt帶來蕉氣😂再黎多層乳酪,最後topping加上士多啤梨同蝴蝶酥,淋上朱古力醬!正吧!😎一杯雖然都要HK$48,但都幾物有所值😚食完一杯都夠飽!滿足滿足🥰
推薦指數:🤩🤩🤩

Banana  Split

Banana  Split
2019-06-17 334 浏览
相比起食雪糕/其他西式甜品,Frozen yogurt 由牛奶、牛奶製品、糖及益生菌製成,脂肪比例整體較雪糕為低(frozen yogurt和雪糕分別 約含3%和15%脂肪)食yogurt相信係比較健康又少啲糖份既選擇。 呢度嘅fro yo真係好好味,令人短時間我真係見到就想再試!今次就揀咗I love green (綠茶味)!抹茶朱古力好濃抹茶味,最中意TOPPING綠茶麻糬,中間有層奶凍布丁既都好好食,有小小似沙冰,最頂層有啲脆卜卜既抹茶芝麻脆片。食完配搭豐富的乳酪杯已令我喜悅萬分!BTW!除左指定combination ,menu上仲好多唔同嘅toppings可以自己揀mix and match。

食完配搭豐富的乳酪杯已令我喜悅萬分!

2019-06-06 314 浏览
相比起食雪糕/其他西式甜品,食yogurt相信係比較健康又少啲糖份既選擇,同三五知己食完晚飯又想食甜品繼續吹水,就一於去k11既smile yogurt啦!我地分別叫左兩款yogurt: Fruity Fruity同Golden Smile。外觀唔洗講啦,一見到已經心心眼,打卡一流,色彩繽紛超靚👍🏻👍🏻yogurt唔會好似有啲yogurt鋪咁太酸,甜度酸度岩岩好👍🏻水果都好新鮮,唔似浸過糖水既假甜味👍🏻不過fruity fruity上面既士多啤梨雪葩就有啲藥水味☹️☹️扣左少少分。

2019-06-05
2019-05-31 236 浏览
每次入到smile yogurt都會選擇困難症發作,杯杯都想食,但因為我同朋友都經已食左晚餐,肚皮只能夠容下一杯Yogurt,纠结咗一陣之後,最後揀咗WILD SUMMER。攞杯yogurt,第一個動作唔係拿起匙羹,而係速速拿手機出來等手機食先。蘋果乾需然為裝飾品,但就同朱古力棒棒一樣十分之脆,yogurt之間分了頂層紅桑子汁偏甜,運合Yogurt一起吃幾個層次,荔枝肉放在最面一層,味道清新,第二層用上芒果汁所製成的碎冰,第三層有新芒果肉,第四層便是自家製脆脆,雖然本身覺得有D飽,但最後都係成杯食晒因為真係太好味啦哈哈
2019-05-30 170 浏览
與友人食飽飯後經過,分享左一杯店內設定好既綠茶味。-由於都過左晚餐時間同大約十點多,所以點餐果時都吾需要排隊同好快就有食物😋十分適合吾中意等待既我🤩-對smile既乳酪一向都覺得甜度岩岩好同好夠滑,最中意食放系面頭既綠茶味糯米糍,中間有個類似布丁既都好好食,有小小沙冰既感覺😋😋 與友人分享飯後吃都岩岩好。-下次經過時間許可下都想再食,個人覺得點選店內設定好既口味同選擇會比較抵食,而且選擇亦好多😋😋-
與友人食飽飯後經過,分享左一杯店內設定好既綠茶味。
2019-04-23
$60 (宵夜)
2019-05-26 154 浏览
有一期好興食yogurt,因為又話低脂,又有好多唔同嘅toppings可以揀,而Smile yogurt都係我其中一間成日食嘅yogurt , 因為佢有好多唔同嘅款,而且賣相好靚。😁😁今次去到K11買咗一杯very healthy mix,賣相同想像中有啲出入😕,而且Yogurt好稀,好快就溶,😟唔係之前咁firm,有d失望,不過味道都ok既。只係面頭嘅蜜糖太甜,所以食頭幾啖嘅時候都係得陣蜜糖味😂

2019-05-22 208 浏览
每次入到smile yogurt ,都會站在飾櫃前良久,佳因選擇困難症又發作,杯杯都想食,但因為友人和我都經已吃過晚餐,肚皮只足夠容下一杯Yogurt ,思前想會後,結果都是點了 WILD SUMMER 。接過杯yogurt ,第一個 動作唔係拿起匙羹,而係速速拿手機出來等手機品嚐先。蘋果乾需然為裝飾品,但就同朱古力棒棒一樣十分之脆,yogurt 之間分了幾個層次, 頂層紅桑子汁偏甜,運合Yogurt一起吃才可平衡汁的甜度。 荔枝肉放在最面一層,味道清;第二層用上芒果汁所製成的碎冰,好好味,第三層有新芒果肉 ,第四層便是自家製脆脆,雖然本身覺得有D飽,但最終還是整杯吃清光

WILD SUMMER

2019-05-14
$70 (宵夜)
WILD SUMMER
  • WILDSUMMER
2019-05-21 151 浏览
同fd 子係尖沙咀食完飯,講起好耐無食過乳酪雪糕,就二話不說行去k11買smile嘅yogurt 黎食我地2個人share, 買左我最鐘意嘅Mango Fever. 一攞到手當然要影相打返個咭先啦。佢嘅外型一向都唔會令人失望。最上面係芒果雪芭,然後有軟綿綿嘅綿花糖,跟著再到佢嘅yogurt,最後再食返芒果粒。口感同層次勁豐富。由於鋪面坐滿左人,所以我哋就就一路行去海旁一路食。食yogurt 最開心就係同人share❤️
2019-05-16 190 浏览
Smile 🍧🍦Price: $56Environment: ★★★☆☆Service: ★★★☆☆Taste: ★★★☆☆主要是外賣店,由於店內的通道非常非常非常的迫,沒有什麼特別好評論。繁忙時間點餐,製作時間大約為10分鐘,筆者留意到乳酪製作完成後如客人未來領取,店員會把乳酪雪入雪櫃,因此客人不用擔心自己遲到令乳酪變壞。Banna Split乳酪分為三層,上層有半塊蝴蝶酥,朱古力和士多啤梨,中層是香蕉打成的果溶,最下層的是水果。上層:蝴蝶酥和士多啤梨沒有什麼特別,不過不失。朱古力倒是用料不錯,入口細滑,不太甜。中層:香蕉果溶份類比較少,只吃了一小口,試不清楚,但吃得出是有香蕉果肉在內。下層:水果有蘋果和波羅碎,明顯是在冰箱裹剛拿出來,還未解凍完成,似食左一粒冰入口,影響食慾。主角乳酪方面,只吃得出是這個價位吃到的乳酪,沒有什麼過人之處,類似平時吃自助餐時,可以自己用乳酪機任吃的那一種質素。而且吃完乳酪上層後,會發現中間圓心處是完全沒有乳酪,只有外圍部分有乳酪... 這個真的要扣分。總結:一試無坊,乳酪賣相不錯,但如果是一心為乳酪而吃的話恐怕會失望。
Smile 🍧🍦
Price: $56
Environment: ★★★☆☆
Service: ★★★☆☆
Taste: ★★★☆☆

Banna Split

2019-05-16
10 分钟 (外卖自取)
2019-05-08 218 浏览
朋友生日又撞正聖誕,諗左好耐送乜嘢蛋糕俾佢食,咁岩經過尖沙咀嘅商場,見到有smile,蛋糕細細個,因為唔係好多人一齊慶祝,有通常食完飯先切蛋糕,所以覺得細細個蛋糕好適合我哋。都有幾多選擇俾我哋,最咪揀咗個花香味嘅玫瑰蛋糕,因為係玫瑰所以個顏色係粉紅色嘅,真係好有少女心呀!成餐飯都好期待切餅嗰一刻,食完飯終於切蛋糕啦,一食個蛋糕就覺得好有驚喜,個玫瑰花香味原來同蛋糕係好夾嘅,震震嘅花香傳入自己嘅味蕾,嗰種感覺真係好正啊! 十分建議大家去試一試呢個蛋糕!
2019-04-22 252 浏览
早幾年試過呢個乳酪雪糕一是難忘每一次經過都會介紹朋友入去試試一大杯足料乳酪雪糕。最鍾意經過K11就會想試一試,後來分店越開越多開到到處都係。乳酪嘅口感軟滑唔會似一般既太林,感覺比較凍同埋多冰放咗入去整,一杯食完真係會飽到滯。所以強烈建議係兩個人一齊分享因為價格都比較貴平均$60一杯。 我覺得比一般嘅乳酪雪糕酸同埋甜,叫有朱古力嘅脆脆喺面頭嘅真係好正,一定要試,真係好好味呀!同三五知己兩個人一齊分享一杯甚至三個人分享一杯喺K11出邊個公園楚買個芝士蛋糕,吹着風真係好舒服
2019-04-15 206 浏览
If I have to choose between bubbles milk tea and yoghurt ice cream, I will definitely choose the latter one without hesitation! Never get tired with yoghurt ice cream 🍨 !—The yoghurt here are soft and not too sweet, there is many flavour available and I am sure there must be one suit ur flavour. Savour it spoon by spoon...it definitely improve ur mood If its price could be cheaper, I will definitely have it everyday without concern or hesitation!!—#likeforlikes #followforfollowback #foodie #ice

#likeforlikes #followforfollowback #foodie #icecream #hkfoodie # foodporn #allisonfootforfood #yoghurt #k11food #tstfood #followers #foodie_son_allison