餐厅: TWIST & BUCKLE, Churros Specialists
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-06-09 107 浏览
今天諗住去尖沙咀買下化妝品,行吓街。行到咁上下,想食啲嘢過吓口人,但是間間餐廳都基本上很多人,所以我們決定買一個甜品來吃就算了。這個西班牙油條吃起來10分Q彈,外脆內軟,再配合埋雪糕和朱古力餅,已經10分滿足,補充了體力可以繼續去shopping。
2022-06-03 163 浏览
西班牙地道小食Churros 肉桂炸油條外脆內軟即叫即炸口感一流味道唔錯再加埋脆皮雪糕🍦難怪係全港最好食嘅Churros店舖員工全是外籍人士好傳統嘅外國地道小食
西班牙地道小食
再加埋脆皮雪糕🍦
難怪係全港最好食嘅Churros
店舖員工全是外籍人士
好傳統嘅外國地道小食
甜絲絲嘅Churros😚今次呢款係Wonderland ($38) 士多啤梨朱古力加埋彩虹小脆米,脆上加脆😋朱古力醬嘅味好似明治嘅士多啤梨朱古力🍓🍫整體係偏甜嘅,螞蟻人嘅我接受到🐜唔好甜嘅揀返原味好喇ʚ・֊・ɞ⸒⸒-🍦Twist & Buckle Churros Specialists🏡地址: 尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地舖☎️電話: 從缺🕙營業時間: 13:00-22:30 (Mon-Sun) ———————————————🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔
Wonderland

🏡地址: 尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地舖
☎️電話: 從缺
🕙營業時間: 13:00-22:30 (Mon-Sun)
———————————————
🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔
Wonderland
✨外脆內煙韌嘅Churros✨.香港真係比較少見,記得第一次食churros嘅時候係係日本usj,食過次之後發現原來比賣相好食就愛上咗❤️近年發現尖東都有間專食Churros嘅小店,位置都算就腳,有時經過開都會食₍ᐢ..ᐢ₎.▫️Hazel Lah $38(7.5/10)次次去都係食呢隻味,榛子醬配香烤榛子碎😋雖然甜同膩咗咗少少,但都好好食.▫️Earl Grey $38(8/10)有驚喜!朋友叫先有機會食到,因為我本身唔太好Earl Grey,但估唔到Earl Grey係可以平衡番油膩感重嘅churros,意外咁夾😳.Btw有朋友講過話配雪糕就麻麻地,我自已次次去就都淨食churros,可能大家第一次食都係淨食churros好啲🙈.如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我IG @fibee3b
✨外脆內煙韌嘅Churros✨
▫️Hazel Lah $38(7.5/10)
Hazel  lah

▫️Earl Grey $38(8/10)
Earl  grey

IG @fibee3b

Hazel  lah
Earl  grey
🔸S’mores半熟香烤棉花糖及朱古力醬(💰$60)主打嘅churros即叫即炸,外脆內軟,炸到熱辣辣。喺外面搽啲棉花糖醬,再用火槍燒到金黃色,甜甜地,都幾好食。軟雪糕都有牛奶味,不過就冇咩特別驚喜,普通嘢。上面嘅朱古力醬仲係脆皮嘅添👍🏻其實淨係要條churros+雪糕都ok,塊餅其實無乜大作用😂btw, 條churros太熱啦,會整溶啲雪糕。評分: 8/10😋

🔸S’mores半熟香烤棉花糖及朱古力醬(💰$60)

評分: 8/10😋
  • original  churros
2022-05-15 129 浏览
之前上網見到有人介紹依間肉桂條專門店我本身好鍾意食肉桂條,所以今日放假特登同朋友去了位於尖沙咀的肉桂條專門店朝聖。叫左一杯士多啤梨雪糕,有驚喜肉桂條外脆內軟有很香的玉桂味。因為現時很少地方有肉桂條食,所以就算遠一遠都會特登去食。雪糕本身不是普通的雲呢拿雪糕,有重重的牛奶味,我覺得是自家製的。下次會再去食,值得一試。
之前上網見到有人介紹依間肉桂條專門店

下次會再去食,值得一試。
2022-05-14
$50 (宵夜)
2022-05-10 181 浏览
🍫🍪🍬Twist & Buckle好多人都推薦呢一間「西班牙油炸鬼」甜品店!乜嘢係「西班牙油炸鬼」啊🤔?呢個係西班牙嘅傳統甜品,叫做churros,我嘅西班牙文老師話當地習慣食churros加朱古力醬做早餐😅唔知大家又想唔想試呢?。s’mores sundae $58成個製作過程非常之治愈☺️新鮮滾熱辣啱啱炸起嘅油條,鋪上棉花糖,然後用火槍「funggggg」!!!!!!雪糕就普普通通,印象中口感唔太順滑,不過牛奶味都幾香。上面嘅朱古力並唔係朱古力醬而係脆皮朱古力!呢個加分❤️至於主角油條,只可以話不愧係churros專門店,可能有人會覺得太甜。但我覺得又香又脆,外脆內軟,再加上甜而不膩嘅火燒棉花糖,簡直Perfect!價錢:$58地址:TWIST & BUCKLE, Churros Specialists (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地舖#hkfoodie #foodiehk #foodie #foodinsta #foodinstagram #foodblogger #foodbloggerhk #foodhk #foodinhk #eatinhk #hkig #hkf
🍫🍪🍬

Twist & Buckle

。s’mores sundae $58

成個製作過程非常之治愈☺️

雪糕就普普通通,印象中口感唔太順滑,不過牛奶味都幾香。
上面嘅朱古力並唔係朱古力醬而係脆皮朱古力!呢個加分❤️

價錢:$58
尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地舖

#hkfoodie #foodiehk #foodie #foodinsta #foodinstagram #foodblogger #foodbloggerhk #foodhk #foodinhk #eatinhk #hkig #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodinsta #whattoeatinhk #hkeat #eathk #hkcafe #cafehk #desserthk #香港美食 #香港好去處 #美食 #美食日記 #美食推薦 #美食達人 #好食 #食好西 #churros
2022-05-05 150 浏览
Twist & Buckle嘅churros之前已經食過一次,係因為同事嘅散水餅,食完之後真心覺得做得幾出色,所以今次諗住堂食一次睇下熱辣辣咁食係咁仲正。今次揀左S’Mores,係churro加雪糕嘅配搭🍦Churro面頭鋪滿左半熟香烤綿花糖,而雪糕就係牛奶味加朱古力醬,另外仲有粒棉花糖同埋Petit Ecolier嘅朱古力餅。Churro加半熟綿花糖係正嘅😋,可以話係另一種食法,熱辣辣一啖咬落去幾脆口。不過如果唔係太食得甜嘅朋友仔可以試下原味,可能會更食得出肉桂粉嘅香味。我地食完都覺得其實可以單點churro唔洗加雪糕底。一黎係雪糕味道唔算特別,二黎係雪糕好快會溶又會令到浸喺雪糕入面嘅churro變腍,所以會建議單點churros

2022-05-05 127 浏览
次次經過呢間野 都唔少人 猶其放工時間咁啱喺巴士站附近見到人食 個賣相真係幾吸引今日咁啱有悠情日誌又經開 試吓先~我想話 呢杯野用黎打卡 係幾靚嘅 但講到味道呢⋯可能係我自己期待太高? 特別係果條環狀嘅脆條我以為佢會係香甜又重牛油香 好似平時蝴蝶酥嘅味點知食落去完全唔係都唔緊要 因為都係我自己FF啫但!一啖咬落去成陣油味之餘 乜味都冇(失望mode ON )雪糕就正常野囉 個芒果熱情果醬酸酸甜甜都OK打左卡 食過一次就夠 唔會再返‘o卓’ !
次次經過呢間野 都唔少人
猶其放工時間咁啱喺巴士站附近
見到人食 個賣相真係幾吸引
今日咁啱有悠情日誌又經開 試吓先~

我想話 呢杯野用黎打卡 係幾靚嘅 但講到味道呢⋯
可能係我自己期待太高? 特別係果條環狀嘅脆條
我以為佢會係香甜又重牛油香 好似平時蝴蝶酥嘅味
點知食落去完全唔係都唔緊要 因為都係我自己FF啫
但!一啖咬落去成陣油味之餘 乜味都冇
失望mode ON )
雪糕就正常野囉 個芒果熱情果醬酸酸甜甜都OK
打左卡 食過一次就夠 唔會再返‘o卓’ !

小編已經唔知食過返尋味幾多次,每次食完都會心掛掛下一次再食❤️個人推介棉花糖churros (螞蟻人應該會鍾意),搽上一層厚厚融左既棉花糖再用火槍燒至金黃,食落黏黏地好邪惡!另外cookies n cream 亦係推介之一,塗上滿滿嘅一層白朱古力忌廉醬,加上Oreo碎,食落雖甜但不膩口,小編試過外賣拎返屋企,餅碎依然黏得好實!係我嘅至愛~講明西班牙油炸鬼,唔想單食咁寡,當然可以再加配雪糕,不過食起上嚟有點唔方便😆因為太大杯啦,一冷一熱令雪糕溶化嘅速度好快🥲唯獨想分享一下我獨愛既朱古力醬,配搭雪糕會瞬間變成脆皮,食落薄脆香口。(順帶提醒,如果你揀士多啤梨/焦糖醬係做唔到呢個效果ga🥹)

2022-04-20 165 浏览
行行下街見到好多人排隊,咁就去咗趁熱鬧見到佢有好多唔同味道仲可以配新地雪糕同奶昔tim!唔知係咪情意結呢依樣小食對上一次係係環球影城食既然未去到旅行,至少可以回憶下啲小食今次叫咗個士多啤梨味見至店員好有心機,好似油油咁,逐啲逐啲咁油啲朱古力上去我以前一直以為係浸住咖😂一拎到手,忍唔住即刻開餐一咬落去脆卜卜,幾肯定唔係環球影城嗰款小食😂因為比較多油,加上外層朱古力針同士多啤梨醬既關係整體既感覺都係比較甜咬多兩啖仲會覺得滯tim不過感覺幾得意,甜既油炸鬼,可以一試不過你問我會唔會再試既話,應該就不了
行行下街
見到好多人排隊,咁就去咗趁熱鬧
見到佢有好多唔同味道
仲可以配新地雪糕同奶昔tim!

唔知係咪情意結呢
依樣小食對上一次係係環球影城食
既然未去到旅行,至少可以回憶下啲小食

今次叫咗個士多啤梨味
見至店員好有心機,好似油油咁,逐啲逐啲咁油啲朱古力上去
我以前一直以為係浸住咖😂

一拎到手,忍唔住即刻開餐

一咬落去脆卜卜,幾肯定唔係環球影城嗰款小食😂
因為比較多油,加上外層朱古力針同士多啤梨醬既關係
整體既感覺都係比較甜
咬多兩啖仲會覺得滯tim

不過感覺幾得意,甜既油炸鬼,可以一試
不過你問我會唔會再試既話,應該就不了
平時係香港食西班牙餐廳都會有食過churro ,但就唔覺得特別好食,對佢嘅印象係得個甜字,今次男朋友介紹呢間,見佢咁色彩繽紛,就決定過黎試下!就發現好有驚喜門面雖然唔大,但都有一排bar 枱,可以坐係到食,睇住店員新鮮即整一個個色彩繽紛嘅churro,十分吸睛今次就試左 Cookies & cream $58新鮮炸起 曲奇味嘅churro 配雪糕,一熱一凍咁食,真係好夾!最驚喜嘅係個churro 真係超脆,而入面係較,又好食又好睇十分推薦另外再外賣了一份 榛子醬口味嘅churro $38俾朋友,佢都話係好食!另外,店舖內都有得買一set一盒咁外賣,都可以係考慮買散水/升職餅之選!

今次就試左 Cookies & cream $58
十分推薦
Cookies  &  cream

2022-04-02
Cookies  &  cream
  • Cookies  and  Cream
➸ 𝐂𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡𝐲 𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 抹茶配七彩果味麥片($38) 追加雪糕($10)熱辣辣新鮮炸起,配上冰凍的原味雪糕🤩,我就是要這種冰火交融的感覺!感覺抹茶醬糖衣都是朱古力來的🤔,油炸鬼的熱力快要把抹茶醬溶化~ 脆脆的七彩果味麥片令油炸鬼多一份風味,除了為外觀增添色彩🌈,還為味道添加層次~ 而雪糕的部份,則是多水分的軟雪糕,味道不太吸引~不太值得加配雪糕…🤭➸ 𝐂𝐨𝐨𝐤𝐢𝐞𝐬 𝐚𝐧𝐝 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦白朱古力醬配奧利奧碎 ($38)油炸鬼沾滿白朱古力醬,再加上大量奧利奧碎碎,滿足了我這個oreo愛好者🥰!因為是白朱古力,我都預計這款會比較甜,而的確很甜~ 幸好沒有為這款額外加上雪糕,否則應該甜到不得了😂。沾上升級糖衣難免會令到churro質感變軟少少。➸ “𝐄𝐋 𝐂𝐡𝐮𝐫𝐫𝐨 𝐎𝐫𝐢𝐠𝐢𝐧𝐚𝐥” 傳統原味𝐂𝐡𝐮𝐫𝐫𝐨蘸肉桂砂糖 ($25)肉桂愛好者必定要試試這款!Churro外脆內軟,雖然是炸的卻不會油膩😋。這款original長得樸實無華,沒有升級糖衣,才最能品嚐到churro的質感!我覺得只有這款才有玉桂糖味,加上了升級糖衣的款式好像都沒有玉桂味,應該是沒有加上肉桂吧,只有糖而已🤔。

• original  churros
2022-03-31 126 浏览
[TST] Twist and Buckle Churros SpecialistsCookies and Cream Churro Sundaes $58🤤打卡able嘅甜品 📷✨小妹第一次食churros 原來真係好好食!!😋外面係脆嘅,入面係煙韌嘅,中間空心~個雲呢拿同淋喺表面嘅朱古力雪糕就普通~不過夾埋churros食好夾!會無咁dry而Oreo存在感好低😂食完係即刻會頸渴嘅~有啲太甜同埋過程真係好捩棄[呢hea]😂不過下次經過都會買🤣🤣好邪惡但好食🤤推介指數🐻‍❄️ 食物:❀ ❀ ❀ ❀環境:❀ ❀ ❀服務:❀ ❀ ❀

打卡able嘅甜品 📷✨
小妹第一次食churros
原來真係好好食!!😋
外面係脆嘅,入面係煙韌嘅,中間空心~

個雲呢拿同淋喺表面嘅朱古力雪糕就普通~
不過夾埋churros食好夾!會無咁dry

食物:❀ ❀ ❀ ❀
環境:❀ ❀ ❀
服務:❀ ❀ ❀
2022-03-21 162 浏览
西班牙傳統甜品Churros 🇪🇸相信一啲都唔陌生,每次去西班牙餐廳都好期待😚。好耐之前喺旺角有一間嘅法國佬油炸鬼唔知大家有冇食過呢😂細細個識覺得好難忘嫁😩。鬼叫入邊有榛子醬☺️。所以我都book mark咗好耐一於試試。-Banoffee $48(5.5/10)呢個係原味Churros灑上肉桂同砂糖,Churros係新鮮炸,所以夠曬熱同好香脆。雪糕就係普通嘅牛奶雪糕配焦糖香蕉片同香蕉拖肥醬, 成件事食落去又唔係太夾但都算好彩Churros 好似有野dip唔使太乾身。
Banoffee
一於試試。
Banoffee $48(5.5/10)
但都算好彩Churros 好似有野dip唔使太乾身。
2021-10-02