餐厅: TWIST & BUCKLE, Churros Specialists
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
今次一口氣試咗4種口味~twist&buckle嘅churros永遠冇失手☻升級糖衣系列/焦糖布甸$38//半熟香烤棉花糖$38/兩個之中我比較鍾意棉花糖味味道好夾之餘令churros口感更特別脆脆外面有一層軟棉棉嘅感覺~新地杯系列/焦糖香蕉片配香蕉拖肥醬 $48//威化餅配oreo碎及朱古力醬 $58/oreo嘅糖衣外層真係太好食了(;´༎ຶД༎ຶ`)但個人就唔太鍾意churros配雪糕食~甜品嚟講性價比真係好高(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)店舖入面都有幾個位可以坐!無上限再訪!
今次一口氣試咗4種口味~
twist&buckle嘅churros永遠冇失手☻

升級糖衣系列

/焦糖布甸$38/
/半熟香烤棉花糖$38/

兩個之中我比較鍾意棉花糖味
味道好夾之餘令churros口感更特別
脆脆外面有一層軟棉棉嘅感覺~

新地杯系列

/焦糖香蕉片配香蕉拖肥醬 $48/
/威化餅配oreo碎及朱古力醬 $58/

oreo嘅糖衣外層真係太好食了(;´༎ຶД༎ຶ`)
但個人就唔太鍾意churros配雪糕食~

甜品嚟講性價比真係好高(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
店舖入面都有幾個位可以坐!無上限再訪!

TWIST & BUCKLE, Churros Specialists 📍尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地舖好鐘意食😍Churros 西班牙油炸鬼見到好多人介紹~我又來打下卡♥️來到見到有好多款Churros全部即叫即炸~睇住佢整感覺好療癒有成十幾款配料🫶🏻♥️我叫左$168 /Box 一盒有六件 🎉Churro Gift Box 😋 自選口味🫶🏻👏🏻。開心果脆脆。白朱古力醬Oreo餅碎。榛子醬配香烤榛子粹。焦糖牛奶配朱古力碎。士多啤梨🍓粉紅朱吉力醬配朱古力碎。傳統原味~肉桂砂糖Churros食落質感香脆🤩口感層次豐富賣相超靚,色彩繽紛🌈睇見開心♥️仲配埋三種唔同口味醬汁(4簡3)。朱古力🍫醬。榛子🌰醬。海鹽焦糖🍯醬。焦糖牛奶醬岩哂送禮🥳開Party ~黎緊聖誕🎄買來開心Share睇見都開心😃食完更加Happy
📍尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地舖

有成十幾款配料🫶🏻♥️

我叫左$168 /Box 一盒有六件
🎉Churro Gift Box 😋 自選口味🫶🏻👏🏻

。開心果脆脆
。白朱古力醬Oreo餅碎
。榛子醬配香烤榛子粹
。焦糖牛奶配朱古力碎
。士多啤梨🍓粉紅朱吉力醬配朱古力碎
。傳統原味~肉桂砂糖

Churros食落質感香脆🤩口感層次豐富
賣相超靚,色彩繽紛🌈睇見開心♥️

仲配埋三種唔同口味醬汁(4簡3)
。朱古力🍫醬
。榛子🌰醬
。海鹽焦糖🍯醬
。焦糖牛奶醬

岩哂送禮🥳開Party ~
黎緊聖誕🎄買來開心Share
睇見都開心😃食完更加Happy

外卖自取
  • original  churros
  • Churros
  • Cookie Monster
2022-11-22 1147 浏览
𝗜 𝗟𝗢𝗩𝗘 𝗖𝗛𝗨𝗥𝗥𝗢𝗦𝗢𝗢𝗢𝗢𝗦🤩 𝘁𝗵𝗲𝘆 𝗮𝗿𝗲 𝗾𝘂𝗶𝘁𝗲 𝗵𝗮𝗿𝗱 𝘁𝗼 𝗴𝗲𝘁 𝗯𝘆 𝗮𝘀 𝗮 𝘀𝗻𝗮𝗰𝗸 𝗼𝗿 𝗱𝗲𝘀𝘀𝗲𝗿𝘁 𝗶𝗻 𝗵𝗼𝗻𝗴 𝗸𝗼𝗻𝗴. 𝗯𝘂𝘁 𝗶'𝗱 𝗴𝗼 𝘁𝗼 @twistandbuckle 𝗮𝗻𝘆 𝗰𝗵𝗮𝗻𝗰𝗲 𝗶 𝗴𝗲𝘁 𝘁𝗼 𝗵𝗮𝘃𝗲 𝘁𝗵𝗲𝗶𝗿 𝗰𝗵𝘂𝗿𝗿𝗼𝘀! 𝘁𝗵𝗲𝗿𝗲'𝗿𝗲 𝗹𝗼𝗮𝗱𝘀 𝗼𝗳 𝘁𝗼𝗽𝗽𝗶𝗻𝗴𝘀 𝘁𝗼 𝗰𝗵𝗼𝗼𝘀𝗲 𝗳𝗿𝗼𝗺, 𝘄𝗲 𝗲𝘃𝗲𝗻 𝗯𝗿𝗼𝘂𝗴𝗵𝘁 𝗯𝗮𝗰𝗸 𝗮 𝟱-𝗽𝗮𝗰𝗸 𝗯𝗼𝘅 𝗵𝗼𝗺𝗲. 𝗮𝗶𝗿 𝗳𝗿𝗶𝗲𝗱 𝘁𝗵𝗲𝗺 𝘁𝗵𝗲 𝗻𝗲𝘅𝘁 𝗱𝗮𝘆 𝗮𝗻𝗱 𝘁𝗵𝗲𝘆'𝗿𝗲 𝘀𝘁𝗶𝗹𝗹 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁𝗹𝘆 𝗰𝗿𝗶𝘀𝗽𝘆🤤 𝗺𝘆 𝗳𝗮𝘃𝗼𝘂𝗿𝗶𝘁𝗲 𝗼𝗻𝗲𝘀 𝗼𝘂𝘁 𝗼𝗳 𝗮𝗹𝗹 𝘁𝗵𝗲 𝗯𝘂𝗻𝗰𝗵 𝗮𝗿𝗲 𝘀'𝗺𝗼𝗿𝗲𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝘄𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗹𝗮𝗻𝗱. 𝘁𝗵𝗲𝘆'𝗿𝗲 𝘀𝘂𝗽𝗲𝗿 𝘀𝗮𝘁𝗶𝘀𝗳𝘆𝗶𝗻𝗴 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝘆 𝘀𝘄𝗲𝗲𝘁 𝘁𝗼𝗼𝘁𝗵😋.真係超鍾意食churros,但香港好食嘅churros真係少之有少,每次經過 @twistandbuckle 都忍唔住買返條食~ 除咗有最經典沾滿糖粉嘅churro,可
真係超鍾意食churros,但香港好食嘅churros真係少之有少,每次經過 @twistandbuckle 都忍唔住買返條食~ 除咗有最經典沾滿糖粉嘅churro,可以自選唔同朱古力糖衣同toppings,仲可以加配醬同雪糕,最鐘意士多啤梨味嗰隻因為同pocky一樣味夠哂甜,加埋新鮮即炸churro無得輸😈 另外帶咗盒gift set返去比屋企人食都仲好酥脆,air fry後都無變質~
  • Crunchy  Matcha
2022-11-16 52 浏览
٩(ˊᗜˋ*)و┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈二訪尖沙咀churros 小吃店🥰 有日經過尖沙咀口痕又想食下churros 明明食到好飽都抵不住誘惑🥹┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈佢係一種西班牙甜品,外國版油炸鬼🤪比起中式少左份油膩感,口感更豐富┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜crème brûlée $38 (3.5/5)店內所有味道都係統一價錢之前試過Earl grey同棉花糖口味都相當不錯今次決下試下其他口味🤩有啲仲可以加雪糕超吸引!Churros 條條依舊炸得鬆脆,內裡非常煙靭。咬一口真的很滿足!配上crème brûlée 醬汁外凍內熱,口感豐富不過個人覺得食到尾有啲甜🙈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
٩(ˊᗜˋ*)و
二訪尖沙咀churros 小吃店🥰
有日經過尖沙咀口痕又想食下churros
明明食到好飽都抵不住誘惑🥹
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
佢係一種西班牙甜品,外國版油炸鬼🤪
比起中式少左份油膩感,口感更豐富
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜crème brûlée $38 (3.5/5)
店內所有味道都係統一價錢
之前試過Earl grey同棉花糖口味都相當不錯
今次決下試下其他口味🤩有啲仲可以加雪糕超吸引!
Churros 條條依舊炸得鬆脆,內裡非常煙靭。
咬一口真的很滿足!
配上crème brûlée 醬汁外凍內熱,口感豐富
不過個人覺得食到尾有啲甜🙈

2022-11-16 47 浏览
食飽行過點可以漏左甜品架?!尼間churros有好多唔同口味見咁多人正評就試下點的是movie night 2.0 $60好靚,影相一流不過進食有d困難大家如果想條churros點雪糕再食要思考下😏雪糕好滑,好重牛奶味👍🏻M&M 係大粒版😍如果多d就好雪糕淋上了滿滿的朱古力🤤🤤不過好快朱古力就硬左🤔令進食更加困難😅如果好似新地咁既朱古力醬就更易食🤪Churros就不過不失,始終唔似韓國係新鮮炸🥹🥹用燈照左咁耐再翻熱係有d硬😅Overall 覺得ok不過唔係d人講到咁誇張…
食飽行過
點可以漏左甜品架?!

尼間churros有好多唔同口味
見咁多人正評就試下

點的是movie night 2.0 $60
好靚,影相一流
不過進食有d困難
大家如果想條churros點雪糕再食要思考下😏

雪糕好滑,好重牛奶味👍🏻
M&M 係大粒版😍如果多d就好
雪糕淋上了滿滿的朱古力🤤🤤
不過好快朱古力就硬左🤔
令進食更加困難😅
如果好似新地咁既朱古力醬就更易食🤪
Churros就不過不失,
始終唔似韓國係新鮮炸🥹🥹
用燈照左咁耐再翻熱係有d硬😅

Overall 覺得ok
不過唔係d人講到咁誇張…
📍Twist & Buckle, Churros Specialist This is my second time eating at Twist & Buckle, Churros Specialist. I discovered it accidentally before and it is good to be back. A Churro is a type of fried dough from Spanish cuisine. It is commonly eaten for breakfast and dipped in chocolate or dulce de leche. Twist & Buckle offers cinnamon-dusted, deep fried to perfection churros. It is freshly-made, crispy and chewy. Even though it is fried,It doesn’t feel greasy at all. What baffles me is I do not fee

It doesn’t feel greasy at all. What baffles me is I do not feel the overpowering sweetness inside my mouth especially when we ordered with ice cream.

The layout of the store is an open kitchen wherein you can see how they prepare your churros. Their service is fast and the staff are really nice.

What I ordered:
♥️ S’mores Special (~60 HKD)
- Toasted marshmallow, chocolate sauce and Vanilla ice cream with chocolate syrup
- If you are a toasted marshmallow fan this one is for you! The marshmallows are toasted until they are gooey and has slightly burnt to a charred, coal like crisp.
- It also comes with a graham biscuit and chocolate bar.
- This is my ultimate favorite flavor!
- Beware! This can be very STICKY!

♥️ Cookies and Cream (~60 HKD)
- White chocolate, oreo crumbs, wafer and chocolate sauce
- The milky white chocolate resembles the inside of the oreo. It also has a hint of condensed milk to it.

The ice cream is not that bad. It is simple and tastes like milk. The texture is smooth and silky. It melts fast especially in this crazy humid weather. I think it is their motive to not overpower the star of the show, the churros. It complements well with it and it is not sweet at all .

To be honest, this price is a bit so-so when you are a tourist. But when it comes to taste, quality and amount (specials churros is already good for 2!) it is definitely WORTH IT!

In addition, @twistandbuckle also offers a gift box, which is perfect for takeaways, office, school or party! You can choose any sauce including, chocolate sauce, hazelnut ,salted caramel sauce and dulce de leche. 1 BOX ( 6 pcs + 3 sauces of your choice) is only 168 HKD !

I will comeback again and try their other flavors of churros! They have a lot to choose from!

This is a MUST TRY!

They are indeed a SPECIALIST when it comes to churros!

#toniieats
2022-11-12
$30 (其他)
2022-11-07 53 浏览
Churros 一直係我好喜歡嘅甜品 見到呢間有咁多款式吸引左我入去😍😍半熟香烤綿花糖及朱古力醬新地杯 ($60)首先外型好靚 非常吸睛啱晒攞嚟打下卡😍😍 Churros 上面有溶咗嘅棉花糖 烤過非常之香 咬落仲有拉絲嘅質感 食到個嘴癡笠笠😝 churros 亦都外面炸得非常香脆 入面就非常鬆軟😋 真係要即刻食先最好!淋咗朱古力嘅雪糕亦都會變咗朱古力脆皮 口感同層次都非常豐富❤️Churros gift box ($168/6 pcs)榛子醬配香烤榛子碎焦糖布甸士多啤梨粉紅朱古力醬配彩虹糖碎紫薯抹茶配七彩果味麥片焦糖牛奶配朱古力碎另外禮盒裝我哋揀咗六款味道😍😍 亦都分別有朱古力醬 榛子醬 焦糖牛奶醬 真係揀到眼都花😝如果食唔晒建議可以用焗爐整返熱 一樣可以咁香脆㗎😋咁多款味道實有一款啱你 我就比較鍾意紫薯味 食落唔會話超甜但係又好香😚排得咁靚送禮都好適合!

半熟香烤綿花糖及朱古力醬新地杯 ($60)

Churros gift box ($168/6 pcs)
榛子醬配香烤榛子碎
焦糖布甸
士多啤梨粉紅朱古力醬配彩虹糖碎
紫薯
抹茶配七彩果味麥片
焦糖牛奶配朱古力碎

2022-11-07 34 浏览
想試呢間正宗西班牙churros好耐啦,見今晚去開尖沙咀食飯,食完飯就慢慢行過嚟幫襯下呢間Churros 專門店🤤,以小店形式經營,有一小張長bar枱可以比客人坐底打下卡,另外,仲好貼心咁放左一大壺水,比我地自己斟。Crunchy Matcha 拎上手暖暖哋,掃左少少抹茶朱古力係玉桂條表面,再鋪上七彩顏色既脆脆殼麥片,賣相幾吸引。咬落有淡淡抹茶味,加上脆脆片,幾有口感。食到最後兩邊係普通玉桂砂糖,個人覺得外層就咁灑上玉桂砂糖已經好好食😋

2022-11-07
其他
2022-11-04 779 浏览
💜甜品總會令人心花怒放,位於尖沙咀漆咸道的Twist Buckle ,主打Churros ,相信唔少朋友都非常喜愛這個西班牙油炸鬼,仲要即叫即炸,然後仲有10多款不同配料可以選擇,睇到都好開心,另外可以配上雪糕新地,而且賣相極靚,好睇又好食,食之前記住先影相打卡,留住美好的時刻😋🌠店舖裝修好得意,牆上掛滿甜品掛畫,並設有多個打卡位置,一個咁靚嘅地方,可以一邊食甜品一邊影相,感覺令人非常快樂,另外店舖設有少量座位,可以選擇外賣和堂食, 大家快快來朝聖👍🏻👍🏻🍦▪️ Churro 新地杯S'MORESCOOKIES $ 60半熟香烤綿花糖及朱古力醬口味,大大圈嘅Churro新鮮即炸配上甜甜的熱熔棉花糖,好好味呀,仲有雲呢拿雪糕加朱古力脆皮再加上一粒燒溶咗嘅棉花糖,怎能抵擋得住,好邪惡但食完覺得好幸福我仲買咗禮合套餐和家人一齊享用🎁CHURRO GIFT BOX $ 168 / 6 pcs 一盒有六件配合三種唔同口味嘅醬汁,正所謂食Churro點朱古力醬係必須的,但係今次仲有埋榛子醬,海鹽焦糖醬,味覺大滿足,甜品怪一定喜歡,間中甜一下放縱下是何等的快樂💜🌟每款口味都放上唔同嘅配料,賣相好靚,視

🍦▪️ Churro 新地杯
S'MORESCOOKIES $ 60

我仲買咗禮合套餐和家人一齊享用

🌟每款口味都放上唔同嘅配料,賣相好靚,視覺先享受,每款都很喜歡難分高下,禮合設有多種選擇,最適合和家人或者朋友一起享用

🥨▪️白朱古力醬Oreo

🍯海鹽焦糖醬

• HAZEL LAH
  • BOMBON
2022-10-28 56 浏览
西班牙特式甜點又被名為鬼佬油炸鬼主打Churros既專門店Twist & Buckle店家以不同糖衣糖果配搭製造出多款特式口味既churros全部即叫即炸 · 再係你面前增加配料未食已經好興奮♡ Churro Gift Box ($168)一盒6款口味 · 自選3款醬料ꔅOriginal with Cinnamon sugarꔅCookie and creamꔅHazel LahꔅCrunchy MatchaꔅStrawberry Wonderland ꔅLemon Pie一打開已經嘩嘩嘩 · 非常色彩繽紛拎上手仲熱辣辣 · Churro外脆內軟六款口味都各有特式最鍾意係士多啤梨配彩虹糖碎未食已經好開心 · 非常IGable 食落酸酸甜甜幾過癮而榛子口味非常濃郁 · 配churro非常夾Gift Box好適合拎去party開心sharing或者拎去野餐打下卡♡ S’Mores 半熟烤綿花糖及朱古力醬($60)絕對係相機影先系列 熱辣辣帶Churro • 配上綿花糖糖衣外脆內軟帶一份香甜感加埋雪糕一冷一熱 · 真係好鬼正雪糕仲要做埋朱古力脆皮 · 一份吃到超級忙甜點但又會好開心

西班牙特式甜點
又被名為鬼佬油炸鬼
主打Churros既專門店
Twist & Buckle

店家以不同糖衣糖果配搭
製造出多款特式口味既churros
全部即叫即炸 · 再係你面前增加配料
未食已經好興奮

♡ Churro Gift Box ($168)
一盒6款口味 · 自選3款醬料
食落酸酸甜甜幾過癮
而榛子口味非常濃郁 · 配churro非常夾
Gift Box好適合拎去party開心sharing
或者拎去野餐打下卡

♡ S’Mores 半熟烤綿花糖及朱古力醬($60)
絕對係相機影先系列
熱辣辣帶Churro • 配上綿花糖糖衣
外脆內軟帶一份香甜感
加埋雪糕一冷一熱 · 真係好鬼正
雪糕仲要做埋朱古力脆皮 · 一份吃到超級忙甜點
但又會好開心
外卖自取
2022-10-23 699 浏览
🌸尖沙咀美食🌸TWIST & BUCKLE🍨今天吃過晚餐後又想吃肉桂條作宵夜!於是就到位於尖沙一間主打即做肉桂條的甜品店 -「TWIST & BUCKLE」肉桂條甜品及芒果奶昔作是日飯後甜品❗️甜品店設有少量座位,提供肉桂條外賣服務,外賣肉桂條禮盒包裝精美,帶回家嚐用也不失其擺盤及滋味❗我們一行2人共點了以下餐點:1️⃣🌟Chrro 新地杯 - 威化餅配奧利奧碎及朱古力醬 $60新地賣相精美, 以香脆威化餅配搭Oreo餅乾及餅碎,加上香濃朱古力凝結在香甜軟雪糕上,配搭沾有香濃朱古力醬的即炸香脆肉桂條,配搭豐盛,甜而不漏❗️2️⃣🌟芒果及熱情果奶昔 $48以新鮮芒果及熱情果製成的香滑奶昔,奶昔香甜細滑,味道鮮甜,質地濃厚❗3️⃣🌟Churros 禮盒 $168這是一盒包含6款不同口味的Churro禮盒,內含三款醬料(可選朱古力、樁子、海鹽焦糖及焦糖牛奶醬),我選了原味、朱古力、Oreo、七彩果味麥片、士多啤梨粉紅朱古力醬配彩虹糖粹及榛子醬配香烤榛子粹的Churro,肉桂條賣相精美,即叫即製,質感香脆,味道甜而不漏,帶回家也不失風味❗🌟為是次餐廳用膳的推薦菜色❗總括而言,此Churros專門店的的肉桂條即
🌸尖沙咀美食🌸TWIST & BUCKLE🍨

3️⃣🌟Churros 禮盒 $168
Churros  Gift   Box
Churros  Gift  Box

🌟為是次餐廳用膳的推薦菜色❗

總括而言,此Churros專門店的的肉桂條即㫰叫即製,有多款不同口味選擇,絕對是尖沙咀一帶的必食Churros之選❗
2022-10-22
$120 (宵夜)
Chrro 新地杯 - 威化餅配奧利奧碎及朱古力醬
芒果及熱情果奶昔
Churros  Gift   Box
Churros  Gift  Box
  • Cookies  and  Cream
  • Churros
尖沙咀鬼佬油炸鬼Churros專門店☺️一直以來都成日聽人講西班牙呢一種人稱「鬼佬油炸鬼」嘅甜品,不過就一直未試過,尖沙咀呢間舖頭就係專賣Churros嘅專門店😍佢哋買嘅款式同種類好多,無論係最原本嘅Churros定係新地雪糕,甚至做散水餅嘅禮盒裝都有!真係超級豐富呀😆😆💕Churros Gift Box今次就試咗佢哋一盒有六個Churros,分別試咗:🍩白朱古力醬Oreo🍩榛子醬配榛子碎🍩焦糖布甸🍩半熟香烤棉花糖🍩開心果脆脆🍩抹茶七彩果味麥片叫咗呢六款~賣相真係好靚,色彩繽紛💘而且,口味都好獨特,種類有好多,真係仲有一款會啱你😗🙌🏻禮盒裝仲會送朱古力醬俾你點,真係甜度滿分 😂咬落去香脆可口,充滿糖霜嘅甜味,唔同口味都非常有特色,不過怕甜嘅朋友可能真係會覺得有少少甜😂但係當小食試吓都真係幾唔錯!
尖沙咀鬼佬油炸鬼Churros專門店☺️

Churros Gift Box
今次就試咗佢哋一盒有六個Churros,分別試咗:
🍩白朱古力醬Oreo
🍩榛子醬配榛子碎
🍩焦糖布甸
🍩半熟香烤棉花糖
🍩開心果脆脆
🍩抹茶七彩果味麥片

叫咗呢六款~賣相真係好靚,色彩繽紛💘
而且,口味都好獨特,種類有好多,真係仲有一款會啱你😗🙌🏻
禮盒裝仲會送朱古力醬俾你點,真係甜度滿分 😂
2022-10-18 76 浏览
˛ˇ˔˚ 𝑻𝑾𝑰𝑺𝑻 & 𝑩𝑼𝑪𝑲𝑳𝑬, 𝑪𝒉𝒖𝒓𝒓𝒐𝒔 𝑺𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍𝒊𝒔𝒕𝒔 ˛ˇ˔˚ 一直想試 咁啱今次book咗 Hyatt The Farmhouse 咖啡廳 buffet 入面有佢地個counter 一共有四隻味道選擇 我試左原味同 Nutella 原味上面有肉桂糖Nutella除咗醬之外會加埋榛子碎Churros 雖然唔係即場炸 但都保持到好脆 我本身以為會好甜但竟然唔係 仲幾好食 果然係鬼佬油炸鬼 大家如果想食buffet 又想試埋Churros 可以打去酒店度問下先 如果唔係大家去佢哋間既分店 喺尖沙咀都好方便 而且口味多好多 同埋有雪糕添🤤 The Farmhouse 咖啡廳北角北角邨里1號香港維港凱悅尚萃酒店西座2樓 TWIST & BUCKLE, Churros Specialists尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地舖

一直想試 咁啱今次book咗 Hyatt

The Farmhouse 咖啡廳
北角北角邨里1號香港維港凱悅尚萃酒店西座2樓

尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地舖
  • Hazel  Lah
之前買過TWIST & BUCKLE做散水餅,好好食,同事都個個讚,然後就對佢地嘅churros念念不忘,成日想搵機會食多次,今次去到尖沙咀就專登過去食。選擇困難症最後揀左開心果脆脆 Pistachio Crunch($38),新地杯就留返下次無咁飽先食😋開心果脆脆個醬應該係白朱古力之類,再加左啲開心果粒粒,味道係真開心果味,唔似平時有啲會有陣人工味咁。Churros本體外皮好脆,咬落去有咔嚓咔嚓聲咁,係幸福嘅感覺💕之前試過其他味都好食,強烈建議大家去試下!我覺得隔一排應該又會再去食😆=TWIST & BUCKLE // 尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地鋪=

Churros成日俾人叫鬼老油炸鬼但我就覺得脆過甜過油炸鬼 仲精緻好多而TWIST & BUCKLE就係香港少之又少以churros做主題 做churros做到出神入化成日行過尖沙咀都大排長龍既甜品專賣店.《Cookies and Cream Churro新地杯》(威化餅配奧利奧碎及朱古力醬)頭頭尾尾都係朱古力🍫 啱晒朱古力控淨係脆脆嘅口感都有三個層次 又有朱古力蛋捲條 又有Oreo仲有脆皮朱古力包住牛奶新地雪糕不過呢啲都係配角 主角當然是酥脆嘅 churro 每一啖都嗦嗦聲 本身條churro已經好脆蘸埋白朱古力醬再沾上oero碎碎 就更脆而且新鮮熱辣出爐 配上凍冰冰嘅雪糕 冰火交融.《Churros Gift Box》一盒有6件 好食又見得人 買散水餅嘅朋友可以考慮吓計埋原味有12個churros口味俾你揀今次小編就隨意選咗:𓎤 傳統原味Churro 蘸肉桂砂糖𓎤 士多啤梨粉紅朱古力醬配朱古力碎𓎤 焦糖牛奶配失古カ碎𓎤 榛子醫配香烤榛子碎𓎤 白朱古力醬配奥利奧碎 反而我最鍾意原味 簡簡單單已經好足夠凹凹凸凸嘅表面可以擴大surface area 增加香脆口感之餘 亦可以令到砂糖平均

Churros成日俾人叫鬼老油炸鬼
但我就覺得脆過甜過油炸鬼 仲精緻好多
而TWIST & BUCKLE就係香港少之又少
以churros做主題 做churros做到出神入化
成日行過尖沙咀都大排長龍既甜品專賣店

《Cookies and Cream Churro新地杯》
(威化餅配奧利奧碎及朱古力醬)
頭頭尾尾都係朱古力🍫 啱晒朱古力控
淨係脆脆嘅口感都有三個層次