2021-07-12 376 浏览
呢間新酒店裝修好靚 唔使多講啦餐廳以木為裝修主調👍🏼簡單而不失優雅🎉簡簡單單一個招牌但係真係幾靚 忍唔住打返卡留念~餐廳入邊裝修採用透光設計每一個角落都好開陽 會有自然光透入非常舒適 都唔會太熱或者太曬溫度啱啱好 不過坐對面望住窗口的確有啲開唔到眼🤣😎 整體感覺都唔差餐廳採用木嘅設計感覺好自然 都唔會令人覺得太高級整體感覺舒服😌食物種類都好多 佢分咗熟食區&生區同時啲人都唔會迫埋一齊都幾好 人流管制啦有兩份沙律:凱撒沙律🥗 & 火箭菜沙律🥗凱撒沙律芝士味好正😋菜都好新鮮食落好開胃 作為前菜真係幾正飲品方面:都有soft drink & coffee ☕️ and tea 🍵 海鮮方面:有青口、凍蝦、三文魚🍣凍蝦肉非常之爽口 幾正👏🏻👍🏼甜品方面:- 雪糕口味好多 開心果、椰子🥥、薑味、雲呢拿、士多啤梨🍓、菠蘿水、etc - 仲有好多西餅 不過味道比較甜熟食方面:有西冷牛扒、牛肩脊行近就聞到好香嘅牛肉味😋牛魔王一定好開心🥳不過牛肉有啲難咬熟食區有好多食物中式湯、粉類、燒味、焗薯仔🥔、炒菜選擇種類都好多👍🏼另有一款啱你食後仲有生果哈密瓜🍈、蜜瓜、西瓜🍉
呢間新酒店裝修好靚 唔使多講啦
餐廳以木為裝修主調👍🏼
簡單而不失優雅🎉

簡簡單單一個招牌
但係真係幾靚 忍唔住打返卡留念~

餐廳入邊裝修採用透光設計

凱撒沙律🥗

飲品方面:
飲品區

海鮮方面:
有青口、凍蝦、三文魚🍣
凍蝦肉非常之爽口 幾正👏🏻👍🏼
海鮮區

甜品方面:
- 雪糕口味好多
開心果、椰子🥥、薑味、雲呢拿、士多啤梨🍓、菠蘿水、etc
雪糕櫃

行近就聞到好香嘅牛肉味😋
牛魔王一定好開心🥳不過牛肉有啲難咬
熟食區

熟食區有好多食物
中式湯、粉類、燒味、焗薯仔🥔、炒菜
選擇種類都好多👍🏼另有一款啱你食

後仲有生果
哈密瓜🍈、蜜瓜、西瓜🍉
甜品加水果區

2021-07-10
飲品區
2021-06-28 1010 浏览
在兩個月前的復活節假期,我自己租住北角維港凱悅尚萃酒店三日兩夜復活節 Easter staycation! 當日,正是我的 Easter staycation 的第 3日,我 Check in 前,已 Book 當日早上 10:00 到游泳池 (當時限聚令之下,只限 3成的住客人數可入場),所以,我已經計劃好第 3日早上,食個簡單快捷的早餐!反正我自己一個人住酒店,不用訂附有 Buffet 的住宿 Package!酒店有好幾間餐廳,在酒店2樓自助餐間 The Farmhouse 咖啡廳附近,有間 The Farmhouse Deli;在入住一星期前,我已經致電問定需不需要 Book 位?!店員電話回覆,通常都少人!所以,我就一於唔使 Book 位,預 1小時食早餐,然後,返酒店房換衫去泳池,由於,我住在西座,無邊際空中泳池在東座23 樓,預 5分鐘搭 lift!怎料!我走到 The Farmhouse Deli,男店員叫我走到 Farmhouse 咖啡廳門口排隊登記等安排入座,原來食 Breakfast buffet 好多人,甚至要安排食客到 Farmhouse Deli 入座,結果,

店員電話回覆,通常都少人!
結果,我排隊等到靚女職員幫我登記,我話我要幫襯 The Farmhouse Deli 自費食早餐,並非食 Breakfast buffet,她叫我直接走入去 The Farmhouse Deli 幫襯就可以嘞!
我又走回 The Farmhouse Deli,跟男店員講,我不是食 Breakfast buffet,但是當時,餐廳已經 full,又要等位,然而,餐廳內絕大部分的食客都是食 Breakfast buffet!

足足白白浪費約 15分鐘時間,我被他們攪到氹氹轉呀!

安排了一張可容納 8位食客的長方枱,跟其他人搭枱;只剩番超過半小時食早餐,令我食得幾趕!

當我的食物及飲品送齊,被店員要求調位,那算吧!反正我一個人,好 flexible!再被安排到近玻璃窗口位的 2人桌子給我!
桌上備有餐具、紙巾、消毒濕紙巾及口罩套!
設有插座,方便差電!

供應:咖啡、酥類、麵包、甜品...

輕食早餐
Matcha Latte $48
抹茶口味甘醇,富有奶香滑及甜美,甘中帶甜,很合我意!
y一
Matcha Latte
雜莓酥 $45
外層質感酥脆可口,雜莓清新又加入不算甜膩的吉士醬,配搭到好處!
雜莓酥

令我滿意的輕食早餐!

2021-04-06
$93 (早餐)
Matcha Latte
雜莓酥
2021-05-11 759 浏览
來到Hyatt Centric Staycation,除了享受出色既自助餐之外,原來還有一間coffee shop叫Hyatt Centric Deli。1. 伯爵茶朱古力蛋糕 $48賣相十分不錯,伯爵茶味道突出,底部的朱古力脆脆令整個蛋糕更有層次,極度推介。2.藍莓芝士餅 $48蛋糕鋪上滿滿的藍莓,芝士蛋糕不會太膩,整體質素不錯。今次試左兩款佢地既蛋糕,兩款都十分不俗,有五星級酒店水準。價錢與其他高級蛋糕店相約,在此推介大家嘗試。

1. 伯爵茶朱古力蛋糕 $48
朱古力伯爵茶蛋糕

2.藍莓芝士餅 $48

蛋糕鋪上滿滿的藍莓,芝士蛋糕不會太膩,整體質素不錯。

2021-02-27
外卖自取
朱古力伯爵茶蛋糕
2021-04-16 665 浏览
今日嚟到北角做嘢 由於預時間預得唔好我早咗成個鐘頭到北角於是我就去咗酒店嘅Cafe度坐我哋兩個人都比佢哋啲cake吸引住🥰🥰🥰先俾大家睇吓 呢度嘅環境呢度環境好舒服 又靜 其他客人主要都係睇書同埋玩電腦為主佢除咗有cake 仲有啲沙律同埋水果杯另外仲有啲咖啡㗎咁我就叫左兩件cake伯爵茶朱古力蛋糕$48呢個蛋糕真係好出色 佢嘅伯爵茶味都好突出而且佢有啲金色朱古力做配襯 食落口仲有啲跳跳糖嘅感覺 好搞笑藍妹芝士餅$48藍妹芝士餅外面嗰層朱古力我就覺得太甜但係個芝士味道就唔會太流 好啱我個人食另外帶咗支蘋果汁 蘋果汁就普普通通 因為佢本身都係一支支自己入貨同埋一杯熱綠茶鮮奶 綠茶鮮奶個拉花做得好靚靚到唔捨得飲落肚 而且綠茶味又唔會太重做埋啲鮮奶到配合得好好
今日嚟到北角做嘢 由於預時間預得唔好

2021-04-14
  • 伯爵茶朱古力蛋糕
  • 抹茶鮮奶
2021-04-02 524 浏览
生日去咗北角staycation,酒店好貼心咁送咗份禮品俾我其中包括一張蛋糕買一送一優惠券,臨走時用埋佢先😜😜~~~椰子🥥芒果🥭熱情果蛋糕🍰~~~$40外表白雪雪☁️☁️,原來係白朱古力,外皮脆卜卜幾特別!包住嘅係椰子味蛋糕,中間係流心醬,味道唔會好濃!頂着一粒黃色嘅波波,少甜微酸味道幾開胃😄😄~~~栗子🌰朗冧酒蛋糕🍰~~~$40表面有一粒星星圖案係黑朱古力🍫,下層表面圍圈嘅粒粒,入口第一下會有爆炸糖嘅感覺😚😚,成個蛋糕軟軟綿綿質地幾得意😎😎,同時鍾意佢有個餅底增加咬口🥰🥰比起一大個嘅生日蛋糕,我寧願食呢類細細件嘅嚟得有心思😍😍呢次就用咗優惠券$40買到兩個cake 🍰 cake🍰 😘😘
~~~椰子🥥芒果🥭熱情果蛋糕🍰~~~$40

~~~栗子🌰朗冧酒蛋糕🍰~~~$40

比起一大個嘅生日蛋糕,我寧願食呢類細細件嘅嚟得有心思😍😍
2021-03-17
2020-08-19 1165 浏览
雖然疫情,但飮飲食食嘅地方,依然都有人去,而且坐得唔耐,所以去試吓酒店coffee shop。The Farmhouse Deli 雖然唔大,但都有5-6張4人枱,1張長型8人枱!感覺唔太迫,而且有一排排窗,室外光線自然地打入室內。因為已經食咗lunch,唔太肚餓,所以只叫了一杯Latta,而且正常拉花,價錢合理$48。重點係可以坐得耐,hea住坐,坐住hea,職員唔會催你離開。如果想同朋友聚下,傾下,這裏真的是一個好地長😁

Caramel   Latta
2020-08-15
Caramel   Latta
  • Caramel  Latta
2020-07-22 894 浏览
北角區因為主要都係local 小店,好難搵到一個舒適嘆咖啡,同朋友食吓下午茶嘅地方。終於到北角呢間新酒店開咗,發現入面呢間Deli,環境好新又幾airy。呢日試咗佢哋嘅danish,個皮做得幾鬆化, 好味,唔太甜。朋友試咗佢哋嘅咖啡,原來呢度用%Arabica 咖啡豆, 咁下次就唔使去%Arabica 先飲到佢哋啲咖啡喇。下次要揾個地方坐下飲咖啡睇書,可以再嚟。

下次要揾個地方坐下飲咖啡睇書,可以再嚟。
2020-07-02
下午茶
2020-07-10 681 浏览
前幾日係北角既Hyatt Centric既The Farmhouse Deli 飲左杯咖啡食左個蛋糕,比我意想不到既驚喜😍 本身打算同朋友求其搵地方飲杯野,就打算試下酒店入面既cafe。入到去間cafe唔算大,但座位都幾舒適~去到聞到好香咖啡味,發現原來佢地係用arabica咖啡豆既,於是我同朋友都叫左杯,都係好香濃既豆香,拉花都好靚🥰🥰 為咗配合咖啡我哋仲叫咗一個芝士蛋糕食, 個蛋糕好鬆軟,有好濃郁嘅芝士味,估唔到咁好食又大大舊都只係30幾蚊~真係CP值超高,又可以坐好耐,人又唔多可以靜靜地傾偈,可以再encore😛

Cheescake,Latte
Cheescake,Latte
  • Arabica  Coffee
  • Cheesecake
2020-07-02 519 浏览
前兩日過咗嚟呢間酒店嘅咖啡店坐下 叫做Deli Farmhouse環境都幾好呀我就叫咗杯茶同芝士蛋糕,呢個朱古力芝士蛋糕都唔錯,另外價錢都幾優惠,$39蚊如果要搵個地方坐一兩個鐘係北角來講我覺得呢到都可以推薦一下跟住經過左自助餐廳發現都幾多人食,下次都可以去試吓,價錢又唔係太貴,不過仲未知個質素係點。
環境都幾好呀
如果要搵個地方坐一兩個鐘