2024-06-20 48 浏览
今日黎到銅鑼灣食西餐,依間餐廳真係可以話係近期食過既Top 3,真心係好有誠意既西餐廳首先,香蒜牛油煮蜆作為前菜係一流😋蜆肉隻隻都大大粒,而且好肥美,一啖擺入口,鮮嫩惹味,令人難忘😋其次,炭燒草飼澳洲肉眼牛扒叫左5成熟,肉質紮實而且肉味好濃,確實是頂級品質;叫左二人set,更有香草芝士焗龍蝦,龍蝦係用左新鮮龍蝦焗,肥腴濃郁,簡直係人間絕品。除咗食物本身出色,環境氛圍同樣精彩紛呈。場內有現場DJ打碟,音樂一浪接一浪,成個氣氛都十分愉快,而場地裝修亦充滿搖滾潮流元素,營造出時尚fashion feel,一浪接一浪刺激住味覺同視覺🤩總括而言,今次餐飲體驗堪稱完美,無論係食物定係環境,全部都令人難忘,實在太令我滿意,一定會再黎😎我相信依間餐廳必定能夠為廣大食客帶來非凡的用餐享受🥳

餐廳必定能夠為廣大食客帶來非凡的用餐享受🥳
2024-06-20 49 浏览
最近同朋友食dinner,想食吓牛扒,又揀左呢間嚟食😋草飼澳洲肉眼牛扒12oz $348叫咗個草飼肉眼扒,medium rare!煎得啱啱好,係真係三成熟!食落好Juicy,一啲都唔會韌🥰仲配咗兩款醬,不過我最鍾意都係點鹽食😆芝士5重奏pizza $158呢個芝士pizza啲芝士真係好足,而且五種芝士都好match,佢仲加咗藍芝士!我覺得佢整得最好藍芝士唔會搶晒味👍👍Honey Lemonade $58Pineapple punch $58 呢晚同朋友仲叫咗兩杯mocktail❤️兩杯都好飲😋

最近同朋友食dinner,想食吓牛扒,又揀左呢間嚟食😋

草飼澳洲肉眼牛扒12oz $348
叫咗個草飼肉眼扒,medium rare!
煎得啱啱好,係真係三成熟!
食落好Juicy,一啲都唔會韌🥰
仲配咗兩款醬,不過我最鍾意都係點鹽食😆

芝士5重奏pizza $158
我覺得佢整得最好藍芝士唔會搶晒味👍👍

Honey Lemonade $58
Pineapple punch $58
呢晚同朋友仲叫咗兩杯mocktail❤️
兩杯都好飲😋
2024-06-18 44 浏览
老公生日見出開銅鑼灣所以就去The Musicbox Grill House & Bar去食個豐富Lunch Chill住嚟慶祝撐枱腳啦!周圍都有唔同以音樂為主題嘅佈置,當日餐廳內播放一系列Beyond嘅歌曲,完全可以話童年回憶返晒嚟。座位闊落坐得都舒服,所以整體上個氣氛係唔錯。Brunch Menu嘅選擇都各算多,除左主食之外,仲有飲品、湯餐同甜品,性價比唔錯。先嚟餐湯配香蒜麵包,我地分別叫左老海灣粟米周打湯同意大利雜菜湯,兩款個味道都好濃郁,我個人就偏向鍾意周打湯多啲。之後就上凱撒沙律,沙律菜好新鮮,而且個沙律醋調得味道剛好,再配埋芝士碎,食完即刻覺得好開胃。老公嘅主菜 草飼澳洲肉眼牛排配烤薯雙蛋,單睇賣相已經覺得好吸引,牛扒我地叫左七成熟,個牛排鮮嫩得嚟又嚟味,所以唔洗加上醬汁都已經好夠味。我就嚟左份. 蒙古豬扒配雙蛋 ,看似厚身但佢嘅肉質係非常軟嫩又Juicy,而且個味醃得好入味,再加上少少番茄莎莎醬一齊食,可以令豬扒口感再多一個層次,整體上真係唔錯嘅。餐飲就嚟左杯HOEGAARDEN白啤酒同我嘅Iced Latte然後就附上餐後小食曲奇同甜品。依個法式焦糖燉蛋都真係好有驚喜,
然後就附上餐後小食曲奇同甜品。依個法式焦糖燉蛋都真係好有驚喜,唔會太甜之餘,個燉蛋厚實得嚟又超滑身,而且好香蛋味,完全係我杯茶,大愛呀!
2024-06-15
午餐
庆祝纪念
生日
  • 法式焦糖燉蛋
2024-06-14 53 浏览
今日lunch 去咗The Musicbox Grill House & Bar. 餐廳環境係以唱碟為特色主題,座位舒適。我哋散叫咗一個牛油煮蜆,再叫咗兩個lunch set。香蒜牛油煮蜆:估唔到咁大份。蒜蓉包熱辣香脆。香蒜牛油汁惹味。啲蜆隻隻都好肥大鮮味。澳洲肉眼牛扒:肉眼扒口感腍滑。我哋叫咗五成熟,廚師整得啱啱好,所以唔會鞋口。凱撒沙律:沙律菜新鮮爽口。麵包粒香脆。新英倫周打蜆湯:好足料嘅一個湯。質感濃稠。克里奧爾炸蠔:外脆內軟。估唔到係咁Juicy。蒜蓉牛油海鮮拼盤:青口,蜆,大蝦,八爪魚,香腸同粟米各兩件,好豐富。當中最鍾意蝦肉夠爽口,大蜆同埋青口都夠鮮味,粟米香甜。黑松露意大利雲吞:黑松露味非常濃郁。一口一粒啱啱好。法式焦糖燉蛋:呢個真係好好食!焦糖面脆脆。燉蛋質感非常Creamy,蛋味濃郁。餐後小點配熱檸水:以熱檸水配埋餐後小點作為一餐嘅總結好圓滿。

我哋散叫咗一個牛油煮蜆,再叫咗兩個lunch set。

凱撒沙律:沙律菜新鮮爽口。麵包粒香脆。

新英倫周打蜆湯:好足料嘅一個湯。質感濃稠。

克里奧爾炸蠔:外脆內軟。估唔到係咁Juicy。

黑松露意大利雲吞:黑松露味非常濃郁。一口一粒啱啱好。

2024-06-09 115 浏览
餐廳位置好方便,用了音樂做主題,周圍佈置放了好多經典歌手碟、 海服畫報等,仲有個DJ打碟位,店內播放住各種經典嘅歌曲好有氣氛。我哋叫了一份「7-Course Chef’s Tasting Menu」+一個Pizza 一齊share ,食物豐富好味,仲好高質添呀,唔怪之得平日中午來都坐滿人。✨7-Course Chef’s Tasting Menu✨🔸新英倫周打蜆湯🔸凱撒沙律🥗🔸海鮮拼盤(蒜蓉牛油)🔸120穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒12oz🔸烤焗芝士通粉🔸法式焦糖燉蛋🔸餐後小食配茶由湯沙律頭盤開始都做得好好,周打蜆湯香濃,沙律菜爽脆新鮮;海鮮拼盤有多款海鮮,用蒜蓉牛油調味,特別鍾意個蝦大隻又爽彈。主菜肉眼牛扒超大份,生熟程度控制得幾好,食落有少少炭燒的香味,肉質勁juicy ; 烤焗芝士通粉好香,裡面仲有菠菜;甜品焦糖燉蛋做得好好味,好香濃creamy 。✨4重芝士Pizza✨芝士控表示心心眼😍,一上枱聞到超香,濃濃的芝士熱辣辣仲可以拉絲,餅皮也很香脆。✨pineapple punch✨叫左杯Mocktail,菠蘿🍍做主調配上梳打水等,飲落好清新。環境舒服好氣氛,食物味道高質,員工服務態度

🔸新英倫周打蜆湯

🔸凱撒沙律🥗
🔸海鮮拼盤(蒜蓉牛油)

🔸120穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒12oz

🔸烤焗芝士通粉

🔸法式焦糖燉蛋

🔸餐後小食配茶

✨4重芝士Pizza✨

✨pineapple punch✨

環境舒服好氣氛,食物味道高質,員工服務態度好又快手,值得再來!
2024-06-07
午餐
  • 120穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒12oz
  • 法式焦糖燉蛋
2024-06-09 78 浏览
餐廳裝修型格,氣氛輕鬆,Menu上邊意粉、牛扒、burger等等都有,款式都幾多。值得一讚嘅係佢啲飲品類都幾抵。Blueberry Mojito佢喺傳統嘅Mojito檸檬薄荷嘅味道上邊,仲多咗fruity嘅味道,味道會豐富啲。Strawberry Lemonade唔飲得酒嘅朋友呢度都有好多款mocktail。個人本身好鍾意飲Lemonade,酸酸甜甜嘅味道,呢個特別啲仲有士多啤梨,影相又會再靚啲。 Avocado Seafood Louie Salad呢個海鮮沙律好豐富,先要讚吓佢嘅帶子好厚肉,仲要煎得好香,同埋啱啱好唔會太熟。啲蝦都好大隻,佢哋都好新鮮彈牙。佢嘅Portion都幾大㗎,作為前菜三四個人分享都得。Australian Grass Fed Rib Eye Steak10oz Medium呢度嘅牛扒有驚喜,叫咗medium,佢入邊真係好粉嫩嘅肉質,整得啱啱好,無筋位,口感好軟腍。

Blueberry Mojito
Strawberry Lemonade

Avocado Seafood Louie Salad

10oz Medium
2024-06-07 84 浏览
我同朋友上星期五去咗The Musicbox Grill House & Bar食晚餐,整體嚟講都幾滿意。餐廳位於銅鑼灣L廣場,交通便利,環境舒適寬敞,座位之間有足夠嘅空間,唔會感覺迫夾。我哋叫咗個「Dinner Set For Two」,包埋餐前小食、沙律、主菜同甜品。餐前小食係「Old Bay Sweet Corn Chowder」,玉米湯濃郁香甜,好開胃。沙律係「House Caesar Salad」,配料新鮮,沙律醬酸甜適中。主菜方面,我哋叫咗「蒜蓉炒蜆」、「龍舌蘭青檸汁三文魚」同「蒙古豬扒」。蒜蓉炒蜆嘅蜆肉鮮甜肥美,蒜蓉炒得好香口。龍舌蘭青檸汁三文魚嘅魚肉嫩滑,配埋青檸汁嘅酸甜味,好醒胃。蒙古豬扒嘅肉質腍嫩多汁,配埋特製嘅蒙古汁,好惹味。甜品方面,我哋揀咗兩件蛋糕,味道都唔錯。埋單總共$812,人均$400,我覺得性價比算係幾高。總括嚟講,我對The Musicbox Grill House & Bar嘅印象都幾好,食物美味,環境舒適,服務周到,性價比高,值得推介。

甜品方面,我哋揀咗兩件蛋糕,味道都唔錯。

埋單總共$812,人均$400,我覺得性價比算係幾高。

我又来分享美食探店心得啦🎉!这次的目的地是铜锣湾的“The Musicbox Grill House & Bar”。一出电梯🛗就被这里的环境深深吸引😍。音乐轻柔流淌,灯光柔和,营造出一种既浪漫又舒适的氛围,在这里用餐简直是一种享受😌。当然啦,美食才是重点!我点了蒜蓉虾🦐、黑松露意大利粉🍝、还有辣汁烤羊架🍖。蒜蓉虾鲜嫩多汁,搭配着浓郁的蒜蓉香味,简直美味到爆炸🍤!黑松露意大利里面黑松露的香气与意大利粉的细腻口感完美结合,辣汁烤羊架更是外焦里嫩,辣味恰到好处。而且哦,这里的拍照出片率也是超级高的👍!无论是精致的菜品摆盘,还是餐厅的整体环境,都是拍照打卡的好去处📷,我已经迫不及待要分享到朋友圈了😆如果你也想尝试一下这里的美味,那就赶快行动起来吧!

2024-06-06 51 浏览
The Musicbox Grill House & Bar絕對係一間值得大家光顧嘅餐廳,尤其係想享受美食同時又唔想錯過Happy Hour嘅朋友。最近同朋友去咗食晚餐,兩人合共花咗$523,平均每人只需$261.5,性價比真係高!首先,我哋點咗TIRAMISU X HAPPY HOUR FREE DRINK BY FOOD(原價$128)同PINA COLADA X HAPPY HOUR FREE DRINK BY FOOD(原價$108),兩款飲品都係Happy Hour期間免費送嘅,正!Tiramisu味道香濃而唔膩,而Pina Colada清新爽口,兩者都係完美開始。食物方面,GRILLED OYSTER($10@1,食四隻$40)簡直係夜晚嘅明星。炭烤生蠔新鮮多汁,每一口都係海洋嘅味道,真係令人難以忘懷。辣醬松露海鮮意大利麵($168)亦係一大亮點,麵條爽滑,配上松露嘅香氣同辣醬嘅微辣,加上豐富嘅海鮮,口感層次豐富,非常過癮。自家製泰式阪豬($138)味道正宗,香辣帶勁,而且阪豬肉質嫩滑,味道完美融合,每一口都令人難忘。炸魚薯條($108)則係經典嘅英式美食,外皮炸得金黃酥脆

炸魚薯條($108)則係經典嘅英式美食,外皮炸得金黃酥脆,而魚肉保持咗鮮嫩,配上香脆嘅薯條,簡直係完美組合。

總結來講,The Musicbox Grill House & Bar不單只提供優質美食,仲有舒適愉快嘅用餐環境同親切嘅服務。無論係想輕鬆飲杯酒,還是同朋友享受一頓豐富晚餐,呢度都係一個非常好嘅選擇。期待下一次再訪,繼續探索更多佢哋嘅美食同飲品!
2024-05-13
$261.5
2024-06-05 39 浏览
Loved their vibes inside with the music lightening up the atmosphere 🎶 They even have an area for DJs 📀 Pretty impressive! Everything on their menu looks super good so I decided to get their 6-Course Chef’s Tasting Lunch Menu and 7-Course Chef’s Tasting Menu so that I get to try a bit of their signature dishes 🤭𝙽𝚎𝚠 𝙴𝚗𝚐𝚕𝚊𝚗𝚍 𝙲𝚕𝚊𝚖 𝙲𝚑𝚘𝚠𝚍𝚎𝚛 🥣 Definitely a hands up for clam chowder because it’s my favourite soup! Creamy and flavourful, super appetizing 😆𝙲𝚊𝚎𝚜𝚊𝚛 𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍 🥗 Classic salad but well made with

𝙽𝚎𝚠 𝙴𝚗𝚐𝚕𝚊𝚗𝚍 𝙲𝚕𝚊𝚖 𝙲𝚑𝚘𝚠𝚍𝚎𝚛 🥣
New  England  Clam  Chowder

𝙲𝚊𝚎𝚜𝚊𝚛 𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍 🥗
Classic salad but well made with crispy romaine lettuce and cheese 🧀
Caesar  Salad

𝙰𝚋𝚊𝚕𝚘𝚗𝚎 𝚂𝚎𝚊𝚏𝚘𝚘𝚍 𝙱𝚘𝚒𝚕 (𝙶𝚊𝚛𝚕𝚒𝚌 𝙱𝚞𝚝𝚝𝚎𝚛) 🐚
Loved this seafood platter! You can choose either cajun or garlic butter for the flavour, I had the garlic butter flavour and it was super good! Great variety of seafood choice as an appetizer 🦐
Abalone Seafood  Boil

𝙰𝚞𝚜𝚝𝚛𝚊𝚕𝚒𝚊𝚗 𝚁𝚒𝚋𝚎𝚢𝚎 𝚂𝚝𝚎𝚊𝚔 🥩
Don’t forget to try their steak - they have lots of different steak choices, personally think Australian ribeye is super tender and juicy 👍
Australian  Ribeye  Steak

𝟷𝟸𝟶 𝙳𝚊𝚢𝚜 𝙰𝚛𝚐𝚎𝚗𝚝𝚒𝚗𝚒𝚊𝚗 𝙶𝚛𝚊𝚒𝚗 𝙵𝚎𝚍 𝚁𝚒𝚋𝚎𝚢𝚎 🥩
Also tried their Argentinian ribeye - defo worth mentioning, tender and juicy 👍 Slightly different texture as compared with the australian one but equally good!
120  Days  Argentinian  Grain  Fed  Ribeye

𝚃𝚛𝚞𝚏𝚏𝚕𝚎 𝙼𝚞𝚜𝚑𝚛𝚘𝚘𝚖 𝚃𝚘𝚛𝚝𝚎𝚕𝚕𝚒𝚗𝚒 🥠
The truffle sauce is pretty creamy, and well blended with the mushroom 🍄‍🟫
Truffle  Mushroom  Tortellini

𝙼𝚊𝚌 & 𝙲𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎 🧀
Everyone’s most favourite snack 🤭 Brings back chilldhood memories - simple yet comfort food for all 😌
Mac  and  Cheese

𝙲𝚛è𝚖𝚎 𝙱𝚛𝚞𝚕𝚎𝚎 🍮
Last but not least, a creme brulee to end the perfect tasting menu 😉
Creme  Brulee
Truffle  Mushroom  Tortellini
Mac  and  Cheese
Creme  Brulee
2024-06-02 73 浏览
西餐就食得多,呢間都算有驚喜,只係普通既tap water都用左士多啤梨浸住,好detox.同埋比較特別。星期六都有午餐既menu,有得飲湯又有得食沙律,仲有海鮮真係好正。佢個garlic bread烘到好香脆,好重garlic味。沙律顏色好豐富,營養均衡,加埋自家調配既醬汁,好夠味。海鮮新鮮又有好多款式,仲有個器皿盛載住,服務一流。呢度有好多顏色好sharp既笑臉,有好歡樂既氣氛,好岩係度同朋友聚會,打卡影相都好好。
2023-11-04
2024-05-31 115 浏览
同fd 慶祝佢生日,就去咗間有氣氛又igable嘅西餐廳,全間餐廳都好多打卡位叫左一個7道菜menu, 勁抵食老海灣粟米周打湯質感好滑,帶鹹香味配埋香脆蒜蓉包好甲大蝦廚師沙律份量大,蝦爽口彈牙,沙律菜新鮮,配上黑醋味道酸甜,健康開胃海鮮拼盤(卡真/蒜蓉味)揀咗卡真味,有青口蝦蜆薯仔粟米魷魚,材料新鮮爽口,卡真味係辣,食落都真係好辣,到後尾都食唔到,如有興趣都真係要少辣120穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒(8安士)叫左medium,肉質軟腍,牛味濃郁,帶有牛油香,好美味黑松露意大利雲吞雲吞餡料幾飽滿,細細隻份量剛剛好,好濃郁既黑松露味法式焦糖燉蛋上脆下軟,又順滑,唔會太甜恰到好處Bluberry Fizz(Mocktail+$48)味道清新,酸酸甜甜,飲落解膩食肉獸$168用料有salami ham,腸仔煙肉,車打同水牛芝士,食落啖啖肉,皮又薄餡料又豐富,勁香芝士味熱朱古力$28總結,環境chill, 玩味感高,不停播住音樂,會有live band,氣氛好,價錢貼地,可以encore

叫左一個7道菜menu, 勁抵食

老海灣粟米周打湯
質感好滑,帶鹹香味
配埋香脆蒜蓉包好甲

大蝦廚師沙律
份量大,蝦爽口彈牙,沙律菜新鮮,配上黑醋味道酸甜,健康開胃

海鮮拼盤(卡真/蒜蓉味)

120穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒(8安士)
叫左medium,肉質軟腍,牛味濃郁,帶有牛油香,好美味

黑松露意大利雲吞
雲吞餡料幾飽滿,細細隻份量剛剛好,好濃郁既黑松露味

法式焦糖燉蛋
上脆下軟,又順滑,唔會太甜恰到好處

Bluberry Fizz(Mocktail+$48)
味道清新,酸酸甜甜,飲落解膩

食肉獸$168

熱朱古力$28

2023-10-07
庆祝纪念
生日
2024-05-29 164 浏览
星期五happy Friday 和朋友來到銅鑼灣鄰近C出口的The Music grill house & bar.晚上七點半來到餐廳已經接近滿座了!餐廳放了DJ台、音樂poster、巨星poster,十分有氣氛。也播放了經典音樂,很適合三五知己來聚聚。草飼澳洲肉眼牛扒$298(10 oz.)🌕🌕🌕🌖🌑🥩點了5成熟,內裏粉嫩,咬落去有肉汁,配菜有小蕃茄,薯角,大啡菇,另配芥末醬(推介),鹽野菌松露意粉$118+$68帶子 🌕🌕🌕🌕🌗🍄‍🟫滿滿的松露味,配有片片野菌,意粉汁很creamy。另外加了煎帶子有4隻,外面煎得少少焦,很香口!香蒜牛油煮蜆$188🌕🌕🌕🌗🌑🐚配有蒜蓉包,蒜蓉包脆脆的很香口。份量很多,啖啖蜆肉。香蒜牛油味道可再加強少少🤏🏻

草飼澳洲肉眼牛扒$298(10 oz.)🌕🌕🌕🌖🌑

香蒜牛油煮蜆
野菌松露意粉
草飼澳洲肉眼牛扒
2024-05-29 51 浏览
喺銅鑼灣搵到間性價比超高嘅西餐廳,今日去咗試佢哋嘅lunch set,果然不負所望,有咁多正評真係應得嘅!佢哋嘅lunch set都有幾款,睇吓你想食幾多嘢而決定叫邊款,豐儉由人啦😂我今日都幾肚餓,揀咗好多嘢食嘅,睇落去就有幾知吸引啦😍首先有個蒜蓉嘅海鮮set,有藍青口,蜆,大蝦,粟米,薯仔,係好食㗎!跟住就有個羅宋湯,好多蔬菜,夠健康!配埋蒜蓉包!跟住仲有個松露意大利雲吞,松露得好大方,好味呀!主食嚟啦,叫咗個肉眼扒,grilled 得超靚仔,叫咗medium well, 真係着得啱啱好,啱晒我口味!跟餐仲有個甜品,係焦糖燉蛋啊, Yummy!!!餐茶仲有杯凍檸茶,正正常常啦!朋友就叫咗個黑松露雜菌意粉,勁好味,仲要份量勁多!另外朋友叫咗份羊架,真係值得一試,唔食羊嘅我都好鍾意呀😍
我今日都幾肚餓,揀咗好多嘢食嘅,睇落去就有幾知吸引啦😍
跟住就有個羅宋湯,好多蔬菜,夠健康!配埋蒜蓉包!
跟住仲有個松露意大利雲吞,松露得好大方,好味呀!
跟餐仲有個甜品,係焦糖燉蛋啊, Yummy!!!
餐茶仲有杯凍檸茶,正正常常啦!
朋友就叫咗個黑松露雜菌意粉,勁好味,仲要份量勁多!
另外朋友叫咗份羊架,真係值得一試,唔食羊嘅我都好鍾意呀😍

2024-05-28 46 浏览
突然好想食牛扒,搵到附近呢間叫musicbox grill house 好似幾特别,評價又高,就試一下。環境以木系為主,感覺好warm, lunch 時間食覺得特別chill。我哋叫咗個7course tasting menu 同一個brunch set 蒙古豬扒配雙蛋一齊食。第一道菜係湯,分別叫咗羅宋湯同周打湯。跟咗舊好脆嘅蒜蓉包,brunch set 有個沙律菜,湯嘅texture同味道都幾好,唔會太杰或太稀。第二道菜係大蝦廚師沙律,色水唔錯,酸酸地幾開胃。第三道菜係蒜蓉牛油海鮮拼盤,有青口,蜆肉,蝦,尤魚等,食材都幾新鮮,牛油味好香!第四道菜就係主角肉眼牛扒,品種係黎自阿根廷嘅安格斯牛,120days, 8安士都好大塊下,有網紋燒得好靚,肉質仲好粉嫩,入口勁juicy, 牛味都幾濃,好滿足!!而個蒙古豬扒就無牛扒咁驚豔,食落比較似港式叉燒,口感都幾扎實。第五道菜係黑松露意大利雲呑,好creamy, 好味~第六道係甜品creme brulee, 口感幼滑,少甜。最後係餐後小點同飲品作結,weekend 值得黎食brunch!

第二道菜係大蝦廚師沙律,色水唔錯,酸酸地幾開胃。

第五道菜係黑松露意大利雲呑,好creamy, 好味~

第六道係甜品creme brulee, 口感幼滑,少甜。