2006-07-23 427 浏览
回想起也奇怪自己怎麼會赴會的。 因為OR的原故,間中也有一些電郵會約出來吃飯見面的﹝想不到吧,我也不明何故﹞,一般是會推卻就算。但今晚不知何來好興致,是晚在跟舊同學聚餐前,應承了幾位素未謀面的網友,出來喝杯東西,話題是~「吃」。先叫幾杯飲的。生啤三款,選了市面不常見的Edelweiss。女侍應還體貼的提醒味道有點「特別」,當然知道,我懷疑喝這個比嘉士伯還要多。該款奧地利啤,口感帶酸亦隱隱有橡木的味道,麥味不濃,感覺清爽,夏天喝最適合。大家談食物、談食肆、談餐廳經營,雖然酒吧熱熱的,但也可說是談得眉飛色舞。至臨走,才知是一新晉西餐廳的幾位主理人,希主你們成功。亦多謝請飲啤酒。
回想起也奇怪自己怎麼會赴會的。

亦多謝請飲啤酒。
2004-09-21 106 浏览
20040920 10pm第一round, 約o左個朋友飲一陣, 佢揀呢度, 我自己就唔多鍾意, 好怕呢度o的高凳, 無得"捱"好辛苦. 同埋的TV screen 長期播ESPN, 我又唔睇波! o徙氣!1) draft beer x 1 2) Sol x 1飲完落銅鑼灣再o黎過.(to editor, 呢度叫做The Spot Bar, 同http://www.openrice.com/big5/sr2.htm?shopid=11575 double o左wor, please update)
20040920 10pm

1) draft beer x 1
2) Sol x 1

飲完落銅鑼灣再o黎過.

2004-05-20 51 浏览
呢度原本兩間尼泊爾餐廳,無聲無息執左一間,而家變了間吧。尋日同個朋友來happy hour,見吒度新開就試試。間舖地方唔大,有幾個南亞裔的女侍應招呼。有個幾大的16比9電視在吧內盡頭,亦有幾個LCD在兩側,播9是衛視体育台,如果有波睇會幾正。沒有波睇的話,氣氛都OK。例牌有啤酒汽水,亦有各式小食,望落價錢唔係平,如Boddington生啤就要五十幾一pint。送酒小吃是咸花生一兜,普通料。飲左四杯生啤,百幾蚊埋單,不算很有特色,略嫌貴左D。
飲左四杯生啤,百幾蚊埋單,不算很有特色,略嫌貴左D。