✨✨ 餐廳主要係外賣為主多,不過如果想係舖頭食埋都有一張枱既空間。員工服務快速,野食都係即叫即整,好有溫度。 ✨✨‼️‼️咖啡做緊優惠 $35買一送一 梗系要飲返杯啦 ‼️‼️而且都有二人套餐選擇,或者”T set”優惠價(即係買兩件優惠),所以都幾抵架,幾岩同朋友過黎一試。📍滋味牛肉烤卷牛肉質地非常鮮嫩,烤製得非常到位,外層微焦,內裡卻保持著多汁的口感。搭配的醬汁香料味道恰到好處,為每一口增添了豐富的層次感。包裹的餅皮則鬆軟,與牛肉的口感形成了良好的對比。📍 香嫩雞肉烤卷雞肉經過精心醃製,肉質鮮嫩且多汁,口感十分滑順。外皮酥脆,內裡的雞肉與新鮮蔬菜的搭配,使整體口感清新不膩,十分適合喜愛清淡口味的食客。📍滋味大碗飯(大)飯的份量非常足,夠2個人一齊share食,米飯粒粒分明,搭配各種豐富的配料。肉類和蔬菜的搭配讓這碗飯色彩繽紛,味道鮮美。特別是醬汁的調味,增添了飯菜的風味。🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹#T.Co (開源道) (觀塘)觀塘開源道63號福昌大廈地下A6號舖🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸 #觀塘美食 #觀塘好去處 #觀塘食好西 #觀塘好去處 #ChaTraMue #TCO

‼️‼️咖啡做緊優惠 $35買一送一 梗系要飲返杯啦

📍滋味牛肉烤卷

📍 香嫩雞肉烤卷

📍滋味大碗飯(大)

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#T.Co (開源道) (觀塘)
觀塘開源道63號福昌大廈地下A6號舖
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
2024-10-19 74 浏览
今日我和朋友去了這間觀塘菲律賓獨特滋味餐廳。我們叫了:滋味牛肉烤卷滋味牛肉烤卷的牛肉質鮮嫩,烤得恰到好處,外焦內嫩。搭配香料的醬汁,增添了層次感,每一口都能感受到肉汁的豐富。包裹的餅皮鬆軟香嫩雞肉烤卷香嫩雞肉烤卷的雞肉經過精心醃製,肉質鮮嫩多汁。卷餅外皮酥脆,內裡的雞肉口感滑順,搭配新鮮的蔬菜,讓整體口感更加清新。滋味大碗飯(大)滋味大碗飯的份量十足,米飯粒粒分明,搭配豐富的配料,營養均衡。肉類和蔬菜的搭配讓這碗飯充滿色彩,味道鮮美,特別是醬汁的調味,令人食指大動。同埋員工服務態度都非常之好。Today, my friend and I went to this unique Filipino restaurant in Kwun Tong. We ordered:Savory Beef RollThe beef in the Savory Beef Roll is tender and grilled to perfection, crispy on the outside and juicy on the inside. Paired with a spiced sauce, it

今日我和朋友去了這間觀塘菲律賓獨特滋味餐廳。我們叫了:
滋味牛肉烤卷

香嫩雞肉烤卷

滋味大碗飯(大)
同埋員工服務態度都非常之好。

Savory Beef Roll
The beef in the Savory Beef Roll is tender and grilled to perfection, crispy on the outside and juicy on the inside. Paired with a spiced sauce, it adds depth, and every bite is filled with rich meat juices. The wrap is soft and fluffy.

Tender Chicken Roll
The Tender Chicken Roll features chicken that has been carefully marinated, making it tender and juicy. The wrap is crispy on the outside, and the chicken inside has a smooth texture. Accompanied by fresh vegetables, the overall taste is refreshing.

Savory Large Rice Bowl
The Savory Large Rice Bowl is generous in portion, with each grain of rice distinct. It comes with a variety of ingredients, providing a balanced meal. The combination of meat and vegetables adds color, and the sauce enhances the flavor, making it truly appetizing.

Additionally, the staff's service attitude is excellent.

2024-10-17 101 浏览
🌮菲律賓特色卷餅專門店觀塘開左見到呢一間卷餅專門店,喺菲律賓有600間分店,一直都想試,今次就買來試吓,試完係好有驚喜!岩曬我口味🤩🐮滋味牛肉烤卷+🐤香嫩雞肉烤卷($75)同墨西哥卷餅有啲唔同,醬汁嘅味道係甜甜地,而且配埋蕃茄、青瓜、洋蔥等配料,層次感非常豐富,係食到停唔到口。而雞肉卷餅的雞肉一啲都唔鞋,個汁同樣都好好味,而且仲勁多汁食到流晒啲汁出嚟!烤牛肉大碗飯($55)主食及配料同烤餅材料一樣,但就係轉左飯底,估唔到一樣系咁夾,唔會好dry!
🌮菲律賓特色卷餅專門店

🐮滋味牛肉烤卷+🐤香嫩雞肉烤卷($75)

烤牛肉大碗飯($55)
2024-10-16 68 浏览
T.Co 位於觀塘的繁華地帶裝潢簡約現代給人一種輕鬆自在的感覺店內空間不大但擺設整齊適合快速用餐或外賣❤️香嫩雞肉烤卷雞肉鮮嫩多汁搭配特製醬汁口感層次分明令人一試難忘❤️滋味牛肉烤卷牛肉煮得恰到好處肉質柔軟香氣四溢搭配新鮮蔬菜增添口感❤️滋味牛肉飯飯粒鬆軟牛肉的味道濃郁搭配的醬汁更是提味讓人一口接一口我見下午茶餐都幾抵食經過不妨可以試一試💁‍♀️T.Co (開源道) (觀塘)👣觀塘開源道63號福昌大廈地下A6號舖
T.Co 位於觀塘的繁華地帶

搭配的醬汁更是提味
讓人一口接一口

我見下午茶餐都幾抵食
經過不妨可以試一試
💁‍♀️T.Co (開源道) (觀塘)
👣觀塘開源道63號福昌大廈地下A6號舖
2024-10-12 160 浏览
今日跟朋友到官塘工廈行街掃貨,行經駱駝漆大廈對面,見一間以賣菲律賓烤卷為主的專門店<T.Co >,見賣相吸引,價錢合理,就決定試試。呢度嘅烤卷/碗飯,2人份的話,可以節省約$10-$15,即磨咖啡,仲買一送一,真係好抵。<T.Co >店面細細,以外賣為主,有一張 靠牆的立食位,有牛肉/雞肉,可選擇配烤卷/飯,再以不同調味醬料搭配。每份烤卷係即點即做,包保熱辣辣,所以真係要趁熱食😋🌯牛肉烤卷烤卷內放入牛肉粒,芝士,青瓜,蕃茄,洋蔥,再加上醬料,烤卷咬落帶煙韌,味道帶少許甜味,牛肉粒口感結實,牛味香濃,夾埋一齊食,超好味。🌯雞肉烤卷配料都是一樣,芝士,青瓜,蕃茄,洋蔥,雞肉口感軟腍,味道就帶香辣。整體兩款烤卷都非常惹味,值得一試。🥄雞肉飯雞肉帶辣味,黃色米飯,粒粒分明,口感帶軟糯,加上蕃茄,洋蔥,青瓜,醬汁,撈埋一齊飯,好好食。凍咖啡,買一送一

每份烤卷係即點即做,包保熱辣辣,所以真係要趁熱食😋

🌯牛肉烤卷

🌯雞肉烤卷

🥄雞肉飯

凍咖啡,買一送一

• 雞肉烤卷
  • 牛肉烤卷
2024-10-11 74 浏览
開源道呢間店舖好吸睛原來呢間店喺菲律賓已超過600間分店主打即叫即包嘅烤卷有雞肉 / 牛肉選擇我地每人揀咗一款味道比起平日食嘅墨西哥卷更滋味✨滋味牛肉烤卷✨香嫩雞肉烤卷兩款肉粒都香軟惹味添上洋蔥.芝士.新鮮蕃茄同青瓜最後加上滋味醬汁超多料.好重手口感同味道都好豐富✨滋味牛肉飯米飯上面添加海量牛肉.配菜同醬料輕輕拌勻.惹味又飽肚✨拿鐵咖啡Latte 奶同咖啡比例恰好味道香醇買一送一.抵呀以後下午茶 又多個選擇喇
開源道呢間店舖好吸睛

以後下午茶 又多個選擇喇
2024-10-10
下午茶
2024-10-05 77 浏览
這間主打特色烤卷及碗飯的外賣店愈開愈多,餐廳提供數款套餐選擇,價錢經濟實惠。烤卷有牛肉及雞肉的選擇,即叫即製,調過味的牛肉及雞肉會打成肉碎做餡料,配上蔬菜、蕃茄、青瓜和洋蔥等配料,配搭芝士和特式醬汁,烤餅立即烘熱,熱辣辣,烤卷卷得實淨,再用盒盛上,食得乾淨衛生。仲有個大份雞肉飯,米飯用上菲律賓米,比較幼身,金黃色的飯粒很有飯香,配上香濃的肉粒,爽脆的新鮮蔬菜及特式醬汁,味道層次豐富。想推介他們的咖啡都很不錯。
這間主打特色烤卷及碗飯的外賣店愈開愈多,
餐廳提供數款套餐選擇,價錢經濟實惠。

想推介他們的咖啡都很不錯。
2024-09-19
5 分钟 (外卖自取)
2024-10-04 81 浏览
🔸烤卷餐 $75🔸滋味牛肉飯 $55🔸凍美式咖啡 $35-Lunch唔太肚餓,想食個快飯,揀咗呢間人氣連鎖外賣店,係專賣菲律賓嘅美食pita wraps,快靚正。叫咗一份烤卷餐,有烤雞肉卷同烤牛肉卷各一,同同事一人一個。我就試咗烤牛肉卷,牛肉碎連埋洋蔥炒得好香,仲有唔少配菜,有新鮮蕃茄同青瓜,配埋沙律醬,無敵組合。另外再叫咗一份滋味牛肉飯,配料大致上都同烤牛肉卷差唔多,但係配上黃薑飯又係另一番風味。
🔸烤卷餐 $75
🔸滋味牛肉飯 $55
🔸凍美式咖啡 $35

叫咗一份烤卷餐,有烤雞肉卷同烤牛肉卷各一,同同事一人一個。

2024-10-03 67 浏览
當日晚餐想選輕食,就決定跟朋友在外賣平台點拷卷。我們選了雞和牛肉,意外地它的 餡料多汁,皮較薄。除了肉以外, 它還夾了洋蔥, 味道很夾。而且都很多料,不會太肥膩。然而它的咖啡就較一般,也許不是專賣烤餅,所以較淡。
當日晚餐想選輕食,就決定跟朋友在外賣平台點拷卷。
2024-09-28
外卖送餐
2024-10-02 76 浏览
因為自己比較挑食,落order嘅時候已經多次提醒幫忙走洋蔥同蕃茄,提及已經超過三次,無奈收到墨西哥卷返到屋企打開嘅時候,發現依然係有洋蔥同蕃茄。由於生洋蔥好大陣味,導致成個墨西哥卷都有嗰陣洋蔥味,對於唔食洋蔥嘅,我完全浪費咗成個墨西哥卷冇食到。其實落order已經講得好清楚唔要呢兩款洋蔥同蕃茄,唔明白點解到最後都冇幫手走到,浪費食物之餘,仲好失望好唔開心,其實肚餓買嘢食返到屋企一打開見到根本就冇胃口,今次呢次真係好失望
2024-10-01 84 浏览
T.Co現時開到第四間,今日去咗觀塘分店,以外賣為主,入面冇任何堂食座位。落單後大約2分鐘後就可以拎到外賣👍🏻每次食T.Co都會食烤卷,今次都唔例外,雞肉同牛肉各叫咗一份,牛肉味道香濃,而且設成一粒粒,非常易咬。雞肉就幾嫩滑。另外配料有青瓜、洋蔥同芝士,無論味道同口感都非常豐富。即使加咗醬汁,食落唔會話好膩🤩大碗飯亦係T.Co另一個賣點,我叫咗牛肉,材料同烤卷基本上差唔多,只不過係芝士片變咗芝士醬,同埋多咗飯。餐廳用嘅飯唔係普通白飯,有少少香料味道,特別好味😋飲品方面,除咗罐裝飲品,餐廳仲會提供即沖咖啡,款式幾多,由拿鐵咖啡、美式咖啡去到泡沫咖啡都有。可惜我返工附近冇T.Co,如果唔係我日日都會食烤卷,絕對係平價美味首選🥹

牛肉烤卷
雞肉烤卷

大碗飯

2024-09-21
牛肉烤卷
雞肉烤卷
大碗飯
2024-09-30 72 浏览
對我呢個麵包控黎講,TACO🫔真係幾時都岩食既食物,竟然畀我係觀塘發現到呢家小店。牛肉烤卷、雞肉烤卷🌮叫完店員會即刻包,唔係現成貨。肉味食落去都唔會話好硬同埋凍冰冰🔥,最重要係個餅皮係軟身有咬口,食食下仲有肉汁。不過我最欣賞係佢地既醬汁味,甜甜地又有少少辣,好開胃😋。細碗飯🍛用既食材同烤卷差唔多,但佢個飯幾特別,係偏向似香料飯、有味飯,就咁食飯都好好食,當然混埋醬汁就更加好👍,天氣咁熱食呢D飯就最適合啦。呢間開係馬路邊,以為佢地既TACO都係以效率行先,快快整完再到下一個。但係估唔到佢地做烤卷同飯都幾細心🥰,我仲叫左包LATTE返屋企慢慢嘆添。我見佢地都幾多分店🤩,下次如果經過開一定會再去試下。推介大家黎試下!@t.cohongkong#chillchill_aloye#烤卷#TACO#觀塘美食

牛肉烤卷、雞肉烤卷🌮

細碗飯🍛

@t.cohongkong

#chillchill_aloye
#烤卷
#TACO
#觀塘美食
2024-09-26 105 浏览
T.Co今次要介紹喺觀塘開咗無幾耐喺菲律賓最紅嘅烤餅叫「T.Co」,依家終於進駐香港,唔洗飛去菲律賓都可以食到喺菲律賓非常出名嘅小食,原來喺菲律賓已經有600間分店,依家只要買兩卷烤餅只係比$75,即磨咖啡仲買一送一添,仲唔快d去試下啦!1.滋味牛肉烤卷$45(原價)$75/兩卷(8.5/10)呢個牛肉烤卷原本以為烤卷會好脆,原來口感係好煙韌,牛肉味夠濃,仲有沙律醬,配埋蕃茄、青瓜、芝士等配料,口感非常豐富,味道甜甜辣辣,唔錯!2.香嫩雞肉烤卷$45(原價)$75/兩卷(9/10)呢個雞肉烤卷原本以為烤卷會好脆,原來口感係好煙韌,雞肉肉緊嫩滑唔韌,配埋蕃茄、青瓜、芝士等配料,口感非常豐富,味道甜甜辣辣,個人鍾意雞肉烤卷多少少!3.香煎雞肉飯$55(9/10)呢碗香煎雞肉飯只係烤卷皮轉為黃色飯,味道同配料跟香嫩雞肉烤卷一樣,份量都好多,夠兩人食!4.即磨咖啡$25(9/10)呢杯即磨咖啡唔會好苦,又唔會酸,非常好飲!依家即磨咖啡仲做緊買一送一,單叫都得嫁!2人總共價錢$155個人口味總評分:8.875/10@t.cohongkong 地址:觀塘開源道63號福昌大廈地下A6號舖Please
T.Co

1.滋味牛肉烤卷$45(原價)$75/兩卷(8.5/10)

2.香嫩雞肉烤卷$45(原價)$75/兩卷(9/10)

3.香煎雞肉飯$55(9/10)

4.即磨咖啡$25(9/10)

2人總共價錢$155

個人口味總評分:8.875/10

@t.cohongkong

地址:觀塘開源道63號福昌大廈地下A6號舖

#TCo #菲律賓烤餅 #菲律賓 #觀塘 #觀塘好去處 #觀塘美食 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

2024-09-25 68 浏览
呢間菲律賓小食店喺菲律賓係超強嘅人氣品牌,係 觀塘開咗幾個月,每次經過都見到好多人排隊一直好想試, 今日唔想食得太飽,同同事諗住入去買兩個特色烤卷返公司試下, 見多人買飯個樣都好吸引,最後我哋買咗 滋味牛肉烤卷, 香嫩雞肉烤卷同 香嫩雞肉飯返去share食,佢哋嘅烤卷係即叫即整新鮮熱辣。👍滋味牛肉烤卷:入面有新鮮嘅蔬菜, 美國牛肉,洋蔥, 芝士加埋 蒜蓉醬好惹味。香嫩雞肉烤卷:入面嘅雞肉好嫩滑, 另外仲有蕃茄,青瓜, 酸酸辣辣 越食越開胃😂。香嫩雞肉飯: 大大碗配料豐富, 加埋幾款佢特製嘅醬汁, 濃郁好味
滋味牛肉烤卷:
香嫩雞肉烤卷:
香嫩雞肉飯:
大大碗配料豐富, 加埋幾款佢特製嘅醬汁, 濃郁好味
2024-09-24 100 浏览
今日同朋友觀塘整完指甲,見有少少餓行經開源道見到呢一間幾特別嘅嘢食,原來係菲律賓菜,見到佢有個捲餅我想買來食。性價比非常之高,一個捲餅已經勁飽肚。我叫咗呢一個牛肉卷,店員即叫即整,捲餅入面包住洋蔥絲青瓜絲蕃茄等,牛肉味道濃郁,好有咬口,醬汁大有少少辣味,很惹味,但一定要趁熱食超級正。朋友就叫咗大碗飯,入面嘅餡料係雞肉,顏色比較豐富,個米飯係黃色嘅,醬汁味道比較濃郁。另外見佢凍咖啡同叶咖啡都做緊買一送一,剛好可以同朋友一杯,我就叫咗美式咖啡,幾好飲。

性價比非常之高,一個捲餅已經勁飽肚。