餐厅: TERA (形點 I)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2025-02-12 431 浏览
經常經過Yoho 的Tera,看到餐牌上的pancake的確很吸引,剛好前幾天有空閒的時間,便來試試看。餐廳設計以日式寺廟為主題,在一旁配有榻榻米形式的座位,另外一邊則以深木色為主調,木柱上有一些日式插畫作點綴。招牌香煎雞扒煙肉牛角包窩夫伴沙律 $138面頭有煙肉、燒雞扒,有些胡麻醬,底下有牛角包窩夫,口感同味道上非常之夾,食到咁上下食埋側邊嘅沙律, 好fresh.香煎紐西蘭肉眼配青胡椒燒肉汁 $228肉眼我叫咗七成,記得要趁熱食,除咗牛肉味香濃之外,就算七成都幾Juicy, 青胡椒燒肉汁食落有啲似黑椒汁。法式燉蛋疏乎厘pancake 追加雪糕兩球 $138 +$28法式治療糖燉蛋味係我好鍾意食嘅一個味道,面頭嘅焦糖卜卜脆,配埋雪糕非常夾。一份pancake有3塊,份量都好足。蜜桃柚子茉莉綠茶原來蜜桃柚子,再加茉莉綠茶係會產生化學作用,香味甚濃,我好欣賞,下次我都要嗌。香蕉咖啡配椰乳有新鮮香蕉果肉喺底,配咗炭焙味咖啡,口味香濃,又Creamy, 最緊要係唔太甜。食評總結:環境非常有氛圍感,店員服務態度幾好,感覺好寫意,食物我最欣賞係pancake,飲品都唔錯,主菜兩個都係正常發揮,下

招牌香煎雞扒煙肉牛角包窩夫伴沙律 $138

香煎紐西蘭肉眼配青胡椒燒肉汁 $228

蜜桃柚子茉莉綠茶

香蕉咖啡配椰乳

食評總結:環境非常有氛圍感,店員服務態度幾好,感覺好寫意,食物我最欣賞係pancake,飲品都唔錯,主菜兩個都係正常發揮,下次約埋好姊妹食個下午茶都好喎。
  • 香蕉咖啡配椰乳
  • 法式燉蛋疏乎厘pancake
TERA (形點 I) (元朗)終於約到細妹食飯😛😛 今日放假book左呢間同細妹食2人餐~💟 假日二人套餐 $538✴️頭盤:揀左是日餐湯,今日係南瓜🎃湯~飲落好creamy~✴️小食:炸蜜糖牛油雞翼有4大隻雞翼,唔會太甜,亦沒有用炸漿,咬落去好多肉汁,推薦😋✴️意菜:明太子蟹肉扁意粉意粉質感軟硬度適中,而且醬汁剛剛好掛滿麵條,唔會水汪汪,再加了明太子,帶少少香辣味😍✴️主菜:日式味噌醬香烤比目魚主菜揀左比目魚,醃料唔會太重,魚肉嫩滑👍🏻 旁邊有烤香過既有皮薯仔🥔和蘆筍~✴️甜品伯爵茶奶凍🍮 +$28好香濃既茶味,而且唔會太甜,賣相很別緻,必試喔😍👍🏻檸檬🍋芝士蛋糕 +$38芝士蛋糕食落淡淡檸檬味,唔會太膩~✴️牛蒡茶 一個大茶果壺用熱水泡著牛蒡茶袋,焗一會兒再倒在杯子裏,比較養生既系列🥰*需加一服務費地址:元朗元龍街9號形點 I L1樓1075號舖
TERA (形點 I) (元朗)

💟 假日二人套餐 $538

✴️小食:炸蜜糖牛油雞翼

✴️意菜:明太子蟹肉扁意粉

✴️主菜:日式味噌醬香烤比目魚

✴️甜品
伯爵茶奶凍🍮 +$28
好香濃既茶味,而且唔會太甜,賣相很別緻,必試喔😍👍🏻

檸檬🍋芝士蛋糕 +$38
芝士蛋糕食落淡淡檸檬味,唔會太膩~

✴️牛蒡茶

*需加一服務費
地址:元朗元龍街9號形點 I L1樓1075號舖
2025-02-08
  • 伯爵茶奶凍
👦🏻👧🏻好鍾意去Tera食甜品,尤其是係佢哋嘅招牌日式梳乎厘,賣相又靚又好味!經過見到出咗開心果梳乎厘班戟,身為開心果控梗係要入嚟試吓啦😍!晚市套餐會跟湯或者沙律,仲可以用優惠價點正價飲品添!💦日式清酒煮海鮮 $98用清酒去烹調蜆、蝦同帶子,去帶出海鮮嘅鮮味,每樣都有鮮甜嘅味道。🍗炸蜜糖牛油雞翼 6隻 $78炸到外脆內軟,表面有一層香甜蜜糖,內裏嫩滑多汁,真係好滋味!🐏法式紅酒燴羊膝套餐 $168第一眼見到好surprise,冇諗過咁大件!羊膝煮得好腍好入味,好容易咬開。切開有好多肉食,未食配菜已經食到好飽🤭。🥩香煎紐西蘭肉眼配青胡椒燒肉汁 $228肉質細嫩而且肉味香濃,入口有豐富油花,配上帶甜味嘅青胡椒燒肉汁,食完唔會覺得膩。🥞開心果梳乎厘班戟套餐 $158即叫即製嘅班戟鬆軟綿滑,啖啖都散發着濃厚嘅蛋香味,配上濃郁幼滑嘅開心果醬同開心果粒,每一啖都係幸福嘅味道啊!🍫布朗尼班戟配雪糕 $98布朗尼同忌廉層層相隔,最上層有球雲呢拿雪糕。布朗尼外脆內軟,內裏有果仁粒粒幾有口感,同雲呢拿雪糕簡直係絕配。加埋忌廉打得好幼滑輕盈,令成個口感更加豐富。🥭芒果楊枝甘露 +$40芒果汁同椰汁配合得唔錯

💦日式清酒煮海鮮 $98

🍗炸蜜糖牛油雞翼 6隻 $78

🐏法式紅酒燴羊膝套餐 $168

🥩香煎紐西蘭肉眼配青胡椒燒肉汁 $228

🥞開心果梳乎厘班戟套餐 $158

🍫布朗尼班戟配雪糕 $98

🥭芒果楊枝甘露 +$40
芒果汁同椰汁配合得唔錯,甜度恰到好處,裏面有芒果肉同西米,味道清甜爽口。

🍌香蕉咖啡配椰乳 +$40
咖啡帶有淡淡椰香味,將底下嘅香蕉蓉攪拌一齊飲,令到咖啡有蕉嘅香甜味道。

🫘紅豆咖啡配椰乳 +$40
咖啡味道同上面嗰杯一樣,如果鍾意食紅豆嘅可以試吓呢一杯。
2024-11-20
2025-02-25 0 浏览
假日搵嘢食,睇到環境裝潢以日式風格設計,好似好靚咁,又唔洗等位,就試試佢😍😍除咗主打嘅梳乎厘pancake,主食都幾多選擇,而且都幾大碟,食到好飽🤣🤣🤣性價比頗高!🍽️🥞 開心果梳乎厘班戟 ($158)
三層梳乎厘班戟,賣相非常打卡able,配上開心果醬同各式堅果。上菜嘅時候,搖晃嘅樣空氣感十足,層次感好足!🤤因為我係甜品及開心果控,因此特別加分。😍
🍔 安格斯手打牛肉漢堡伴薯條 ($208)餡料包括厚切牛肉漢堡扒,漢堡包面同底有另外烤過,有牛油香,再搭配新鮮沙律和薯條。🥩 香煎紐西蘭肉眼配青胡椒燒 ($255)我們要求煎至五分熟,肉質厚實多汁。🥭 芒果楊枝甘露 ($40)
椰奶味偏重~☕️ Americano 美式咖啡(凍) ($27)

🥞 開心果梳乎厘班戟 ($158)
因為我係甜品及開心果控,因此特別加分。😍
開心果梳乎厘班戟

🍔 安格斯手打牛肉漢堡伴薯條 ($208)
安格斯手打牛肉漢堡伴薯條

🥩 香煎紐西蘭肉眼配青胡椒燒 ($255)
我們要求煎至五分熟,肉質厚實多汁。
香煎紐西蘭肉眼配青胡椒燒

🥭 芒果楊枝甘露 ($40)
椰奶味偏重~
芒果楊枝甘露

☕️ Americano 美式咖啡(凍) ($27)
2025-01-04
安格斯手打牛肉漢堡伴薯條
香煎紐西蘭肉眼配青胡椒燒
芒果楊枝甘露
  • 開心果梳乎厘
  • 香煎紐西蘭肉眼配青胡椒燒肉汁
2025-02-22 0 浏览
最近開始成日搵啲寵物友善嘅餐廳咁可能帶埋自己隻襟撈一齊去食飯好開心搵到又寵物友善又有pancake食嘅地方🥹✨🫶🏻仲諗住牛油果加咖啡會唔會好怪或者好膩點知又唔會三樣嘢加埋都幾夾然後試咗佢嘅煙三文魚牛油果滑蛋牛角包窩夫牛油果都好新鮮,又唔會太生牛角包窩夫好脆朋友叫咗卡邦尼貓耳朵我自己幾鍾意食佢呢一個貓耳朵煙煙韌韌咁然後每啖又會食到啲汁呢個幾好味士多啤梨牛角包窩夫呢個我覺得好好食牛角包窩夫keep住一樣咁脆加埋佢側邊嗰啲士多啤梨脆脆一齊食呢個我下次會想再食豆乳疏乎厘班戟豆乳味我覺得可以再重啲嗰班戟都鬆軟可能我多手加咗啲糖漿加埋糖漿一齊食就有啲太甜整體成餐飯都OK自己住元朗,如果近近地又想食班戟應該會再嚟
最近開始成日搵啲寵物友善嘅餐廳

點知又唔會
三樣嘢加埋都幾夾

牛油果煙三文滑蛋牛角包窩夫

然後試咗佢嘅煙三文魚牛油果滑蛋牛角包窩夫
牛油果都好新鮮,又唔會太生
牛角包窩夫好脆

嗰班戟都鬆軟
可能我多手加咗啲糖漿
加埋糖漿一齊食就有啲太甜

整體成餐飯都OK
自己住元朗,如果近近地又想食班戟
應該會再嚟

2025-02-09
牛油果椰奶咖啡
牛油果煙三文滑蛋牛角包窩夫
卡邦尼貓耳朵
豆乳疏乎厘班戟
🔆拿破崙大蝦扁意粉$138意粉掛汁度十足🈵大蝦口感彈牙,食落酸酸甜甜好開胃🍝🦐🔆法式紅酒燴羊膝$198羊膝相當巨大🉐口感細嫩,味道濃郁juicy🐏🤤🔆炸蜜糖牛油雞翼$78估唔到梳乎厘專門店有咁高質嘅雞翼🫣一叉起隻雞翼就見到流落來嘅蜜糖絲🍯肉感嫩滑,外層乾身,食得岀有略略炸過🦴🔆蜜瓜白桃烏龍pancake$138今期新品岩晒茶控嘅Me~動L動L嘅pancake真係超!好!食!😍軟得來唔會太濕,煎嘅時間岩岩好,唔會dry🥞而且蛋香十足,食落有清香而唔苦澀嘅白桃烏龍味道🫖特別關注嘅係旁邊有蜜瓜粒,同青檸放埋一齊真係超級聰明嘅做法,令蜜瓜粒嘅甜味更有層次,少少似soda味~🍋‍🟩🍈🔆芒果香橙茉莉綠茶+$37叫pancake嘅話,正價飲品就可以減$15🔥茶底唔澀,芒果味較突出,但整體唔會太甜🥤🥭
🔆拿破崙大蝦扁意粉$138
意粉掛汁度十足🈵大蝦口感彈牙,食落酸酸甜甜好開胃🍝🦐

🔆法式紅酒燴羊膝$198
羊膝相當巨大🉐口感細嫩,味道濃郁juicy🐏🤤

🔆炸蜜糖牛油雞翼$78

🔆蜜瓜白桃烏龍pancake$138

🔆芒果香橙茉莉綠茶+$37
2025-02-20 0 浏览
呢間餐廳嘅限定二人套餐($538)相對來講性價比唔錯💰,份量啱啱好適合兩個人享用,仲可以試到幾款特色菜式🍴。✨ 前菜部分:清新嘅沙律🥗同蟹肉牛油果他他🦀🥑開胃效果唔錯,味道清爽。✨ 主菜部分:香煎紐西蘭肉眼🥩質感嫩滑,青胡椒燒肉汁有層次感;如果鍾意意粉🍝,煙三文魚忌廉貓耳朵亦係唔錯選擇,忌廉醬唔會過膩。甜品:伯爵Pancake🥞鬆軟香甜,配搭荔枝玫瑰花茶非常解膩,仲可以自由揀咖啡或者茶,我哋揀左牛油果咖啡呢個套餐整體食材質素唔錯👍,兩個人食既滿足又唔會過飽,適合同朋友或者另一半💕試新嘢同享受輕鬆時光。TERA (形點 I) (元朗)元朗元龍街9號形點 I L1樓1075號舖

元朗元龍街9號形點 I L1樓1075號舖
2025-02-15 0 浏览
話說情人節前幾日嘅平日晚上,我同男朋友決定去試下位於元朗Yoho 形點 I 期商場嘅「TERA」!平時經過呢度見到成日滿座,就諗住今次嚟試吓~入到去之後,感覺環境真係幾舒服,裝修係走簡約溫馨日式茶室風!🧡限定二人套餐($498)🔸煙三文魚田園沙律配柚子汁新鮮嘅蔬菜配搭薄切嘅煙三文魚,再加上柚子汁嘅酸甜提升咗沙律嘅味道,清新又開胃!🔸蟹肉牛油果他他(+$28)蟹肉嘅鮮美同牛油果嘅柔滑混為一體,口感豐富又清新,係唔錯嘅搭配!🔸日式味噌醬香烤比目魚魚肉細嫩,經過味噌醬調味後,充滿日式風味!魚皮烤得脆香,魚肉嫩滑鮮美!🔸紐西蘭肉眼配青胡椒燒肉汁(+$38)我哋叫咗七成熟,肉味香濃,處理得好,加上同青胡椒燒肉汁配搭得啱啱好,獨特嘅香味令件事更加出色!🔸黑枸杞黑糖桑堪茶黑枸杞嘅清香同黑糖嘅甘甜,再加上桑堪茶嘅香氣,入口滋潤唔會太甜,係餐後健康茶飲嘅好選擇!🔸焙茶鮮奶焙茶香氣同鮮奶嘅濃郁結合,入口順滑有層次,焙茶嘅微苦同鮮奶嘅甘甜形成一種奇妙平衡,好飲!🔸伯爵茶奶凍(+$28)濃郁伯爵茶香氣同奶凍嘅嫩滑口感相得益彰,每一啖都感受到茶香同奶香嘅交融~呢道甜品唔會太甜膩,係餐後甜點嘅好選擇!溫馨日式茶室

🧡限定二人套餐($498)
🔸煙三文魚田園沙律配柚子汁

🔸蟹肉牛油果他他(+$28)

🔸日式味噌醬香烤比目魚

🔸紐西蘭肉眼配青胡椒燒肉汁(+$38)

🔸黑枸杞黑糖桑堪茶

🔸焙茶鮮奶

🔸伯爵茶奶凍(+$28)
溫馨日式茶室西餐廳
餐廳主打疏乎厘班戟 口味都有多款選擇😽寵物友善 環境裝修走簡約日式路線🎏座位與座位之間空間感大啲會更好~|豆乳pancake ($128)班戟黃豆粉以及蛋味香濃 空氣感十足!!丸子同蕨餅非常煙韌🫶🏻淋上蜜糖甜絲絲 |拿破崙海鮮意粉 ($178)扁意粉掛汁 拿破崙醬汁酸甜好開胃😗有蝦 肥美蜆肉 彈牙帶子 配料豐富|極上牛肉鍋 ($128)冬天叫個鍋暖笠笠 牛肉口感軟腍(*≧ω≦)壽喜燒湯底 温泉蛋鮮甜 仲有健康蔬菜類配料|山茶花桂花椰子水 ($40)桂花味濃郁 整體甜度偏高 適合螞蟻人士🌼|芒果楊枝甘露 ($26)楊枝甘露有粒粒芒果 西米 西柚配椰汁散發淡淡芒果椰汁香氣 鮮甜幼滑🥭

餐廳主打疏乎厘班戟 口味都有多款選擇😽
寵物友善 環境裝修走簡約日式路線🎏
座位與座位之間空間感大啲會更好~

|豆乳pancake ($128)
班戟黃豆粉以及蛋味香濃 空氣感十足!!
丸子同蕨餅非常煙韌🫶🏻淋上蜜糖甜絲絲

|拿破崙海鮮意粉 ($178)
扁意粉掛汁 拿破崙醬汁酸甜好開胃😗
有蝦 肥美蜆肉 彈牙帶子 配料豐富

|極上牛肉鍋 ($128)
冬天叫個鍋暖笠笠 牛肉口感軟腍(*≧ω≦)
壽喜燒湯底 温泉蛋鮮甜 仲有健康蔬菜類配料

|山茶花桂花椰子水 ($40)
桂花味濃郁 整體甜度偏高 適合螞蟻人士🌼

|芒果楊枝甘露 ($26)
楊枝甘露有粒粒芒果 西米 西柚配椰汁
散發淡淡芒果椰汁香氣 鮮甜幼滑🥭
2025-02-07
2025-02-06 273 浏览
每次經過這間餐廳,都被它的pancake圖片所吸引,今日終於有機會嘗試了。餐廳的環境佈置得非常日系,座位十分舒適寬敞,所有食物的賣相也不錯,顏色吸引之餘,亦有心思,擺盤精美,正合我們的心意。我們點選了以下的食物:🌟法式紅酒燴羊膝我們全家也很喜歡吃羊,羊的味道很獨特,羊膝亦是喜歡菜式之一,羊的汁煮得很入味,羊的肉又夠嫩,真的令人回味。🌟香辣蒜香蜆肉扁意粉這個蜆肉意粉的蜆肉份量十足,差不多整碟的意粉也鋪滿了蜆肉,不會太辣了細佬也吃到,意粉的軟硬度亦適中。 🌟三文魚滑蛋牛油果牛角包窩夫伴沙律(煙三文魚• 滑蛋• 牛油果• 牛角包窩夫• 沙律菜•芝麻)這個賣相很漂亮的牛角包窩夫,不但有新鮮的煙三文魚,更有煮得非常滑的炒蛋和健康的牛油果,不但顏色漂亮,賣相吸引,亦是健康之選。🌟法式燉蛋疏乎厘班戟這個法式燉蛋疏乎厘是兩兄弟得意點轉的,他們很喜歡吃疏乎厘,更吃盡全港不同的餐廳,這個賣相不錯,早已被他的相片所吸引,味道香甜又鬆軟,作為甜品非常合適。🌟荔枝玫瑰花茶荔枝味清香,加上玫瑰花的香味,有消滯的作用。🌟楊枝甘露甜品就吃得多,作為飲品也非常開胃,香甜的芒果加上牛奶柚子非常可口。

我們點選了以下的食物:
🌟法式紅酒燴羊膝

🌟香辣蒜香蜆肉扁意粉

🌟三文魚滑蛋牛油果牛角包窩夫伴沙律

🌟法式燉蛋疏乎厘班戟

🌟荔枝玫瑰花茶
荔枝味清香,加上玫瑰花的香味,有消滯的作用。

🌟楊枝甘露

2025-02-03
2025-02-04 310 浏览
TERA (形點 I) (元朗)📍元朗元龍街9號形點 I L1樓1075號舖當大家每次提都一定會諗 pancake 而我因為係lunch time 去食😂就叫個lunch set 叫咗前菜-沙律主食-卡邦尼貓耳朵 飲品-好似係拿鐵😂(唔記得咗)😂當日我去到就好似俾我包咗場咁😂(唔知係咪因為lunch time 嘅關係)味道黎講佢個卡邦尼係個種食完會想再食 但唔會愈食愈膩嘅一種 但佢嘅粉真係太少😂我食完一d唔飽 如果佢份量再多d我會大推因為我無記錯呢個set 最少160蚊160蚊食一個唔飽嘅午餐 係貴😂😂#karlee90s #yoho #yohomall #yohomall形點 #hkig #ighk #foodiehk #hkfoodie #foodieblogger #tera
TERA (形點 I) (元朗)
📍元朗元龍街9號形點 I L1樓1075號舖

但佢嘅粉真係太少😂我食完一d唔飽
如果佢份量再多d我會大推
因為我無記錯呢個set 最少160蚊
160蚊食一個唔飽嘅午餐 係貴😂😂
🍴限定二人套餐 $598🍴煙三文魚沙律煙三文魚,食落去都幾重煙熏味一啲都唔鹹,沙律都好清爽,有柚子醋非常之清新!🍴蒜香一口和牛粒好濃嘅牛味!都好嫩滑油脂豐富,一啲都唔嚡口,蒜香味都好重加埋洋蔥真係唔錯!🍴法式紅酒燴羊膝羊膝好大嚿,都炆得幾軟腍,有啲肉汁嘅味道,下面配咗啲翠玉瓜同埋薯仔蘆筍都幾清新嘅!🍴香煎紐西蘭肉眼配青胡椒燒肉汁牛扒嘅話叫咗三成熟,食落去都有口感有肉味,一樣都係有啲薯菜!🍴甜品套餐嘅芝士撻冇咗,轉咗做4個味馬德蓮再加雪糕,分別係檸檬,抹茶伯爵茶焙茶!好香脆好清新入邊都好濕潤唔錯嘅,唔會太甜!檸檬好清香,抹茶味都幾香濃。伯爵茶味都幾香,焙茶非常之香濃啊,都幾好食!雪糕係雲呢拿雪糕,唔會太甜,雲呢拿味都幾香嘅!🍴楊枝甘露甜甜地,入邊有好多粒粒,飲落去有少少似芒果布甸!🍴日式焙茶拿鐵焙茶奶嘅焙茶味好濃郁,又由於走甜嘅緣故個奶都係更加香滑嘅!推薦指數: 8/10食物唔錯,二人餐$600都算幾抵食非常之豐富,甜品都好好食呀,下次會想食佢哋嘅疏乎厘!
🍴限定二人套餐 $598

🍴煙三文魚沙律

🍴蒜香一口和牛粒

🍴法式紅酒燴羊膝

🍴香煎紐西蘭肉眼配青胡椒燒肉汁

🍴甜品
雪糕係雲呢拿雪糕,唔會太甜,雲呢拿味都幾香嘅!

🍴楊枝甘露
甜甜地,入邊有好多粒粒,飲落去有少少似芒果布甸!

🍴日式焙茶拿鐵
焙茶奶嘅焙茶味好濃郁,又由於走甜嘅緣故個奶都係更加香滑嘅!

推薦指數: 8/10
久違地拜訪由法國藍帶廚師主理的寺⸝⸝⸝ ෆ꒰ᐡ- ‧̫ - `ᐡ꒱ 。規模在幾年間已從佐敦廟街擴展至新界北區力證人氣空氣感滿分的蓬鬆班戟被澆淋濃郁真醇的開心果忌廉入口猶如雲朵般綿密再搭配側旁裝飾的堅果碎層次足就是整體疏透速度挺快很容易開始扁塌要抓緊時間拍走慣安全路線的熱量窩夫香脆內軟厚度接近半隻手指忌廉細滑輕盈面頭重撒吃貨超愛的焦糖餅乾特別邪惡幸好調味不算過分甜膩能夠填飽肚子之餘也未覺撐滯爲平衡蕾達而下單份蛋白質和纖維豐富的牛角包窩夫叠砌三文魚等食材前塗抹了層芝麻醬但無礙酥韌口感烤杏仁拿鐵發揮正常倒是想破例嘗試逾廿款的精選茶元朗舖沿用木系日式庭院設計更增建榻榻米卡座𖠿𖥧𖥣梳乎厘專門店簡直就是嗜糖患者天堂好適合解嘴饞啊
規模在幾年間已從佐敦廟街擴展至新界北區力證人氣

烤杏仁拿鐵
  • 開心果梳乎厘
  • 香蕉海鹽焦糖窩夫
2025-01-29 293 浏览
早兩日去咗元朗搵食 見到呢間餐廳環境簡約幾舒服一於試試佢❤️🔹前菜沙律啲菜真係好新鮮 配咗橄欖油醬汁味道清爽幾開胃🫶🏻🔹椰菜花蕃茄湯個湯好有驚喜 酸酸甜甜 蕃茄味好突出👍🏻🔹日式清酒煮海鮮用清酒煮嘅海鮮好香 都幾新鮮 唔會有腥味清酒味唔會太濃 啱啱好帶出海鮮嘅鮮味❣️🔹炸蜜糖牛油雞翼雞翼炸到外面脆卜卜 裡面仲好juicy蜜糖牛油味超香 甜甜地但又唔會膩食完真係想再叫多一份😋🔹黑松露野菌意大利飯呢個意大利飯有驚喜黑松露嘅香氣撲鼻而來 野菌咬落去仲保持到啲菇類嘅鮮甜同口感每一啖都係濃濃嘅松露同野菌香味😍🔹香煎紐西蘭肉眼配青胡椒燒肉汁七成熟牛扒煎得啱啱好 外層有啲焦香入面仲係嫩嫩地 肉汁好豐富個青胡椒燒肉汁味道夠濃 但又唔會搶晒牛扒嘅風頭 整體搭配得幾好💯🔹洋甘菊花果茶茶香帶啲花果味 飲落去清新又放鬆食完咁多嘢啱晒嚟解滯👍🏻🔹草莓番石榴乳酸梳打草莓味甜甜酸酸 配埋番石榴嘅香味再加埋梳打水嘅氣泡感飲落去好爽口 幾解膩❤️食物水準真係唔錯 服務都好有禮貌 環境又舒服特如果想搵個地方同朋友聚餐呢度係一個幾好嘅選擇👏🏻👏🏻👏🏻
早兩日去咗元朗搵食

服務都好有禮貌 環境又舒服
特如果想搵個地方同朋友聚餐
呢度係一個幾好嘅選擇👏🏻👏🏻👏🏻
2025-01-28 271 浏览
喺ɪɢ見到好多人都介紹呢間餐廳,搞到我都忍唔住過咗嚟試吓🤣 ʏᴏʜᴏ分店好近元朗西鐵站,好方便呀😚 而且野食都係好睇又好食🤤 揀咗個2人ꜱᴇᴛ,頭、湯、大、甜、飲品樣樣齊,好滿足😌◾️餐湯🥣是日湯係蟹肉忌廉湯✨ 入面仲有蘑菇、粟米粒🌽 香甜有口感😚▫️煙三文魚沙律🥗係久違嘅煙三文魚🥹 沙律少汁多菜好健康,仲有蕃茄仔同青瓜添🥒◾️炸蜜糖牛油雞翼🍯雞翼甜甜蜜蜜好好味🥰 將炸到金黃香脆嘅雞翼加入蜜糖到,大人細路都讚好👍🏻▫️帶子墨魚汁意大利飯🦑係令人1516嘅一個飯,徘徊係想食同唔敢食嘅邊緣🤣帶子好彈牙,烏黑色嘅ʀɪꜱᴏᴛᴛᴏ係濃濃嘅墨魚汁味,ᴊᴇɴɢ到不得了😎◾️香煎紐西蘭肉眼配青胡椒燒肉汁🥩因為好想食扒所以就升級咗了😛 大大塊好ᴊᴜɪᴄʏ,完全係值得加錢升級💦另外仲有露荀同薯仔添🥔▫️雜錦瑪德蓮蛋糕配雪糕🍴心心念念嘅瑪德蓮蛋糕估唔到竟然係ꜱᴇᴛ嘅甜品💓 二人ꜱᴇᴛ總共有4件蛋糕,太驚喜啦😱可以就咁食蛋糕或者配埋雪糕一齊食,一凍一熱兩種食法🤤~◾️飲品🥤除咗無得嗌ᴀꜰꜰᴏɢᴀᴛᴏ之外全部飲品都可以揀✨ 芒果楊枝甘露有好靚嘅漸變色,要撈勻咗先飲到🥭味~ 草莓番石榴乳酸梳打就酸酸甜甜,上面仲有粒果乾呢🍓

◾️餐湯🥣
蟹肉忌廉湯

是日湯係蟹肉忌廉湯✨ 入面仲有蘑菇、粟米粒🌽 香甜有口感😚

▫️煙三文魚沙律🥗

▫️雜錦瑪德蓮蛋糕配雪糕🍴

心心念念嘅瑪德蓮蛋糕估唔到竟然係ꜱᴇᴛ嘅甜品💓

二人ꜱᴇᴛ總共有4件蛋糕,太驚喜啦😱
雜錦瑪德蓮蛋糕配雪糕

可以就咁食蛋糕或者配埋雪糕一齊食,一凍一熱兩種食法🤤~

◾️飲品🥤
芒果楊枝甘露 + 草莓番石榴乳酸梳打