2007-05-02 6 浏览
之前都有食過此店之串燒.今次試了珍寶腸及魷魚,不過今次捨棄沙嗲汁,要中辣......我地真係唔知死...好辣呀,要飲番好多冰水先得.如果唔係好食得辣,都係要番沙嗲汁好啲喇!
2007-04-06 9 浏览
試過了豆腐花,當然又要試試串燒啦。我們想試豬頸肉,沒有。雞軟骨又沒有,都有些失望了。最後見有牛肉剛燒好,於是要了一串,沙爹汁。牛肉燒得頗焦,四邊都黑色了,不過剛出爐就夠熱。但是我並不覺得有什麼特別美味呀,而且$9一串都有點貴呢。
2007-03-24 11 浏览
和男友來南丫島一天遊,上山(去不知名的山頂看發電風車)下海(去了沙灘散步)吃了阿婆豆花之後,再來這裡吃了不知多少串沙嗲(共銀71元),除了粟米、魷魚外每款來一串。自己最喜歡魚餅和雞翼,沙嗲汁令本來已經燒得很香的串燒發揮得淋漓盡致。男友喜歡燒羊肉。豬頸肉看來肥淋淋,十分"恐怖"。但淺嚐一口卻又不覺覺肥膩。雖然9元一串來得有點貴,但正如之前網友所說,是物有所值的啊!
今次食飽左先入0黎南丫島,冇食至愛的雞翼,叫左1串由魚1串豬頸肉三人分(沙爹汁)由魚好硬,冇味;豬頸肉好多肥膏,係肥到我要成舊吐出0黎冇食!點解今次冇上次咁好食呀?好傷心哩><

點解今次冇上次咁好食呀?好傷心哩><
>.<
2006-12-28
HK$9 for 一串, 唔值呀!仲有all sauce (including spicy one) also taste TOO sweet...d beef 又無肉味...勁唔掂呀!!!
2006-10-30 9 浏览
見到好多人買,於是大家都揍熱鬧買黎試下。我要了一串燒牛肉同一串魷魚鬚,兩樣都係沙爹汁,個人認為魷魚鬚好食。
2006-06-05 4 浏览
經過這裡時聞到很香, 雖然已吃飽了, 但仍買了一串串燒牛肉邊走邊吃。牛肉燒得很香很嫩, 感覺像是燒薄牛排, 配合的沙爹汁的味道也不錯, 比「好時」的串燒好得多了。$9 一串也不算貴, 以質取勝。

$9 一串也不算貴, 以質取勝。

2006-05-10 7 浏览
朋友超推介呢間店既串燒,雖然唔係好肚餓不過咁遠水路黎到點都要一試﹗所有串燒都係9蚊,買左串雞翼同魷魚鬚(沙嗲汁),真係好好食呀﹗下次再黎要試下其他款先得^.^

2006-04-24 4 浏览
可能之前食得太飽,覺得這間店的串燒味道一般,只屬不過不失,唔明點解咁多人排隊....同埋真係有狗對我們的串燒虎視眈眈,攪到我食都食得唔安落...另外,價錢好像貴了一點。
另外,價錢好像貴了一點。
2006-04-19 0 浏览
串燒係幾搶口, 但係食完包你密密想飲水再加上成炸狗圍住你, 望住你食, 口擘擘咁你都唔好話唔煩
串燒係幾搶口, 但係食完包你密密想飲水
再加上成炸狗圍住你, 望住你食, 口擘擘咁
你都唔好話唔煩
2006-04-18 8 浏览
d餃子重未落隔,我地已經身在南丫島,經過呢到見到好多人排隊,緊係唔可以"汁"輸試下啦買左牛肉,雞翼,魷魚三串,同樣要沙嗲汁3樣都好入味,沙嗲汁都香濃,不過可能太多人,所以三串野同個汁都唔夠熱,d串燒唔夠熱要扣分入黎南丫島要試試啦~九蚊一串,其實有小小貴

買左牛肉,雞翼,魷魚三串,同樣要沙嗲汁

入黎南丫島要試試啦~

九蚊一串,其實有小小貴
2006-04-08 6 浏览
無心插柳......路過見到幾多人買, 即管一試不過真係好好味, 完全唔係呃遊客生意牛肉燒得唔乾沙嗲汁好香
無心插柳......路過見到幾多人買, 即管一試
不過真係好好味, 完全唔係呃遊客生意
牛肉燒得唔乾
沙嗲汁好香
2006-04-08 4 浏览
佢地D串燒幾正, 不過我相信係佢地既沙茶醬好得既關係. 仲有佢地既鹽水雞腳做得好入味架.下次除左串物可以試下佢地既雞腳.
2006-04-08 7 浏览
食飽之後經過忍唔住買左串沙o爹醬o既魷魚黎食($9),真係意想不到咁好味!首先係個沙o爹醬好香好好味,跟住係個魷魚燒得恰到好處,仲要係好肥美o既魷魚,啖啖肉,超好味!臨離開南丫島忍唔住再食多左一串。

臨離開南丫島忍唔住再食多左一串。
2005-03-06 3 浏览
趁天朗氣清,同女友去南丫島一遊。行程都係例牌由榕樹灣行去索罟灣。沿路經此店,買了一串燒中辣豬頸肉($8),肉質較肥,味道都係一貫泰式風味,就係比較濃。但係個醬汁好正,包括了甜、酸及辣的味道,印象中未o係任何泰式食肆試過,實令我回味非常!!最衰o岩o岩先食完飯入黎,如果唔係一定試埋燒雞翼~