2022-08-14 345 浏览
又喺我呀😆 第3次過嚟呢間Cafe,第一次天氣熱揀坐室內,第二次坐咗室外但天氣差,d相影得麻麻,今日雖然唔算好好天但都影到靚相所以揀咗坐室外,好正好舒服~Chill😊食物質素一如既往的好,加埋個靚View已經唔使講咁多😌 1.菠蘿椰奶沙冰 2.凍摩卡咖啡 3.燴牛面頰肉賓尼迪蛋4.墨西哥辣肉腸煎蛋餅
食物質素一如既往的好,加埋個靚View已經唔使講咁多😌

1.菠蘿椰奶沙冰
2.凍摩卡咖啡
3.燴牛面頰肉賓尼迪蛋
4.墨西哥辣肉腸煎蛋餅

2022-08-13
  • 墨西哥辣肉腸煎蛋餅
2022-08-11 244 浏览
今次同朋友去西貢搵好嘢食,出乎意料之外,有間喺海邊開咗嘅新Cafe。環境好舒服,cafe 室內設計圖外面好夾。成個theme同海好夾!感覺好似身處喺外國一樣。每一道菜嘅食量都好好食。我哋試咗black truffle and mushroom with spaghetti. Black truffle 味好濃,好creamy! 之後再加多左杯Oreo milkshake.. 簡直係cheat day happy day! 不過今次食得太飽,食唔落dessert, 下次一定要留肚!looking forward to round 2!
感覺好似身處喺外國一樣。

Black  truffle  and  mushroom  with  spaghetti
對於西貢新開呢間cafe我真係讚不絕口因為唔會離市區好遠就係碼頭WC附近有一間好大嘅餐廳樓底好高所以感覺好舒服餐廳全以海洋為主題佈置絕不遜色於海洋公園餐廳見好多食客行裝似出海亦都有好多family用餐因為乾淨企理又多野食選擇揀左𝐀𝐥𝐥 𝐃𝐚𝐲 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐤𝐟𝐚𝐬𝐭超級豐富ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ粟米餅好好味𝐂𝐫𝐨𝐢𝐬𝐬𝐚𝐧𝐭 額外加$𝟐𝟓超好味 熱辣辣送上想食𝙄𝙘𝙚 𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢的話呢到有好多種味道豆腐、椰子、開心果!全部都係我至愛而且只係$𝟑𝟖真係好抵食可以揀cup/cone我見到breakfast menu 平過$60有機會都會試下~
對於西貢新開呢間cafe

𝐂𝐫𝐨𝐢𝐬𝐬𝐚𝐧𝐭 額外加$𝟐𝟓
超好味 熱辣辣送上

想食𝙄𝙘𝙚 𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢的話
呢到有好多種味道
豆腐、椰子、開心果!
全部都係我至愛
而且只係$𝟑𝟖真係好抵食
可以揀cup/cone

我見到breakfast menu 平過$60
有機會都會試下~
2022-07-31
2022-08-02 127 浏览
🌊西貢海景餐廳就係巴士站隔離,對住碼頭個位,位置非常方便👍已經第二次去呢間新餐廳「Turtle」食過一次覺得主食&甜品都好出色,所以再嚟😋Mocha☕,好飲,呢間的咖啡喺偏向奶味重d ge另外一定要試個牛扒🥩,就算攤凍咗都唔「鞋」,肉身夠軟又juice,有牛味同埋無乜筋位。仲有佢d甜品都必點,必叫拿破崙&朱古力蛋糕🍰 (如果有慶祝仲可以要求寫碟)呢次去日陰陰🌦影唔到靚view,下次天氣好d再影過~(P.s 餐廳staff好nice👍👍)值得推薦🥰
🌊西貢海景餐廳
就係巴士站隔離,對住碼頭個位,位置非常方便👍
已經第二次去呢間新餐廳「Turtle」
食過一次覺得主食&甜品都好出色,所以再嚟😋
Mocha☕,好飲,呢間的咖啡喺偏向奶味重d ge

呢次去日陰陰🌦影唔到靚view,下次天氣好d再影過~
(P.s 餐廳staff好nice👍👍)
值得推薦🥰
  • 香煎腹橫肌牛扒配薯條
今天約了朋友一起出島玩,我們原定時間約好在六號碼頭碰面,然後感覺天氣太熱,於是,看到碼頭對面有一家環境非常好的咖啡廳,於是我們決定先進去喝個下午茶。咖啡廳裏有不同口味的泡芙,有咖啡味,有巧克力味,還有草莓味,還有各種口味的雪糕,還有很多種非常色彩鮮豔的飲品,有果汁,有奶昔,有冰沙。我們點了一個巧克力泡芙,加一杯芒果冰沙。‼️巧克力泡芙裏有一團巧克力的雪糕,非常濃的巧克力味,外面是脆脆的泡芙,中間是夾心巧克力雪糕,真的太美味了,價格也還算合理,大概48塊錢的樣子。芒果冰沙並不是太冷,但是芒果的果汁味非常的濃,感覺就是由鮮芒果打出來的。杯子上還放了一顆草莓,顏色非常的鮮豔,顏值很高,也很解暑。

我們點了一個巧克力泡芙,加一杯芒果冰沙。

2022-07-14 154 浏览
帶住狗狗去西貢玩,就比呢間cafe 嘅位置同景色吸引咗,去到門口見到甜品櫃已經估到佢嘅水準 由於我地有狗狗,所以只可坐戶外位置,有部大風機吹住,仲有靚靚海景👍🏼坐低無耐就有位靚靚姐姐比咗兜有冰嘅水比狗狗飲,人嘅水就有檸檬味👍🏼好細心食物質素好有水準,蛋係用日本蛋🤩而且份量都好足夠,可惜我食唔落個甜品,下次一定要再嚟食埋個甜品先🤤🤤喺西貢嚟講絕對係價錢合理而食物又高質,一定會再嚟😋😋😋

喺西貢嚟講絕對係價錢合理而食物又高質,一定會再嚟😋😋😋
choux
smoothie
2022-07-13
choux
smoothie
2022-06-20 278 浏览
Turtle cafe西貢海邊靚景 chill cafe放假黎左西貢行下行到肚餓,見到海邊竟然有間cafe可以chill住睇海景🏖️。侍應主要係英文溝通,咁靚既景,當然揀坐outdoor啦!🌞因為我地都好肚餓,就叫左一人一碟意粉🍝《辣蕃茄煙肉意粉$138》賣相一流,味道唔錯🤤濃濃蕃茄汁,煙肉雖然好少但香口,微辣,好味,再加埋靚景,對得起呢個價錢有餘👍🏻《忌廉黑松露野菌意粉$148》好重黑松露味,汁好creamy,配埋煎香左既野菌,唔需要加black pepper 都已經好夠味好好味😋雖然食到飽飽,但甜品係第二個胃😂見到menu 有我最愛《pistachio ice-cream $38》開心果味雪糕 非試不可大大口放入口,開心果味略為少,奶味較重,但都好滑好香,入口融化,靚靚賣相,食埋戶外日光,打卡一流🤩環境/服務:服務員態度好友善,環境靚到絕,望住西貢碼頭海景,望下人們同狗狗熙來攘往,同朋友談下心,又一個慢活既假期。
Turtle cafe
西貢海邊靚景 chill cafe
侍應主要係英文溝通,咁靚既景,當然揀坐outdoor啦!🌞

因為我地都好肚餓,就叫左一人一碟意粉🍝
《辣蕃茄煙肉意粉$138》

《忌廉黑松露野菌意粉$148》

雖然食到飽飽,但甜品係第二個胃😂

環境/服務: