2019-05-02 1195 浏览
中午放工,跟朋友在公司附近APM內的UCC COFFEE SHOP共進午餐,在菜單的期間限定中,選了茄汁海鮮湯烏冬,感覺有點失望,番茄湯底味度太淡,沒有酸甜開胃的感覺,烏冬不夠爽滑,食材份量還可以,蝦雖大隻,但不夠爽口,墨魚、帶子都沒有鮮味,唯獨是蜆肉有微微鮮味,奶茶不夠幼滑,比不上十多元的茶餐廳質素,可能昰價錢偏高,所以也期望過高吧!
2019-05-02
2019-04-24 877 浏览
同阿仔王玩完公園又未食晚餐時,阿仔王話有啲肚餓、想食小小野,但又唔想食太飽,於是就同阿仔王行了陣APM,一出一田超市,阿仔王見到UCC有雪糕食,就話想食呢間! 點知阿仔王一見到menu上兒童餐架紅色跑車,就話想食架跑車,而我就叫左過香芒班㦸,其實見到隔離枱碟磨菇意粉,好香,我好想試架,不過怕食唔曬,浪費食物,所以無叫,唯有等下次再試啦!先講下阿仔王既兒童餐,有意粉,有薯角,有jelly,有水果,有腸仔,跟餐可以選擇飲,牛奶,蘋果汁或橙汁,阿仔王選了牛奶!份量唔多,小朋友好易可以食完,我食左佢二舊薯角,非常香脆,好味喎!如果有茄汁可能會更好味!最開心完來係有小禮物送,阿仔王勁開心!到我個香芒班㦸,有兩塊班㦸,一塊係吉士汁,一塊係cream,再加一球movenpick 香芒雪糕!阿仔王見到,話好想試,雪糕當然好味啦,我同阿仔王都鐘意食cream個塊多啲,吉士汁有啲酸!加杯涷啡真係好滿足! 我最想講,係餐廳侍應好有禮貌,非常有善!服務態度真心非常好👍🏻

2019-04-13 686 浏览
野食貴但水準跟不上。首先 main 已經差唔多過百,但轉餐要加34蚊,橙汁只是普通濃縮汁,假到不行,就不要說是 fresh orange juice,而salad不出所料都係普通生菜加芝麻醬,仲要啲菜唔算新鮮。意粉雖然口感彈牙但味道普通而且略膩,所以食唔晒 ,我叫意粉但都食到啲烏冬,呢種情況茶餐廳先會出現。toast浸泡過蛋汁,入口濕潤但同時表面都太濕,做唔到外脆內軟。.🔔 UCC Coffee Shop.📍 觀塘觀塘道418號Lower ground (LG APM.💰145 hkd per head (lunch)
野食貴但水準跟不上。

🔔 UCC Coffee Shop
💰145 hkd per head (lunch)
2019-03-06 652 浏览
放假high 個tea, hea下 擹抖下。原本想食甜品cake, 但得waffle, 無其他野揀,所以最後嗌煙三文魚多士。先來咖啡,咩都無落,先嗒一啖,似煮燶左,燶苦味。好彩加左奶之後都好飲。香味好一般。多士熱烘烘,不過鹹左啲,淡味少少就perfect 勒。又有幾粒生果食下,都叫balance~ 咁就hea 左個半鐘,無刻意趕,但服務員嘅擾攘都令人有心理壓力,唔敢坐得太耐,sosad, 香港cafe 就係咁。平時已經好有壓力,假日都無得太relax...

2019-03-03
2019-02-26 680 浏览
2019年2月25日約左兩個舊同事食飯。其中一個話想食ucc。話新開就黎左。佢呢間冇lunch menu只有加錢加咖啡同沙律。價錢就真係唔係平。但佢又好多人等位。由於佢呢間唔大間,所以冇沙律bar. 我等左大約半個中。因為我到個陣己坐滿。冇影曬。但都咁上下。+34原本唔係貴。但佢啲野原本唔係平。加上佢地話咖啡要等最少三個字。所以我地就冇加到。叫左個其間限定。淡淡地。又幾好食。個三文魚偏咸,建議唔好一啖一塊。好普通既螺絲粉。但唔係難食。日式。三碟最濃味係佢。但我最喜歡就係佢。如果佢有埋lunch menu 我諗會更多人更抵食。我入去食得一台有加餐飲。但ucc冇左沙律吧係差啲。如果你係為左沙律吧而黎,咁你可以唔黎了。因為佢冇
2019年2月25日
約左兩個舊同事食飯。
其中一個話想食ucc。話新開就黎左。
佢呢間冇lunch menu只有加錢加咖啡同沙律。
價錢就真係唔係平。
但佢又好多人等位。
由於佢呢間唔大間,所以冇沙律bar.
我等左大約半個中。因為我到個陣己坐滿。
冇影曬。但都咁上下。
+34原本唔係貴。但佢啲野原本唔係平。
加上佢地話咖啡要等最少三個字。所以我地就冇加到。
好普通既螺絲粉。但唔係難食。

日式。三碟最濃味係佢。但我最喜歡就係佢。
如果佢有埋lunch menu 我諗會更多人更抵食。
我入去食得一台有加餐飲。
但ucc冇左沙律吧係差啲。
如果你係為左沙律吧而黎,咁你可以唔黎了。
因為佢冇
2019-02-25