日日咁熱都無乜胃口食正餐. 呢間吐司店食過兩次啲吐司同小食都幾好食😋值得推介丫。我地試左封門牛柳多士同炸軟殼蟹牛油果醬多士. 兩款都好足料🥺就算食到落底部都仲有牛柳用軟殼蟹架!個多士塗左牛油烘熱再夾埋生菜蕃茄令到個多士整體口感一啲都唔Heavy. 特別鐘意個封門牛柳多士真係必食⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️d牛柳好重牛味又有芝士味而且食到底都仲有一片片既牛柳成個多士都好食🥰良心小店呀!總括小食既份量真係俾得超大方🤤鐘意芝士既唔好錯過😉男朋友表示炸雞肉質好嫩滑~意大利肉丸配蕃茄醬芝士醬⭐️⭐️⭐️⭐️拉絲薯角⭐️⭐️⭐️⭐️韓風炸雞槌配泡菜/芝士醬⭐️⭐️⭐️

意大利肉丸配蕃茄醬芝士醬
2021-05-18
外卖自取
  • 封門牛柳多士
2021-05-13 124 浏览
食左幾次!全家都鐘意食!真材實料!今日放工又幫屋企人做外賣仔😑.🐮日本飛驒和牛多士|💰78和牛超重牛味!帶少少筋!無乜肥膏但仲係夠多汁!ε-(´∀`; )無得輸配埋芝士酸瓜茄汁超好食蟹肉餅d蟹肉超鮮味!薯蓉仲有少少薯粒!勁多質感🐤冬陰功雞扒多士|💰48冬陰公雞排都超好食!唔會好辣蓋過食物肉鮮!但個風味就係哂到!雞排大塊又嫩!配埋冬陰公汁洋蔥芝士好食!野飲正!無添加糖!完完全全係果糖果香鮮涼鮮甜!
食左幾次!全家都鐘意食!真材實料!
今日放工又幫屋企人做外賣仔😑
🐮日本飛驒和牛多士|💰78
和牛超重牛味!帶少少筋!
無乜肥膏但仲係夠多汁!ε-(´∀`; )無得輸
配埋芝士酸瓜茄汁超好食

蟹肉餅d蟹肉超鮮味!
薯蓉仲有少少薯粒!勁多質感

🐤冬陰功雞扒多士|💰48
冬陰公雞排都超好食!
唔會好辣蓋過食物肉鮮!但個風味就係哂到!
雞排大塊又嫩!配埋冬陰公汁洋蔥芝士
好食!
野飲正!無添加糖!完完全全係果糖果香
鮮涼鮮甜!
由佢一開鋪裝修完,已經係佢地fans🥰今日係附近放工就去買番屋企食(。・ω・。)-🐮封門牛柳多士|💰55美國牛牛嫩淋!好香牛味夾埋落用牛油🧈煎香既多士入面更香口配埋生菜蕃茄同埋少少蜂蜜芥末醬汁,加埋唔會漏堅持少醬汁因為咁樣先唔會蓋過嘢食嘅鮮味!🍞麵包好新鮮,拿到番屋企都仲脆口食落個邊仲好脆,內裡鬆軟帶甜香仲有我最鍾意嘅芝士返到屋企仲可以加多幾塊ε-(´∀`; )😗😗🤣.+💰10仲可以轉蛋包飯(咖哩/茄汁).🥗凱撒沙律|大|💰38新鮮沙津菜食得出清爽甜味配埋沙拉醬汁加芝士,風味又上左一個層次仲有粒粒脆卜卜既麵包丁🥰香口又好食.好多醬汁都係店家新鮮調製!真心健康好食-又黃又好食(●°u°●)​ 」仲要例明哂食材產地,新鮮食材,真係食到食物原鮮味!(無乜中國野😗)食得安心又放心健康!同老細吹左幾嘴發現佢對食物質素要求好高🤨.裝修靚不在話下,🥰好多唔同口味嘅多士,又係原材料唔係加工野!又有唔同嘅小食同埋飲品!仲有意大利雪糕!.同埋下次我敢加嘢飲啦因為原來果茶係零添㗎夠晒健康🥰😗

🐮封門牛柳多士|💰55
美國牛牛嫩淋!好香牛味
夾埋落用牛油🧈煎香既多士入面更香口
配埋生菜蕃茄同埋少少蜂蜜芥末醬汁,加埋唔會漏
堅持少醬汁因為咁樣先唔會蓋過嘢食嘅鮮味!

🍞麵包好新鮮,拿到番屋企都仲脆口
食落個邊仲好脆,內裡鬆軟帶甜香

+💰10仲可以轉蛋包飯(咖哩/茄汁)
🥗凱撒沙律|大|💰38
新鮮沙津菜食得出清爽甜味
配埋沙拉醬汁加芝士,風味又上左一個層次
仲有粒粒脆卜卜既麵包丁🥰香口又好食

好多醬汁都係店家新鮮調製!真心健康好食

裝修靚不在話下,

同埋下次我敢加嘢飲啦因為原來果茶係零添㗎夠晒健康🥰😗

2021-05-03 78 浏览
旺角花園街一間韓式多士小店,款式有少少似Isaac Toast 主打各種爆餡吐司,但一睇到個彩色磚牆就贏哂勇氣可加,無得同其他韓店相比🐶🐷香港都有值得支持嘅本地制作韓式吐司💛厚多士都有好多款式,例如封門牛柳、軟殼蟹、大啡菇、蟹肉牛油果,飲品亦有多款咖啡!其實主打外賣外帶多士,但店內都有一張枱櫈供坐😀👓軟殼蟹牛油果醬多士 $55多士好香脆厚身,吾係薄麵包,明顯嘅牛油香。有好多牛油果醬!軟殼蟹亦好大隻,炸漿薄香脆唔油膩,同牛油果醬真係好夾,好好食評分:8/10👓泡菜黑毛豬多士 $48用上黑毛豬食到香豬味,幾juicy有肉汁,雖然有泡菜不過唔辣,同樣好食!評分:8/10➡️任何一款多士或兩款小食 +$15可配任何飲品一杯(真係好抵!本身特飲或者咖啡貴少少亦吾同價😳)👓法式燒鮮奶 配雲呢拿可選擇配焦糖/榛子/雲呢拿,店員推薦第一次飲雲呢拿先。飲品六成係奶泡,面頭有焦糖炙燒過所以少少cream brulee嘅感覺,但因為我哋叫嘅口味係雲呢拿所以最後飲品味道都係偏雲呢拿奶味,唔算好重好甜焦糖味。其實味道都幾得意尤其暖暖地飲落好舒服,似一杯熱鮮奶加左焦糖雲呢拿,加15蚊飲好值。評分:7.5/10👓芋泥

👓軟殼蟹牛油果醬多士 $55
評分:8/10
👓泡菜黑毛豬多士 $48
評分:8/10
➡️任何一款多士或兩款小食 +$15可配任何飲品一杯
(真係好抵!本身特飲或者咖啡貴少少亦吾同價😳)
👓法式燒鮮奶 配雲呢拿
可選擇配焦糖/榛子/雲呢拿,店員推薦第一次飲雲呢拿先。
評分:7.5/10
👓芋泥鮮奶
用咗明治鮮奶所以飲落明顯奶味出,聲稱冇落糖漿而甜味係來自芋頭自身甜味,所以亦冇得叫少甜。不過飲落真係好夠甜。好多芋泥,當中食到芋泥粒有口感,但芋頭香可以再重啲,飲品係偏重香奶味。
評分:7/10
2021-05-01 59 浏览
🏤係旺角行咗陣街有d肚餓,想揾d輕食醫下肚,打開app就揾到呢間良心韓式多士店,去到附近其實已經比鋪頭既顏色吸引,因為係少女至愛既tiffany blue,令人難忘🏞 📃門口已經有大大個直立架展示menu,佢地主打既多士仲有埋圖,本來冇咁餓都即刻變打哂鼓。價錢由3x蚊至7x蚊都有,豐儉由人,呢個價錢用料都比較矜貴,有軟殼蟹、牛油果醬、和牛、黑毛豬同大啡菇等。另外,店舖仲有提供其他小食沙律飲品,當正餐食都有好多組合😛 🦀今次就試咗蟹肉牛油果醬多士,落單後見佢即刻整,唔使10分鐘就已經搞掂,上手熱辣辣又唔使等好耐,而且仲有意外驚喜就係大量飛魚籽,多到滿瀉咁犀利😍 😙第一啖咬落去食到滿口飛魚籽,口感清脆,鹹味好足。牛油果醬好順滑豐盛,沾住蟹肉加埋鮮味,呢種風味配搭一流😋

2021-04-29
10 分钟 (外卖自取)
2021-04-19 78 浏览
支持良心小店更加支持用心做食物的店 第一眼被吸引的是他的名字接著是店內的裝修給人很舒服而且很有鼓舞的感覺店內職員都是年青小伙子服務態度良好點餐即叫即做等候大約十至15分鐘 店舖一大塊透明玻璃可以看到年輕的廚師們專注地製造食物給客人今天試了兩款小食意大利肉丸加入了蕃茄醬和芝士醬肉丸很彈牙,也有扎實感另一款是拉絲芝士薯角雖然芝士沒有拉得很長但濃濃的芝士味和剛炸起的薯角成了絕配 💕除了招牌吐司之外還有新加入的蛋包飯用的是日本蛋和米推介你們來每次試不同的款式
支持良心小店
店舖一大塊透明玻璃
可以看到年輕的廚師們專注地製造食物給客人
今天試了兩款小食
意大利肉丸加入了蕃茄醬和芝士醬
肉丸很彈牙,也有扎實感
另一款是拉絲芝士薯角

意大利肉丸番茄醬及芝士醬
芝士拉絲薯角
芝士拉絲薯角
2021-04-06 115 浏览
💛黃店🔱今次要介紹嘅食物就係位於旺角!📜”Tic Tac Toast (旺角)📌 地址: 太子花園街174號地下A1號舖🕐營業時間:12:00-21:00🍽分店地區: 旺角📝評價💬📢 食材非常新鮮😍全部都係來自世界各地👀👀有日本帶子😍越南蝦😍同埋澳洲芒果😍簡直飛半個地球😉😉有清楚列明每個配料係來自邊個地方👍🏻👍🏻唔怕食壞嘢啦😏大家都可以食得安心💛基本上新鮮嘅材料已經好豐富🤩🤩唔需要落太多調味料已經令到成個多士嘅味道出晒嚟😎😎即叫即整🙌🏻飲品方面法式燒鮮奶真係店主極力推介🙌🏻🙌🏻味道就好似法式焦糖燉蛋嘅概念🎈不過呢杯飲品嘅壽命只係得15分鐘左右🤣🤣一邊飲嘅時候因為啱啱整好都係好熱🥲🥲所以飲嘅時候難免有少少趕時間飲😂😂😂但係味道真係好香好甜👀👀🤍又有焦糖脆脆嘅感覺🤤🤤 雲呢拿嘅味道配搭住真係夾😆😆至於環境方面非常方便喺旺角👍🏻不過位置唔多唔可以提供堂食 買多士外賣走都好正🤣🤣🙌🏻🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅👅🏵抵食指數:💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️
💛黃店
🔱今次要介紹嘅食物就係位於旺角!
📜”Tic Tac Toast (旺角)
📌 地址: 太子花園街174號地下A1號舖

🏵味道指數:👅👅👅👅
🏵抵食指數:💰💰💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️
2021-04-05 56 浏览
無意間知道太子有間賣韓式吐司嘅小店,今日出開太子,特登去搵黎幫襯下,好多款口味都好想試,諗左好耐,最後我叫左個封門牛柳多士,其實比我想像中細個,不過d肉都好多嘅,麵包本身帶甜,用牛油煎一煎過就好香牛油味,牛肉好嫩滑,夾埋生菜同蕃茄,食落一d都唔會覺得油膩,好好味!😋仲有好幾隻口味都好想試,等我下次再去試下先。見到佢仲有好多自家製飲品,大家有興趣都可以試下😆好靚嘅磚牆,絕對係一個打卡位。門口咁鮮明,一眼就睇到。
見到佢仲有好多自家製飲品,大家有興趣都可以試下😆

好靚嘅磚牆,絕對係一個打卡位。

門口咁鮮明,一眼就睇到。
2021-04-05
  • 封門牛柳多士
1K
2021-04-04 665 浏览
💛Tic Tac Toast又係介紹高質又黃到金小店嘅時候. 又幾黃都唔駛多講, 睇下背景勁靚嘅連豬牆就知 大蝦帶子芒果多士 $55Shrimp and Scallops with Mango Toast十分足料而且好新鮮, 尤其係大蝦, 肉質好實在又彈牙👍芒果肉都好多又夠甜~覺得劃龍點睛嘅係帶少少辣味嘅沙律醬, 令到整個多士嘅味道更有層次, 辣辣地又酸酸甜甜咁好開胃, 好啱夏天嘅胃口😋 封門牛柳多士 $55Hanger Steak Toast牛柳肉質好嫩, 完全唔會韌, 而且份量唔少. 店員話原來一份落左差唔多80-100g 美國安格斯封門牛柳, 好欣賞佢個toast 本身已經好軟熟帶牛油香🍞, 配埋個牛柳, veggie , cheese, tomato 同佢調製honey mustard sauce 好正🥪🥪泡菜黑毛豬多士 $48Iberico Pork with Kimchi Toast等候野食期間都聽到有幾個客叫呢款, 好奇下試試. 多樣超足料, 黑毛豬肉質彈牙, 而且醃得好入味. 除左滿滿黑毛豬, 仲有kimchi 同cheddar cheese🧀, 係幾款中最濃味芋泥鮮奶
💛Tic Tac Toast

大蝦帶子芒果多士 $55

封門牛柳多士 $55
Hanger Steak Toast

泡菜黑毛豬多士 $48

芋泥鮮奶 +$15
Taro Milk
同樣都只係加$15, 但勁足料香芋, 富牛奶香. taro 微甜帶點芋香, 飲完好滿足好飽🤣

鮮薄荷青檸梳打 +$15
好fresh嘅消暑飲品, 味道調配得啱啱好, 唔會太酸或太甜, 大大杯可以慢慢飲~

食到最後咁岩遇到老闆, 佢向我地推介有機甜菊水, 俾左一小杯我地試下, 飲落真係好甘甜~ 原來有機甜菊係用代糖嘅原料, 係好健康嘅糖分, 連糖尿病人都可以服用. 佢地有寄賣台灣手足代購嘅有機甜菊葉, 一包$100有10g, 每次落少量已經足夠甜, 有興趣嘅朋友可以幫襯下~ 又或者menu 上其實都有有機甜菊檸檬水

📍Tic Tac Toast @tictactoast_hk
太子花園街174號地下A1號舖

#tictactoasthk #韓式多士 #旺角美食
  • 芋頭鮮奶
  • 大蝦帶子芒果多士
2021-03-26 60 浏览
雖然住九龍區但係平時都比較少出旺角但係而家旺角少左好多遊客亦少左好多行李箱其實真係好逛左好多亦回憶起以往中學成日黎掃街食野既時光近住旺角東火車站個頭既花園街勁多好嘢食其中一間就係今年八月先開張既Tic Tac Toast彩色牆好搶眼地點又方便一落新世紀廣場就見到主打唔同種類選擇勁多既既創意韓式多士價錢上大約$38到$78不等雖然係旺角太子區黎講算幾進取但係食材既質素同製作過程真係唔敷衍物有所值佢地而家仲有免費2021年月曆可以拎💛.封門牛柳多士($55)呢個排第一位我估都係佢哋嘅招牌之一上網search下封門牛柳beef skirt係邊個部位先知係側腹橫肌牛排即係橫隔膜肌肉一頭牛入面真係唔多都幾罕有多士入面有差唔多三至四片完全唔吝嗇牛柳juicy煎得香口入面嘅芥末醬配上鮮艷嘅紅蕃茄同埋生菜顏色超級豐富吸引軟殼蟹牛油果醬多士($55)軟殼蟹炸到脆卜卜而牛油果醬好有份量兩者配合起上嚟唔膩反而好鬼夾口腔充滿咗好香嘅軟殼蟹味整體黎講佢地既多士顏色鮮艷營養亦都幾平衡麵包多士軟熟厚身食完好有幸福滿足感.因為加$28 就可以追加飲品+小食套餐見到選擇都幾多就試埋超級推介自家製homemade lem
雖然住九龍區但係平時都比較少出旺角
雖然係旺角太子區黎講算幾進取
但係食材既質素同製作過程真係唔敷衍
物有所值
佢地而家仲有免費2021年月曆可以拎💛

封門牛柳多士($55)
呢個排第一位我估都係佢哋嘅招牌之一
係側腹橫肌牛排即係橫隔膜肌肉
一頭牛入面真係唔多都幾罕有
多士入面有差唔多三至四片完全唔吝嗇
牛柳juicy煎得香口
入面嘅芥末醬配上鮮艷嘅紅蕃茄同埋生菜
顏色超級豐富吸引
軟殼蟹牛油果醬多士($55)
軟殼蟹炸到脆卜卜而牛油果醬好有份量

超級推介自家製homemade lemonade
如果你想飲咖啡都可以
因為佢地唔係開咖啡粉而係真係用咖啡豆沖出黎
真係真材實料新鮮整出黎仲要大大杯好解渴
仲有邪惡拉絲炸薯角同韓風炸雞槌(配泡菜醬)
話就話係小食本身份量既半份但係其實都有好多
炸薯角同雞槌岩岩炸起熱辣辣好正
當中雞槌配泡菜醬特別得黎好惹味
2021-03-24 76 浏览
📎 $55 封門牛柳多士(7.5/10)之前tia tac toast dm過我舊account標準系有7塊 80g?牛柳系較為薄身 覺得入口感覺嫩口配料有生菜 蕃茄 配上蜜糖芥末醬想有味d大家可以叫多醬佢個麵包我覺得好好食烘邊甜甜地軟包厚身既包🍞📎韓風炸雞鎚配芝士醬 (7.5/10)個芝士醬好濃郁幾正超級邪惡😈個雞鎚啲肉幾滑 唔會太鞋Size適中 咬落都少少juicy不過小編返到屋企車程耐少少凍左大家真係要即刻食🥺❤️先至品嚐到最好嘅味道環境及服務 (10/10)餐廳超級好人🥺小編開個包影相轉頭想擺返就跌左😩😭然後店員見我好無奈嘅樣話整返一個俾我👀
📎 $55 封門牛柳多士(7.5/10)
之前tia tac toast dm過我舊account
標準系有7塊 80g?
牛柳系較為薄身 覺得入口感覺嫩口
配料有生菜 蕃茄 配上蜜糖芥末醬
想有味d大家可以叫多醬
佢個麵包我覺得好好食
烘邊甜甜地軟包
厚身既包🍞

📎韓風炸雞鎚配芝士醬 (7.5/10)
個芝士醬好濃郁幾正
超級邪惡😈
個雞鎚啲肉幾滑 唔會太鞋
Size適中 咬落都少少juicy
不過小編返到屋企車程耐少少凍左
大家真係要即刻食🥺❤️
先至品嚐到最好嘅味道

環境及服務 (10/10)
餐廳超級好人🥺小編開個包影相
轉頭想擺返就跌左😩😭
然後店員見我好無奈嘅樣
話整返一個俾我👀
2021-03-14 74 浏览
Tiffany blue嘅外牆令Tic Tac Toast好吸睛,係金魚街一眾飲品店中更顯突出🤩 平日夜晚去到,已經好多人等緊外賣🙈小店熱賣韓式吐司,選擇好多😍😍😍每一款都好似好正咁🌱素食大啡菇吐司 ($38)今次揀咗素食之選🌱 大啡菇😍多士烘得好香脆🥪香濃嘅芝士🧀加埋蕃茄同生菜🍅🥬配大啡菇好夾好正🤤🤤厚身又多汁🥰老闆可能見我等得耐,請咗杯有機甜甘菊比我試下😋 無糖純天然,糖尿病人都飲得🌱好健康😍多謝老闆😘下次會黎試吓蟹肉牛油果醬多士🤤🤤

🌱素食大啡菇吐司 ($38)

外卖自取
2021-02-28 72 浏览
雖然是外賣,但每件即叫即做,非常用心。大大件拎返屋企慢慢歎,在疫情中是非常好的選擇。排隊情況唔算嚴重,但如果趕時間嘅就真係唔好啦🤣🤣🤣🤣推薦大蝦芒果👍👍
2021-02-26 80 浏览
建議:堂食位置比較細,快食/ 外賣會比較好 對上個次食韓式多士係首爾 🇰🇷 晨早搵野食醫肚🙈 好記得係食左Issac,佢地係用成舊牛油甘搽落個鐵板度煎面包。食左咩唔係好記得,但係記得全手油,食落又係油淋淋😳 所以一直都好麻麻韓式多士。近期多士攻港,越開越多。位置好方便係正花園街 MOKO 扶手電梯對面,Tiffany blue 既舖面都幾搶眼😌 落單到食得,大概8-10分鐘左右,職員都好有禮貌 👍係等緊拎🥪時,都不斷見到有客。今次試左 鰻魚紫菜蛋多士 $55食落有驚喜,塊包夠脆口、夠熱。隻蛋唔會過熟,條鰻魚都幾大塊,唔會食到一半就無左~ 不過塊紫菜可能係因為吸左蛋汁,淋哂好癡牙 🤔 如果放塊紫菜係鰻魚面唔知會唔會好啲呢 🤭
建議:堂食位置比較細,快食/ 外賣會比較好

今次試左 鰻魚紫菜蛋多士 $55
2021-02-04 150 浏览
可以於Whatsapp落order,因為製作需時,建議如果要買好多件,預早1hr喺Whatsapp落order比較好。(今次係幾位同事一齊買,預早半小時 order最後都等咗15分鐘左右。不過每個多士/小食盒上都清楚標示裡面係乜,分食物時好方便,欣賞店家貼心安排)軟殼蟹牛油果醬多士相當足料,味道唔錯,價錢尚可。加了$15配Lemonade,好清新,好味👍。男士可能不太夠飽,建議加份小食。小食方面,今次買咗肉丸、薯角、雞鎚,全部都淋咗好多芝士,十分滿足。肉丸有大量蕃茄醬同芝士,個人而言係幾喜歡。
2021-02-04
15 分钟 (外卖自取)