2005-05-17 31 浏览
睇戲前,朋友提議o係依度食飯,選擇食西餐~ 兩個人order o左一個煙三文魚意粉set lunch (唔記得幾錢)同一個千島汁什菌海鮮pizza ($6X)~ Set lunch跟什果沙律,但係係罐頭什果.... 意粉ok~ pizza有麵包咁厚,失望,好在唔油,幾鬆軟,唔難食~ set lunch以外side order一杯咖啡,雖然係Espresso機沖,但就唔香亦無咩咖啡味~埋單$16X~Service 合格~
睇戲前,朋友提議o係依度食飯,選擇食西餐~

埋單$16X~

Service 合格~
約左大同o係奧海城食lunch~ 原本想食ZZ Italian Restaurant,但由於我o地早得滯仲未開,所以去左呢間~ 都好o既,daytime呢一間餐廳比ZZ Italian Restaurant靚d喎~ 我o地都係要lunch set,我揀左Duck breast with Mixed Berry Sauce(見圖),fd要左個Roasted Rib Eye Steak,七成熟~ 先上餐湯,我o既忌廉湯唔錯,配蒜茸飽都okay~ main course都等得幾耐,不過味道真係幾好,我好鍾意d mixed berry sauce,夠清新~ 同學都話份牛柳好味道~ 餐茶要左熱檸水同檸茶,食完仲有空間,我o地又加$20要多兩個dessert~ 一份係鮮果雪糕新地,okay;另一份係鮮果千層餅伴雪糕(見圖),勁大份,仲大份過main course,食完勁飽... 又肥幾磅lu~ ;p埋單約$190,今次係fd請,多謝哂~

埋單約$190,今次係fd請,多謝哂~
2005-04-07 3 浏览
Stage cafe ge 小食幾好味ar, 份量小小,但味道弄得很正!我覺得"炭燒年脷" 好正!其他店弄的都是薄薄的,但Stage 弄的是厚牛脷, 成寸厚,很有口感!燒羊鞍也不錯,但肉太少了!唔夠喉!

燒羊鞍也不錯,但肉太少了!唔夠喉!
2005-03-24 8 浏览
因為有coupon, 抱著一試的心態去試下呢到的壽司, 結果覺得佢既menu同價錢好似對面元氣, 但食完差點激到一肚氣。有以下小小意見:a. 食物我同男友去, 試左以下的壽司:1. 炸軟殼蟹手卷-- 炸得太乾, 味道不及元氣, 可能是沒有醬的原因2.吉列炸蠔手卷-- 飯多過蠔, 蠔細隻, 炸得乾3. 北海道蟹棒-- 如預期的一樣, 蟹肉清甜, 與元氣的松葉蟹蟹腳壽司味道一樣4.牛肉壽司-- 半生熟牛肉壽司, 成晚第二好食的, 牛肉好滑, 伴以少許芥辣名蔥花, 幾好味5.鴨胸壽司-- 大塊過元氣的鴨胸壽司, 但薄d, 全晚最好食的壽司6.火灸帶子壽司-- 好似bbq時的半生熟帶子, 外表得意而已。7.火灸鰻魚執司-- 鰻魚成條比曬你,好長, 味道一般8.麵鼓湯, 成$9一碗, 去日式超級市場買包粉返屋企沖好過。總括而言, 手握壽司的飯比較實一點, 比元氣那些機制的"一夾即爛"壽司飯口感好一點。但我唔明為何佢無傳統八爪魚壽司~b.服務我地到達既時候已經係2100hrs, 坐左一半人都無, 得兩人落order, 好難叫到人。落左2碟蟹棒壽司, 食完first round 6碟都未到, 追完w
有以下小小意見:
a. 食物
我同男友去, 試左以下的壽司:
2.吉列炸蠔手卷-- 飯多過蠔, 蠔細隻, 炸得乾
7.火灸鰻魚執司-- 鰻魚成條比曬你,好長, 味道一般
b.服務
我地到達既時候已經係2100hrs, 坐左一半人都無, 得兩人落order, 好難叫到人。落左2碟蟹棒壽司, 食完first round 6碟都未到, 追完waiter兩次, 黎一碟, 已過左15 mins, 食完第三round, 前前後後搞左半個鐘, 追左第四次, 先黎埋果碟蟹棒壽司。果時d客又唔係多, 師傅有3個, 都唔明點解可以催咁多次都仲miss order。好失望!
茶自己添啦, washabi都唔見有,
埋單都仲要等多10mins...唉,
今時今日咁既服務態度點得嫁~
2005-03-21 14 浏览
價錢平, 最平的只是$8,都算扺食,而且都幾新鮮,最主要是容易找位.
同男朋友都係鍾食sushi 的, 見到佢轉左有sushi 食, 當然唔放過入去試試。環境本來幾好, 但因打燈問題, 一0的桌就太光一0的桌就太黑, 我就坐在太黑的位置, 不過張椅就真係幾好坐。叫左三文魚sushi $9 好抵食, 不過就唔會覺得有什麼特別; wasabi 八爪魚sushi 好好食, 因為比較多wasabi 八爪魚;軟殼蟹手卷, 始終唔夠元氣好食, 完全無沙律醬, 好乾, 軟殼蟹用太多粉炸, 係唔好食lor; 蟹子sushi okay; 八爪魚前菜就太過份, 得三隻, 過少, 成碟都係紅蘿蔔絲, 千萬唔好叫!!!總之味道一般, 唔會特別平過人, 最特別的是waiters 佢地係成班後生仔幾醒目, 做野都幾快, 少miss order, 聽到周邊0的女仔話佢地幾個都幾靚仔, 連sushi 師父都幾後生gar~

2005-02-14 17 浏览
話就話轉型, stage 的menu 上多返唔少選擇, 價錢亦有分返唔同級數, i.e. $25-30, $30-40, $50 or above, 但老問題- 人手不足, 漏單, 等食物時間太耐, 呢d 問題又出返晒黎, 好心佢地改善下, 如果唔係, 邊有人再黎幫親黑目壽司-so call 手握壽司, 又一間貌似元氣的迥轉壽司店. 相比起價錢, 黑目比較貴, 但食物種類比較多, 味道, 份量都係一般唯一要彈係個環境跟左stage, 一樣又係咁黑黑暗暗, 好似好有feel 咁, 但食壽司始終係光光猛猛比較好而且黑目員工的衣著十足十車房工人, 個個著晒白色夾啦衣, 好鬼肉酸
2005-01-24 0 浏览
好耐無去奧海城stage食野,琴晚去番,先驚覺佢已經開始轉型,店鋪一分為二,一邊做番stage,一邊做壽司,變成目黑壽司。見到平日人唔多既stage 突然排長龍,我都嚇左一跳,行近d先知原來d人係排隊等迴轉壽司,相反地,stage個邊一去就有位…點左個百變意粉餐,有湯,意粉同飲品;再點一個blueberry cheesecake。揀左什菜湯,味道一般但多什菜,算唔錯,好大碗,可惜無包;意粉有唔同款,但竟然無最傳統既spaghetti,於是揀左linguine,汁料同材料選擇多,仲可以揀三款料,今次試茄汁配西冷絲,煙火雞肉,煙鴨胸。本來以為汁只係淋上面,上桌至知原來係兜勻炒,所以每條粉都有汁,成碟紅色,而且好夠味,我諗大部分人都會鍾意,但係我個人鍾意兩者分開,所以唔太岩我。而個d煙火雞肉就奇怪地一d汁都無,而且只放係面頭,反而我覺得最好食!不過真係好大碟呀!一個人食唔晒!個blueberry cheesecake好實好好味,面頭係我最鍾意既藍莓醬,不過食完好漏呀!其實個意粉餐88蚊唔太抵,反而食個蛋糕仲好!
其實個意粉餐88蚊唔太抵,反而食個蛋糕仲好!
2004-11-27 11 浏览
同朋友行過,見此店人不多,環境亦OK,便進去!週六亦有set lunch,於是就order了咖喱雞扒飯餐,可配湯或沙律,連餐飲(轉飲朱古力要加錢)。羅宋湯跟一片法包,咖喱是普通的日式咖喱,味道及份量均OK~若連set lunch 加order 甜品只需加$10,but太飽沒要了,下次吧!
同朋友行過,見此店人不多,環境亦OK,便進去!
羅宋湯跟一片法包,咖喱是普通的日式咖喱,味道及份量均OK~
(非会员)
2004-11-04 1 浏览
煙三文魚意粉配南瓜汁. D汁同意粉OK. 但煙三文魚有骨.炸雞軟骨.正. 十分好味. 炸得岩岩好又夠晒熱.後來叫了杯西瓜汁.來到既時候打番了. 倒到成身到係. 經理完全無反應. 個待應只係識得講對唔住. 唯一既美中不足.
煙三文魚意粉配南瓜汁. D汁同意粉OK. 但煙三文魚有骨.
炸雞軟骨.正. 十分好味. 炸得岩岩好又夠晒熱.
2004-10-25 0 浏览
星期五係公眾假期,估唔到呢度都有set lunch,同阿媽同細妹去食,揀左個x魚(唔記得係咩魚添…)螺絲粉同木瓜海鮮船,仲加個雪糕窩夫做甜品。餐湯係菠菜忌廉湯,我覺得好味呀!幾清,同埋真係食到菠菜,不過個湯唔係好夠杰,螺絲粉都唔錯,有兩條魚仔係面,既係紅汁,而螺絲粉又有唔同顏色,有米色又有綠色,個賣相為佢攞左唔少分數!木瓜海鮮船雖然唔差,但係就唔太鍾意,因為原來只係有海鮮,用半個木瓜裝住,而係無飯或粉之類,如果鍾意食木瓜既人都幾好既,因為可以”畢”到好多木瓜肉食,我就覺得麻麻!雪糕窩夫太好,窩夫好硬,醬又怪,紫色,可能係藍莓卦,不過就好杰囉,雪糕係呍呢嗱味,好普通。
2004-09-13 1 浏览
晚上和男友吃dinner。約7:00 pm 到,店中不算太多人。兩人點了:1. 「海鮮沙律」(全名忘了): 好一般,有青口、蝦、帶子、墨魚,海鮮不算太新鮮,若海鮮沙律的海鮮不新鮮,那就什麼都不用說了。2. 雙色薯皮: 是用白汁吞拿魚和茄汁肉醬焗,好惹味,good。3. 白汁西蘭花帶子三色螺絲粉: 個汁好味,西蘭花和螺絲粉的硬度適中,不過螺絲粉沒有什麼味,帶子亦嫌少。4. 香蕉船: 雪糕只是牛奶公司級數,但賣相都幾靚。5. German cheesecake: 芝士味太淡,not my cup of tea。外加兩杯果汁。(都ok。)食物不錯,只是,竟然上了pasta 後才上果汁、沙律和薯皮,次序不對。Staff 都ok 有禮。如果要求不是太高,都可以一試。
兩人點了:
4. 香蕉船: 雪糕只是牛奶公司級數,但賣相都幾靚。
外加兩杯果汁。(都ok。)

Staff 都ok 有禮。

如果要求不是太高,都可以一試。
(非会员)
2004-08-22 18 浏览
同朋友去食dinner大家都食扒餐, 可配湯或沙律,叫了牛扒和雞扒,味道ok,夠淋,喜歡佢有配菜,比較鐘意個薯蓉.跟餐有飲品,不過太甜,應該分開糖水上.大致上坐得舒服,不過服務一般,成場都唔發覺佢地有心serve 客
同朋友去食dinner
跟餐有飲品,不過太甜,應該分開糖水上.
2004-08-11 7 浏览
10 August 2004, 8:30pm響奧海城戲院睇9:30pm 場Coletral, 之前食飯.環境- 我覺得呢間分店最似Bangkok 果間, 一樣地大同相當舒服, 燈光就差少少.有o的頭暈. 要改善. 問題不大食物- 2人吃- set dinner, 跟餐有個湯.雜菌忌廉湯.把鬼.好難飲.奉勸大家改要沙律.1) 西冷扒伴紅酒汁, 朋友要50% 熟, 上桌時卻得到80%. 我個friend 就話好鬼韌下都. 份量好大, 大大個鋦薯仲要大量配菜.賣相靚.2) 芒果汁芝麻龍利柳- 汁無咩芒果味lor seriously. 龍利柳沾上大量芝麻再煎. keep 到滑但無乜味(雪藏貨啦當然). 不過無乜expectation. anyway. ok 啦. 咁o既價錢.份量好大, 大大堆mash墊底.賣相靚.服務- ok 啦. as usual. 見到佢地個個都好忙. 忙到我埋單果時連個放錢果個皮夾都無拎, 有o的impolite, 不過我treat it as a casual dinner, ok. 不過要留意.總結- 都是一間平平地比o的後生仔去o既西餐廳. something c
10 August 2004, 8:30pm

總結- 都是一間平平地比o的後生仔去o既西餐廳. something casual, 無咩expectation, 但求靚靚仔仔.

2004-08-10 11 浏览
看完戲同小羊搵地方食飯由於近期食得太多日本野決定來這間,因為都不算多人,有位約7:30pm有set dinner(4款$68~78),paste set($88),各叫一款set dinner($68):由於小羊不吃牛,也不太like fish~結果得返2款choosesoup:西蘭花忌廉湯~不錯主菜:灰燒黑菽汁豬扒---賣相很靚,不過豬扒好難cut開...味道同茶餐廳差不多pasta set:有4款soup choose,要左莧菜蟹肉湯---算幾鮮,不過其實兩款湯drink完都有d口渴= ="paste 係自選,3款料,汁,paste choice我地擇了:西蘭花,雜海鮮,煙雞絲,芝士白汁,angle hair 超快上,but賣相不佳,mixed seafood :得2青口,2小蝦(有殼的> <),2墨魚仔其實d料不多,如果$88都不太值....drink:clod lemon tea,很甜....環境較嘈,seat 係sofa舒服,較合一大班來同時選set dinner質數會好d
看完戲同小羊搵地方食飯
由於近期食得太多日本野
決定來這間,因為都不算多人,有位
約7:30pm

set dinner($68):
由於小羊不吃牛,也不太like fish~
結果得返2款choose
soup:西蘭花忌廉湯~不錯

pasta set:
有4款soup choose,要左
paste 係自選,3款料,汁,paste choice
其實d料不多,如果$88都不太值....

drink:clod lemon tea,很甜....

環境較嘈,seat 係sofa舒服,較合一大班來
同時選set dinner質數會好d