2021-12-13 146 浏览
今日同朋友去旺角睇聖誕禮物行到攰攰地就去朗豪坊頂樓食晚飯見到呢間burger都幾吸引就一齊去試下我地都係食下吹下水所以主要都係食小食多芝士粟米脆片 x 香辣肉醬佢呢度個nachos係焗製嘅所以唔會好熱氣Nachos 沾上芝士去烤焗再配上酸忌廉,蕃茄沙沙同香辣肉醬開胃!墨西哥咖哩酥角配薄荷乳酪醬咖哩酥角唔同印度式三角立體型外型有少少似中式角仔比較圓身酥皮香脆咖哩饀類香濃配上乳酪醬拎返個平衡特色好味!我地叫左個手撕豬肉煎腩肉漢堡share 可以請店員幫手切半麵包有略煎香配手撕豬肉無漢堡扒咁大舊肉咁膩女仔食啱啱好!加左combo,可以有薯條同是日特選奶昔!奶昔係雜莓奶昔 Berry love 淡粉色好少女有雜莓味感覺無咁heavy🤪唔錯!
今日同朋友去旺角睇聖誕禮物

芝士粟米脆片 x 香辣肉醬
佢呢度個nachos係焗製嘅
所以唔會好熱氣
Nachos 沾上芝士去烤焗
再配上酸忌廉,蕃茄沙沙同香辣肉醬
開胃!

可以請店員幫手切半
麵包有略煎香
配手撕豬肉無漢堡扒咁大舊肉咁膩
女仔食啱啱好!

加左combo,可以有薯條同是日特選奶昔!
奶昔係雜莓奶昔 Berry love
淡粉色好少女
有雜莓味感覺無咁heavy🤪
唔錯!
2021-12-06
2021-12-12 112 浏览
好耐冇食過邪惡之最嘅Burger啦!😈雖然係好邪惡 不過又真係好好食🤤偶爾放肆下都係需要既!😎 成日行朗豪坊今次終於去左試頂樓嘅Burger店Texas Burger◍「軟殼蟹牛油果醬牛肉漢堡」🍔 $108 呢個Burger真心超高質😳平時通常都係包其中一款配料 但呢度竟然有齊2款 同埋冇諗過原來夾埋一齊係咁好食!🥺連軟殼蟹都勁多肉!❤️ ◍「藍芝士牛肉漢堡」🧀 $88 開頭仲有啲擔心藍芝士會唔會好臭😵‍💫點知食落完全冇呢個問題之餘😙仲同牛肉漢堡好夾 提升左成個Burger嘅味道!🤤 另外仲可以選擇加$36跟set 有飲品、薯條同pickle!抵加!😎

◍「軟殼蟹牛油果醬牛肉漢堡」🍔 $108

◍「藍芝士牛肉漢堡」🧀 $88

朗豪坊天幕廣場裡面有一間美式burger店環境睇落非常chill,今次經過附近就順便過嚟食個lunch。我地兩個人每人叫咗一份lunch set,主菜包餐湯同飲品,我地就揀咗burger同taco各一份試試😋-當日嘅餐湯係番茄湯,味道超級濃郁酸酸甜甜,帶點辣辣地,超級開胃,如果配埋餐包就絕配啦😆-三重芝士牛肉漢堡漢堡可以選擇配薯條或田園沙律,我地就揀咗薯條🍟 漢堡裡面嘅配料非常豐富,漢堡扒超級厚肉大大塊,仲有融化咗嘅芝士,真係好邪惡呀😈 薯條係即炸嘅,熱熱地好香脆,配埋burger口感一流👍🏻-墨西哥芝士夾餅2件夾餅嘅餅皮可以選擇軟皮或脆皮,我就揀咗軟皮。配料都有多款選擇,分別係手撕雞/ 牛柳條/ 燒烤手撕豚肉/ 脆魚柳/炒雜菌,我就揀咗手撕雞同燒烤手撕豚肉。Taco裡面嘅肉多到漏出嚟呀,裡面仲有牛油果醬同酸奶醬,食落啖啖肉又唔會膩😋-順帶一提,佢哋埋單都可以用消費卷架,快啲約埋朋友仔一齊過嚟嘆burger、飲杯嘢chill下啦~
三重芝士牛肉漢堡
墨西哥芝士夾餅2件
2021-12-06 127 浏览
為咗想用埋我剩低嘅清酒券,但飲酒要食嘢打底,就諗住喺隔離食漢堡,開張果時食過一次,試下佢有無失準先。墨西哥芝士夾餅 $48 一件佢本身得配料,加錢先會有餡料,但加咗餡料一定好食好多。我加咗$8要燒烤手撕雞豚肉,除咗啲肉之外,入面仲有牛油果醬,忌廉,莎莎,少量三色椒同埋沙律菜。但係加手撕豚肉真係好好食,而且佢比出面既大件。燒龍蝦溶岩芝士牛肉漢堡 $178原隻嘅龍蝦肉,再加埋佢而家製嘅牛肉漢堡同埋熔岩芝士,成件事好邪惡,好吸引,好滿意。啖啖的龍蝦肉,真係好滿足,而且漢堡都算大個,麵包好脆,加埋一齊食好正。如果想飲嘢或者食薯條可以加錢轉套餐。喺度食嘢環境都幾好,啱晒同朋友談心。

墨西哥芝士夾餅 $48 一件

燒龍蝦溶岩芝士牛肉漢堡 $178

2021-12-05 120 浏览
相信大家都成日行朗豪坊去到12樓嘅時候都見到三個大圓拱形嘅座位次次都好多人今次特登早少少嚟一定要坐到呢個打卡位😎而且餐廳仲喺天幕下日頭可以享受自然光線夜晚就有特別嘅射燈話明係burger梗係要試吓漢堡德州燒烤牛肉漢堡🍔燒烤牛肉非常厚實、啖啖都咁Juice仲配搭兩塊香脆嘅煙肉炸到啱啱好嘅洋蔥加埋有流心嘅芝士成個漢堡真係有Menu圖片咁厚架絕對冇花冇假卡萊羅納燒烤骨🦴燒烤骨大大份上碟切開有四大件肉質鮮嫩,而且仲非常滑身配搭粗身嘅薯條🍟一份已經超級飽肚可以係一個咁Chill嘅環境食飯傾偈真係唔錯仲好啱女仔影相📸️
相信大家都成日行朗豪坊

日頭可以享受自然光線
夜晚就有特別嘅射燈

話明係burger梗係要試吓漢堡

德州燒烤牛肉漢堡🍔
燒烤牛肉非常厚實、啖啖都咁Juice
仲配搭兩塊香脆嘅煙肉
炸到啱啱好嘅洋蔥
加埋有流心嘅芝士
成個漢堡真係有Menu圖片咁厚架
絕對冇花冇假

卡萊羅納燒烤骨🦴
燒烤骨大大份上碟
切開有四大件
肉質鮮嫩,而且仲非常滑身
配搭粗身嘅薯條🍟
一份已經超級飽肚

可以係一個咁Chill嘅環境食飯傾偈
真係唔錯
仲好啱女仔影相📸️

2021-12-04 105 浏览
Texas Burger 位於朗豪坊頂層天幕下,地點方便,環境又好有氣氛,尤其係臨近聖誕節,哩間餐廳既燈光都增添左唔少氣氛🥳🌮墨西哥夾餅 $88居然有得揀脆皮同軟皮,係細心同加分位🥰 我地揀左軟皮配手絲雞,真係勁有墨西哥既風味,入面有沙律菜、sour cream、牛油果醬同蕃茄,仲有一款綠色既醬就唔知係咩😂 不過食落就好fresh,係多醬左少少😜🍔德州燒烤牛肉漢堡 $88配左洋蔥圈同煙肉,好夠層次,肉質juicy👍🏻 再配上燒烤汁好夾🤩 個餐可以加$58 配是日奶昔、薯條同酸瓜🥤是日奶昔係雜莓味,酸酸甜甜同打得好creamy,不過如果無咁甜會更加鍾意🤪 薯條都夠熱夠脆,鍾意佢灑左少少類似辣粉既上去,令到嗰薯條昇華左唔少😍

🌮墨西哥夾餅 $88

🍔德州燒烤牛肉漢堡 $88
2021-12-03 81 浏览
朗豪坊天幕廣場有間專食burger既餐廳搭長樓梯到盡頭就見到咖啦環境幾chill 樓底有高所以幾舒服主打美式burger x 墨西哥菜式.🍔Texas BBQ Beef Burger $88 (+$36 轉套餐)佢地嘅burger質素唔錯麵包皮用牛油去烘烤過~寧捨香脆牛肉漢堡扒厚身仲配BBQ汁更濃郁加入炸洋蔥圈、煙肉、生菜等配料變到好高身一啖真係咬唔哂🤣 要食得好小心哈哈+$36 轉套餐有一杯野飲、薯條同埋pickle凍檸茶勁大杯🥤真係似美國style薯條幾出色新鮮炸起脆卜卜pickle 最後食可解油膩度平衡番👍🏻.🌮 墨西哥芝士煎牛肋條煎餅 $88薄薄既煎餅仲保持微溫夾入芝士、牛肋條配料啖啖滋味面頭仲有牛油果醬同蕃茄粒幾開胃價錢上有點進取但可以接受😎.記得買單可以用消費券俾錢應該唔係間間餐廳可以做到😆
朗豪坊天幕廣場有間專食burger既餐廳
搭長樓梯到盡頭就見到咖啦
環境幾chill 樓底有高所以幾舒服
主打美式burger x 墨西哥菜式
佢地嘅burger質素唔錯
麵包皮用牛油去烘烤過~寧捨香脆
牛肉漢堡扒厚身仲配BBQ汁更濃郁
加入炸洋蔥圈、煙肉、生菜等配料變到好高身
一啖真係咬唔哂🤣 要食得好小心哈哈
+$36 轉套餐有一杯野飲、薯條同埋pickle
凍檸茶勁大杯🥤真係似美國style
薯條幾出色新鮮炸起脆卜卜
pickle 最後食可解油膩度平衡番👍🏻
🌮 墨西哥芝士煎牛肋條煎餅 $88
薄薄既煎餅仲保持微溫
夾入芝士、牛肋條配料啖啖滋味
面頭仲有牛油果醬同蕃茄粒幾開胃
價錢上有點進取但可以接受😎
記得買單可以用消費券俾錢
應該唔係間間餐廳可以做到😆
  • 墨西哥芝士夾餅
  • 德州燒烤牛肉漢堡
🌕Hello我係Moon🌕晚餐嘅時候真係好想食漢堡包,咁岩喺朗豪坊依度見到有一間漢堡包店,😎就同朋友一齊食!呢度嘅漢堡包選擇好多,有素食又有肉食,😳睇嚟都好適合同唔同嘅朋友一齊嚟食!🤓我嗌左個芝士漢堡套餐,🤩套餐就要另外加$36,套餐會有飲品薯條同埋酸青瓜,入邊嘅漢堡扒原來係自家製嘅,😎難怪質感同坊間唔同,依個漢堡扒質感偏實,而且亦有一定嘅厚度!佢哋嘅漢堡包係烘過,😃所以真係外脆內軟!😆我同朋友仲嗌左個燒烤骨,😀$148有4件,每件都係啖啖肉,而且好大件,😙底部仲有好多薯條,所以唔使驚食唔飽!🤪我同朋友分享食啱啱好!😎燒烤骨等候時間會耐啲,但係絕對值得,因為燒烤骨嘅肉質鮮嫩,而且多汁,絕對必食!😝🌕最後MoonMoon好滿意依間漢堡包專門店,因為佢嘅漢堡包選擇真係好多,而且除咗漢堡包之外仲有好多主菜同埋小食選擇!🌕
🌕Hello我係Moon🌕
😳睇嚟都好適合同唔同嘅朋友一齊嚟食!🤓

我嗌左個芝士漢堡套餐,
🤩套餐就要另外加$36,
套餐會有飲品薯條同埋酸青瓜,入邊嘅漢堡扒原來係自家製嘅,
😎難怪質感同坊間唔同,

我同朋友仲嗌左個燒烤骨,😀$148有4件,
每件都係啖啖肉,而且好大件,😙

2021-12-01 59 浏览
🌮🍔 #旺角 #朗豪坊 #TexasBurgerTexas Burger位於朗豪坊12樓,主打漢堡同墨西哥風味薄餅,兩樣都好出名㗎🥰 今次同朋友嚟聚舊,兩樣主打都share咗嚟食,仲叫咗特色飲品添🥰🍔 德州燒烤牛肉漢堡 ($88/單叫)我哋叫咗呢個漢堡,跟餐可以有薯條、啤酒/黑牛/白牛、青瓜,青瓜係酸嘅幾開胃,黑牛/白牛即係雪糕可樂/雪壁特飲,薯條都好脆,加咗調味粉辣辣哋幾好味🥰漢堡好大個😍 牛肉好juicy,又厚又大塊,裏面仲有香脆煙肉、薯圈、生菜等,夠香夠豐富!🌮 墨西哥芝士脆餅 ($48/1, $88/2)另外我哋一人叫咗個Taco, 我就食手撕雞味,朋友食咗軟殼蟹,佢嘅軟殼蟹要+$8,但好大隻好脆㗎~ 我嘅手撕雞好夠惹味,肉汁豐富仲好多添!🥤 黑牛/ 白牛 ($40)黑牛係雪糕可樂特飲,白牛係雪糕雪壁特飲,軟綿綿嘅雪糕撈落汽水度令佢悠滑咗,正🥰
🌮🍔 #旺角 #朗豪坊 #TexasBurger

🍔 德州燒烤牛肉漢堡 ($88/單叫)

🌮 墨西哥芝士脆餅 ($48/1, $88/2)

🥤 黑牛/ 白牛 ($40)
2021-11-30
  • 墨西哥芝士脆餅
  • 德州燒烤牛肉漢堡
2021-12-01 69 浏览
Texas burger軟殼蟹牛油果醬牛肉漢堡墨西哥芝士夾餅(脆皮) 煎牛柳條/手撕雞價錢💲: $52/ $188/ $108好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.5/5環境🗾: 3.5/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.7/5-呢間係朗豪坊頂層的漢堡包店都幾有名氣,仲要係難得係呢區有的💛burger。假期有機會要排一陣,因為座位唔太多。-✅軟殼蟹牛油果醬牛肉漢堡。呢款都算係人氣之選之一。因為用左原隻軟殼蟹,望落去都幾有睇頭😬 隻蟹做得唔錯,唔會太油同得個殼個啲。佢入面幾多肉同埋有啲膏,咬落去口感唔錯,又多左陣蟹膏香😋 包身個啲鬆軟既,不過正常發揮。舊肉肉味濃而有汁,係會滴出來個啲。加埋生菜芝士同牛油果醬係個好食的漢堡🥰 不過都唔係最驚艷的🤫-✅✅墨西哥芝士夾餅(脆皮) 煎牛柳條/手撕雞。呢個tacos都有啲貴,但每個入面的肉餡都好多!🤩脆皮墨西哥脆餅加埋入面濃味的手撕雞同牛柳條,味道好夾。手撕雞小小辣同落左大量香料,而牛柳條就煎得香脆,更有啖啖肉的感覺。兩者的上面都會有一pat牛油果蓉同sourcream,好味!-如果2個人覺得可以好似我地咁叫,叫一個包一個tacos,覺得ta
Texas burger
墨西哥芝士夾餅(脆皮) 煎牛柳條/手撕雞
價錢💲: $52/ $188/ $108
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 3.5/5
環境🗾: 3.5/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.7/5

如果2個人覺得可以好似我地咁叫,叫一個包一個tacos,覺得tacos小有啲而比較出眾🤪
同區美食🍧: #piggyfoodiein旺角
2021-11-29 64 浏览
🍔Texas Burger (旺角)🍔-相信有搭過朗豪坊條長命電梯一定會見過宜見野🤔之前成日以為佢係bar黎😹點知完來佢係食漢堡包重有啲墨西哥菜😍-煙燻英國車打芝士牛肉漢堡(💰78+36):漢堡係我一啖都食唔曬個隻😍超大件!入面芝士好香但煙燻味唔係好岀😭牛肉勁juicy 🤤加埋蕃茄🍅同生菜🥬一齊食正!💰36加配價有酸黃瓜、薯條同飲品🍹而我地就叫左蜜桃梳打🍹入面有啲黃桃肉👍🏼-香煎焦糖蘋果夾餅(💰58):個餡同蘋果批好似🤭應該差唔多😂同埋都有肉桂香味🥰👍🏼-Pina Colada(💰50):入面有椰子雪糕、菠蘿同cream🥰甜甜嘅奶昔打到好滑😍上面重有好多忌廉😍-(非專業,完全跟據個人口味☺)食物:7/10環境:8/10服務:6/10人均消費:$100———————————————▪店舖名稱: Texas Burger (旺角)@texasburgerhk ▪店舖地址:🔸 旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓1A號舖-----------------------
🍔Texas Burger (旺角)🍔

煙燻英國車打芝士牛肉漢堡(💰78+36):

香煎焦糖蘋果夾餅(💰58):
個餡同蘋果批好似🤭應該差唔多😂同埋都有肉桂香味🥰👍🏼

Pina Colada(💰50):

(非專業,完全跟據個人口味☺)
食物:7/10
環境:8/10
服務:6/10
人均消費:$100
———————————————
▪店舖名稱: Texas Burger (旺角)
@texasburgerhk
▪店舖地址:
🔸 旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓1A號舖
-----------------------
2021-11-28 125 浏览
之前介紹過荃灣嘅B.O.T.H. By Texas Burger,嗰陣已經好滿足,今次食埋總店,總店以Burger為主,另外仲有啲墨西哥小食~不過呢兩間嘅burger想跟埋薯條同嘢飲就會偏貴少少,但見到佢話可以用消費劵埋單就用咗😛•🥢 軟殼蟹牛油果醬牛肉漢堡 $108呢個係有軟殼蟹同牛肉嘅漢堡,再加埋牛油果醬同芝士,成個漢堡好豐富,上下嘅包都烘過,包面仲幾脆,入面軟😍 軟殼蟹唔會炸到太油膩,而且都幾實肉,唔會得個炸皮;牛肉都算厚身,幾juicy,肉味都幾濃🤤 牛肉上面塊芝士嘅味道都好出!牛油果醬令到成個burger無咁乾,亦感覺無咁heavy😌•🥢 德州燒烤牛肉漢堡 $88呢個漢堡有煙肉、洋蔥圈同牛肉,煙肉超級脆!洋蔥圈就比較細同埋得2個,感覺唔太突出,牛肉同樣幾厚實,唔鬆散,肉味幾濃,上面塊芝士嘅味道都好出,不過BBQ醬汁有啲少,唔太明顯,食落成個漢堡都會比軟殼蟹嗰個乾啲🤔•🥢 Combo +$66Combo有飲品、薯條同酸瓜,配唔同飲品就唔同價錢,我哋揀咗是日奶昔同瑪格麗特,是日奶昔係雜莓味,粉紅色同幾大杯,超級啱打卡📸 一開始飲莓味比較淡,但放咗陣同搞勻咗,莓味就濃味咗🤤 仲有少

🥢 軟殼蟹牛油果醬牛肉漢堡 $108

🥢 德州燒烤牛肉漢堡 $88

🥢 Combo +$66
Combo有飲品、薯條同酸瓜,配唔同飲品就唔同價錢,我哋揀咗是日奶昔同瑪格麗特,是日奶昔係雜莓味,粉紅色同幾大杯,超級啱打卡📸 一開始飲莓味比較淡,但放咗陣同搞勻咗,莓味就濃味咗🤤 仲有少量果肉,唔會太甜!
薯條好飽滿,外脆內軟,有啲香辣調味粉喺面好正,但啲粉就落得唔太均勻啦;酸瓜就係一舊放喺隔離,唔係喺漢堡入面,都幾酸🤫
雜莓奶昔
瑪格麗特

2021-11-27 52 浏览
由於最近朋友提出很想去吃漢堡,所以這次和朋友去了位於旺角的餐廳享用我們的晚餐。該餐廳是位於旺角朗豪坊的,因此相當方便。該餐廳名為Texas Burger。是擁有好幾間分店的一間主打漢堡包餐廳。首先先來談及該餐廳的環境,我認為該餐廳的環境相當舒服,因為它是在朗豪坊的最頂層,所以相對上也比較寧靜,而且該餐廳的格局也很寫意。接着我想推介一下該餐廳的食物,首先我想推介的是墨西哥卷🌮️,大家可以看到該餐廳的墨西哥卷的餡料相當充足,而且外層能夠選擇脆皮還是軟皮,相當貼心。接着我想推介的是該餐廳的熱熔拉可雷特芝士漢堡,就是一個肉眼便能看見相當多芝士的一個漢堡,而且該餐廳的漢堡扒相當好吃,肉汁鮮嫩,熟度剛剛好。
2021-11-26 52 浏览
今晚同朋友去旺角朗豪坊睇戲, 睇完戲後記得12樓有間食Burger嘅餐廳, 呢間Burger 好想食好耐啦。Texas Burger 引進墨西哥菜式,以Fusion 形式推出, 重有未來漢堡, 啱哂素食人士。是日晚餐燒龍蝦芝士牛肉漢堡水牛城香辣炸雞芝士漢堡燒龍蝦芝士牛肉漢堡, 牛肉味道豐富,充滿肉汁, 一口咬落去, 滴到成手都係牛肉汁, 份量十足。水牛城香辣炸雞芝士漢堡,香辣炸雞辣度適中, 炸雞外脆內嫩滑, 重有小小肉汁, 雞肉彈牙, 好食。

是日晚餐

燒龍蝦芝士牛肉漢堡
水牛城香辣炸雞芝士漢堡

今晚同媽咪兩個人情侶檔撐枱腳❤️揀咗佢好耐都冇食嘅burger😛所以就腳咁樣揀咗旺角朗豪坊樓上嘅一間好出名嘅burger店本身我喺佢其他分店嘅時候已經食過念念不忘😎一坐低位置其實好優雅環境開陽❤️仲好適合打卡首先我自己叫咗煙燻英國車打芝士牛肉漢堡車打芝士味道rich 所以加上牛肉多汁嘅層次來講我覺得係好配合嘅❤️而且Texas Burger嘅特色即係佢嘅麵包會帶有甜味所以我就覺得好好食🤣 亦都係佢哋必點推介牛肉鬆軟得來多汁 而且煎得比較香而媽咪要咗手撕豚肉及煎腩肉漢堡😙對於唔鍾意食牛肉嘅佢呢一個豚肉腩肉漢堡就好適合但係佢話覺得好驚喜嘅係呢一個burger唔算特別油膩👍😎而且豚肉手撕方法處理得好細膩食起上嚟唔會over 而且呢一個我哋加咗一個套餐會有薯條同埋嘢飲薯條炸得香脆❤️嘢飲我哋要咗檸檬水可以解油膩食完媽咪見唔夠喉我哋就要order焦糖蘋果夾餅層次薄身嘅佢哋 所以覺得用來做甜品就好適合啦💕而且我哋好鍾意玉桂嘅味道超級香🥺所以呢一個都好滿意
今晚同媽咪兩個人情侶檔撐枱腳❤️
揀咗佢好耐都冇食嘅burger😛