2008-06-05 18 浏览
5月10日, 黎到見到先啱啱準備開門, 咁我地就去超市行咗轉先番黎, 店裏面冇客, 好彩, 因為成間野得2個座位, 如果唔係就要企住食, 一係就外賣~ 亦因為冇人我地可以為所欲為係咁落d配料, 落完返埋位慢慢品嚐~ 佢地做既, 就只係俾個包同條腸/扒我地, 跟住我地就落d配料同醬~ 幾新鮮~ 配料方面, 真係多到難以形容, 超過10款俾我地落~ 就將此重任交俾呀菲啦~:::火腿蘑菇腸熱狗 (特選套餐薯條轉洋蔥圈) ::: $40都唔記得落咗幾多, 好似有蘑菇, 煙肉粒, 栗米, 芝士…… 醬我地揀咗沙津醬黎配個熱狗~ d配料簡直係完全將條腸遮住晒~ 好, 搞咗一輪, 開始食喇~ 麵包好脆好香, 脆中帶軟, 唔會好似法包咁硬~ 配料初時覺得好濕, 不過食落好豐富, 好好味, ~ 而條腸好似失色咗d, 食唔到個火腿蘑菇腸有乜特別~ 沙津醬反而可以更加帶出隻熱狗既味道, 我地都一致覺得落沙津醬係最好~:::牛肉漢堡 ::: $27落咗芝士蕃茄等等…… 漢堡反而食到好多肉味, 因為塊牛肉真係好濃味, 濃到有d鹹, 黑椒味太多, 好嗆~ 同埋幾油膩, 索油索咗半個漢堡飽, 麵包好淋, 份量亦比

:::牛肉漢堡 ::: $27
落咗芝士蕃茄等等…… 漢堡反而食到好多肉味, 因為塊牛肉真係好濃味, 濃到有d鹹, 黑椒味太多, 好嗆~ 同埋幾油膩, 索油索咗半個漢堡飽, 麵包好淋, 份量亦比唔上熱狗, 唔怪之得咁少人食漢堡飽啦~

::: 洋蔥圈 :::
要另加$6雖然感覺上唔係好抵, 不過食落完全係超值, 一定好食過d美式餐廳既洋蔥圈~ 有7-8件, 我地2個食有d唔夠, 剛炸好既洋蔥圈, 炸粉唔係好厚, 正好食得出洋蔥既鮮味~ 熱辣辣, 脆卜卜, 點埋沙津醬無得彈~

食食下有貨車司機都黎買, 俾我地既感覺係連呢d買開$20飯盒既人都黎食, 真係有佢吸引人既地方, 不過始終地方有限, 如果出長水遠黎食而又冇位既話, 要企喺到食真係有d狼狽~ 雖然地方淺窄, 不過都睇得出2位熱狗師父既努力~
餐牌
配料枱
熱狗漢堡飽
洋蔥圈
$33.5 (午餐)
熱狗漢堡飽
洋蔥圈
  • 熱狗
2008-05-14 3 浏览
廿幾蚊一隻hotdog, 唔平, 不過又真係幾好食, 自助下配料呢一環幾過癮~好0岩d貪心0既人如我, hahaha XD個包裡面烘得有點脆脆的, 腸亦烤得唔錯! 皮脆肉嫩~~下次會再去試下其他0野如hamburger同cheese fries(?)
個包裡面烘得有點脆脆的, 腸亦烤得唔錯! 皮脆肉嫩~~

2008-04-02
昨晚專誠來這間聞已夠的熱狗店一試。跟男友各要了香草豬肉腸狗和漢堡包餐。等候時間都頗長,期間不時有附近居民到來外賣。先講熱狗,最好味係條腸,肉味香濃,不過草味就少了一點,個飽烘得也不賴,很喜歡那個自助配料bar,各式各樣的配料一應俱全,個人認為熱狗加洋蔥粒和配酸菜,冇得彈;男友說漢堡包不是太好,尤其是塊扒,與麥記至尊漢堡差不多,薯條炸得太燶,同埋好碎,像「賣剩蔗」,都有機會再來的。
2008-03-22 1 浏览
第一次食熱狗加波羅, 意想不到的配合, 很清新.
第一次食熱狗加波羅, 意想不到的配合, 很清新.
2008-03-21 22 浏览
第一次放太久才吃, 試不出真味. 前一段時間, 再來試了一次. 星期六中午, 人, 不少. 點了牛仔腸熱狗, 自己加了沙律醬, 芝士粒, 椰菜絲, 煙肉粒和蘑菇片.味道, 自選了最愛吃的材料, 當然是不錯了! 這次還把包填得滿滿的. 牛仔腸的口感味道也不錯. 話說回來, 很難弄一隻難吃的熱狗:b麵包和腸是用烘的, 若想再好吃一點, 就要用焗爐了.
星期六中午, 人, 不少.
話說回來, 很難弄一隻難吃的熱狗:b

麵包和腸是用烘的, 若想再好吃一點, 就要用焗爐了.
2008-03-20 4 浏览
睇雜誌發現呢間隱蔽burger店'見佢幾特別就走去試下'要左一隻hot dog'一個burger'一堆fries'之後開始玩'哈哈'我地係甘"不"D料'waiter哥哥仲refill俾我地'服務周到'我條熱狗好好味'D料又新鮮'darling個burger都唔錯'總括係新奇'好玩又好食*
睇雜誌發現呢間隱蔽burger店'見佢幾特別就走去試下'
要左一隻hot dog'一個burger'一堆fries'
總括係新奇'好玩又好食*

2008-03-18 9 浏览
  想試這間店好耐,但因座位實在有限(只得兩個座位),而且在街上食漢堡熱狗都好高難度,所以一直未曾幫襯。星期六五點幾搵野食,又不想到快餐店,經過見不是太多人,便試一試。  兩個人叫了一客雞肉蘑菇腸熱狗(廿多元,不太記得,好似係$27),另加十元可配餐,有薯條及汽水,再叫了一個豬柳漢堡(好似是$34),全都是即叫即做。先來熱狗,此店特色是自己加配料,可能是時間關係,配料架上都幾凋零,款色有十多款,但每格都只有不足小半的份量,揀選了蘑菇及芝士粒,再自己加醬汁,適逢有位,便坐低慢慢嘆!  跟薯條亦炸好,份量都好多,加十元來說算是好抵!意猶未盡,再叫了一客炸肉丸,可揀選牛丸、墨魚丸及魚蛋,問老闆是否只可揀一款,他說三款要齊亦可,於是叫了一客墨魚丸+魚蛋,只是$13,但份量亦很足,最少有八粒,大大粒,新鮮炸起,香脆彈牙,墨魚味很濃郁,這個價錢,這個質素,真的比起街邊$6串魚蛋燒賣抵食很多。  再來豬柳漢堡亦做好,我反而覺得一般,可能麵飽不夠質感,軟軟的。  坊間太多連鎖式經營的漢堡店,價錢亦不便宜,但到那些漢堡店只吃到千篇一律的味道,和很公式的環境與服務。相比之下,此店小小的,味道也許不是最頂級

坊間太多連鎖式經營的漢堡店,價錢亦不便宜,但到那些漢堡店只吃到千篇一律的味道,和很公式的環境與服務。相比之下,此店小小的,味道也許不是最頂級,但可看出老闆的一份心意,有時候,食物的味道除了食材本身之外,廚師的心意也可令食客感受得到。與其付錢到一些連鎖店吃一些冷冰冰無感情的食物,我們更應支持此類默默經營有誠意的小店。
(非会员)
2008-02-16 12 浏览
Tried the other day and it is very average indeed. The topping is a good idea but the everything seem to be coming out of a can and it rather bland. The set up is definitely less than appetizing.
2K
2008-02-02 7 浏览
0係西環源記食完糖水之後, 好random 咁0黎了呢區, 遊0下遊0下0黎到油街, 仲見到呢間Openrice 頗人氣的熱狗店, 又0黎試試. 因為鋪內唯一0個兩個位都俾人坐0左, 為免take out 食得麻煩, 淨係叫了隻芝士脆皮腸熱狗($22) 就算.店員烘完個包同條腸之後, 俾了隻熱狗我自己落免費的toppings 同sauce 再幫我包返隻熱狗, 我就當然老實不客氣, 加了芝士粒, bacon bits, 生洋蔥, 仲有mustard 同ketchup.熱熱的熱狗包食落微甜, 有d Freshness Burger 0個d 南瓜包(?), 幾軟熟, 唔錯; 芝士脆皮腸幾脆皮, 唔覺有芝士味, 不過都幾好食; 免費toppings 就以生洋蔥最好食, 微甜又幾嗆, 好對口味! 其他就無乜特別.呢度係grab-and-go 形式, 鋪位細, 衛生情況一般; 招呼都係一般.$22 一隻熱狗, 勝在大大隻又可以自己落0野, 都食得過的. 可惜今日一條友, 又唔係好有胃口, cheese fries/onion rings/其他款式熱狗etc 唯有遲d 返0黎試啦!

2008-01-31 8 浏览
天寒地凍,若非趕時間都唔會今日去試熱狗。同朋友仔share了個辣肉腸熱狗。雖然個包好大,而且有好多配料揀,不過真係無咩味,條腸得好少好少黑椒味,最重要係佢烘得唔夠熱。係十度左右既天氣下,個包唔駛一分鐘就已經微暖。希望店主以後係咁凍既天氣下會烘耐D啦。
天寒地凍,若非趕時間都唔會今日去試熱狗。
希望店主以後係咁凍既天氣下會烘耐D啦。
2008-01-24
Burger 癮起, 本想去銅鑼灣丹麥餅店食個港式Burger, 但見人龍長長, 只得作罷。家附近有得食Burger 的地方, 除了麥記, 就只有Toppings。今次試了Veggie Burger ($30) 。Patty 是一大塊素肉扒炸成, 加上生菜一片和我自選的toppings, 包括蘑菇片、芝士粒、蕃茄粒、relish、pickle、茄汁和BBQ 汁。不錯的, 但我下次都係食番有肉的好了。
(非会员)
2008-01-23 8 浏览
ITS SO GOOD!my girlfriend and i decided to go to toppings last week after reading all the good posts about it in openrice.com, and i have to say, all the good posts are true!we ordered a double patty burger and a veal sausage hotdog...its really cool how you can add your toppings yourself! there were cabbage slices, bacon bits, cheese bits etc. u can add to your burger/hot dog.there are also many sauce you can add (tartar, mayonaise, ketchup, mustard)the double patty burger was so good...nice an
ITS SO GOOD!

the double patty burger was so good...nice and hot, juicy...i was really hungry when i watched him cook the patty! the buns were also great~ very crispy~

definitely worth a try
2008-01-20
之前見呢間野咁多好評琴日就同男朋友去左試, 好彩係琴日去, 因為間野星期日同公眾假休息既, 琴日去之前睇左地圖, 所以都唔難搵, 鋪頭都幾細, 企多2個人都有少少迫, 得2個坐位, 我地係堂食既,一入到去店員已經話熱狗賣晒, 有少少失望,我地點左一個牛肉漢堡, 一個雙層漢堡,2個都+$10轉左餐既, 有薯條同汽水,其中一個薯條+$5轉左做有皮薯角另外點左燒烤肉腸2條有好多配料俾你自己揀, 因為有好多配料我都唔食既, 可以淨係揀d自己食既我覺得好好~個包好大個, 好好味, 食完已經好飽, 薯條普通啦, 可能唔夠熱, 有皮薯角好好味燒烤肉腸都好好味, $20 2條抵食~下次一定要早少少再去試下佢d熱狗~
之前見呢間野咁多好評琴日就同男朋友去左試,
好彩係琴日去, 因為間野星期日同公眾假休息既,
琴日去之前睇左地圖, 所以都唔難搵, 鋪頭都幾細,
企多2個人都有少少迫, 得2個坐位, 我地係堂食既,
一入到去店員已經話熱狗賣晒, 有少少失望,

我地點左一個牛肉漢堡, 一個雙層漢堡,
2個都+$10轉左餐既, 有薯條同汽水,
其中一個薯條+$5轉左做有皮薯角
另外點左燒烤肉腸2條

個包好大個, 好好味, 食完已經好飽,
薯條普通啦, 可能唔夠熱, 有皮薯角好好味
燒烤肉腸都好好味, $20 2條抵食~
下次一定要早少少再去試下佢d熱狗~
雙層漢堡包~好大個
燒烤肉腸2條
有皮薯角
2008-01-13
間店一D都唔難搵, 係正AIA後面架咋~~舖面真係幾細, 有2,3個位比人坐係度食, 不過我地最後都係外賣拎走~~MENU都幾多野揀, 咁岩果度有個客食緊burger, 好似都幾正咁! 最後點左個香辣豬肉腸熱狗, 最貴果幾隻之一, 無加到$10要個SET(薯條+汽水), 見到個廚司即刻烘個包, 煎條腸, 睇到都覺得正!條腸切開左一半比我地放配料~~ 我地放左勁多生菜絲,車打芝士,煙肉粒... 又落左BBQ sauce , Mayo sauce... hahaaa 之後佢就幫我地包番好隻熱狗~~香辣豬肉腸熱狗($27): 個包烘得好正! 又軟又鬆~~ 條腸就梗係正la~~ 好多肉汁, 好有咬感, 真正既熱狗腸係唔同d既! d sauce都好味~~ 同隻熱狗好夾~~~ 隻熱狗都好大隻, 食完勁飽~~~~* 總結: 下次要再試過第二隻味! ^____^
間店一D都唔難搵, 係正AIA後面架咋~~

* 總結: 下次要再試過第二隻味! ^____^
2008-01-09 3 浏览
來到時,看見下了三份一道鐡閘,幸好店主肯做埋我個外賣才關門(因爲只有他一人,只能應付電話柯打)。點了FRANKFURTER 加辣肉醬熱狗。因爲有辣肉醬,所以沒有添其他醬料,只是加了少許番茄,酸瓜和洋蔥而已。香腸燒得皮脆好味,麵包亦在烘爐上烤得軟熱,最厲害的是那個辣肉醬,非常惹味,辣得嘴邊也漲熱通紅,感覺好爽!熱狗包和香腸都是大號SIZE,一隻已經好飽肚!