2023-07-16 444 浏览
20230705 晴Texas Burger下班后约友人閒逛旺角朗豪坊,在12楼的Texas Burger晚餐德州汉堡(Texas burger)是一种典型的美国风味汉堡,通常由牛肉饼、芝士、烟熏培根、洋葱、生菜、西红柿、番茄酱或沙司等组成。店內有很多有創意和特色的组合,如龍蝦和軟殼蟹等。British Mature Chedder Cheese Beef Burger $78英国香濃車打芝士牛肉漢堡Texas burger包內有大块的肉饼、微溶英国香濃車打芝士、點點红色辣椒酱在芝士上、拌有新鮮爽口生菜和番茄等配料组成,此店Texas burger漢堡扒算大、厚、微辣,并且有烟熏味,麵包也是烤過,外軟內脆,一口咬下去時,有肉汁流出來,和香濃微溶的芝士絕配。Steak Quesadilla $88煎牛柳條墨西哥芝士煎饼因为一分四份,容易分享,所以選了煎饼,對於想要輕怡晚餐的最佳選擇口感柔软的(tender)玉米饼上墨西哥奶酪,中間夾烤牛肉,使得牛肉和卷饼皮都烤熟的刚刚好,纹路和口感一流,香气四溢和香嫩多汁的牛柳條,丰富多彩的墨西哥风味,热辣浓郁的调味酱料,中間拌有切碎的蕃茄粒拌在每一口的
20230705 晴Texas Burger

英国香濃車打芝士牛肉漢堡

Steak Quesadilla $88
煎牛柳條墨西哥芝士煎饼
口感柔软的(tender)玉米饼上墨西哥奶酪,中間夾烤牛肉,使得牛肉和卷饼皮都烤熟的刚刚好,纹路和口感一流,香气四溢和香嫩多汁的牛柳條,丰富多彩的墨西哥风味,热辣浓郁的调味酱料,中間拌有切碎的蕃茄粒拌在每一口的煎饼中,令每一口的味道更清新和口感丰富
Steak Quesadilla $88 煎牛柳條墨西哥芝士煎饼
舖有朗豪坊12樓,開放式設計,看到商場內部,空間足夠,和朋友逛街到累時小休一會,是不錯的選擇

因keep fit, 心內交戰後只喝清水,覺得和店內的特色飲品,甜和咸會更能增加口感的衝擊,下次來一定要再試新地

British Mature Chedder Cheese Beef Burger $78 英国香濃車打芝士牛肉漢堡
2023-07-05
  • 英國香濃車打芝士牛肉漢堡
坐得舒服,而且環境唔錯,約會/聚餐都好適合😍🍔德州燒烤牛肉漢堡($88)可以+$36升級套餐,包埋飲品🍹+薯條🍟同酸青瓜~ 個包唔算好大個,但份量好足料,大大啖肉,而且芝士味都好香🧀一定食得飽🐽 薯條係美式果種,比較粗身,食落有口感~🍗水牛城炸雞翼及棒棒雞嚟個好香~ 而且大大件,推介大家叫呀😋( ◕‿‿◕ )整體嚟講係一間坐得舒服,然後又好食嘅美式Burger餐廳☺️📍:Texas Burger旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓1A號舖
坐得舒服,而且環境唔錯,約會/聚餐都好適合😍

🍔德州燒烤牛肉漢堡($88)

🍗水牛城炸雞翼及棒棒雞
嚟個好香~ 而且大大件,推介大家叫呀😋

📍:Texas Burger
旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓1A號舖
2023-07-09
德州燒烤牛肉漢堡
【JUICY肉堡💦+墨西哥輕食👩🏻‍🌾 舒適漢堡店、聚會之選💛】推薦程度:●●●●◐抵食程度:●●●●○——— 出旺角又落大雨,去朗豪坊搵食真係不二之選😆 地鐵站出口一上就係,唔怕淋濕晒~ 上到頂樓唔太啱食,落一層就發現呢間bookmark咗好耐但一直未試嘅小店💛 座位都好鬆動,坐得幾舒服👍🏻 食物方面除咗漢堡有唔同墨西哥風味嘅小食,包括Nachos、Quesadilla、Tacos同Jalapeno等,同埋各款前菜同甜品,幾適合同朋友嚟相聚、開心share✨🥗〈推薦〉青醬雞絲蘋果田園沙律|$88私心大推嘅前菜!醬料份量剛剛好,唔會食到成口醬,弄巧反拙有膩感,乾濕度剛剛好🌟 雞絲唔乾、唔柴,份量多到堆到一個山丘仔,誠意十足👍🏻 加埋酸甜剛好嘅青蘋果,每啖清新感UP⏫🌮 燒烤手撕豚肉Tacos/煎牛柳條Tacos|$88/2pcs比想象中大件,而且超級爆餡💥 有生菜、牛油果、紅椒、紫洋蔥等多種配料,口感同味道層次都好豐富!叫咗Soft Shell──餅皮軟熟而唔太厚重,唔會成啖粉感好重🙌🏻 兩款肉質上都軟熟,唔錯!但因為Soft Shell hold唔住個形,所以食落少少狼狽🤪🍔 煙燻鴨

推薦程度:●●●●◐
抵食程度:●●●●○

———

🥗〈推薦〉青醬雞絲蘋果田園沙律|$88

🍔 煙燻鴨肝牛肉漢堡|$148
牛肉肉質軟腍、冇任何起筋位!一啖咬落肉汁喺口腔四濺,非常惹味🔥 加埋鴨肝成個油脂感好豐滿、好滿足🤤 當然食完都會有膩感,但size上一個剛剛好,未至於膩到反感😂

🍫 黑朱古力香蕉夾餅|$58
比較少食墨西哥菜,所以第一次見用上Quesadilla嘅餅皮做層層夾餅,體驗幾新奇!黑朱古力醬只有裝飾部份,所以除咗面嗰舊之外下面3件都冇咩醬,覺得呢方面可以改善吓~ 香蕉熱辣辣,自帶香甜嘅蕉糖,同夾餅有少少違和感~ 加上唔夠朱古力醬料,整體一般般,唔太推薦🧐

☕️ Cappuccino|$28
2023-06-24 228 浏览
環境餐廳座得 okay 舒服嘅, location 唔嘈, 有微微境睇 (旺角天空)服裝想 order 杯 classic margarita, order 左 3 次 食物- 軟殼蟹牛油果牛肉漢堡 bun toasted inside, 醬量啱啱好, 餡夠熱又多肉!- 英國香濃車打芝士牛肉漢堡 好好味, bun toasted inside, 醬量啱, 餡夠熱又多肉汁.- 薯條加 pickle, 美式, 好味, 記得食埋條 pickle!飲品- White cow, 個雪糕似 Mcdonald 個 sundae (笑)- Classic margarita 難飲, 唔知係個 lime 定 D 冰, 係鹼水味嘅苦
服裝

食物
飲品
White Cow (白牛)
軟殼蟹牛油果牛肉漢堡, 英國香濃車打芝士牛肉漢堡
Classic Magarita
2023-06-20
軟殼蟹牛油果牛肉漢堡, 英國香濃車打芝士牛肉漢堡
  • 軟殼蟹牛油果牛肉漢堡
  • 英國香濃車打芝士牛肉漢堡
  • 薯條
2023-06-22 179 浏览
經常去朗豪坊,上親去Lego睇野,見到佢舖頭細細但係經常都坐左幾多客,所以一次都未幫襯過,今日可能太早上去關係,經過見到未有客,所以決定幫襯,兩個人嗌咗一個牛肉嘅漢堡set,一個辣雞burger,一個Nachos, 辣雞漢堡入口仲好Juicy, 牛肉漢堡都好好味,辣肉醬Nacho 都唔錯,不過又未至於好高質,整體都非常唔錯,可以再翻啅!兩個人埋單$370左右,唔算平但又唔係貴,喺朗豪坊上層消費,我覺得價錢合理。

• 德州燒烤牛肉漢堡
  • 水牛城香辣炸雞芝士漢堡
2023-06-17 159 浏览
Danish Blue Cheese Beef Burger藍芝士牛肉漢堡 $88漢堡排肉味濃而充滿肉汁,配上藍芝士的咸香的確係令牛肉味道更加突出。 漢堡升級套餐配幼切長薯條及飲品都只係加$36。 炸薯條都好好食, 調味剛剛好, 新鮮炸起熱辣辣,好食! 飲品我就只係叫左普通一杯凍檸茶, 味道正常。 反而見到好多其他顧客嗌左奶昔, 似乎都應該係呢間餐廳既招牌之選。 總括黎講, 算係一間高CP餐廳。呢間餐廳仲要座位舒適, 同朋友行街行到攰坐下食野的好選擇!
藍芝士牛肉漢堡 $88

• 藍芝士牛肉漢堡
2023-05-26 349 浏览
在朗豪坊差不多最高層的位置, 有的是這間漢堡包店, 水池和樂高專門店. 不知道水池前的廣場還有沒有Busking, 而那家樂高店前身是CD Warehouse, 應該經過幾次接手才變成現在的模樣, 但Texas Burger不但維持營業一段長時間, 而且開了三四間分店. 大大的朗豪坊內裡, 只有這家以漢堡包等美式食品作主軸, 連麥當勞也結業, 果然是”東升西降”呢! (笑)套餐有餐湯,薯條, 漢堡包和飲品, 點了軟殼蟹牛肉漢堡餐約一百二十多元, 定價還算可, 薯條香脆有皮衣, 表面有微微辛香的辣粉, 有點似美國常吃到的Cajun粉, 算是不俗. 漢堡包裡的炸軟殼蟹原隻夾包, 炸皮有點厚, 內裡酥香而啖啖肉, 沒有油膉味. 漢堡扒夠厚, 焦香肉汁也OK, 內裡粉紅偏腍, 合格有餘. 如果麵包可以再軟熟和麥香再多一點, 這就更完美.Texas Burger has been at Langham Plaza for quite a long time. It is the only burger shop at this shopping mall while MacDonald’s ha

Texas Burger has been at Langham Plaza for quite a long time. It is the only burger shop at this shopping mall while MacDonald’s had already leaves. The crab beef burger is nice with juicy meaty burger patty and nasty deep fried crab. The French fries are crispy enough and with Cajun seasoning it tastes like in America.

薯條好食,但個set迫人一定要揀pickles 令到我冇要到個餐。Burger正常,價錢合理。但如果個經理可以唔洗迫我陪佢一齊訓練員工會比較好。個員工埋嚟落單,落完,經理喺隔離問:「你要講句咩呀?」個員工再講。然後覆完單,又直接繼續企喺我張枱隔離研究頭先邊啲嘢應該講邊啲唔應該講,搞到我都好似同佢哋一齊做緊嘢咁。我嚟食嘢㗎咋放過me please. 不過係幾好坐,環境正常,價錢合理,所以都值得一去嘅。希望訓練員工只係一段短時間會咁,下次就有正常服務。

我嚟食嘢㗎咋放過me please.

2023-05-17
曾到荃灣店吃了西餐,終於到旺角店吃了他的漢堡!德州風味的煙燻牛肉漢堡,手打牛肉嫩滑多汁,值得一試;我們另外點了Taco、奶昔、及雞翼槌,Taco令人眼前一亮;人均 $150   ᐅ 燒烤手撕豚肉Tacos $48 煙燻風味慢燉出香濃的豬肉,肉質非常軟稔,味道濃郁惹味;手撕豚肉令我聯想到在沖繩美國村吃到的Tacos!ᐅ 德州燒烤牛肉漢堡 $88漢堡份量很足,燒烤醬偏甜口,值得一試 ᐅ 水牛城炸雞翼及棒棒雞 $58/4 pcs水牛城醬料十分入味,絕對不會出錯的小吃 ᐅ Wild Berry Love $33超邪惡 milkshake,最頂還有一層厚實的奶油,味道比較甜,但是配漢堡包是不錯的選擇 ᐅ Peach & Pineapple Soda $33底部有罐頭水果,整體味道偏人工甜,所以不推薦大家點

[出色配菜]
ᐅ 燒烤手撕豚肉Tacos $48
燒烤手撕豚肉Tacos

ᐅ 德州燒烤牛肉漢堡 $88
漢堡份量很足,燒烤醬偏甜口,值得一試

ᐅ 水牛城炸雞翼及棒棒雞 $58/4 pcs
水牛城醬料十分入味,絕對不會出錯的小吃
水牛城炸雞翼及棒棒雞

[Others]
ᐅ Wild Berry Love $33

ᐅ Peach & Pineapple Soda $33
底部有罐頭水果,整體味道偏人工甜,所以不推薦大家點
2023-04-10
燒烤手撕豚肉Tacos
水牛城炸雞翼及棒棒雞
2023-05-17 194 浏览
你都想發呆放空? 貪戀賞心悅目的飲品🍹?環境頗寧靜又有靚靚卡座位(可是忘記影相😜),幾唔錯嘅,就在熱鬧的旺角。軟雪糕奶昔cean Love ~ 香草雪糕,岩鹽,燕麥忌廉Berry Love ~ 雜莓雪糕,木莓,忌廉旁邊剛好有POP UP STORECheer up...Less stress...
你都想發呆放空?

貪戀賞心悅目的飲品🍹?

軟雪糕奶昔:
Ocean Love ~ 香草雪糕,岩鹽,燕麥忌廉
Berry Love ~ 雜莓雪糕,木莓,忌廉

旁邊剛好有POP UP STORE

Cheer up...

Less stress...
2023-05-05
2023-05-08 248 浏览
漢堡可以加錢轉套餐 加配薯條同汽水但今日唔太想食薯條就要咗單點估唔到份量啱啱好👍🏻🍔水牛城香辣炸雞芝士漢堡 $78炸雞排大大塊都幾厚肉同埋juicy最特別係佢炸皮酥脆可口完全唔會太油膩而且全塊都係肉 炸皮透薄極少肥膏都做到肉嫩多汁水牛城醬汁唔算太濃味 酸甜辣都恰到好處麵包都毫不輸洩 上下層麵包都好鬆軟 中間有淡淡牛油香氣配料有兩塊車打芝士增加鹹香味亦有大大塊生菜 口感爽脆令層次更豐富
漢堡可以加錢轉套餐 加配薯條同汽水
配料有兩塊車打芝士增加鹹香味
亦有大大塊生菜 口感爽脆令層次更豐富
午餐
2023-05-02 200 浏览
今日去咗朗豪坊,見到有間漢堡包店,睇咗個餐單,雖然餐廳比較狹窄,但因為比個煙燻鴨肝牛肉漢堡($148)吸引咗,決定一試。另外叫咗軟殼蟹牛油果牛肉漢堡($108),再加水牛城炸雞翼及棒棒($58)。兩個漢堡嘅牛肉肉質唔錯,唔會煎到乾身,牛味亦濃。不過煙燻鴨肝就食唔出煙燻味,鴨肝亦很薄,夾在牛肉裡根本食唔出有鴨肝,價錢過高。至於軟殼蟹牛油果牛肉漢堡,軟殼蟹亦很薄,好似營養不良的軟殼蟹,因為有軟殼,食時就感受到蟹嘅存在喇!雞翼一碟4隻,但雞鎚只得一得,配上沙律醬或水牛城辣醬,還可以!如果下次幫襯,我諗幫襯番店舖嘅招牌漢堡Texas Burger性價比會高啲,因為只需$88而已。
好鐘意去Texas Burger食佢地嘅軟殼蟹burger,貪佢性價比高,環境舒服。🍔 軟殼蟹牛油果醬牛肉漢堡 ($108) 👅:88.34分 成個burger都好澎湃好足料,軟殼蟹大小適中,嚟到仲熱辣辣,炸得剛好,牛肉就發揮正常,中間仲夾雜芝士同椰菜,成個包都好juicy,食完好滿足。建議大家切開一半,再壓扁個burger少少去食,就可以一啖食到所有配料。🧀 烤焗芝士粟米脆片 ($88) 👅:78.29分 粟米脆片用熱pan 上,所以擺咗一陣都仲熱辣辣。配料方面可以揀配香草菇菌或者香辣肉醬,味道正常發揮,略嫌有啲鹹。

🍔 軟殼蟹牛油果醬牛肉漢堡 ($108) 👅:88.34分

🧀 烤焗芝士粟米脆片 ($88) 👅:78.29分

烤焗芝士粟米脆片
  • 軟殼蟹牛油果牛肉漢堡
2023-04-10 247 浏览
朋友話想食漢堡 隨意搵到呢間成日經過 不如就試試啦😋~位於朗豪坊12樓座位尚算寬敞 坐得舒適以漢堡和墨西哥卷餅🌮為主打網上好多人對佢哋嘅墨西哥餅讚口不絕可惜今次只係試咗漢堡🍔 下次有機會再試其他——🍔鴨肝牛肉漢堡鴨肝油脂香醇 牛肉幼嫩多汁口感非常夾 油香十足🍔藍芝士牛肉漢堡藍芝士獨有嘅鹹香味 突出咗牛肉嘅鮮味中間仲夾住煙肉 口感層次十足🍟配餐薯條幼細香脆👍🏻如果唔太肚餓 可以兩個人Share一個餐☺️🍹菠蘿蜜桃梳打🍹雜莓梳打
朋友話想食漢堡
隨意搵到呢間
成日經過 不如就試試啦😋~

位於朗豪坊12樓

鴨肝牛肉漢堡
藍芝士牛肉漢堡
菠蘿蜜桃梳打  +  雜莓梳打
2023-04-01 248 浏览
食物和環境都好好,叫了一個漢堡包餐和Tacos ,連薯條都好好食。但只可惜只有1小時用餐,如果要傾偈就不要選擇這個地方,因為1小時連食飯都好趕,我亦都俾人吹了三四次還枱,晚上八時後外邊亦有不少人排隊。
  • 德州燒烤牛肉漢堡
  • 墨西哥芝士夾餅