2023-04-18 53 浏览
呢間就係我朝逢恨晚想去既打卡餐廳🤣特登山長水遠入到去元朗食,不過好可惜,想坐嘅打卡位全部冇曬,嗰日去到嘅時候得返戶外或者係門口位置😅🔻八爪魚蒜香意粉 $105其實就咁睇呢就唔知唔知道佢係辣嘅,老實講佢啲真係好辣,我完全食唔到辣覺得都辣到痴咗線😅😅佢嘅八爪魚仔醃得幾入味嘅,不過由於佢太辣嘅關係我已經唔係好食得出咩味,佢嘅意粉都唔錯嘅,但係如果辣味減半就會better😅🔻奶油燴青口 $188上碟數量都幾多嘅,用左好多奶油,調味剛好,青口size正常,都燴得入味既🔻抹茶麻糬窩夫 $82 咁多款甜品入面就叫咗款抹茶麻薯窩夫,本身我係以為窩夫入面會夾住麻糬,不過上菜嘅時候就見到窩夫上面(come)住一塊麻薯,然後在面頭就有一啲抹茶曲奇碎🔻(凍)熱情金菠蘿沙冰 $68呢個係超級打卡able, 本身想前試下橙🍊,不過佢sold out, 為咗都想影相靚啲 都叫咗一杯熱情金菠蘿沙冰,不過就沙冰都係相對會甜少少,唔鍾意甜食嘅朋友仔就未必太適合🤣👐🔻(凍)韓式朱古力泡泡 $48個人都比較鍾意飲佢,最面頭係有好多可可粉+cream,之後底層就係好多朱古力奶,相對係冇咁甜,而且都好重可可味道,我好快就飲曬喇✨

🔻八爪魚蒜香意粉 $105

🔻奶油燴青口 $188

🔻抹茶麻糬窩夫 $82

🔻(凍)熱情金菠蘿沙冰 $68

🔻(凍)韓式朱古力泡泡 $48
個人都比較鍾意飲佢,最面頭係有好多可可粉+cream,之後底層就係好多朱古力奶,相對係冇咁甜,而且都好重可可味道,我好快就飲曬喇✨🥰

回訪多次高質新派韓國菜 元朗新開分店放假同朋友去到元朗形點嘅Terrace in seaside食lunch,之前食過幾次尖沙咀店,好食又坐得舒服,所以又再回訪!室內環境簡約可愛,以木系裝修為主,而且有落地玻璃采光度十足,大概1點幾室內座位己滿座,證明即使新開都幾有人氣呢!🔻牛面肉蛋包飯味道:8.5/19價錢:$138軟腍嘅牛面充滿骨膠原,食落少少黏口好好食;而且蛋包飯一如既往咁香滑,店員亦會係你面前幫手係包到𠝹一刀令佢覆蓋下邊嘅炒飯,朋友都大讚個少蛋好食。🔻奶油燴青口味道:7.5/10價錢:$188呢碟份量十足,青口數量唔少而且每一隻都好大隻,配埋香濃嘅奶油食到啖啖肉。🔻抹茶麻糬窩夫 味道:8/10價錢:$82窩夫本身口感實在,外表帶微脆內裡鬆軟,甜度亦適中,單係食窩夫已經好好食; 面上嘅麻薯份量亦好多,狀態亦唔會太軟糯,煙煙韌韌好有咬口;至於抹茶cream比較厚實,2人share就啱啱好。🔻Aqua Bomb水漾奶昔味道:8/10價錢:$58粉藍色好靚,但其實係香蕉奶昔,重點唔洗驚太甜,完全就係不敗嘅飲品組合,呢杯正呀。🔻熱情金菠蘿沙冰味道:8/10價錢:$68外表又係好啱打卡,甜
回訪多次高質新派韓國菜 元朗新開分店

🔻牛面肉蛋包飯

味道:8.5/19
價錢:$138

🔻奶油燴青口

味道:7.5/10
價錢:$188
呢碟份量十足,青口數量唔少而且每一隻都好大隻,
配埋香濃嘅奶油食到啖啖肉。

🔻抹茶麻糬窩夫

價錢:$82

🔻Aqua Bomb水漾奶昔

價錢:$58

🔻熱情金菠蘿沙冰
價錢:$68
外表又係好啱打卡,甜中帶少少菠蘿自身酸味,而且仲係沙冰,好啱夏天飲呢。

午餐
Jami 今次嚟到元朗搵食,見到呢一間喺YOHO形點嘅餐廳裝修十分別緻,Terrace in seaside 係一間新派嘅韓國餐廳,裝修風格以木系,橙色橘子為主題,餐廳俾人一種乾淨清新嘅感覺,呢間仲係一間寵物友善嘅餐廳,可以帶埋你嘅毛孩一齊嚟,另有outdoor 可以選擇,環境都唔錯。蜂蜜蒜蓉無骨炸雞呢一個炸雞一上台就好香蒜蓉味,加上甜甜嘅蜂蜜味,入口炸雞外皮揸得香脆,而內裏肉質亦都仲係好Juicy✨👍🏻韓國螄蚶拌飯Jami推介呢一款拌飯,好特別嘅呢,超多螄蚶,份量十足,螄蚶拌飯略帶微辣,配有紫蘇葉同埋紫菜,再加埋有蝦仁,包住一齊食,口感好豐富,味道亦都唔錯,正呀。另外,呢到仲同韓國護膚品牌belif 合作,推出左以春日作為主題嘅窩夫套餐。「Spring Is In The Air 」-belif Combo Set ($208)-至臻蜂巢無花果窩夫呢一款窩夫上枱超吸睛吖,蜂蜜同埋無花果嘅味道好夾,新鮮嘅無花果,香甜嘅蜂蜜味道,加上特製嘅無花果醬,切開加埋熱辣辣嘅窩夫一齊食,食落感覺滋潤健康,Jami 喜歡喔💕-Aqua Bomb 水漾奶昔呢杯顏色好夢幻吖,味道仲唔錯添,由香蕉,蜂蜜同

至臻蜂巢無花果窩夫set

-至臻蜂巢無花果窩夫

-Aqua Bomb 水漾奶昔
呢杯顏色好夢幻吖,味道仲唔錯添,由香蕉,蜂蜜同埋鮮奶混合而成嘅一杯奶昔,飲落仲有淡淡嘅蜂蜜味,感覺好滋潤啊。

-濟州柑橘乳酪
Jami大多愛呢杯喔,每週空運到港的濟州柑橘,再混合柑橘果蓉和清爽的希臘乳酪,飲落好refresh,造型超特別,打卡able 嘅呢。
濟州柑橘乳酪

即日起至5月7日,享用以上belif Combo Set,仲送埋價值港幣$130 嘅「belif 皇牌水漾美肌禮品」💕

🔻匈牙利女王保濕鎖水精華10ml
🔻斗篷草高效水分炸彈霜 10ml
🔻草本活萃系列產品
🔻belif HK$50 現金券1張
🔻belif萬用化妝袋

快啲約埋閨蜜一齊去試吓啦,有得食又有得扮靚正呀。
2023-04-01
至臻蜂巢無花果窩夫set
2023-04-14 54 浏览
之前已經係其他店食過幾次 一直鍾情佢地既炸雞 今次過到黎大西北都要一食 特別係有室外位置可以寵物 而且空間好闊落~ˏ ˋ ˗ ˚ 特別推介ˎˊ ˗ ⋆⧽牛肉面蛋包飯貼心嘅店員一上菜就會先叫你預備相機 等鍾意打卡嘅大家影低嫩滑半熟留心狀既蛋 被切開一刻🤩牛肉醬汁濃郁 送飯一流~~⧽半半炸雞蜂蜜蒜蓉味+白洋蔥味炸雞外脆內軟 肉質嫩滑 完全索晒醬汁嘅味道 仲有伴碟嘅年糕,口感好煙靭~⧽柑橘乳酪🍊之前去分店嘅時候,有飲過酸酸甜甜好解渴 而且啖啖果肉 但可惜今次嚟嘅時候柑橘冇晒貨🥹🥹🥹
特別係有室外位置可以寵物 而且空間好闊落~

ˏ ˋ ˗ ˚ 特別推介ˎˊ ˗ ⋆

⧽牛肉面蛋包飯
牛肉醬汁濃郁 送飯一流~~

⧽半半炸雞
蜂蜜蒜蓉味+白洋蔥味

⧽柑橘乳酪🍊
2023-04-14 115 浏览
Terrace in seaside (形點) (元朗)元朗元龍街9號形點1期2樓2056號舖.📍八爪魚蒜香意粉意粉用左蒜粒同辣椒絲炒食落去係比想像中辣,但都係接受到水平🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♂️配料有大量的八爪魚仔食落去爽口彈牙🤪.📍芝士炒辣雞估唔到係成鍋上配料有年糕、洋蔥等整體個辣汁唔算好辣,係偏向惹味個種雞肉食落幾嫩滑🥰配埋面頭的芝士汁一齊食真係幾惹味.📍至臻蜂巢無花果窩夫睇落成個蛋糕咁🤤面頭有無花果、蜂巢等無花果食落比想像中fresh窩夫的軟硬度係偏軟身個種就算配埋cream一齊食都唔覺得漏.📍漂浮綿花糖朱古力咖啡咖啡上面灑滿左大量的朱古力粒同咖啡粉,相當吸睛底下的咖啡飲落唔算太甜,要撈埋上面的朱古力一齊飲先岩岩好🤣.📍濟洲綠茶疏打綠茶疏打相對上比較普通綠茶味唔算太出整體飲落唔算太甜,幾fresh...#元朗 #元朗美食 #yuenlong #yoho #yohofood#打卡 #hkfood #hkfoodie
Terrace in seaside (形點) (元朗)
元朗元龍街9號形點1期2樓2056號舖

📍八爪魚蒜香意粉

意粉用左蒜粒同辣椒絲炒
食落去係比想像中辣,但都係接受到水平🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♂️
配料有大量的八爪魚仔
食落去爽口彈牙🤪
📍芝士炒辣雞

估唔到係成鍋上
配料有年糕、洋蔥等
整體個辣汁唔算好辣,係偏向惹味個種
雞肉食落幾嫩滑🥰
配埋面頭的芝士汁一齊食真係幾惹味
📍至臻蜂巢無花果窩夫

睇落成個蛋糕咁🤤
面頭有無花果、蜂巢等
無花果食落比想像中fresh
窩夫的軟硬度係偏軟身個種
就算配埋cream一齊食都唔覺得漏
📍漂浮綿花糖朱古力咖啡
漂浮綿花糖朱古力咖啡

咖啡上面灑滿左大量的朱古力粒同咖啡粉,相當吸睛
底下的咖啡飲落唔算太甜,要撈埋上面的朱古力一齊飲先岩岩好🤣
📍濟洲綠茶疏打

綠茶疏打相對上比較普通
綠茶味唔算太出
整體飲落唔算太甜,幾fresh
#打卡 #hkfood #hkfoodie
漂浮綿花糖朱古力咖啡
2023-04-10 50 浏览
韓風在香港都風靡了一段時間,我一直都是韓粉。朋友推介之下,今天我來到位於元朗Yoho Mall 的<<Terrace in seaside>>我們二人點了:1. 玫瑰醬大蝦扁意粉 $982. 海鮮煎餅 $1323. 柑橘窩夫 $984. 濟洲柑橘乳酪 $685. 心動雜苺奶昔 $58意粉方面,玫瑰醬調理得剛剛好,大蝦先煎過,味道很好。海鮮煎餅有點像中式的蠔餅,只是更足料。窩夫是我們吃過最好的窩夫。最後,不得不說,乳酪和奶昔都是新鮮攪拌出來。十分足料。整體而言,餐廳性價比很高。味道很好。整間餐廳環境寬敞舒適,餐廳職員都十分年輕,非常有活力。

我們二人點了:
1. 玫瑰醬大蝦扁意粉 $98

2. 海鮮煎餅 $132

3. 柑橘窩夫 $98

4. 濟洲柑橘乳酪 $68

5. 心動雜苺奶昔 $58

2023-04-05 118 浏览
𓅨 ⿻Terrace in Seaside 一向主打精美韓食,以柑橘為主題的清新裝潢佈置,有如置身濟州島一般。❁ 韓國螄蚶拌飯 $192是這裏的招牌菜式。拌飯用泡菜汁煮,非常惹味。配上份量很多的螄蚶和煎蝦餅,用紫菜或紫蘇葉包着吃,必點推薦!❁ 蒜頭醬油無骨炸雞 $108/半份醬油是甜醬油,甜辣味道非常惹味!無骨炸雞每件都是一口大小,吃起來很方便。半份的份量也非常多,二人分著吃剛剛好。❁ 至臻蜂巢無花果窩夫 $188蜂蜜是嚴選本地鴨腳木蜜的蜂巢。蜂蜜色澤呈現淺琥珀色,珍貴滋潤。加上酸甜的無花果和鬆軟窩夫,打卡又好吃。❁ Aqua Bomb 水漾奶昔 $58淡粉藍色的Banana honey milkshake ,蜂蜜芳香撲鼻,不會太甜的口味,我非常欣賞。❁ 濟州柑橘乳酪 $68招牌特飲「濟州柑橘乳酪」不用介紹了吧。酸甜的乳酪配上濟州柑橘,口感清爽解膩,是每次來的必點推介!⿻𓅨

𓅨 ⿻

蒜頭醬油無骨炸雞
Aqua Bomb 水漾奶昔+  濟州柑橘乳酪
  • 韓國螄蚶拌飯
2023-04-01 57 浏览
又一次再黎呢一間韓式餐廳🇰🇷今次佢地係元朗開左分店呢間分店有分室內同室外位置內外都好靚🌸🌸🌸天氣好時☀️,一定要出去outdoor打卡韓國螄蚶拌飯🍚呢個料理吾係甘常見值得一試😆隨飯仲會附上紫菜同紫蘇葉可以包住泡菜炒飯同螄蚶一齊食👍🏻👍🏻👍🏻韓式豬手🐷醬油味好香豬手完全醃得好入味用生菜🥬再加埋醬食好完美既組合抹茶麻糬窩夫🧇窩夫即叫即製熱辣辣送上🔥,重點佢做到外皮好脆佢地係用抹茶cream吾會係馬虎,隨便只係灑上抹茶粉抹👍🏻上面係有大量既麻糬煙煙韌韌🥰🥰濟州柑橘乳酪🍊呢個係佢地既皇牌飲品👑次次去都必點香甜既柑橘味好濃夾雜埋乳酪味,好完美既配搭🧡🧡🧡心動雜莓奶昔💓超級少女心既奶昔粉紅色既奶昔,外面痴滿色彩繽紛嘅朱古力好夢幻💓💓💓好香莓味,吾會覺得太甜
又一次再黎呢一間韓式餐廳🇰🇷
今次佢地係元朗開左分店
呢間分店有分室內同室外位置
內外都好靚🌸🌸🌸
天氣好時☀️,一定要出去outdoor打卡

韓國螄蚶拌飯🍚

用生菜🥬再加埋醬食
好完美既組合

抹茶麻糬窩夫🧇
窩夫即叫即製
熱辣辣送上🔥,重點佢做到外皮好脆
佢地係用抹茶cream
吾會係馬虎,隨便只係灑上抹茶粉抹👍🏻
上面係有大量既麻糬
煙煙韌韌🥰🥰

濟州柑橘乳酪🍊
呢個係佢地既皇牌飲品👑
次次去都必點
香甜既柑橘味好濃
夾雜埋乳酪味,好完美既配搭🧡🧡🧡

心動雜莓奶昔💓
超級少女心既奶昔
粉紅色既奶昔,外面痴滿色彩繽紛嘅朱古力
好夢幻💓💓💓
好香莓味,吾會覺得太甜
2023-03-26
午餐
勁耐冇同媽媽出街二人世界,今日同佢扮靚靚一齊去元朗嗰邊食好西,因為呢一種嘅Cafe好似啲閨蜜去嗰種,完全係俾人打卡,影相一流呀!本身都有食過屯門嗰間分店,所以知道啲食物質素唔錯,今次嚟到仲有二人餐會有護膚品送,梗係要帶媽媽再嚟試吓啦!🔸濟洲柑橘🍊乳酪果香乳酪,酸酸甜甜都幾開胃🔸至臻蜂巢無花果窩夫食過幾次無花果嘅甜品,都唔會令人失望,無花果本身有淡淡嘅清甜,含有豐富嘅鉀質同膳食纖維,同呢款本地鴨腳木蜜嘅蜂巢🍯好夾,有蜂膠嘅成份,好味得嚟幾有營養🤭🔸蒜香🧄醬油炸雞🍗月頭喺韓國食完就愛上咗醬油味,感覺冇咗熱氣,味道都好啱餸飯🍗🔸 韓國螄蚶拌飯通常韓菜係夾紫菜食,估唔到夾紫蘇葉都幾夾喎,都幾特別嘅食法。紫蘇葉有特色嘅草青味,包住炒飯食,好開胃☺️- 嗌𝘉𝘦𝘭𝘪𝘧 𝘤𝘰𝘮𝘣𝘰 𝘴𝘦𝘵 會獲得草本護膚品牌𝘉𝘦𝘭𝘪𝘧皇牌水漾美肌禮品🎁 入面嘅天然素材,好似蜜糖、葵花子同洋甘菊等,配合主題窩夫套餐,食完由內靚到外🧡#媽咪揸機非常好#佢對美感有要求#嗰日好多靚女#同阿媽一齊欣賞美女#terraceinseaside #creamsandwich #omurice #cafe #chill #cake #b
🔸濟洲柑橘🍊乳酪
果香乳酪,酸酸甜甜都幾開胃

🔸至臻蜂巢無花果窩夫

🔸蒜香🧄醬油炸雞🍗

🔸 韓國螄蚶拌飯

#媽咪揸機非常好
#佢對美感有要求
#嗰日好多靚女
#同阿媽一齊欣賞美女
#terraceinseaside #creamsandwich #omurice #cafe #chill #cake #belif
2023-03-23
庆祝纪念
母亲节
用餐优惠
試食活動
  • 至臻蜂巢無花果窩夫
「Terrace in seaside」之前都食過幾次,質素都唔錯,而且坐得舒服,啱哂同男友行完街去Chill下! 今次知道佢聯同韓國護膚品牌Belif 推出咗個期間限定嘅套餐 《Spring in The Air - Believes Combo Set》,套餐除咗有窩夫同飲品外,仲有Belif王牌水漾美肌禮品附送,貪靚又鍾意食甜品嘅我又點會錯過呢~🧡Spring in the Air套餐($188)套餐包括🔸至臻蜂巢無花果窩夫賣相鮮豔吸引,成個蛋糕咁,夠哂殺食!窩夫表面配料十足,有無花果、蜂巢、無花果醬同忌廉,整體口感豐富,味道甜而不膩,出色! 🔸Aqua Bomb水漾奶昔夢幻般嘅水藍色非常特別,其實佢係香蕉蜂蜜奶昔,味道香甜,口感幼滑,入口舒服,充滿春日氣息! 🧡濟州柑橘乳酪($58)店內嘅招牌飲品,每次必點,入口陣陣柑橘味,啖啖果肉,開胃舒服! 🧡韓國螄蚶拌飯($192)泡菜拌飯配上大量螄蚶同大蝦煎蛋,惹味鮮美,啖啖滿足!食用時配埋紫菜同紫蘇葉,味道口感更豐富! 🧡蜂蜜蒜蓉炸雞($108/半份)年糕口感煙韌軟糯,炸雞大大件,無骨啖啖肉,皮炸得脆,肉亦juicy嫰滑!

🧡Spring in the Air套餐($188)
套餐包括
🔸至臻蜂巢無花果窩夫

🔸Aqua Bomb水漾奶昔

🧡濟州柑橘乳酪($58)

🧡韓國螄蚶拌飯($192)

🧡蜂蜜蒜蓉炸雞($108/半份)

2023-03-28 55 浏览
今日落大雨☔️ 於是入商場行下,然後嚟呢度食韓國菜🇰🇷🇰🇷 韓國螄蚶拌飯 $192螄蚶大大隻有咬口,炒蛋蝦餅幾足料,炒飯夠香口,另外附上一碟紫菜可以包住配料食。🐖 韓式豬手 $168呢個大力推薦🙌🏻 豬手嘅肉質嫩滑好咬,骨膠原滿滿🤤 附送幾對膠手套可以包住生菜食,仲有幾辣嘅泡菜。🍓 士多啤梨忌廉窩夫 $98大大份,窩夫外脆內軟好香口,忌廉綿密細緻,士多啤梨微酸多汁,必食之選💯🍊 濟州柑橘乳酪 $68係餐廳嘅招牌飲品,味道清甜爽口,質感濃郁😋🫐 心動雜莓奶昔 $58賣相好靚,味道唔會太甜,帶有微微果酸,幾清新解渴👍🏻🥔 前菜 $0免費嘅沙律薯仔,粉嫩好食👍🏻食完之後就停咗雨,啱啱好🤪 呢間的確唔錯,有下次☺️
今日落大雨☔️ 於是入商場行下,然後嚟呢度食韓國菜🇰🇷

🇰🇷 韓國螄蚶拌飯 $192

🐖 韓式豬手 $168

🍓 士多啤梨忌廉窩夫 $98

🍊 濟州柑橘乳酪 $68
係餐廳嘅招牌飲品,味道清甜爽口,質感濃郁😋

🫐 心動雜莓奶昔 $58
賣相好靚,味道唔會太甜,帶有微微果酸,幾清新解渴👍🏻

🥔 前菜 $0
免費嘅沙律薯仔,粉嫩好食👍🏻

食完之後就停咗雨,啱啱好🤪 呢間的確唔錯,有下次☺️
2023-03-28 39 浏览
好耐無過元朗啦~~「Spring is in the air」Belief Combo Set呢個窩夫套餐仲有小份護膚品送至臻蜂蜜無花果窩夫Aqua Bomb水漾奶昔濟州柑橘乳酪窩夫鬆鬆軟軟香香甜甜,再加上無花果,同埋蜂巢塊~ 香甜又有果香,蜂蜜仲好滋潤!其他韓式美食都好正呀!!韓國螄蚶拌飯好大一碟拌飯、同埋螄蚶鋪平大碟,用菜葉或紫菜包住食就仲正!無骨炸雞半份味道真係無得彈!揀左甜辣果仁味~好正!炸雞外層鋪滿醬汁 仍然係做到外層甜脆內嫩,雞肉好滑好嫩~
好耐無過元朗啦~~

呢個窩夫套餐仲有小份護膚品送

至臻蜂蜜無花果窩夫
Aqua Bomb水漾奶昔
濟州柑橘乳酪

其他韓式美食都好正呀!!

韓國螄蚶拌飯

好大一碟拌飯、同埋螄蚶鋪平大碟,用菜葉或紫菜包住食就仲正!

無骨炸雞半份

2023-03-23
下午茶
用餐优惠
試食活動
2023-03-27 40 浏览
最近對韓式Cafe嘅印象幾好,志在可以同朋友舒舒服服坐低傾下計😛 餐廳走清新風格,設有戶外及室內位置,最得意係每位店員都戴着一頂🍊造型帽仔。食物賣相打卡able,即刻多左個粉紅色泡泡背景咁,充滿少女心🤣❤️🌸 玫瑰醬大蝦扁意粉🦐 仲以為玫瑰醬係走香甜路線,原來係鹹香惹味為主,帶點微辣。蝦肉彈牙,輕輕煎香過,煮得入味啲就更好。🌸 柑橘窩夫🧇要大讚窩夫餅底,口感鬆軟,唔係攤涼左硬梆梆嘅感覺,齋食窩夫都係一種享受。Cream 綿滑得黎唔會死甜,整體配合度幾高。🌸 濟州柑橘乳酪造型有特色,味道清新。🌸 心動雜莓奶昔杯邊圍住咗啲彩虹朱古力條,增加視覺效果🤣 奶味為主,雜莓為輔,唔會太甜膩。

🌸 玫瑰醬大蝦扁意粉🦐

🌸 柑橘窩夫🧇

🌸 濟州柑橘乳酪
造型有特色,味道清新。

🌸 心動雜莓奶昔
Terrace in seaside同韓國護膚品牌belif 聯手推出左Spring Is In The Air - Belif Combo Set. 有至臻蜂巢無花果窩夫+水漾奶昔/濟州柑橘乳酪$208,附送埋belif皇牌水漾美肌禮品😌有得影靚靚、有得扮靚靚!元朗分店有埋戶外位置,打咭一流📸-✧ 至臻蜂巢無花果窩夫 $188(如果要飲品,叫Belif Combo Set會更抵)可以抗氧化既無花果,加上甜甜蜂巢同奶滑忌廉,配口感窩夫,點綴上鮮艷食用花,最後淋埋無花果醬😌既有美容功效,更可吸引眼球,亦有味覺享受!✧水漾奶昔 $58(香蕉、蜂蜜、鮮奶)清新既味道✧濟州柑橘乳酪 $68招牌飲品兼吸睛!我每次幫襯都必叫!好可愛有半個柑橘放係杯上面裝飾,味道酸酸地甜甜地,好fresh!✧蜂蜜蒜蓉炸雞(無骨)$108/半份皮脆肉嫩,連上面果幾舊年糕都好食🤣✧ 韓國螄蚶拌飯 $192潮式螄蚶就食得多,原來韓式菜都有😯螄蚶+泡菜飯+大蝦煎蛋,再用芝麻葉/紫菜包住黎食,香味重得黎又唔會有飽濟感覺

✧ 至臻蜂巢無花果窩夫 $188
(如果要飲品,叫Belif Combo Set會更抵)

✧水漾奶昔 $58
(香蕉、蜂蜜、鮮奶)
清新既味道

✧濟州柑橘乳酪 $68

✧蜂蜜蒜蓉炸雞(無骨)$108/半份
皮脆肉嫩,連上面果幾舊年糕都好食🤣

✧ 韓國螄蚶拌飯 $192

2023-03-25 54 浏览
晚上聚會後 朋友建議去形點 食韓國炸雞,晚上6:30去到 拿位,要等一陣,好友很快到,叫了無骨炸雞,五花肉炒泡菜,慢煮牛肋骨,橘子窩夫餅,來到 服務員安排最入 的L位給我們9位,有沙拉前菜,夜晚繁忙,自己要服務自己,最喜歡 他們的慘劇,杯子碟子都是用同一品牌~