2020-08-15 681 浏览
銅鑼灣韓國炸雞放題🐔🍻有任食足料pizza、炸雞、焗雞、薯條、沙律,每人都只係$128!我鍾意炸雞,外皮超脆,肉質夠juicy,邊食邊滴汁🤤。而焗雞就啱怕熱氣、愛健康人士。雞嘅口味有非常多,韓國辣醬、柚子、芝士、😈咸蛋黃、蜜糖芥茉、蒜香蜜糖、紫菜.....etc。我最推咸蛋黃(勁蛋咸蛋黃醬、仲有焗過嘅nachos)、柚子(好清新)、同埋蜜糖味嘅都好好食😋!食炸雞當然要配啤酒,我叫左杯柚子啤酒,係加左柚子醬嘅海特啤,甜甜哋又有柚子香,估唔到溝啤酒係咁好飲!女仔實鍾意❤️(特飲同啤酒係買一送一添!)另外,前菜嘅海蜇好好食!用韓式甜辣醬醃得好入味又爽口,食啖炸雞再食一啖海蜤,即刻可以解油膩,我食咗好多!😝
銅鑼灣韓國炸雞放題🐔🍻

(特飲同啤酒係買一送一添!)

2020-07-27 598 浏览
因為之前睇相已經俾佢個芝士包吸引住,今次去銅鑼灣行街一定要去試下!好多人好好味,性價比好高佢嘅韓式辣醬好野味,而且雙重芝士勁邪惡,香脆提子包好食,贈送嘅酸蘿蔔粒仲可以解膩
2020-07-25 592 浏览
🔹黃金鹹蛋炸雞💰198 買一送一👅🌕🌕🌕🌘🌑6.5/10炸野配鹹蛋味真係冇得輸🤤 炸雞皮唔算薄,但勝在夠香口; 雞肉都幾嫩滑,但又未到爆汁既程度😂 整體而言,係一般好食既炸雞,但個鹹蛋黃醬令佢好食左好多🤣 不過會雞既份量都幾多,難免會越食越覺得鹹,所以一定配埋飲品一齊食,呢度又扣左少少分👀-🔹蜜糖芥末香葱炸雞💰0 (買一送一)👅🌕🌕🌖🌑🌑5.5/10因為呢間個炸雞底做得普通,所以醬汁就顯得好重要,我見到呢個醬又蜜糖又芥末又葱咁,應該幾多層次幾好食😂 可惜事實係: 葱係得放係面頭嗰幾條葱絲,而個醬汁既蜜糖味同芥末味係完全分開左,所以食啲雞件既時候係先有甜味,過哂先有芥末味攻上黎。我個人就覺得咁樣雖然幾特別,但算唔上好好食🧐🔙回頭指數: 6/10⚖️人均消費: 150-200-🔅有最低消費每人$150🔅建議如果食鹹蛋炸雞,最好配翻款甜味炸雞,再加飲品,咁樣比較解鹹🤪🔅一定要訂左位先去,如果唔係有排等位,而餐廳出面又逼又焗,唔適合企咁耐🤢
🔹黃金鹹蛋炸雞
💰198 買一送一
👅🌕🌕🌕🌘🌑6.5/10
黃金鹹蛋炸雞
🔹蜜糖芥末香葱炸雞
💰0 (買一送一)
👅🌕🌕🌖🌑🌑5.5/10
蜜糖芥末香葱炸雞

🔙回頭指數: 6/10
⚖️人均消費: 150-200
🔅有最低消費每人$150
黃金鹹蛋炸雞
唔知點解呢間野話執咁耐都未執😂😂 之前我同朋友兩個人就去咗食炸雞,因為之前買一送一,我哋嗌兩個都已經食唔晒,超級飽... 跟住而家買一送二...份量真係太多啦!🙈🙈好抵食🤩!⠀⠀🐔三拼炸雞🐔$218⠀(韓式原味炸雞、蜜糖芥末、濃蒜)⠀有啲sad...本身就係諗住試佢個黃金鹹蛋,但咁啱就冇晒😭😭所以就唯有嗌呢三種...⠀✰ 啲炸雞都炸到外脆內嫩😋啲皮真係好crispy 🤤⠀✰ 入面啲雞肉都好嫩滑,好juicy⠀✰特別鍾意佢個炸漿,唔單止唔會甩皮,同埋我覺得同韓國嘅橋村炸雞都差唔多,唔會太油膩,乾得都幾乾身,所以卜卜脆~加上唔會有K_C嗰陣萬年油味⠀⠀✰個人最鍾意濃蒜味😍佢淋左啲蒜味豉油上去,嗰個蒜味豉油超香超濃味🤩 但又唔會好鹹⠀✰ 蜜糖芥末味都唔錯,不過蜜糖味較重,而芥末味就少咗啲啲,所以呢食得多係會有少少漏🙈⠀✰ 原味炸雞真係...普通原味炸雞...冇咩特別⠀⠀🍗雙拼焗雞🐥⠀(BBQ香辣焗雞、雙重芝士焗雞)⠀✰即使係焗嘅,個外皮都焗到好香脆,邊邊仲有啲燶燶地😍 入邊啲雞肉同炸雞一樣咁嫩滑同肉汁滿滿😍⠀✰ BBQ香辣焗雞其實個味較得幾好,唔會覺得滯/膩~不過對於我來講真係辣咗少少🙈,但

🐔三拼炸雞🐔$218⠀
(韓式原味炸雞、蜜糖芥末、濃蒜)⠀
✰ 啲炸雞都炸到外脆內嫩😋啲皮真係好crispy 🤤⠀
✰ 入面啲雞肉都好嫩滑,好juicy⠀

✰ 原味炸雞真係...普通原味炸雞...冇咩特別⠀

🍗雙拼焗雞🐥⠀
(BBQ香辣焗雞、雙重芝士焗雞)⠀
✰ BBQ香辣焗雞其實個味較得幾好,唔會覺得滯/膩~不過對於我來講真係辣咗少少🙈,但食得辣嘅應該會覺得好食⠀
✰雙重芝士焗雞好有驚喜🤩 本身覺得都可能係落啲芝士粉上去冇乜特別,但就係因為佢耍左兩種芝士粉上去,個味道層次多咗,令到個芝士味唔會咁單一🤤 有一種就芝士味重啲,有一種就鹹啲濃味啲,配埋焗雞食都唔會漏⠀
(利申:雙重芝士焗雞係唯一一種我哋食得晒嘅雞😂)⠀

我覺得呢間都算高質,都似韓國嗰啲,但係我心目中最拍得住韓國橋村炸雞嘅香港炸雞店都係Go__ _ _(😭😭點解佢要係💙......) 不過覺得呢間點都好過N_n_🙈⠀
雙拼焗雞
雙拼焗雞
2020-07-21 355 浏览
放工同friend來吃炸雞放題,星期六下午2點半來到,餐廳坐滿人了~$128/位太抵食吧有7款囗味任食~包括韓式、甜酸、蜜糖芥末、辣味、黃金鹹蛋、檸檬柚子同濃蒜味🍗炸雞熱烘烘、脆卜卜、即叫即炸,炸漿也不厚🤓!肉質嫩滑、有肉汁夠 juicy!還有Pizza任食🍕我地2個人嘆齊7種囗味炸雞~朋友推薦吃鹹蛋味,我就覺得韓式好惹味,而檸檬柚子也好開胃 每樣一件已經好飽了如果想試埋焗鷄,每位加$20有多7款焗鷄口味任食~還有薯條、沙律同前菜🤤🥗飲品仲好大杯
每樣一件已經好飽了

飲品仲好大杯
  • 黃金鹹蛋炸雞
2020-07-17 396 浏览
$98根本就唔包好多嘢 又要加錢加嗰樣食三個字你就唔想食 一啲都唔韓 佢將啲醬淋上去就叫有味炸雞🤷🏼‍♀️又話任食pizza 出去攞都算 啲pizza又乾又冇味似俾小朋友食多啲囉🤢另外叫多個粉絲佢就話半價優惠未試過食韓國牛肉粉絲食到有海鮮蒜蓉粉絲味😀仲要勁乾 啲牛肉勁柴嘢飲話買一送一點知要加多$5服務費 仲要杯嘢飲睇落得個大實質得半杯水咁多 麵粉多個雞 啲皮太厚 食兩碟都冇就想停手唔太建議去食 啲二人位又迫 最後埋單兩個人$350成個肚都係塞胃嘅雞皮 平係平但冇質素唔會想食第二次
$98根本就唔包好多嘢 又要加錢加嗰樣

成個肚都係塞胃嘅雞皮
平係平但冇質素
唔會想食第二次
2020-07-12 6198 浏览
原本想黎食太陽芝士炸雞🍗,朋友介紹農夫包載住濃郁既芝士,再配埋香脆既炸雞😋點知嚟到見到有炸雞烤雞嘅放題,可以任食炸雞同Pizza,加錢仲可以食埋焗雞,即刻轉左食放題😚哩度啲炸雞係無骨炸雞🍗唔算好油,重點keep到多汁嫩滑🤩炸雞部位係雞脾位置,外脆,內嫩滑的雞件,充滿幸福的感覺🤗炸雞有黃金咸蛋炸雞,濃蒜炸雞,蜜糖芥末香蔥炸雞,甜酸炸雞 ,辣味炸雞,檸檬柚子炸雞😚🎈如果怕熱氣,仲有焗雞選擇,原味焗雞、雙重芝士焗雞、香辣焗雞😋滿滿的一盤無骨雞好吸引,嗰皮又脆😍🎈我最鍾意就係咸蛋黃炸雞😋啲鹹蛋黃均勻咁包住啲炸雞,啖啖咸蛋香味,外皮炸得夠香脆🤗🎈雙重芝士焗雞既cheese味真係好濃郁😙 d芝士粉佈滿焗雞😆仲包仼飲pizza同埋小食,唔好以為任食質素麻麻,一啲都唔hea,韓式醃蘿蔔好正,紫菜薯條🍟係新鮮熱辣辣炸起架😋海蜇酸酸甜甜😋

2020-07-12
午餐
  • 韓式炸雞
  • 雙重芝士焗雞
成日見到sodam chicken既廣告真係好燒 好吸引🔥🔥 今日放假終於有時間黎試下喱個炸雞放題!炸雞放題除左有唔同口味既雞食仲有Pizza,海蜇,白蘿蔔等等既前菜,唔怕食雞食到厭🤪仲有唔少小食可以選擇!食個紫菜薯條先!炸雞同焗雞既肉質都好嫩,一啲都唔乾,就算係炸雞都好有肉汁,個炸漿唔會好厚炸雞方面, 我鍾意檸檬柚子炸雞,酸酸甜甜好開胃!炸雞肉滑依然,juicy!炸雞味道上,炸雞面頭既少少醬汁因應我地叫炸雞既味道沾滿醬汁,唔會太重口味,唔錯!特別鍾意食咸蛋黃醬焗雞!咸香口味,唔會熱氣!我個人鍾意食焗雞,感覺上無咁熱氣,加上啲醬汁會多啲,容易滲透落件雞到,啖啖都有醬汁嘅味,好好食,好jeng🤤👍🏻👍🏻
仲有唔少小食可以選擇!食個紫菜薯條先!

炸雞方面, 我鍾意檸檬柚子炸雞,酸酸甜甜好開胃!

炸雞肉滑依然,juicy!

特別鍾意食咸蛋黃醬焗雞!咸香口味,唔會熱氣!

2020-07-07 292 浏览
去唔到韓國唯有喺香港食炸雞🍗✨三拼炸雞 好多味道😍最後揀咗咸蛋, 蜜糖芥末, 甜酸 我地覺得嗰炸皮厚咗啲 炸粉多 好KFC咁 唔夠簿🤔最好食係咸蛋味 但真係會有啲膩 同埋炸雞真係好靠外面啲汁 嗰甜酸醬唔夠就好似食原味咁✨兩拼焗雞 蜜糖蒜香, 芝士焗雞好食過炸!好滑啲雞肉 啲肉質好嫩 咬落去會有汁💕蜜糖蒜香嗰sauce都好正 蜜糖中和咗之前食咁多炸嘢 食薯角都點下✨薯角 應該翻炸過 唔夠內綿外脆 有啲乾~✨墨魚仔年糕嗰汁係偏咸 唔係平時韓國街邊食嗰隻會好辣又甜甜地依個真係普普通通 可能因為我覺得我煮仲好食😂😂
去唔到韓國唯有喺香港食炸雞🍗
✨三拼炸雞
好多味道😍最後揀咗咸蛋, 蜜糖芥末, 甜酸
我地覺得嗰炸皮厚咗啲 炸粉多 好KFC咁 唔夠簿🤔

✨兩拼焗雞
蜜糖蒜香, 芝士

✨薯角
應該翻炸過 唔夠內綿外脆 有啲乾~

✨墨魚仔年糕
嗰汁係偏咸 唔係平時韓國街邊食嗰隻會好辣又甜甜地
依個真係普普通通 可能因為我覺得我煮仲好食😂😂
焗雞  +  薯角
墨魚年糕
2020-07-04 233 浏览
買一送二既優惠太吸引啦!終於book到枱一試,walk in既隊好長呀,睇得出有幾今受歡迎!今次食左濃蒜炸雞同柚子蜜糖炸雞,小食簡左辣炒章魚年糕同紫菜暑條。炸雞好足味,雞肉滑,年糕惹味,值得一試!
  • 蜜糖蒜香焗雞
2020-07-01 268 浏览
服務態度有侍改善,侍應生沒有禮貌,只得一個男侍應生表現正常。食物份量尚可,味道okay,似港式多過韓式。整體來說,侍應生的服務態度不理想,跟顧客對話的態度冷淡,沒精打彩,所以未點餐已經有想離開餐廳的意欲。

食物份量尚可,味道okay,似港式多過韓式。

2020-07-01
2020-06-28 517 浏览
1. 雞既製法種類不變,變的只有醬汁(差)2. 呢個價錢真係唔抵食 放題咩$128其實名副其實,人地KFC都有家鄉雞同燒雞同脆辣雞,你韓式炸雞邊度韓式,隻隻雞都一樣,揀左BBQ雞同韓式炸雞,只係多左d假bbq汁係面裝飾!3.人手唔夠,門口無人,係門口企左好耐先量體溫4. 放咩題 薄餅得一款仲要係餅乾薄脆底,質素差其實上網睇咁多like係咪買番黎?呢個價錢大把放題選擇,坐多陣都無胃口雞既製法係完全種類不變,脆皮厚過雞肉,油多過肉
1. 雞既製法種類不變,變的只有醬汁(差)

3.人手唔夠,門口無人,係門口企左好耐先量體溫
4. 放咩題 薄餅得一款仲要係餅乾薄脆底,質素差

其實上網睇咁多like係咪買番黎?

呢個價錢大把放題選擇,坐多陣都無胃口

雞既製法係完全種類不變,脆皮厚過雞肉,油多過肉
2020-06-25 360 浏览
我哋嗰陣時其實係嗌咗蜜糖蒜香拼雙重芝士粉嘅焗雞(各5隻)而呢個套餐仲包括埋冷麵,紫菜薯條同埋兩杯嘢飲好食程度:8.5/10推薦程度:8.5/10性價比:7/10我覺得呢兩種味都好吸引💕因為蜜糖蒜香味嘅焗雞甜得嚟又唔會太漏🍯🍯甜味嘅濃度調節得啱啱好,而雙重芝士粉都係一樣,係一種芝士控會好鍾意嘅口味道🧀🧀因為芝士粉完全係一個畫龍點睛嘅作用☺️☺️當然本身雞肉係好滑嫩,好易咬口,但配合埋雙重芝士粉嘅點綴之後,會令到焗雞提升到去另個層次,因為佢地兩者好match❣️❣️所以會令你食得好滿足👍👍(不過食焗雞最大嘅壞處就係會有骨,所以你唔會可以好似食炸雞咁啖啖肉😐😐) 之後嗰冷麵其實唔算好有味,比較淡😲😲最後就講埋嗰個紫菜薯條,我覺得呢個同Shake Shake 薯條嘅紫菜味好似一模一樣(不過呢個無得Shake😂😂)而且佢係新鮮滾熱辣嘅,所以好好食而我嗌嗰杯嘢飲係提子特飲,幾特別嘅係有一條阿波羅嘅雪條浸係杯特飲入面😉😉而且幾好食
我哋嗰陣時其實係嗌咗蜜糖蒜香拼雙重芝士粉嘅焗雞(各5隻)
而呢個套餐仲包括埋冷麵,紫菜薯條同埋兩杯嘢飲
好食程度:8.5/10
推薦程度:8.5/10
性價比:7/10

我覺得呢兩種味都好吸引💕

• 提子特飲
  • 紫菜薯條
  • 蜜糖蒜香焗雞
2020-06-25 398 浏览
同同事傾開煲親韓劇都想食炸雞,就即興約上網見到買一送二,好彩有打去訂檯,都幾滿座服務態度麻麻哋有個女仔一路幫我哋落單一路黑面😕(因為做優惠太忙?)雞:正常,好似無醃入味,但都無乜雪味飲品都買一送一我點咗青蘋果特飲,幾得意串住支糖杯飲品少得可憐😑好大隻杯但個量得好少,落到檯d冰仲溶曬點解唔用隻細d嘅杯serve呢?以為間店做唔住所以臨關門大吉前支持下點知⋯⋯點知過咗成個月都未關⋯點知食物咁失望⋯
同同事傾開煲親韓劇都想食炸雞,就即興約
上網見到買一送二,好彩有打去訂檯,都幾滿座

服務態度麻麻哋
有個女仔一路幫我哋落單一路黑面😕
(因為做優惠太忙?)

雞:正常,好似無醃入味,但都無乜雪味

飲品都買一送一
我點咗青蘋果特飲,幾得意串住支糖
杯飲品少得可憐😑好大隻杯但個量得好少,落到檯d冰仲溶曬
點解唔用隻細d嘅杯serve呢?

以為間店做唔住所以臨關門大吉前支持下
點知⋯⋯
點知過咗成個月都未關⋯
點知食物咁失望⋯
2020-06-23 299 浏览
宜家做緊買一送一優惠,梗係要去試下。真係好好食,兩盆炸雞+一樣小菜,我地揀左泡菜魷魚,不過我覺得一般般,而且好腥,所以食左兩啖就放棄左不過d雞真係好高質唔dry而且好脆好香,兩個人一定食唔曬,三個人就岩岩好啦
宜家做緊買一送一優惠,梗係要去試下。
不過d雞真係好高質
唔dry而且好脆好香,兩個人一定食唔曬,三個人就岩岩好啦
蜂蜜焗雞
鹹蛋炸雞