之前係深水埗都有留意呢間牛扒店,今日經銅鑼灣,見有新開分店,棲底高夠哂空間,裝潢簡約舒適,環境光鮮又乾淨,服務有禮又貼心,最吸引我地是晚市食套餐可以任食薯條90分鐘。安格斯級封門柳 200g $190份量十足好吸引,揀左5成熟,切開見顏色似3成熟,不過都接受,口感更嫩腍,肉質鬆軟不會韌,牛肉味極為濃郁,仲好多肉汁。要讚下個黑椒醬汁,好惹味好香,但個黑椒味唔會好霸道,亦不會太辣,沒有蓋過牛肉味。安格斯級肋眼牛排 200g $190賣相又靚又吸引,帶有燒烤香味,都係揀左5成熟,呢塊燒得剛好5成熟,牛排鮮嫩多汁,油花分佈平均,肉質軟嫩好咬。薯條係幼身款,熱辣辣即炸好香脆,食唔停口,而且唔會咸,可以食多D都得。低溫慢煮西班牙叉燒 $60用西班牙豚肉整叉燒,肉質鬆化又嫩滑,直頭咬落軟腍無渣,低溫及慢煮令叉燒保留更多肉汁,所以唔會乾,個醬汁有酒香,咸中帶甜很好味。凍檸茶夠凍,茶底香檸檬新鮮,糖水自己落可自己調甜度。
安格斯級封門柳 200g $190
安格斯級肋眼牛排 200g $190
低溫慢煮西班牙叉燒 $60
凍檸茶夠凍,茶底香檸檬新鮮,糖水自己落可自己調甜度。
2025-01-11
  • 安格斯級封門柳
  • 安格斯級肋眼牛排
📍位置超棒,就在銅鑼灣的核心區,逛街累了正好來這裡享受美食!環境簡潔高雅💖,氛圍超棒!🥩安格斯級封門柳Angus Grade Hanging Tender,一入口,那肉味就像濃郁的黑椒汁在口腔中爆發💥,衝擊著每一個味蕾,讓人瞬間陶醉!外皮烤得焦脆,而裡面卻像是藏了一個小水库💦,滿滿的肉汁隨著每一口咀嚼流淌出來,鮮美無比!🍖新西蘭法式羊架French cut New Zealand Lamb Rack,烤得剛剛好,肉質鮮嫩多汁,一點膻味都沒有😍!🍗印第安烤無激素雞中翼Grilled hormone free chicken middle wings with Cajun,香辣可口,雞肉鮮嫩,簡直停不下来🌶️!🍟而且哦,只要光顧一份晚餐,就可以無限任食薯條90分鐘,簡直是薯條控的天堂🍟🍟🍟!總體來說,這次用餐體驗超棒,強烈推薦給大家哦🥳🥳🥳!

總體來說,這次用餐體驗超棒,強烈推薦給大家哦🥳🥳🥳!
2025-01-08 256 浏览
Supreme Steak & Grill 😘😘😘高質食材之扒房銅鑼灣景隆街、新開西餐廳、以高級食材扒房之家、牆身以灰色簡約嘅工業風、配銀色椅子、暖和燈光、有氣派!Dinner Set(90分鐘薯條入任食)✨新西蘭法式羊架(黑胡椒醬)$240羊架取自肋脊部位,肉質最鮮嫩、分量有四件、以七成熟、剛好不見血、肉質軟綿綿、肉汁多又嫩滑、陣陣濃香羊味撲鼻、冇羶味、厚身有口感、不肥不腻、羊架最佳搭檔、黑胡椒醬、配搭一流、舌上尖兒!薯條幼身、金黃香脆、脆卜卜、沾蕃茄醬、yummy 😍鮮奶咖啡、幼滑香濃、甘醇!✨安格斯級肋眼牛扒(黑胡椒醬)$190高級牛扒、取自肩胛骨後方的肋骨背部、鮮嫩多汁而聞名、肉味特濃、七成熟、呈鮮粉紅色、肥厚嫩滑、有嚼口、yummy 😛😛任食薯條🍟、crazy、超正👍🏻嘆埋抔凍檸茶!消滯、飽肚滿足😁✨低溫慢煮西牙叉燒$60以低溫慢煮、肉質比一般較嫩、港式叉燒以西式烹調、又是另一種風味、西方偏重酒味、入口濃酒!酒不醉人人自醉、哈哈😁*午市套餐*價錢優惠、好多菜式Supreme Steak & Grill銅鑼灣景隆街15-27號凱都大廈地下4號舖港鐵銅鑼灣站D4出口,步行咗3分鐘
Supreme Steak & Grill
😘😘😘

高質食材之扒房

Dinner Set
(90分鐘薯條入任食)
✨新西蘭法式羊架(黑胡椒醬)$240
鮮奶咖啡、幼滑香濃、甘醇!

✨安格斯級肋眼牛扒(黑胡椒醬)$190
任食薯條🍟、crazy、超正👍🏻
嘆埋抔凍檸茶!消滯、飽肚滿足😁
✨低溫慢煮西牙叉燒$60
新西蘭法式羊架
  • 安格斯肋眼牛扒
  • 鮮奶咖啡
2025-01-03 0 浏览
今日同朋友去咗銅鑼灣呢邊食飯,咁啱佢就話想食鋸扒,見到呢一間餐廳之前都喺其他地方都有分店,所以行過嘅時候就決定試吓,價錢嚟講都唔算太貴,而且餐廳新裝修非常好,亦都好坐,適合同朋友或者家人嘅聚會!✔️ribeye喺每隻牛最幼滑既部份,佢嘅位置喺牛脊背、肋骨中間嘅肌肉,本身佢嘅肉同埋脂肪比例都非常平均,而且肉質軟腍,口感大約係介乎西冷係牛柳之間,我哋都叫咗店員介紹生熟嘅程度,中間粉嫩色嘅肉質真係非常靚仔,而且我哋都覺得肉味非常香濃,亦都控制火候方便做得非常好. 非常高質素!而且有90分鐘薯條任食,薯條熱辣辣即刻叫即刻炸,非常脆,啱晒鍾意食薯條嘅朋友,我同朋友最後都encore咗一次!冇得輸!✔️另一份我哋就叫咗A5西冷牛扒,西冷牛扒個位係牛嘅後腰脊部位,相比起其他部位佢嘅脂肪比例較低,而且油花不算多,不過佢就勝在分佈平均,肉味亦都會比牛肉眼扒濃郁!整體我哋都覺得非常好食,咬落去嘅時候口感都非常細嫩,而且唔會太硬,牛扒嘅味道亦都非常濃郁!鍾意食西冷部位嘅朋友真係不能夠錯過!我同朋友都非常鍾意!!嘢飲我哋就揀咗熱奶茶同埋檸檬可樂,係包咗喺個set入邊!熱奶茶都幾好飲,非常香濃嘅茶底!檸檬可樂飲落去

嘢飲我哋就揀咗熱奶茶同埋檸檬可樂,係包咗喺個set入邊!熱奶茶都幾好飲,非常香濃嘅茶底!檸檬可樂飲落去簡直就係爽!

整體嚟講餐廳嘅質素我哋都覺得非常高,呢個價錢嚟講喺同區嚟講亦都唔算太貴,佢嘅牛扒質素中上,而且有薯條放題呢一個option, 非常有趣!店員亦都非常客氣,為我哋介紹唔同部位嘅牛扒,呢個位非常值得加分!

2024-12-30 66 浏览
係附近番工 ...見新開左間扒房...又想食扒所以 lunch 就試下 ... 佢有下午茶同午餐我見下午茶都幾抵食我就叫左午餐既肉眼扒🥩都幾好食🤤員工服務也很好😊值得支持👍
係附近番工 ...見新開左間扒房...
又想食扒所以 lunch 就試下 ...
佢有下午茶同午餐
我見下午茶都幾抵食