香煎北海道帶子紅菜頭汁意大利飯 $128賣相好少女心😍粉紅色,雖然本生對佢唔太抱高期望,但食落真係好𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲,紅菜頭同忌廉比例岩岩好😋帶子有2粒,都係大𝐒𝐢𝐳𝐞,都唔錯。🍝🦆法國鴨肝牛肝菌忌廉汁扁意粉 $148一大舊鴨肝,賣相都好夠料,野菌分量都多!食落好惹味!!😋我朋友佢中意呢個多過意大利粉,佢覺得調味岩岩好,唔會好dry同咸,可能我因為我不太好鴨肝類別🙈就比較中意意大利飯🙈🍫dirty chocolate $67真心必叫!!雖然價錢係貴左啲,但無論用來打卡同味道都真係合比例🤭真係好好飲😳頂層既奶蓋+濃厚朱古力,真心正!!🍰Tiramisu $80店員好推介呢個,可能知我地用來打卡多過黎食野🤭為左滿足您地既眼球,決定叫下呢個🤣🤣佢啲cream同dirty chocolate 頂層cream係一樣,中層口感濕潤,食到好濃既咖啡,佢偏苦,如果唔係甘中意咖啡甘苦甘要留意了🤔☕️Latte $48
香煎北海道帶子紅菜頭汁意大利飯 $128

🍝🦆法國鴨肝牛肝菌忌廉汁扁意粉 $148

🍫dirty chocolate $67

🍰Tiramisu $80

☕️Latte $48
  • 香煎北海道帶子紅菜頭汁意大利飯
  • Tiramisu
💕我要打卡之有水有沙嘅摩洛哥風情cafe💕喺旺角E2出口一出就喺啦,上4樓全層連天台😛,天氣好嘅話坐室外韆鞦都幾打卡😆👏🏻室內就有個細細嘅水池,沙漠仔,幾多打卡位👏🏻👏🏻·✨軟殼蟹鹹蛋黃忌廉汁意粉 $118隻軟殼蟹好大隻好脆口,份量比想像中多鹹蛋黃壓得好碎,食到鹹蛋黃味但唔會好邪惡😎忌廉汁意粉唔會好乾身,個汁唔會太杰太漏👌🏻·✨香煎北海道帶子紅菜頭汁意大利飯 $128紅菜頭汁味道比上面嗰款淡,帶子就兩粒,味道正常勝在影完一輪相都仲夠熱,係會好食啲啲嘅🤣·✨Tiramisu $80有個膠圈圈住嘅cream,店員主動offer幫手拎起膠圈我地自己開,因為膠圈仲有好多cream黏住,可以擠埋落嚟食😚Tiramisu食落似蛋糕點cream,係最底有舊特別浸過咖啡,但整體味道都係食到cream多,但好在個cream凍凍地好好食😆·✨經典髒髒朱古力🍫 $62問店員邊款最打卡😍,其中推介呢一款,杯邊會有芝士奶蓋流住,奶蓋夠杰影得耐都唔會流落嚟🤣朱古力味ok,當一般朱古力飲,奶蓋咸香幾滋味🤤係價錢$62一杯飲品真係貴咗啲☹️性價比低😓·🌟有驚無險,呢間Cafe味道都唔差,咁打起卡上嚟都冇咁肉痛🤟🏻打卡位
💕我要打卡之有水有沙嘅摩洛哥風情cafe💕
✨軟殼蟹鹹蛋黃忌廉汁意粉 $118
隻軟殼蟹好大隻好脆口,份量比想像中多
鹹蛋黃壓得好碎,食到鹹蛋黃味但唔會好邪惡😎
忌廉汁意粉唔會好乾身,個汁唔會太杰太漏👌🏻
✨香煎北海道帶子紅菜頭汁意大利飯 $128
紅菜頭汁味道比上面嗰款淡,帶子就兩粒,味道正常
勝在影完一輪相都仲夠熱,係會好食啲啲嘅🤣
✨Tiramisu $80
有個膠圈圈住嘅cream,店員主動offer幫手拎起膠圈
✨經典髒髒朱古力🍫 $62
朱古力味ok,當一般朱古力飲,奶蓋咸香幾滋味🤤
係價錢$62一杯飲品真係貴咗啲☹️性價比低😓
🌟有驚無險,呢間Cafe味道都唔差,咁打起卡上嚟都冇咁肉痛🤟🏻打卡位都幾多,值回票價😌不過滿足咗一次就夠了😚
2022-03-31 440 浏览
𝘉𝘦𝘢𝘶𝘵𝘪𝘧𝘶𝘭𝘭𝘺 𝘦𝘮𝘣𝘦𝘭𝘭𝘪𝘴𝘩𝘦𝘥 𝘪𝘯 𝘴𝘩𝘢𝘥𝘦𝘴 𝘰𝘧 𝘳𝘪𝘤𝘩 𝘦𝘹𝘰𝘵𝘪𝘤 𝘵𝘰𝘶𝘤𝘩𝘦𝘴 𝘢𝘯𝘥 𝘵𝘦𝘹𝘵𝘶𝘳𝘦𝘴, 𝘪𝘵𝘴 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘪𝘰𝘳𝘴 𝘢𝘮𝘱𝘭𝘺 𝘤𝘩𝘢𝘯𝘯𝘦𝘭𝘴 𝘵𝘩𝘦 𝘥𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺 𝘔𝘰𝘳𝘰𝘤𝘤𝘢𝘯 𝘷𝘪𝘣𝘦𝘴 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯 𝘴𝘵𝘺𝘭𝘪𝘴𝘩 𝘵𝘸𝘪𝘴𝘵𝘴. 𝘐𝘵 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘦𝘴 𝘶𝘱 𝘴𝘤𝘳𝘶𝘮𝘱𝘵𝘪𝘰𝘶𝘴 𝘱𝘭𝘢𝘵𝘦𝘴 𝘢𝘯𝘥 𝘴𝘪𝘨𝘯𝘢𝘵𝘶𝘳𝘦 𝘥𝘳𝘪𝘯𝘬𝘴 𝘢𝘴 𝘢 𝘤𝘩𝘪𝘤 𝘳𝘦𝘴𝘵𝘢𝘶𝘳𝘢𝘯𝘵 𝘢𝘯𝘥 𝘣𝘢𝘳. 𝘛𝘩𝘪𝘴 𝘴𝘱𝘢𝘤𝘪𝘰𝘶𝘴 𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘢𝘭𝘴𝘰 𝘰𝘧𝘧𝘦𝘳𝘴 𝘢𝘣𝘶𝘯𝘥𝘢𝘯𝘵 𝘪𝘤𝘰𝘯𝘪𝘤 𝘐𝘯𝘴𝘵𝘢𝘨𝘳𝘢𝘮𝘮𝘢𝘣𝘭𝘦 𝘴𝘱𝘰𝘵𝘴 𝘭𝘪𝘬𝘦 𝘤𝘭𝘢𝘴𝘴𝘪𝘤 𝘎𝘳𝘦𝘦𝘬 𝘸𝘪𝘴𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘱𝘰𝘰𝘭 𝘢𝘯𝘥 𝘪𝘯𝘥𝘰𝘰𝘳 𝘢𝘳𝘵𝘪𝘧𝘪𝘤𝘪𝘢𝘭 𝘣𝘦𝘢𝘤𝘩, 𝘣𝘳𝘪𝘯𝘨𝘪𝘯𝘨 𝘪𝘯 𝘴𝘭𝘦𝘦𝘬 𝘢𝘯𝘥 𝘱𝘭𝘦𝘢𝘴𝘪𝘯𝘨 𝘥𝘪𝘯𝘪𝘯𝘨 𝘦𝘹𝘱𝘦𝘳𝘪𝘦𝘯𝘤𝘦𝘴. 𝘌𝘯𝘫𝘰𝘺 𝘢 𝘳𝘦𝘭𝘢𝘹𝘪𝘯𝘨 𝘷𝘢𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘩𝘦𝘳𝘦 𝘰𝘯 𝘵𝘩𝘪𝘴 ‘𝘚𝘶𝘣𝘵𝘭𝘦 𝘐𝘴𝘭𝘢𝘯𝘥’!餐廳的內部以豐富的異國情調和紋理精美色調為裝飾,將夢幻的

餐廳的內部以豐富的異國情調和紋理精美色調為裝飾,將夢幻的摩洛哥氛圍與現代時尚的氣息充分融合在一起。 餐廳是一家別緻的餐廳和酒吧,裡面供應美味的食物和招牌飲品。 餐廳中寬敞的區域還提供了許多標誌性的打卡地方,例如經典的希臘許願池和室內人造海灘,帶來時尚和愉悅的用餐體驗。 客人可以在這個「微妙的島嶼」享受輕鬆的假期和美食!
𝘓𝘪𝘯𝘨𝘶𝘪𝘯𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘴𝘦𝘢 𝘶𝘳𝘤𝘩𝘪𝘯 𝘪𝘯 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮 𝘴𝘢𝘶𝘤𝘦 🍝
𝘈𝘧𝘧𝘰𝘨𝘢𝘵𝘰 🍨
𝘙𝘪𝘴𝘰𝘵𝘵𝘰 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘤𝘳𝘢𝘣 𝘮𝘦𝘢𝘵 𝘢𝘯𝘥 𝘢𝘴𝘱𝘢𝘳𝘢𝘨𝘶𝘴 𝘪𝘯 𝘱𝘶𝘮𝘱𝘬𝘪𝘯 𝘴𝘢𝘶𝘤𝘦 🦀
2022-01-12
𝘈𝘧𝘧𝘰𝘨𝘢𝘵𝘰 🍨
  • Linguine with sea urchin in cream sauce
  • Risotto with crab meat and asparagus in pumpkin sauce
  • Affogato
是次餐廳為Subtle island💖餐廳環境不錯👍🏻👍🏻食物方面份量都多好夠食😌今次同朋友點左炸魚薯條同香辣蒜片聖子辣肉腸意大利粉食物味道方面都幾岩岩好,唔會太濃又唔會冇味,一切剛好炸魚好大條唔腥嘅,都做到皮脆內軟,仲要上黎熱辣辣☺️正😊薯條都係炸到剛好嘅因為係星期日所以冇得跟餐會略貴左啲,但係都可以接受嘅單價飲杯ice latte同cappuccino杯cappuccino 仲拉左隻可愛嘅貓貓🐱咖啡都口感都濃厚,當然我唔係專業飲咖啡,我係覺得我入到口就得🥰😂埋單 382$兩位限時兩小時時間都好夠環境服務都唔錯可以去打下卡😊

是次餐廳為
Subtle island💖
餐廳環境不錯👍🏻👍🏻
食物方面份量都多好夠食😌
今次同朋友點左炸魚薯條同
香辣蒜片聖子辣肉腸意大利粉

食物味道方面都幾岩岩好,唔會太濃又唔會冇味,一切剛好
炸魚好大條唔腥嘅,都做到皮脆內軟,仲要上黎熱辣辣☺️正😊
薯條都係炸到剛好嘅

因為係星期日所以冇得跟餐
會略貴左啲,但係都可以接受嘅
單價飲杯ice latte同cappuccino
杯cappuccino 仲拉左隻可愛嘅貓貓🐱

埋單 382$兩位
限時兩小時時間都好夠
環境服務都唔錯
可以去打下卡😊
2022-03-20
第五波疫情底下依間餐廳當全滿,全因大家都嚟影相打卡。很多人唔戴口罩企係你食緊野旁邊影相,非常危險。影相都要排隊,有d人當在係屋企甘一個景影成10 分鐘, 好誇張⋯⋯有幾個人喺旁邊排隊都擋其他人透明。其實我覺得佢可能本身係做Cafe因為啲枱好細,ordered 左2碟,+2 杯野飲,放多兩隻細碟食嘢都放唔落。Overall 服務態度極差!尤其個男既,黑口黑面叫佢攞餐具叫幾次都唔記得😡😡仲拉長把聲講嘢,唔想做咁。差啲要自己去攞餐具先可以食嘢。我已經過咗lunch time 先去諗住少啲人,但走嘅時候大約五點半仲有人入座。
仲拉長把聲講嘢,唔想做咁。差啲要自己去攞餐具先可以食嘢。

對於一個咁鍾意影相嘅我.我成日都會留意新開嘅打卡餐廳.見到旺角開咗間咁靚嘅cafe.所以唔執輸即刻約朋友放假過去打卡.早2個幾星期book左座水池位🥰🔎食物- Egg Benedict And Avocado- 鵝肝牛肝菌忌廉汁扁意粉- Tiramisu- Dirty- Dirty Chocolate本身我就好鍾意食鵝肝同扁意粉.勁creamy 好好味.但Egg Benedict一般.冇諗過佢會無最靈魂既醬.搞到勁乾.個甜品飲品都ok.好食既🤪🔎整體對於打卡嘅cafe.仲要喺旺角咁方便.真係加唔少分.價錢合理唔算好貴.少數去咁令既餐廳但食物質素好好.重點係勁多打卡位.但我哋星期六去人多到嚇親.枱係一枱接一枱.所以出到戶外去唔到有啲好靚嘅枱影相.不過我一定會再去下次再影😝
對於一個咁鍾意影相嘅我.
我成日都會留意新開嘅打卡餐廳.
見到旺角開咗間咁靚嘅cafe.
所以唔執輸即刻約朋友放假過去打卡.
早2個幾星期book左座水池位🥰

🔎食物
- Egg Benedict And Avocado

- 鵝肝牛肝菌忌廉汁扁意粉

- Tiramisu

- Dirty
- Dirty Chocolate

本身我就好鍾意食鵝肝同扁意粉.
勁creamy 好好味.但Egg Benedict一般.
冇諗過佢會無最靈魂既醬.搞到勁乾.
甜品飲品都ok.好食既🤪

🔎整體
對於打卡嘅cafe.仲要喺旺角咁方便.
真係加唔少分.價錢合理唔算好貴.
少數去咁令既餐廳但食物質素好好.
重點係勁多打卡位.
但我哋星期六去人多到嚇親.
  • 鵝肝牛肝菌忌廉汁扁意粉
2022-03-28 159 浏览
疫情下見到呢間算新開既餐廳又試下, 而且第一眼係見佢有戶外室內多個打卡位, 當去左短旅行。點知……..🥢阿拉斯加帝皇蟹伴 蘆筍紅菜頭汁義大利飯$190唯一比較正常既一道主食, 阿拉斯加帝皇蟹係啖啖肉, 用黑色碟裝突顯紅菜頭汁, 幾Creamy不過份量真係比較少。😋: 🌟🌟🌟🌟/5🥢軟殼蟹鹹蛋黃忌廉意粉 $118成個意粉太乾身, 而且鹹蛋黃無咩味😓 軟殼蟹都合格既, 但整體係失望😋: 🌟🌟🌟/5🥢芒果.牛油果.蟹肉沙律 $118係最大份果樣菜式, 但沙律菜唔ok苦澀味重, 而芒果好酸🥲 牛油果同蟹肉就正常😋: 🌟🌟/5🥢Tiramisu $80為左滿足下眼球就叫黎試下, 點知又伏了😓 入面啲餅完全無咖啡味, 完全無就浸透到咬落去仲脆卜卜, 整體都偏苦。😋: 🌟/5🧉Conut Sea $128過百蚊既Cocktail好飲既話絕對係正常價, 但真係難飲到好似飲緊藥水同”嗱喉”都真係第一次。😋: ❌/5🍹 Signature Dirty Chocolate (Ice) $62比起其他飲杯呢杯係好飲, 不過都係淡左啲。但至少可以飲得哂🥲😋: 🌟🌟🌟/5如果想黎打卡可以, 但野食唔太推😅

🥢阿拉斯加帝皇蟹伴 蘆筍紅菜頭汁義大利飯$190

😋: 🌟/5

🧉Conut Sea $128
😋: ❌/5

😋: 🌟🌟🌟/5

如果想黎打卡可以, 但野食唔太推😅
2022-01-08
午餐
庆祝纪念
生日
2022-03-27 31 浏览
旺角最近真係開咗好多新cafe今次去咗呢間摩洛哥風嘅打卡 cafe 幫朋友慶生真係冇去錯!佢無論室内室外裝修都好有心機仲有個好靚嘅水池!佈置得真係好靚好適合做慶生餐廳!雖然主要黎食環境,但佢食物質素都唔錯!蟹肉蘆筍南瓜汁意大利飯$118呢個價位食到蟹肉真心唔錯,仲要係真蟹肉!因為食到啲碎蟹殼證明都幾真材實料而意大利飯乾濕適中蘆筍唔多得幾條細細條南瓜汁都食得出有甜甜嘅南瓜味軟殼蟹鹹蛋黃忌廉汁意粉$118同樣呢個價位食到原隻軟殼蟹真心抵!但意粉偏淋咗啲,如果可以保留返啲口感會好啲,同埋鹹蛋黃再加軟殼蟹食食吓有啲膩的最尾都食唔晒焙茶/抹茶latte$62拉花好靚同埋就嚟飲完都keep到個圖案焙茶味同抹茶都好濃好香 人幾出色不過,覺得$62一杯latte 性價比唔太高P.s.服務方面,店員好似有啲呆滯喺佢面前揮哂手幾次都見唔到而且碟意粉明明仲有未食完,店員就好急黎收呢方面可以改善吓。
旺角最近真係開咗好多新cafe
今次去咗呢間摩洛哥風嘅打卡 cafe 幫朋友慶生
真係冇去錯!
佢無論室内室外裝修都好有心機
仲有個好靚嘅水池!
佈置得真係好靚好適合做慶生餐廳!
雖然主要黎食環境,
但佢食物質素都唔錯!

蟹肉蘆筍南瓜汁意大利飯$118
呢個價位食到蟹肉真心唔錯,
仲要係真蟹肉!
因為食到啲碎蟹殼
證明都幾真材實料
而意大利飯乾濕適中
蘆筍唔多得幾條細細條
南瓜汁都食得出有甜甜嘅南瓜味

軟殼蟹鹹蛋黃忌廉汁意粉$118
同樣呢個價位食到原隻軟殼蟹真心抵!
但意粉偏淋咗啲,
如果可以保留返啲口感會好啲,
同埋鹹蛋黃再加軟殼蟹食食吓有啲膩的
最尾都食唔晒

焙茶/抹茶latte$62
拉花好靚
同埋就嚟飲完都keep到個圖案
焙茶味同抹茶都好濃好香 人幾出色
不過,覺得$62一杯latte 性價比唔太高

P.s.服務方面,店員好似有啲呆滯
喺佢面前揮哂手幾次都見唔到
而且碟意粉明明仲有未食完,店員就好急黎收
呢方面可以改善吓。
2022-03-25 107 浏览
環境唔錯,多個打卡仲設有戶外,鐘意影相同打卡係一個唔錯嘅選擇!但食物完全對唔住個價錢,熱門既軟殼蟹鹹蛋黃忌廉汁意粉,其實你放果幾粒碎嘅鹹蛋黃佢完全冇味,個忌廉汁個人覺得Seven嘅仲好食,軟殼蟹只可以話炸返熱佢叫到正常野,成個意粉要加辣椒汁先叫做好食番少少,只係少少!避風塘雞翼,四隻雞翼全部炸燶哂,可能係我重口味啦,根本就唔夠味!!平均一個人消費$250,雖然你話黎影相姐,但嘢食方面會唔會係咁既質素呢?以後都絕對唔會再去!!
軟殼蟹鹹蛋黃忌廉意粉
2022-03-13 2315 浏览
終於有點時間,補記一些在感染新冠肺炎爆升,每日確診人數數以萬計前去過的地方。第一間是在前陣子極為人氣的爆紅打卡餐廳 Subtle Island。這間位於旺角商廈內,地方偌大的樓上 Cafe,以華麗而滿帶異國風情的裝潢設計為賣點,洋溢著一派濃濃的摩洛哥風情,給人深刻的印象,特別是餐廳室內的水池,更是吸睛非常。原來這裡午市沒有套餐,只可散叫,便點了兩份主食,加兩杯凍飲做兩夫妻的午餐。賣相不俗的「海膽忌廉汁扁意粉」($138)和「蟹肉蘆筍南瓜汁意大利飯」($118)不算很好,前者的海膽偏少,味道也帶點兒苦,後者的味道較好,但蟹肉也不太多。以富士山造型玻璃杯子盛載的「凍宇治抹茶鮮奶」($72)和「凍宇治焙茶鮮奶」 ($72)其實都幾好飲,不過價錢偏貴,我就覺得並不太值。總括而言,這間餐廳的環境的確不錯,充滿摩洛哥異國風情,只要來到這裡用餐,一定可以找到大量的打卡位,即使這裡的食物不算出色,要是喜歡拍照打卡的話,還是會喜歡這地方的吧!
2022-03-11 41 浏览
餐廳座落於旺角鬧市中央,離地鐵站僅一分鐘路程,交通方便四通八達。而全店最大賣點莫過於精美細緻的裝潢,喜歡打卡的少男少女絕不能錯過!店中花了不少心思及用地佈置,打卡場景例如有一個充滿摩洛哥風情的沙地,還有相關的擺設,如沙灘椅,木凳,民族風的布等,令食客在等上菜和飯後都能暫時忘卻繁囂的城市生活,置身在數千公里外的世外桃源。餐廳還有一個造型優雅的水池,看池古國風情的皇族宮廷設計,更有室外露天場景等,吃飯打卡影靚相一次過滿足你三個願望。而作為一間餐廳,當然不得不提食物,cafe的意粉伴汁香濃,忌廉鮮味絕不比店中裝修遜色,軟殼蟹也炸得香脆鬆化,而且價錢公道,並沒有因為打卡場景多而惡意提升食物價錢。如果平日前往,更可以套餐價錢享用飲品,價錢也相宜。如果情侶已去了很多餐廳,想要一些生活的品味和調劑,Subtle Island 絕對能給你想要的新鮮感!
2022-03-10 119 浏览
𝖠 𝖻𝖾𝖺𝗎𝗍𝗂𝖿𝗎𝗅𝗅𝗒 𝖽𝖾𝖼𝗈𝗋𝖺𝗍𝖾𝖽 𝖼𝖺𝖿𝖾/𝗋𝖾𝗌𝗍𝖺𝗎𝗋𝖺𝗇𝗍/𝖻𝖺𝗋 𝖺𝗅𝗅 𝗂𝗇 𝗈𝗇𝖾! 𝗅𝗈𝖼𝖺𝗍𝖾𝖽 𝗂𝗇 𝖬𝗈𝗇𝗀𝗄𝗈𝗄. 𝖸𝖾𝗌, 𝗒𝗈𝗎 𝖼𝖺𝗇 𝖺𝗅𝗆𝗈𝗌𝗍 𝗁𝖺𝗏𝖾 𝖺𝗇𝗒𝗍𝗁𝗂𝗇𝗀 𝗁𝖾𝗋𝖾! 𝖿𝗋𝗈𝗆 𝖻𝗋𝗎𝗇𝖼𝗁, 𝗅𝗎𝗇𝖼𝗁, 𝗍𝖾𝖺, 𝖼𝗈𝖿𝖿𝖾𝖾, 𝖽𝗂𝗇𝗇𝖾𝗋, to 𝖺𝗅𝖼𝗈𝗁𝗈𝗅𝗂𝖼 and non-alcoholic 𝖽𝗋𝗂𝗇𝗄𝗌.𝖳𝗁𝖾 𝖺𝗋𝖾𝖺 𝗂𝗇𝗌𝗂𝖽𝖾 𝗂𝗌 𝗐𝗂𝖽𝖾 & 𝗂𝗇𝗍𝖾𝗋𝖾𝗌𝗍𝗂𝗇𝗀𝗅𝗒, 𝗍𝗁𝖾𝗒 𝗁𝖺𝗏𝖾 𝖺 𝗌𝗆𝖺𝗅𝗅 𝗂𝗇𝖽𝗈𝗈𝗋 𝗉𝗈𝗈𝗅 𝗂𝗇𝗌𝗂𝖽𝖾 and a sand decorated area which makes you feel like you’re on a vacation beach vibes. 𝖳𝗁𝖾 𝗉𝗅𝖺𝖼𝖾 𝗂𝗌 𝗏𝖾𝗋𝗒 𝗂𝗇𝗌𝗍𝖺𝗀𝗋𝖺𝗆𝗆𝖺𝖻𝗅𝖾.𝕎𝕙𝕒𝕥 𝕨𝕖 𝕙𝕒𝕕:✨𝙇𝙞𝙣𝙜𝙪𝙞𝙣𝙚 𝙬/ 𝙨𝙚𝙖 𝙪𝙧𝙘𝙝𝙞𝙣 𝙞𝙣 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙨𝙖𝙪𝙘𝙚 (𝟏𝟑𝟖𝙝𝙠𝙙) -𝟕.𝟓/𝟏𝟎✨𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 & 𝙖𝙫𝙤𝙘𝙖𝙙𝙤 𝙘𝙧𝙖𝙗 𝙢𝙚𝙖𝙩 𝙨𝙖𝙡𝙖𝙙 (𝟏𝟏𝟖𝙝𝙠𝙙)

𝕎𝕙𝕒𝕥 𝕨𝕖 𝕙𝕒𝕕:
✨𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 & 𝙖𝙫𝙤𝙘𝙖𝙙𝙤 𝙘𝙧𝙖𝙗 𝙢𝙚𝙖𝙩 𝙨𝙖𝙡𝙖𝙙 (𝟏𝟏𝟖𝙝𝙠𝙙) -𝟒/𝟏𝟎
✨𝘾𝙖𝙛𝙛𝙚 𝙡𝙖𝙩𝙩𝙚 - 𝙘𝙝𝙤𝙘𝙤 𝙣𝙤𝙩𝙚 (𝟒𝟖𝙝𝙠𝙙)
✨𝘿𝙞𝙧𝙩𝙮 - 𝙘𝙝𝙤𝙘𝙤 𝙣𝙤𝙩𝙚 (𝟒𝟖𝙝𝙠𝙙)
✨𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪 (𝟖𝟎𝙝𝙠𝙙) -𝟗/𝟏𝟎

𝔽𝕠𝕠𝕕 ℝ𝕖𝕧𝕚𝕖𝕨:
𝘛𝘩𝘦 𝘭𝘪𝘯𝘨𝘶𝘪𝘯𝘦 𝘸𝘢𝘴 𝘨𝘰𝘰𝘥 𝘢𝘯𝘥 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺, 𝘵𝘩𝘰𝘶𝘨𝘩 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘵𝘢𝘳 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘥𝘪𝘴𝘩 𝘸𝘩𝘪𝘤𝘩 𝘪𝘴 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘦𝘢 𝘶𝘳𝘤𝘩𝘪𝘯 𝘪𝘴 𝘲𝘶𝘪𝘵𝘦 𝘴𝘮𝘢𝘭𝘭??😅 𝘕𝘰𝘵 𝘳𝘦𝘢𝘭𝘭𝘺 𝘴𝘶𝘳𝘦 𝘩𝘰𝘸 𝘮𝘶𝘤𝘩 𝘪𝘵 𝘴𝘩𝘰𝘶𝘭𝘥 𝘤𝘰𝘴𝘵 𝘣𝘶𝘵 𝘵𝘩𝘦 𝘥𝘪𝘴𝘩 𝘪𝘴 𝘢 𝘣𝘪𝘵 𝘦𝘹𝘱𝘦𝘯𝘴𝘪𝘷𝘦.

𝘔𝘰𝘳𝘦𝘰𝘷𝘦𝘳, 𝘪 𝘸𝘢𝘴 𝘯𝘰𝘵 𝘪𝘮𝘱𝘳𝘦𝘴𝘴𝘦𝘥 𝘣𝘺 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘭𝘢𝘥. 𝘛𝘩𝘦 𝘤𝘳𝘢𝘣 𝘮𝘦𝘢𝘵 𝘪𝘴 𝘴𝘰𝘨𝘨𝘺 & 𝘪𝘵 𝘴𝘦𝘦𝘮𝘴 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘵𝘩𝘦𝘺 𝘩𝘢𝘥 𝘫𝘶𝘴𝘵 𝘵𝘩𝘢𝘸𝘦𝘥 𝘪𝘵? 🙄 𝘐 𝘥𝘪𝘥𝘯’𝘵 𝘭𝘪𝘬𝘦 𝘵𝘩𝘦 𝘵𝘦𝘹𝘵𝘶𝘳𝘦 & 𝘵𝘩e 𝘵𝘢𝘴𝘵𝘦.

𝘉𝘶𝘵 𝘵𝘩𝘦 𝘵𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶 𝘪𝘴 𝘥𝘦𝘭𝘪𝘤𝘪𝘰𝘶𝘴. 𝘐 𝘭𝘰𝘷𝘦 𝘵𝘩𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘤𝘦𝘱𝘵 𝘰𝘧 𝘣𝘢𝘵𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘪𝘵 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮! 𝘠𝘶𝘮! 𝘛𝘩𝘦𝘪𝘳 𝘤𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦 𝘸𝘢𝘴 𝘢𝘭𝘴𝘰 𝘯𝘪𝘤𝘦 & 𝘺𝘰𝘶 𝘤𝘢𝘯 𝘤𝘩𝘰𝘰𝘴𝘦 𝘧𝘳𝘰𝘮 𝘢 𝘤𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘰𝘳 𝘸𝘪𝘯𝘦𝘺 𝘯𝘰𝘵𝘦.
Tiramisu
Tiramisu
Seeing the whole setting one will be mistaken it’s only for nice photos, but surprisingly the food is not bad at all!The soft shell crap spaghetti is very creamy and even pair up with the devil egg salted that no one could resist. The risotto is not tender enough but still tastes yum with the squid ink sauce. The scallop is another highlight. It’s big in size, bouncy, fresh and well cooked! The one with cheesy chip is severed with a pleasant presentation.Talking about the interior/exterior, can

Talking about the interior/exterior, can tell they have put in a lot of effort to design. For one of the corners in indoor, it’s even all covered with sand, how surprising! For the outdoor, it’s pretty spacious and cozy. It almost can be compared with those cafes in Korea. Love that they are also offering shisha, so I can spend a whole afternoon here chilling. Will plan to revisit.
  • 軟殼蟹鹹蛋黃忌廉汁意粉
  • Pan  fried  scallop  with  cheese  chip
  • Risotto  with  scallop  in  squid  ink  sauce
Subtle Island🏝 𝔼𝕩𝕡𝕝𝕠𝕣𝕖 𝕥𝕙𝕖 𝕤𝕖𝕔𝕣𝕖𝕥 𝕚𝕤𝕝𝕒𝕟𝕕 𝕚𝕟 𝕄𝕠𝕟𝕘 𝕂𝕠𝕜🌸❤️𝘼 𝙢𝙤𝙧𝙤𝙘𝙘𝙖𝙣-𝙞𝙣𝙨𝙥𝙞𝙧𝙚𝙙 𝙬𝙚𝙨𝙩𝙚𝙧𝙣 𝙘𝙖𝙛𝙚 𝙩𝙝𝙖𝙩 𝙘𝙖𝙣 𝙘𝙚𝙧𝙩𝙖𝙞𝙣𝙡𝙮 𝙢𝙚𝙚𝙩 𝙮𝙤𝙪𝙧 𝙞𝙣𝙨𝙩𝙖𝙜𝙧𝙖𝙢 𝙣𝙚𝙚𝙙𝙨. 𝘽𝙚𝙖𝙪𝙩𝙞𝙛𝙪𝙡𝙡𝙮 𝙙𝙚𝙘𝙤𝙧𝙖𝙩𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙩𝙧𝙖𝙙𝙞𝙩𝙞𝙤𝙣𝙖𝙡 𝙢𝙤𝙤𝙧𝙞𝙨𝙝 𝙖𝙣𝙙 𝙢𝙚𝙙𝙞𝙩𝙚𝙧𝙧𝙖𝙣𝙚𝙖𝙣 𝙚𝙡𝙚𝙢𝙚𝙣𝙩𝙨, 𝙩𝙝𝙚 𝙨𝙥𝙖𝙘𝙞𝙤𝙪𝙨 𝙤𝙪𝙩𝙙𝙤𝙤𝙧 𝙖𝙧𝙚𝙖 𝙬𝙞𝙡𝙡 𝙞𝙢𝙢𝙚𝙙𝙞𝙖𝙩𝙚𝙡𝙮 𝙨𝙩𝙞𝙧 𝙮𝙤𝙪𝙧 𝙩𝙧𝙖𝙫𝙚𝙡 𝙙𝙚𝙨𝙞𝙧𝙚 𝙩𝙤 𝙩𝙝𝙚 𝙢𝙤𝙧𝙤𝙘𝙘𝙤.✈️🏝🚎✅Salad, all day breakfast ✅Spaghetti, risotto, ✅Lamb rib, mussels, oysters, rib eye✅Coffee, tea, soft drinks✅Cocktail, beers, non-alcoholic beravegs1️⃣Risotto with scallop in beef root sauce HKD 128香煎北海道帶子紅菜頭汁
Subtle Island🏝

✅Salad, all day breakfast
✅Spaghetti, risotto,
✅Coffee, tea, soft drinks

1️⃣Risotto with scallop in beef root sauce HKD 128香煎北海道帶子紅菜頭汁意大利飯吃💜

2️⃣Spaghetti with soft shell crab in salted egg cream sauce HKD 118 🥚🦀
軟殼蟹鹹蛋黃忌廉汁意粉

3️⃣French Fries HKD 62
(salted egg/wasabi/ black truffle/ honey mustard) 炸薯條🍟
旺角最近新开一间酒吧餐厅“Subtle Island”,装潢是超级吸睛的摩洛哥风,有人造沙滩、水池等多个不同打卡位,犹如置身异国。室内以蓝白色为主调,打造了异域风水池,彷如外国许愿池般,可以坐在水池边享受美食。另一瞩目位定必是以真沙打造的室内人造沙滩,摆放了仙人掌、沙滩座椅和花纹地垫等,躺在座椅来一场伪旅行度假。露台位置设有秋千座椅和茅草太阳伞,当中最抢眼是圆拱形彩砖座位,每一个角落都是打卡位,夜晚会更加有气氛。餐厅提供不同西式料理,有牛角包、沙律等轻食,亦有不同意粉、Risotto、扒类选择