2024-09-21 72 浏览
前排一直見到人食呢個土耳其烤卷,搞到我忍唔住都一齊去叫返一份,而且佢就位於尖沙咀,行完街買返過嚟食,就最啱啦。我將佢雞肉卷同牛肉卷各叫咗一份,個人覺得牛肉卷就更加Juicy,有小小辣味,然後仲會有好多蔬菜,營養均衡得來又好食我另外仲叫咗一份滋味牛肉飯,佢哋嘅飯係黃色嘅,真係好特別。上面仲留咗一啲類似乳酪嘅醬汁,非常之有土耳其風味,仲會有唔少青瓜同蔬菜,再加埋好多嘅牛肉,真係好豐富。佢哋嘅咖啡都唔錯,我就叫咗兩杯凍拿鐵,微糖嘅話味道就啱啱好。

2024-09-19 71 浏览
是可以想像的味道,沒有太突出的地方。 整體材料配合不錯,份量以價錢來說太少。覺得餐廳定位有點模糊,以正餐來說只能半飽,以小食來說又太貴。好吃稱不上,難吃也不是。可以一試,但一試即可。

外卖自取
This tuck shop is trending because it sells very cheap eats. $25 for beef on rice (tea set) and a drink! Buy-1-get-1-free coffee! Simply irresistible. Their specialty is Filipino grilled meat on rice or in wraps. Their chicken and beef are STRONGLY flavoured, similar to the ihaw-ihaw skewers in the Philippines. Heavy tasters would love them. Wraps are freshly made to order. Their signature yellow flavoured rice is served with a delicious mayo/ cheese dressing, some meat sauce, and a cucumber, on

Wraps are freshly made to order. Their signature yellow flavoured rice is served with a delicious mayo/ cheese dressing, some meat sauce, and a cucumber, onion and tomato salad. I love that they use HK-brand Thai jasmine rice.
香嫩雞肉烤卷

I particularly enjoyed their salad dressing because it’s rich and very flavourful. I liked the chicken wrap a lot, full of tasty juicy diced chicken, crunchy veggies and the delicious salad dressing!

Of course we must have our coffees, iced latte, a little sweet pick-me-up, and it’s buy 1 get 1 free.
2024-09-15 77 浏览
最近小編愛上左食呢個又方便又快捷又抵食既烤肉卷,甘岩黎到尖沙咀又見到佢,甘我又肚仔餓就梗係要醫下肚先啦~呢度既美式咖啡仲做緊買一送一優惠,呢個烤卷係菲律賓烤卷,職員會即叫即整俾我見到佢點樣整食物,甘就食得放心d呢度既職員好nice會將烤卷既肉放滿同埋好用心甘整,烤牛肉卷熱辣辣,秘制醬汁同d肉食落又好夾,而且好飽肚,烤肉係即日新鮮制作嫁,咖啡都係即叫即整,美式少冰會飲得到佢既咖啡味比較香濃d,但飲落都唔錯既。

2024-09-14 85 浏览
成日行過厚福街,都見到呢間好搶眼招牌嘅外賣烤卷店,平時好鍾意食印度烤卷嘅我,今日終於忍唔住要試下,未食過菲律賓菜就更加好奇想試🤤滋味牛肉烤卷菲律賓過江嚟香港仍保留到當地嘅風味,調味會比起大眾食到嘅印度烤卷甜,牛肉粒經過醬料醃製後烤至微脆有如肉燥,食落甜中帶啖啖牛肉香味。配搭各種新鮮蔬菜作為balance,口感層次都幾豐富。香嫩雞肉烤卷相對牛肉,雞肉烤卷係我比較喜歡嘅餐點,雞肉同樣經過醃製後烤制至微熏,但咬落口感比起牛肉更加淋,食到雞肉嘅原味,同樣搭配新鮮嘅蔬菜,感覺輕盈健康,驚肥嘅朋友都可以叫佢地走醬,咁就可以做到高蛋白質又有蔬菜平衡嘅一餐!香嫩雞肉飯(大)份量都幾多,飯本身有加入香料調製,雞肉肉質鬆軟,整個飯充分吸收咗醬汁嘅香味。每一口都充滿邪惡嘅滋味,男士食量嘅話,食一個都夠飽!凍美式咖啡咖啡豆夠香濃,而且可跟餐加配,幾好👍

香嫩雞肉烤卷

香嫩雞肉飯(大)

凍美式咖啡
咖啡豆夠香濃,而且可跟餐加配,幾好👍

2024-09-08
外卖自取
香港少有的菲律賓美食吧!🤩🇵🇭以外賣為主。首先映入眼簾的是那誘人的牛肉捲餅,看那金黃酥脆的玉米餅包裹著多汁的牛肉,再點綴上濃郁的醬汁,味蕾的享受!😍🌯 每一口都能感受到牛肉的鮮嫩多汁,搭配玉米餅的香脆口感,絕對是完美的組合。再來是那令人垂涎的菲律賓式雞肉飯,哇塞!看那色彩繽紛的擺盤,黃澄澄的薑黃飯、香噴噴的烤雞肉,再淋上特製的醬汁,視覺效果簡直讓人食指大動!😋🍗 這道菜完美展現了菲律賓料理的精髓,豐富的層次感和獨特的香料風味,絕對能讓你的味蕾驚艷不已。當然,不能錯過那杯誘人的凍咖啡拿鐵,看那奶泡與咖啡完美融合的層次感,就知道這絕對是一杯令人回味無窮的飲品。☕️😌 冰涼順滑的口感配上濃郁的咖啡香,絕對是炎炎夏日的最佳解暑良伴!這家菲律賓餐廳的外賣選擇豐富多樣,無論是想嚐鮮的香港人還是懷念家鄉味的菲律賓朋友,都能在這裡找到心頭好。🥰🍽️ 菜品的份量十足,價格也相當親民,絕對是CP值超高的選擇!
香港少有的菲律賓美食吧!🤩🇵🇭以外賣為主。

2024-09-13 74 浏览
這家位於尖沙咀的菲律賓餐廳,地理位置優越,進入後散發出濃厚的氛圍,彷彿置身於菲律賓分店一樣。香嫩雞肉烤卷。包裝十分精緻,外層的薄餅酥脆,裡面包裹著鮮嫩的雞肉,伴隨著融化的芝士、濃郁的蒜蓉醬和香辣醬,味道層次豐富。青瓜的清脆、蕃茄的鮮甜和洋蔥的微辣交融,讓整個烤卷的口感更加清新,回味無窮。滋味牛肉飯,牛肉粒粒厚實,經過精心燉煮,鮮嫩多汁,肉質彈牙。搭配的醬汁香氣四溢,帶有微微的甜味和香料的層次,完美地滲透進米飯中。米飯粒粒分明,吸收了牛肉的精華,每一口都充滿滿足感。

位於尖沙咀的 T.Co 餐廳,以其菲律賓品牌的身份,擁有超過600間分店,並以人氣第一烤卷而聞名🐂牛肉烤卷 ($45)餅皮外脆內軟,包裹著新鮮的牛肉,肉質鮮嫩多汁。牛肉的調味恰到好處,帶有一絲微辣🐓雞肉烤卷 ($45)雞肉肉質柔嫩。配料也很豐富,生菜、洋蔥和特製醬汁的搭配。搭配的生菜也為這道菜增添了清新的口感🐓香嫩雞肉飯(大) ($55)一定食得飽的雞肉飯,雞肉鮮嫩,米飯 粒粒分明齋啡(熱)($25)與拿鐵咖啡(熱)($25)齋啡的香氣濃郁,而拿鐵口感柔滑菲律賓烤卷好適合take away ~ 簡單、好快就可以食飽又好味😋 不妨一試

🐂牛肉烤卷 ($45)

🐓雞肉烤卷 ($45)

🐓香嫩雞肉飯(大) ($55)
一定食得飽的雞肉飯,雞肉鮮嫩,米飯 粒粒分明

齋啡(熱)($25)與拿鐵咖啡(熱)($25)
齋啡的香氣濃郁,而拿鐵口感柔滑

2024-09-12 61 浏览
今日喺尖沙咀行街, 經過厚福街 一間小食店都好多人排隊所以我走埋去襯下熱鬧望下, 原來係菲律賓一間好出名嘅烤卷店進住咗尖沙咀 ,都幾特別,尖沙咀比較少見有呢類 菲律賓小食店, 佢除咗有烤卷買 仲有碗飯 同咖啡買, 因為夜晚已約朋友食飯,所以就簡單買個烤卷同coffee 試下。 烤卷有分兩隻味道,滋味牛肉烤卷同 香嫩雞肉烤卷, 新鮮製造即叫即包, 佢係將牛肉或者雞肉打成碎粒, 配上蕃茄, 蔬菜,青瓜, 洋蔥等配料再 配搭芝士同幾款醬汁而成, 兩款口味各有特色 都好惹味, 加上佢嘅包裝圓筒紙包裝 食起上嚟好方便👍

2024-09-11 83 浏览
是日喺尖沙咀行街,行到加拿分道位置,迎來芬香撲鼻嘅烤雞味道,抬頭一看,原來係呢間叫T.Co既餐廳🍴呢間餐廳係菲律賓嘅過江龍,牆壁上貼住OpenRice小红書等等嘅網友推介,見到好多人嗌烤雞卷烤牛肉卷等等食物,餐廳係用半開放式廚房設計可以見到店員收到order後就立刻烤熱薄餅同卷上食物。我地叫咗幾款食品試試,分別係滋味牛肉烤卷、香嫩雞肉烤卷、香嫩雞肉飯(大)和美式咖啡。滋味牛肉烤卷- 好好味呀😻😻牛肉烤得香又多汁!香嫩雞肉烤卷 - 雞肉🍗烤卷都好好味,好Juicy ❤️❤️香嫩雞肉飯(大)- 我就鐘意烤卷多過雞肉飯,不過食飯就會飽肚啲🤣🤣美式咖啡- 凍冰冰仲有買一送一,抵飲!😎😎值得一睇既係呢間分店有少量立食位,番工lunch time 可以過黎醫肚!😻T.Co (加拿分道) (尖沙咀)尖沙咀加拿分道45-47號宏生大廈地下A4號舖

滋味牛肉烤卷
- 好好味呀😻😻牛肉烤得香又多汁!

香嫩雞肉烤卷
- 雞肉🍗烤卷都好好味,好Juicy ❤️❤️

香嫩雞肉飯(大)
- 我就鐘意烤卷多過雞肉飯,不過食飯就會飽肚啲🤣🤣

美式咖啡
- 凍冰冰仲有買一送一,抵飲!😎😎

T.Co (加拿分道) (尖沙咀)
尖沙咀加拿分道45-47號宏生大廈地下A4號舖
下午茶
2024-09-10 82 浏览
菲律賓過江龍特色人氣 Taco 口感酥脆,內餡豐富,搭配新鮮的蔬菜和醬料,味道不錯,適合喜歡東南亞風味的人。滋味牛肉烤卷牛肉烤卷的牛肉醃製得當,味道濃郁,外皮酥脆,整體口感有層次香嫩雞肉烤卷雞肉烤卷的雞肉嫩滑,香料調味恰到好處,外皮也很軟濡,非常適合當做輕食香嫩雞肉飯雞肉飯的雞肉鮮嫩,米飯松軟,黃色醬汁調配,格外亮眼。味道平衡,簡單又美味。凍拿鐵咖啡凍拿鐵咖啡清涼可口,咖啡與牛奶搭配很和諧,適合炎熱天氣。

滋味牛肉烤卷
牛肉烤卷的牛肉醃製得當,味道濃郁,外皮酥脆,整體口感有層次

香嫩雞肉飯

凍拿鐵咖啡
凍拿鐵咖啡清涼可口,咖啡與牛奶搭配很和諧,適合炎熱天氣。

2024-09-07 73 浏览
香港好少有菲律賓既菜式,自己都好少食,算係新嚐試。牛肉烤卷皮唔太厚,牛肉餡濃香多汁,肉唔韌,幾有特色。雞肉烤卷,肉質都嫩滑,食落好滋味。牛肉飯,搭配特色醬汁,好有層次,有啲意大利飯既感覺。咖啡都好濃香滑,口感醇厚,但偏甜。今次呢個菲律賓菜既獨特風味和口感值得一讚。但冇堂食係一大問題,食物熱度都差一點,價錢唔算貴,值得一試,係附近返工就啱晒。個店員雖然得一個人,但都好有禮貌同耐性。期望會多返啲堂食位。
香港好少有菲律賓既菜式,自己都好少食,算係新嚐試。

牛肉烤卷皮唔太厚,牛肉餡濃香多汁,肉唔韌,幾有特色。
雞肉烤卷,肉質都嫩滑,食落好滋味。

牛肉飯,搭配特色醬汁,好有層次,有啲意大利飯既感覺。

2024-09-03 122 浏览
經過尖沙咀見到呢間烤卷專門店聞到陣陣香味經常企滿輪候嘅食客店員即叫即包✨ 滋味牛肉烤卷外層烤餅包著海量牛肉再加上不同醬料.味道香甜✨香嫩雞肉烤卷雞肉真係好香嫩長長一條好足料✨香嫩雞肉飯除咗烤卷之外雞肉飯都好好味金黃色嘅米飯.同樣加上雞肉同醬料非常惹味✨凍拿鐵咖啡飲品買一送一炎炎夏日.飲杯冰凍 Ice Latte配烤卷的不二之選賣相同Kebab有點相似但我比較鍾意呢度嘅味道以後行街口痕想食野都可以再Encore

經過尖沙咀見到呢間烤卷專門店

以後行街口痕想食野都可以再Encore
2024-09-03
下午茶
2024-09-02 116 浏览
👩🏻‍🍳T.co🧑🏻‍🍳👣值得科勞指數:🏃🏻‍♀️🏃🏻🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️T.co 是位於尖沙咀加拿芬道的一家菲律賓起家的手卷店,從地鐵站行過去十分方便,主打墨西哥卷,亦有飯品選擇,為喜歡食快餐既人士提供多一個選擇。🍽️滋味牛肉飯(大):飯粒飽滿,牛肉軟嫩,醬汁濃郁而不膩,配搭洋蔥、蕃茄及醬料,每一口都能感受香料風味。🍽️滋味牛肉烤卷:這款烤卷結合了菲律賓的烤肉技術和墨西哥的傳統卷餅,外皮酥脆,內裡的牛肉香濃,烤卷熱度適中,炎炎夏日都岩食。🍽️香嫩雞肉烤卷:雞肉經過特製醬汁的浸漬,配合特製醬汁,濃郁的味道在口中爆發,非常適合喜歡多層次口感的食客。

👩🏻‍🍳T.co🧑🏻‍🍳

👣值得科勞指數:🏃🏻‍♀️🏃🏻🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️

• 香嫩雞肉烤卷
  • 滋味牛肉烤卷
2024-09-01 206 浏览
餐廳:T.Co地點:尖沙咀加拿分道菜式:菲律賓快餐店餐牌:烤卷、碗飯、飲料,有套餐滋味牛肉烤卷 $45食物即叫即整,店員用薄薄烤餅包住牛肉,青瓜,番茄,洋蔥同芝士,然後加上三款醬汁,之後就放入紙包。紙包夠厚身,方便唔洗用手掂到食物。烤餅煙韌,入面肉類醬汁好夠,味道少少辣,配新鮮蔬菜可以添d清新感覺。味道唔錯,一定要熱食。香嫩雞肉烤卷 $45呢款香嫩雞肉烤卷就係牛肉變左雞肉,一樣好味,個醬汁係一樣。滋味牛肉飯 $55滋味牛肉飯係黃色米飯配牛肉,然後加上醬汁,下底有番茄,洋蔥同青瓜。米飯係乾身,本身味道淡淡,撈醬就啱,份量都唔少。Iced Latte 加$15Iced Latte奶夠多,正!第一次試菲律賓野食,唔錯!
餐廳:T.Co
地點:尖沙咀加拿分道
菜式:菲律賓快餐店
餐牌:烤卷、碗飯、飲料,有套餐

滋味牛肉烤卷 $45
烤卷

香嫩雞肉烤卷 $45
香嫩雞肉烤卷

呢款香嫩雞肉烤卷就係牛肉變左雞肉,一樣好味,個醬汁係一樣。

滋味牛肉飯 $55

Iced Latte 加$15
Iced Latte奶夠多,正!

第一次試菲律賓野食,唔錯!
2024-09-01
10 分钟 (外卖自取)