2008-07-09 28 浏览
中午吃了不滿足的Shaky's pizza,晚餐試試大受好評的triple O。公司同事幾乎半個月就吃一事,但不喜burger的我少有機會一嚐。把menu掃一遍點了個mushroom burger,男友則要了original set。特意提點侍應要走洋蔥,怎知原來洋蔥要另加錢的,原來如此!漢堡的包裝也很特別,設計精巧的包裝紙可以把包名向上,那就不怕拿錯包。burger果真如傳說中汁多肉厚,只是包身略嫌不夠熱。大概是太好味了,我居然可以整個KO掉。薯條好像不及當年中環吃的粗身,不過也是真正原薯所制,吃幾條也很飽。男友提議有機再多試幾家漢堡店,當然好喔!

特意提點侍應要走洋蔥,怎知原來洋蔥要另加錢的,原來如此!

男友提議有機再多試幾家漢堡店,當然好喔!
Original Burger Set
好多磨菇
Original Burger Set
好多磨菇
  • Mushroom Burger
(非会员)
2008-07-07 10 浏览
It was my 1st time eating Triple-O and probably the last time...I ate the BC Combo with Onion Rings and blueberry milkshake.Burger, nothing special. Beef pad, nothing special. Onion rings, not fresh made.The things that make me starting to hate tripple-o is its advertisements.All it claims it's using all those goodies from Australia, but I have seen no tripple-o chair-store in Sydney, Melbourne, Gold Coast, or even Perth... "Beef, chilled, not frozen..." LOL, no beef taste and definitely froz

"Beef, chilled, not frozen..." LOL, no beef taste and definitely frozen... I had better beef pad in high school and those were frozen... And I'm sure the Hungry Jacks (Burger King) has better burgers, their juicy gilled beef pad, unfortunately, there is only one in HK, the airport, which cannot count XD

"Milkshake, fresh milk, hand-dipped like in 1920..." WTF, what's that stupid thing about hand-dipped, and 1920? And fresh milk, and where the heck can u find fresh milk in HK? My guideline is if that milk can last more than 2 weeks, it's not fresh. SO, how can u find fresh tasty milk in HK, simple, u can't

And who said the onion rings are fresh?? Please explain how can i ate a ring with no onion in it.

Try Mos-Burger, which probably worth the price...

2008-07-03 410 浏览
食左1號餐,ORIGINAL BURGER,一般好味~但4號磨姑包係好d~~朱古力奶昔好好味,好creamly同埋好重朱古力味!著條好味~裡面軟軟地...不過再食會食返圈~
食左1號餐,ORIGINAL BURGER,一般好味~
但4號磨姑包係好d~~
朱古力奶昔好好味,好creamly同埋好重朱古力味!
著條好味~裡面軟軟地...
不過再食會食返圈~
朱古力奶昔
著條
ORIGINAL BURGER
ORIGINAL BURGER
2008-07-02 8 浏览
呢間野d burger,我個人覺得唔算太特別另外叫左杯朱古力奶昔,個人覺得係一般,,,,平均一個餐都要$5x都唔算平~但起碼唔會好似m記個d junk food感覺~未試,可以一試...但個人覺得薯條比包更好食因為佢有醋同用henz 既茄汁,呢2點比其他野重要
呢間野d burger,我個人覺得唔算太特別
都唔算平~但起碼唔會好似m記個d junk food感覺~
未試,可以一試...但個人覺得薯條比包更好食
因為佢有醋同用henz 既茄汁,呢2點比其他野重要
  • 薯條
2008-06-26 17 浏览
今日朋友仔生日~我地一班人同佢食飯慶祝佢又話唔到事指明要食咩,行行下就落左1樓本應想食super sandwich但係9個人真係有點兒難搵位...所以最尾都係黎左OOO-v-我同壽星女share1個set(好榮幸...=v=)BC BURGER! zero+friesorder左之後同壽星女去toilet先,返到黎已經食得-v-差唔多成個月冇食OOO啦-3-好掛住佢T T今次舊bacon仲係好正!-v-但係我仍然食唔到cheese味-3-...食唔到味仲要枉吞d咁唔健康既野落肚-3-...fries,,壽星女比較細食-v-我食左好多!!好好食呀!!有d fries連薯皮壽星女以為燶左..哈哈=)9個人都坐左幾耐先走...環境好好!
今日朋友仔生日~我地一班人同佢食飯慶祝
佢又話唔到事指明要食咩,
行行下就落左1樓
本應想食super sandwich
但係9個人真係有點兒難搵位...
所以最尾都係黎左OOO-v-

我同壽星女share1個set(好榮幸...=v=)
BC BURGER! zero+fries

order左之後同壽星女去toilet先,
返到黎已經食得-v-
差唔多成個月冇食OOO啦-3-
好掛住佢T T
今次舊bacon仲係好正!-v-
但係我仍然食唔到cheese味-3-...
食唔到味仲要枉吞d咁唔健康既野落肚-3-...

fries,,壽星女比較細食-v-
我食左好多!!好好食呀!!
有d fries連薯皮壽星女以為燶左..哈哈=)

9個人都坐左幾耐先走...
環境好好!
  • bc burger
相約友人在沙田新城市食晚餐, Triple O's 自登陸香港後食咗也不下百次,雖然長期高据自家最喜愛Burger頭五位, 今次再食先發現有四樣驚喜的第一次!!!第一次係沙田食Triple O's!!第一次飲Triple O's啲奶昔!!第一次見到Triple O's有試食!!第一次寫Triple O's啲食評!!味道 Mushroom Burger Combo + extra Bacon 沙田店和其他分店真的沒有分別,味道一樣好味!!其實Triple O's 的 Burger對我已沒有很大的感覺, 已經食慣了, 甚至己經把佢當作食Burger的基本指標, 最起碼要食到如此質素的, 才算是Burger, 其他的也只係在功能主義下用來填肚的食物! 薯條--不嬲都欣賞Triple O's的薯條, 從佢哋放在枱上的醋可見他們對自己的薯條信心十足,醋可以把 靚的薯條的薯仔味帶出, 和蕃茄醬的原理一樣,不過茄汁的味道主要用作蓋掉不新鮮的薯條,對自己的薯條有十足信心的美式快餐店在港又有幾多間??洋葱圈--Ok. 真係用原條洋葱圈炸而非用洋葱粒加炸粉!!奶昔--真係好滑好有奶味,香醇
第一次係沙田食Triple O's!!
第一次飲Triple O's啲奶昔!!
第一次見到Triple O's有試食!!
第一次寫Triple O's啲食評!!

洋葱圈--Ok. 真係用原條洋葱圈炸而非用洋葱粒加炸粉!!
奶昔--真係好滑好有奶味,香醇的雲呢嗱,淡淡的又沒有把奶香蓋過,由雪糕帶出甜甜的味覺和其他公司的奶昔死甜爛甜的糖水甜真係有天淵之別, 唯一要彈的就係等的時間比較長,不過這也證明是新鮮打的奶昔!!

環境 服務 衛生
合格,侍應有禮又有笑容!!

抵食!!

PS.....少見多怪, 不過都係第一次見有Burger試食!!
Milkshake
Burger試食!!
Milkshake
Burger試食!!
  • 奶昔
2008-06-25 1 浏览
最初去ifc先食到, 後來尖沙咀都有, 而家仲近, 沙田都有, 牛肉漢堡出名好, 但champ burger是素食選擇, 材料新鮮, 醬汁有水準, 但coffee不太行, 我是每天早餐都飲expresso(double)不加糖的人, 但我飲後都心跳加速了好一陣子呢!
$48 (早餐)
2008-06-23 11 浏览
突然很想吃漢堡,一想就想到ooo了這次點了bc combo($63),不便宜呀。BC burger有牛肉、bacon、cheese、生菜和蕃茄,份量是很大的,但也夠兩人分享。很喜歡吃bacon,所以這個漢堡是必然之選。芝士在半溶狀態,好香呀﹗牛肉一點也不乾,很juicy。Bacon也不會乾,有點驚喜。吃了半個包就飽了七、八成呢。薯條新鮮炸的,脆卜卜,也很熱氣。食物有人送上,環境很光猛舒服。這分店在平日的3-6pm會有15%off,優惠好像至六月尾(or七月尾?sorry,不是太記得啦﹗)
突然很想吃漢堡,一想就想到ooo了

這次點了bc combo($63),不便宜呀。

薯條新鮮炸的,脆卜卜,也很熱氣。

2008-06-15 13 浏览
個樣似快餐店,原來係要等先有得食,點了 Mushroom Burger & Chicken Burger,個包勁大個,唉...早知叫一個餐兩份食,攪到食唔晒D薯條,因為D薯條仲有D皮連住真係好好食呀。Mushroom Burger - 可能我太大期望,因為無菜無茄,下次加返可能好正。Chicken Burger - 正呀,係無雞皮GA,同埋我老土地覺得Burger 都係有菜有茄先好食。薯條 - 好食到停唔到呀
個樣似快餐店,原來係要等先有得食,

薯條 -
好食到停唔到呀
  • 薯條
2008-06-15 6 浏览
二人吃:● 蘑菇堡餐 (著條+blueberry奶昔) + 炸雞件 ●蘑菇堡味道好似差過金鐘o個間o既?可能金鐘o個次係我第一次食triple'os掛~另外炸雞件很大份,個汁好好味!
二人吃:

蘑菇堡味道好似差過金鐘o個間o既?
可能金鐘o個次係我第一次食triple'os掛~

另外炸雞件很大份,個汁好好味!
2008-06-13
其實都幾好味架試左BC BURGER..同男友SHARE..因為下午茶吾想食太飽但最後 兩個都好滿足 ..牛肉好香 .. 入口溶不過少食多滋味因為 都幾貴!HA
其實都幾好味架
試左BC BURGER..
同男友SHARE..
因為下午茶吾想食太飽
但最後 兩個都好滿足 ..
牛肉好香 .. 入口溶
不過少食多滋味
因為 都幾貴!HA
  • BC
2008-06-11 11 浏览
最近來了這兒比賽~吃了這個餐 雖然的確貴但是...看圖...好好大個包 同杯可樂差不多高!!!!!先講包皮 好軟 吃落去好滿足我叫的是 BC BURGER兩塊肉都好有肉汁...又林又易入口 ...看看條青瓜 好長喔 著條都好粗比起M記...勝幾班!!!食完以後都未必會再去M記環境非常非常好 有個侍應姐姐好靚^^...又有福又有眼福
最近來了這兒比賽~
吃了這個餐
雖然的確貴但是...看圖...
好好大個包 同杯可樂差不多高!!!!!
先講包皮 好軟 吃落去好滿足
我叫的是 BC BURGER
比起M記...勝幾班!!!
食完以後都未必會再去M記
環境非常非常好
有個侍應姐姐好靚^^...
又有福又有眼福

(非会员)
2008-06-11 3 浏览
想食呢間好耐ga la~~ 喺星期日終於試咗一之我同老公2個人每人叫咗一個餐: mushroom burger & chicken burger個mushroom burger 真係好好味, 我以前未食過咁好食o既burger ^^而個chicken burger 就淡咗d~好在唔係我食啫, 呵呵我地total 用咗120幾蚊, 我老公猛話貴, 話食burger 都要百幾蚊, 但我就覺得ok喎~我都好想快d 再嚟呢到食多次, 好回味呀!!!我同老公講, 吓次我請你食吖^^ 不過佢唔啋我, 呵呵~下次要試bc burger
想食呢間好耐ga la~~ 喺星期日終於試咗一之

我都好想快d 再嚟呢到食多次, 好回味呀!!!
我同老公講, 吓次我請你食吖^^ 不過佢唔啋我, 呵呵~

下次要試bc burger

• mushroom burger
2008-06-09 3 浏览
今日相距上次來吃只有兩星期, 只不過是兩星期又想再來吃, 上次吃 BC burger, 覺得bacon雖然好香,但有少少搶味, 所以今次決定試 original burger + 薯條 + 可樂 , 個包真是好好吃, 外脆內軟, 牛肉好juciy,好有香濃肉味, 生菜好爽甜, 但是如果芝士味可以濃啲就更加好。 薯條好熱辣辣, 不會好油膩, 好吃。 雖然不是最好吃的漢堡包, 價錢也不便宜,但每次吃完後都覺得好開心,好滿足, 對我來講已經足夠。
2008-06-03 15 浏览
今日想食漢堡包, 於是去左沙田Triple O's, 自從年前食過Triple O's同MOS後, 已經冇食M記, 覺得佢啲包同薯條好難食, 我地兩個人要左一個BC burger餐同一個mushroom burger share食, 份量啱啱好, 落單後大約7,8分鐘d餐就到, 個包烤過, 包面脆脆地, 個mushroom burge 啲蘑菇好香, 加埋d醬汁, 超好味, BC burger既煙肉好得, 完全因為嗰條煙肉所以叫呢個包, 仲有佢d薯條, 大大條粗條, 熱辣辣, 外脆內軟, 好有薯仔味另外值得一讚的是嗰舊酸瓜佢係放係包頂唔係包入面, 咁唔食酸瓜既人就唔駛搵出來, 唔錯

• Mushroom Burger
  • BC burger