2023-09-09 358 浏览
銅鑼灣$28蛋糕放題!Undici今次嚟到銅鑼灣百樂中心Undici,我係被佢個蛋糕放題吸引咗🤤9月份優惠——星期一至四套餐加$1有芝麻扇貝沙律🥗加$28有6款嘅蛋糕放題🍰結果因為食咗套餐太飽,只係食咗一件蛋糕🫣但蛋糕真係勁好味道🤤🍛招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯 $158(加$48套餐包括:迷你櫻花蝦濃湯+精選甜品+凍檸茶)鰻魚原條上超正!鰻魚底下就係大阪燒意大利飯,有大阪燒醬汁、木魚同蛋,成個配搭都好好味😋精選蛋糕🍰我哋揀咗伯爵茶芝士蛋糕,佢有美式芝士蛋糕嘅實在感,伯爵茶味重但同時又保留到濃濃芝士🧀️大推!🥗辣脆雞芝麻醬凱撒沙律 $88脆雞勁juicy,配沙律冇咁大邪惡感🫢🍗脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬 $58佢個spicy mayo sauce好有驚喜,配雞翼味道極佳。雞翼都夠脆👍🏻Bible rating: 8/10📍地址:Undici (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號百樂中心11樓1101A-B號舖#香港美食 #香港好去處 #美食推薦 #美食日記 #週末好去處 #香港美食推介 #香港美食指南 #foodbible #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfood #香
銅鑼灣$28蛋糕放題!Undici

🍛招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯 $158
(加$48套餐包括:迷你櫻花蝦濃湯+精選甜品+凍檸茶)

🥗辣脆雞芝麻醬凱撒沙律 $88
脆雞勁juicy,配沙律冇咁大邪惡感🫢

🍗脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬 $58

Bible rating: 8/10

📍地址:Undici (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心11樓1101A-B號舖

#香港美食 #香港好去處 #美食推薦 #美食日記 #週末好去處 #香港美食推介 #香港美食指南 #foodbible #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfood #香港餐廳 #餐廳推薦 #香港餐廳 #銅鑼灣打卡 #銅鑼灣餐廳 #銅鑼灣 #cwb #causewaybay #causewaybayresturant #百樂中心 #西餐 #蛋糕 #蛋糕放題 #undici #cafe #hkcafe

招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯
迷你櫻花蝦濃湯
  • 迷你櫻花濃蝦湯
  • 招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯
  • 甜品放題
最近多左時間留係港島工作,所以唯有多啲捐窿捐罅搵好西,今次介紹嘅哩間好岩「甜品係第二個胃」嘅朋友仔們🥴 小編都係充住哩個𝘎𝘪𝘮𝘮𝘪𝘤𝘬而去,一於挑戰下回唔回到本先😂🥴晚市未夠6點半已經滿座,大家一定要預先訂位⚠️,當晚已經有幾檯朋友仔模門釘🙈🙈🙈如果要叫蛋糕放題每位食客都要先叫一份主食,再加$48升級做套餐,本身套餐亦會有餐飲同湯,價錢尚算合理👍🏻 而餐湯櫻花濃蝦湯的確真材實料好濃郁蝦嘅鮮香😋《 芝麻扇貝沙律 》 $1 4 / 5見+1蚊咁過癮就加埋,不過不失嘅開胃沙律😋《 招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯 》 $158 4.5 / 5巨型又肥美嘅鰻魚肉蓋住滑蛋同忌廉意大利飯🤤 鰻魚肉仲多飯,份量十足👍🏻而忌廉汁完美包住每粒飯,加埋大阪燒汁酸酸甜甜更開胃😋《 椰香冬陰功海鮮意大利粉 》 $128 4.5 / 5熱辣辣出哂煙嘅意粉被香辣醬料包覆住,意粉彈牙而且香辣醒胃,每一啖都有濃郁椰香😋仲有粒粒蜆肉同青口增添食趣,滋味又可口~《 蛋糕放題 》 4.5 / 5是晚分別有六款蛋糕選擇,試均晒最好食嘅係「士多啤梨芝士蛋糕」同「伯爵茶芝士蛋糕」,初頭口感似雪糕,再解凍後就變得幼滑🤤 而其餘芝士

《 芝麻扇貝沙律 》 $1 4 / 5
見+1蚊咁過癮就加埋,不過不失嘅開胃沙律😋

《 椰香冬陰功海鮮意大利粉 》 $128 4.5 / 5

《 蛋糕放題 》 4.5 / 5
是晚分別有六款蛋糕選擇,試均晒最好食嘅係「士多啤梨芝士蛋糕」同「伯爵茶芝士蛋糕」,初頭口感似雪糕,再解凍後就變得幼滑🤤 而其餘芝士蛋糕都同樣出色,絕對唔係馬虎放題質素,而且件件都件裝蛋糕𝘚𝘪𝘻𝘦咁大,的確唔係食到好多🙈🤣

整體上主食同甜品嘅水準都係預期之上,期待蛋糕放題會有更多花款提供😎
———————————————
🏠環境舒適度:💛💛💛💛
👅舔脷回頭度:💛💛💛💛
📸打卡able度:💛💛💛💛
🙇🏻‍♀️服務滿意度 :💛💛💛💛
———————————————
2023-09-01 41 浏览
我哋平日晚市去~6點半已經差唔多滿座,同埋入座都講8點要交檯~所逡大家一定要預先訂位同準時!招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯 $158 鰻魚好大條好肥美,加埋炒滑蛋同忌廉意大利飯好好食!面頭仲有啲大阪燒汁,食落甜甜地好夾!不過飯量偏少,可能預位比我地食蛋糕🤣關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯食落個飯底應該係一樣,不過就再加埋牛肝菌同關西牛肉汁~食落味道會再濃啲同重口啲,牛肉加咗醬汁燒,食落好入味同口感好軟淋,幾高質!我地加咗48升級做套餐,包餐飲同湯同甜品一件,星期一至四仲有得加$1要芝麻扇貝沙律,扇貝薄薄地普普通通,係不過不失嘅開胃沙律士多啤梨芝士蛋糕口感似雪糕,食薄唔會好膩!推薦!

招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯 $158

關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯

士多啤梨芝士蛋糕
口感似雪糕,食薄唔會好膩!推薦!
2023-08-29 34 浏览
🔻 Undici(銅鑼灣)🔻明太子意大利粉配珍珠帶子($128)面頭有珍珠帶子同埋蟹棒,個醬汁好似沙律冷麵咁,酸酸甜甜,每條麵條都好掛汁好滋味,第一次黎既話一定要試呢個🤩🔻招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯($158)原條鰻魚超吸睛,入面係蛋包飯,cream sauce ,有磨菇等配料,蛋包都岩岩好熟,整體滿意。🔻升級套餐:湯、飲品、甜品($48)櫻花濃蝦湯香濃,有粒粒薯仔溶口感。🔻oreo朱古力(+$15)朱古力味濃厚,加埋oreo碎提升口感,整體唔錯。🔻紅肉火龍果梳打(+$15)火龍果打碎有口感,mix 埋有氣梳打,開胃解渴,甜度同酸度都岩岩好~🔻伯爵茶生芝士食落好似伯爵茶芝士味雪糕口感,甜度屬少士,伯爵茶味足夠。🔻焦糖果仁忌廉海綿蛋糕焦糖果仁香甜有口感,海綿蛋糕軟熟,適合唔中意creamy 口感既朋友。@undici_cwb📍 Undici銅鑼灣耀華街3號百樂中心11樓1101A-B號舖
🔻 Undici(銅鑼灣)

🔻明太子意大利粉配珍珠帶子($128)

🔻招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯($158)

🔻升級套餐:湯、飲品、甜品($48)
櫻花濃蝦湯香濃,有粒粒薯仔溶口感。

🔻oreo朱古力(+$15)
朱古力味濃厚,加埋oreo碎提升口感,整體唔錯。

🔻紅肉火龍果梳打(+$15)

🔻伯爵茶生芝士
食落好似伯爵茶芝士味雪糕口感,甜度屬少士,伯爵茶味足夠。

🔻焦糖果仁忌廉海綿蛋糕

@undici_cwb

📍 Undici
銅鑼灣耀華街3號百樂中心11樓1101A-B號舖
🤩$28蛋糕放題🤩|📍Undici最近揾緊適合慶生嘅平靚正嘅樓上cafe🫶🏻果然皇天不負有心人😤俾我揾到間可以用優惠價加配套餐&蛋糕放題嘅餐廳🥳即刻快手share俾大家🧏🏻‍♀️等大家唔洗再苦惱喺邊度食生日飯😎♡明太子意大利粉配珍珠帶子♡|💰$128估唔到意粉上面會有層用蟹柳疊成嘅小山丘❤️‍🔥正中我愛好💛意粉份量多而且明太子醬好creamy,所以相當掛汁💛珍珠帶子數量都唔少,配埋紫菜同蟹籽都幾好食💓♡關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯♡|💰$138牛肉份量多食落味道甜甜哋🫶🏻係會令人想一塊又一塊咁塞落口嘅牛肉🐮牛肝菌汁包實每一粒飯粒,飯粒軟硬適中🙈男朋友好鐘意食🫶🏻♡升級套餐♡|💰+$48嗌咗一款自選嘅Pasta/Risotto/Meat +$48就會包埋迷你櫻花濃蝦湯+精選甜品(1件蛋糕)+檸檬茶/美式咖啡😆,如果1件蛋糕唔夠食嘅話,星期一至四有餐廳優惠,升級套餐之後再+$28享用蛋糕放題優惠🧏🏻‍♀️♡迷你櫻花濃蝦湯♡😆呢個可以話係必嗌之選,湯嘅質感相當濃稠❤️‍🔥未飲已經聞到好香嘅味道🤤聞落同飲落都好似龍蝦湯咁🤤高質(๑•̀ㅂ•́)و✧♡芝麻扇貝沙律♡|💰8月優惠價$1🧏🏻‍♀️唔洗質疑價錢😂你無睇
🤩$28蛋糕放題🤩|📍Undici

♡明太子意大利粉配珍珠帶子♡|💰$128

♡關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯♡|💰$138

♡升級套餐♡|💰+$48

♡迷你櫻花濃蝦湯♡

♡芝麻扇貝沙律♡|💰8月優惠價$1
🧏🏻‍♀️唔洗質疑價錢😂你無睇錯!真係$1就食到沙律🫶🏻沙律菜新鮮配埋芝麻醬啱哂我口味,仲有2隻扇貝😍真係好足料😊如果8月去唔切都唔洗驚,因為之前7月嘅$1優惠係2隻鮑魚😆所以下個月優惠分分鐘仲吸引!

♡特濃芒果乳酪♡|💰跟餐+$15
乳酪表面有玫瑰花瓣作點綴🌹冰量無刻意調節份量都恰到好處,飲品唔會因為冰而淡味💛芒果糖漿份量多有掛杯效果🥭相當適合打卡,味道濃郁無化學味🥭

♡士多啤梨酸奶♡|💰跟餐+$15
士多啤梨糖漿份量多得嚟唔會過甜,店員刻意醬士多啤梨醬抹上杯壁💓成功塑造多一杯打卡飲品😂攪勻後再飲味道酸酸甜甜而且飲品顏色會變到相當粉嫩💓滿足哂我嘅少女心

(๑•̀ㅂ•́)و✧蛋糕放題方面打咗電話問暫時9月都仲有提供🫶🏻
柚子芝士蛋糕

♡日式芝士蛋糕♡
❤️‍🔥芝士蛋糕味道濃郁,質感係比較實身嘅芝士蛋糕🥰但食落完全無甜腬/食滯嘅感覺😆正

♡士多啤梨芝士蛋糕♡
❤️‍🔥老板介紹過呢款蛋糕需要放喺雪櫃雪耐啲,所以客人落單先至會攞出嚟解凍❄️食落好似士多啤梨雪糕咁❤️‍🔥入面仲有果肉!超正🫶🏻

♡柚子芝士蛋糕♡
❤️‍🔥呢款都係相當出色💛佢係以日式芝士蛋糕作基底,但食落柚子味濃郁清新💛完全唔會膩❤️‍🔥如果唔係驚食太多絕對可以輕鬆食5~6件🧏🏻‍♀️

♡伯爵茶芝士蛋糕♡
呢款蛋糕同樣需要放喺雪櫃雪耐啲,所以客人落單先至會攞出嚟解凍,不過呢款嘅解凍速度會比較快所以比較淋身❄️伯爵茶味比芝士味重

♡焦糖果仁海綿蛋糕♡
呢款嘅cream好輕盈,食落真係有淡淡焦糖味🥰蛋糕體都好蓬鬆,可以一試🫶🏻

♡朱古力海綿蛋糕♡
呢款蛋糕賣相嚟講會比較靚,食落唔會死甜💛味道偏向微苦&甜味交集
柚子芝士蛋糕
  • 甜品放題
這家餐廳位於百樂中心樓上,想不到人頭湧湧,座無虛席!訂台時間分為𝟏𝟖:𝟎𝟎和𝟐𝟎:𝟎𝟎兩場🤩擁有甜品胃的你記得要+$𝟐𝟖配甜品蛋糕放題🍰——— ✤ 升級套餐優惠|+$𝟒𝟖迷你櫻花濃蝦湯+精選甜品+檸檬茶𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫任何一個𝐦𝐚𝐢𝐧/𝐩𝐚𝐬𝐭𝐚就可以加配升級𝐬𝐞𝐭優惠!𝐌𝐢𝐧𝐢 𝐬𝐢𝐳𝐞櫻花蝦濃湯味道濃郁帶少許辣味,相當惹味🌶️點了套餐還會包括一客蛋糕甜品,如果需要蛋糕放題需要𝐞𝐱𝐭𝐫𝐚加$𝟐𝟖-✤ 芝麻扇貝沙律|+$𝟏芝麻醬搭配帆立貝𝐬𝐚𝐥𝐚𝐝~小小的一份非常開胃!超值價錢超級建議點一個來開開胃🥗✤ 關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯|$𝟏𝟑𝟖沒想到關西牛肉下居然是𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲 無比的𝐫𝐢𝐬𝐬𝐨𝐭𝐭𝐨!關西牛肉味濃郁,醬汁混合芝麻牛肉汁和燒汁整體香甜🥩✤ 明太子意大利粉配珍珠帶子|$𝟏𝟐𝟖從圖片便可以看到意大利粉的澎拜!掀開意大利粉,可以見到被唧上海量蛋黃明太子醬汁,搭配絲絲濃郁蟹棒、燒汁以及和風紫菜絲,剎那有大阪燒感覺!✤ 蛋糕放題|+$𝟐𝟖總共有𝟔個口味選擇,除咗抹茶之外其他都試了🤭分別是日式芝士蛋糕、柚子芝士蛋糕、焦糖果仁海綿蛋糕、榛子摩卡海綿蛋糕以及朱古力忌廉蛋糕!𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐜𝐚𝐤𝐞是
———
✤ 升級套餐優惠|+$𝟒𝟖
迷你櫻花濃蝦湯+精選甜品+檸檬茶
✤ 芝麻扇貝沙律|+$𝟏

✤ 關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯|$𝟏𝟑𝟖

✤ 明太子意大利粉配珍珠帶子|$𝟏𝟐𝟖

✤ 蛋糕放題|+$𝟐𝟖
總共有𝟔個口味選擇,除咗抹茶之外其他都試了🤭分別是日式芝士蛋糕、柚子芝士蛋糕、焦糖果仁海綿蛋糕、榛子摩卡海綿蛋糕以及朱古力忌廉蛋糕!𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐜𝐚𝐤𝐞是日式軟呼呼那種蛋糕,輕盈不油膩;其他口味都相當不錯~果仁口味面頭舖滿果仁碎,口感豐富👍🏻
2023-08-25 558 浏览
成日喺社交媒體網站見到呢間餐廳,一直想試個蛋糕放題,終於等到星期四有時間去試。星期四晚上全full, 最好提前預約。今次嗌咗兩個主食都加咗$48升級做套餐,跟餐有湯、飲品同埋一件蛋糕。套餐嘅櫻花濃蝦湯,櫻花味都頗濃,但飲落唔知點解偏辣。1. 關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯 ($138+48)牛肉質素還好,關西風醬汁同意大利飯有啲唔夾,而且個飯唔似平時其他餐廳嘅意大利飯口感,覺得一般。2.明太子意大利粉配珍珠帶子($128+48)明太子同蟹籽嘅份量都多,帶子味道都唔錯。不過,上面有舊蟹柳係凍嘅…..醬汁基本上就係蛋黃醬沙律醬味,意粉偏幼。如果喜歡al dente嘅,就可能覺得普通啦。然後就到蛋糕放題(必須升級套餐再另外+$28),每款都有試,蛋糕味道唔錯,覺得焦糖堅果各款同芝士蛋糕比較好食。伯爵茶生芝士比較油膩但伯爵茶味比較淡。整體來說,餐廳主食選擇唔多,而且份量偏少,味道一般。如果同價位的話,會有更多更好選擇。值得一提,餐廳員工十分有禮。

套餐嘅櫻花濃蝦湯,櫻花味都頗濃,但飲落唔知點解偏辣。

1. 關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯 ($138+48)

2.明太子意大利粉配珍珠帶子($128+48)

關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯
餐湯
明太子意粉配珍珠帶子
2023-08-25 75 浏览
難得放假約左妹妹去試呢間bookmark好耐既Cafe環境好舒服 2點過後去得我地同另一枱 播放住kpop音樂…我地簡左蒜香辣椒蜆肉軟殼蟹意粉同椰香冬陰功海鮮意粉,加$48可轉set 跟迷你櫻花濃蝦湯,精選甜品+飲品櫻花濃蝦湯可以食到粒粒櫻花蝦口感,很creamy!十分推薦~軟殼蟹意粉蒜味十足,好惹味,令人食不停口!而冬蔭功意粉帶少少微辣,十分開胃!另外我地加錢,轉左火龍果梳打(少甜),好清爽,不太甜!最後,簡左伯爵茶芝士蛋糕🍰,淡淡伯爵茶味,但芝士十分濃郁!
難得放假約左妹妹去試呢間bookmark好耐既Cafe

環境好舒服 2點過後去得我地同另一枱 播放住kpop音樂…

軟殼蟹意粉蒜味十足,好惹味,令人食不停口!

而冬蔭功意粉帶少少微辣,十分開胃!

另外我地加錢,轉左火龍果梳打(少甜),好清爽,不太甜!

最後,簡左伯爵茶芝士蛋糕🍰,淡淡伯爵茶味,但芝士十分濃郁!

2023-08-25
  • 櫻花濃蝦湯
  • 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹
碳水星期四,嚟銅記試一間主打Pasta,Risotto同Cake嘅樓上Cafe "UnDiCi"。18:30嚟到,無諗過weekday放工無耐就得返一張空枱,好彩一早book咗位。真係甘好食? 2️⃣ 個人嗌咗:〰️〰️〰️🍽 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹🍝 🦀 ($138)▪️枱枱都嗌,跟!軟殼蟹天婦羅大大隻,炸得鬆脆唔油膩,意粉有蒜香同泰式辣醬嘅甜辣,配埋蜆肉同菇片,豐富得黎幾惹味。🍽 脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬 🍗 ($58)▪️生炸雞翼熱辣辣上枱,外皮脆卜卜肉嫩juicy。蛋黃沙律醬份量啱啱好,同雞翼幾夾,香得嚟唔漏,好食!辣?唔太食得辣嘅飯腳話喺"實小勒"都未到嘅級別,可以放心食用。🍽 明太子意大利粉配珍珠帶子🍝 ($128)▪️份量好足。喺明太子意粉加蕃茄醬/蕃茄蓉喺非一般嘅操作,有帶子粒同蟹柳,味道OK。〰️〰️〰️Upgrade轉set (+$48)🍽 枺茶芝士蛋糕 🍰▪️細細件,入口軟滑,芝士味比抹茶突出,帶少少焦香,喺件幾唔錯嘅芝士蛋糕。🍽 櫻花濃蝦湯 🫕▪️其貌不揚的它原來蝦味都幾濃郁,雖然無龍蝦湯嘅奶滑口感,餐湯嚟講喺唔錯嘅出品。〰️〰️〰️⚠️ 留意返,其實18:00~22:00喺分兩個時段:

真係甘好食? 2️⃣ 個人嗌咗:
〰️〰️〰️
🍽 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹🍝 🦀 ($138)

🍽 脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬 🍗 ($58)

🍽 明太子意大利粉配珍珠帶子🍝 ($128)
〰️〰️〰️
Upgrade轉set (+$48)
🍽 枺茶芝士蛋糕 🍰

🍽 櫻花濃蝦湯 🫕
〰️〰️〰️
⚠️ 留意返,其實18:00~22:00喺分兩個時段:1️⃣ 18:00~20:00 同 2️⃣ 20:00~22:00。大家要預返時間啦。

📢 八月優惠:
MON ~ THURS +$28可以實踐蛋糕自由!

2023-08-23 37 浏览
每次來到銅鑼灣搵食,基本上第一時間會諗左貼地價的百樂中心,今次同朋友來呢間 Bokmark 左好耐嘅誠意西日Cafe,傾下計聚餐🥳平日6:30的晚餐時間,上到去已經任滿哂人! 大部分都係放工的OL聚餐,門面的立體人頭雕像特顯帶有藝術文青感的樓上Cafe,裝修風格已水泥色為主,雲石餐桌裝潢簡潔,Sofa座位舒適寬闊。小店雖然唔大,但店員服務周到,詳細介紹餐單,有需要再可以按鐘告知落單👍🏼小店晚市主打以主食價錢由$128 起跳加$48優惠可享有升級套餐,包括有迷你櫻花濃蝦湯+精選蛋糕+飲品檸茶/美式咖啡另再加$15可轉其他特飲(花茶除外)最難得係星期一至日都可以叫呢個套餐! 直頭係周末假期好去處!雖然套餐係底,不過小編就有其他好的建議,為左弄可以食到更多小食,兩個人可以試下叫一個主食再加配其他款式,實行貪心咁試到更多口味😆🥗+$1 芝麻扇目沙律勁抵推介! 誠意之選! 基本上每人都會加一份足份量料,開胃吸引!🥘櫻花蝦濃湯(迷你)+ (正常)$38推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️櫻花蝦味幾濃,難得湯入面有埋櫻花蝦碎肉,有層次妻有質感有咬口,套餐的迷你份量係普通餐湯嘅一半,如果唔跟餐或者食沙律建議可以單點一客正

每次來到銅鑼灣搵食,基本上第一時間會諗左貼地價的百樂中心,
門面的立體人頭雕像特顯帶有藝術文青感的樓上Cafe,

小店晚市主打以主食價錢由$128 起跳
加$48優惠可享有升級套餐,
包括有迷你櫻花濃蝦湯+精選蛋糕+飲品檸茶/美式咖啡
另再加$15可轉其他特飲(花茶除外)

雖然套餐係底,不過小編就有其他好的建議,
實行貪心咁試到更多口味😆

🥗+$1 芝麻扇目沙律

🥘櫻花蝦濃湯(迷你)+ (正常)$38
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
套餐的迷你份量係普通餐湯嘅一半,
如果唔跟餐或者食沙律建議可以單點一客正常份量,十分回味。

🐔脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬 $58
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️推介!
上檯吸引相機打卡! 蛋黃醬同千島醬雙醬齊下,
無激素雞翼安心食用,咬開充分肉汁,火喉需要一讚,
外皮香脆可口,香辣蛋黃醬不多不少的帶出惹味刺水激。

🍟秘魯薯條 $58
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️推介!
另一個小食同樣推介~ 熱辣辣紅黃綠色香味俱全!
薯條已拌勻左惹味調味粉,沾滿每一條薯條已唔需要額外的醬汁點綴。

🍛招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
西日Fusion的招牌菜之一,話明signature第一次來可以話係指定會叫的,
原條蒲燒大鰻魚加入燒汁及木魚碎,下面的蛋包意大利飯少驚喜,
有少許拉絲的creamy risotto內有磨菇拌勻,美味可口。

🫶🏼特別要講的8月推廣,凡平日惠顧晚市套餐+$28 有蛋糕放題
Cafe每日會提供 8-10 款日本福岡芝士蛋糕,當晚有6款口味選擇,
包括有原味芝士蛋糕、抹茶芝士蛋糕、柚子芝士蛋糕、
焦糖杏仁碎忌廉蛋糕、朱古力忌廉蛋糕、伯爵生芝士蛋糕。

🍰抹茶芝士蛋糕 (跟餐)
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
芝士鹹香較重,軟滑中有淡淡回甘抹茶味,薄層抹茶海綿蛋糕做底,
鐘意食芝士蛋糕朋友仔值得加返個甜品放題時間。

🍹紅肉火龍果梳打 & 特濃芒果乳酪 (套餐+$15)
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
兩杯特飲有誠意,紅肉火龍果肉底飲落足料有咬口,
味道清甜,有份夏日涼爽感。
而芒果乳酪過到我這位對特飲有要求的朋友仔一關,證明都唔錯啦。

一間樓上小店Carfe內集合左來自不同國家的菜式選擇,
有意大利西西里、北海道、韓國、南美洲、北歐、中歐等口味選擇,
岩哂拍拖、一家大細或者閨蜜聚會的好推介。
2023-08-22 21 浏览
樓上Cafe喺銅鑼灣為數唔少,有唔少朋友都介紹我食呢間出名鰻魚蛋包飯嘅餐廳,今次終於有機會約到朋友一齊食:🟢櫻花蝦濃湯櫻花蝦味幾濃,仲有蝦碎係湯入面,幾有層次同咬口👍🏻🔵招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯餐廳signature 菜色之一,勁大條去骨鰻魚,啖啖肉,配埋燒汁同木魚碎一齊食,好好味🥰而下層蛋包飯都有驚喜,除左蛋味濃,仲好滑,同意大利飯好match! 😍🟣日式照燒汁燴去骨德國鹹豬手豬手炆得軟身又入味,去晒骨好方便,仲可以keep晒啲骨膠原🥰🟠柚子芝士蛋糕 甜品揀左 cheese cake,柚子味酸酸甜甜,同芝士一齊食唔會覺得滯!😋

🟢櫻花蝦濃湯
櫻花蝦味幾濃,仲有蝦碎係湯入面,幾有層次同咬口👍🏻

🔵招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯

🟣日式照燒汁燴去骨德國鹹豬手

🟠柚子芝士蛋糕
2023-08-19 33 浏览
樓上隱世高質Cafe店!cafe嘅設計非常特別用灰色去咗一個主題餐廳!🍝蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹辣得非常惹味的意大利粉,配上新鮮的蜆肉和炸得鬆軟大隻的軟殼蟹。口感非常滋味。🍝明太子意大利粉配珍珠帶子明太子的味道濃郁香滑,而且配上蟹柳和帶子!令到成個菜式都好Creamy。🍛關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯喜歡他的醬汁!配上意大利飯,剛剛好。而且牛肉方面亦都好嫩口!🍹UDCFruit Tea (Orange + Grapefruit)配上不同的生果!感覺非常清新開胃。🍹Strawberry Yogurt士多啤梨乳酪🧀️酸酸甜甜又香滑!非常解渴。甜品方面,原來每個月都會定期轉新的Menu。今次我哋選擇咗柚子芝士蛋糕同埋焦糖果仁海棉蛋糕。非常好吃,還有原來可以加$28就可以食蛋糕放題了!+$48可享有升級套餐優惠🌸迷你櫻花濃蝦湯+精選甜品+飲品

🍝蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹

🍝明太子意大利粉配珍珠帶子

🍛關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯

配上不同的生果!感覺非常清新開胃。

🍹Strawberry Yogurt
士多啤梨乳酪🧀️酸酸甜甜又香滑!非常解渴。

非常好吃,還有原來可以加$28就可以食蛋糕放題了!

+$48可享有升級套餐優惠🌸
迷你櫻花濃蝦湯+精選甜品+飲品
百樂中心出名多餐廳,每逢食飯時間樓下等𨋢條隊都超誇張🤣晚餐時段分兩轉八點前同八點後~呢間cafe座位有限,記住要book定位丫!見到有幾組客人冇book位所以冇得食🥲🥲店員好勤快又有禮貌👍🏼主食加$48可以轉套餐,可享有迷你樱花濃蝦湯+精選甜品+檸檬茶/美式咖啡🦞迷你樱花濃蝦湯迷你嘅份量係普通餐湯嘅一半左右,餐湯好夠熱🔥質感濃厚creamy,龍蝦味濃郁~仲有少少櫻花蝦碎增加口感😋🐮關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯關西風有少少似壽喜燒,所以燒牛肉係甜甜地😝份量仲好多👍🏼另外意大利飯加咗芝士,有少少拉絲效果,仲好rich! 最重要係配合埋佢上面嘅蔥一齊食,超香口🍝椰香冬陰功海鮮意大利粉雖然唔係好食到嘢汁嘅味道,但係真係好惹味!佢加咗啲蕃茄落去煮,酸辣酸辣咁好開胃!而且配料都好豐富,有蝦、青口、蜆、迷你帶子等😚🍰日式芝士蛋糕 / 抹茶芝士蛋糕一上甜品已經覺得好似置身喺韓國Cafe入邊咁😙賣相好靚😍兩款都係日式芝士蛋糕所以口感上會比美式芝士蛋糕light✨作為飯後甜品剛剛好~抹茶嗰款會帶微微抹茶味🍵🍹凍檸檬茶非常有驚喜嘅凍檸茶😳 好fresh夠凍又解渴!佢底加咗少少柚子蜜,微甜又清新🍀☕️Iced A

🦞迷你樱花濃蝦湯

🐮關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯

🍝椰香冬陰功海鮮意大利粉

🍰日式芝士蛋糕 / 抹茶芝士蛋糕

🍹凍檸檬茶

☕️Iced Americano
無糖加咖啡香,好適合配蛋糕🍰

推介指數: ⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️
餐廳環境:⚡️⚡️⚡️⚡️
服務態度:⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️

再訪:Yes
  • 迷你櫻花濃蝦湯
  • 椰香冬陰功海鮮意大利粉
  • 關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯
  • 凍檸檬茶
向來樓上舖都係比較被動所以一般都係靠人傳人 靠口碑具多銅鑼灣undici 聽唔少人食過都有讚無彈 服務殷勤有禮有耐性環境比想像中細😚但更可以集中服務到客人晚市主食由$128-$168不等+$48就可以升級套餐套餐已包迷你櫻花蝦濃湯·精選蛋糕·飲品我地三個人叫兩個主食😌加錢轉套餐緊係划算啲以銅鑼灣黎講 定價係合理最令我地心心眼就係明太子意大利粉💓搞到我又想返屋企整🤣🤣🤣⍥ 迷你櫻花蝦濃湯溫度差少少 好彩幾香濃滑溜😋份量岩岩好 如果唔係飽晒點食之後既野😂⍥ 明太子意大利粉配珍珠帶子 ❙ $128好香 聞落去有啲似大阪燒既味🤣醬汁勁多 完完全全包圍晒每條意粉🥰每啖都食到濃而不膩既明太子醬真係舔舔脷😍😍可能太好食有啲唔夠喉喎🤪⍥ 日式照燒汁燴去骨德國鹹豬手 ❙ $168咩式既豬手我都鍾意!份量好巨型 已經燴到啲肉稔晒唯獨是豬手既皮😌我會勇敢去食因為實在實在太~好~食~🥰非常入味既同時亦唔會過鹹由於太大舊 底下既飯顯然覺得有啲少唔夠餸呀🤤如果配下薯菜薯蓉就開心啦~⍥ 柚子芝士蛋糕蛋糕香濃軟滑柚子味比較含蓄我以為係原味🤣但質素唔錯架喎🫶🏻⍥ 焦糖果仁海綿蛋糕面頭好多nuts😚對比柚子芝士蛋糕會甜丁
向來樓上舖都係比較被動

🥰每啖都食到濃而不膩既明太子醬
真係舔舔脷😍😍可能太好食
有啲唔夠喉喎🤪

⍥ 日式照燒汁燴去骨德國鹹豬手 ❙ $168
咩式既豬手我都鍾意!
份量好巨型 已經燴到啲肉稔晒
唯獨是豬手既皮😌我會勇敢去食
因為實在實在太~好~食~🥰
非常入味既同時亦唔會過鹹
由於太大舊 底下既飯顯然覺得有啲少
唔夠餸呀🤤如果配下薯菜薯蓉就開心啦~

⍥ 柚子芝士蛋糕

拌勻後朱古力味好出
溝埋面頭軟滑既忌廉
🤭🤭邪惡首腦無誤

⍥ 秘魯薯條 ❙ $58
呢個小食不得了!
激香 薯條熱焫焫😍
外脆內軟 雖然好多辣椒
但唔辣喎 仲勁惹味
好大鑊 停唔到口🤤

2023-08-10
2023-08-13 94 浏览
呢間銅鑼灣Cafe 長期滿座 最出名一定係佢地嘅蛋糕放題🍰逢星期一至四主菜加錢就有得食喇🤩有六款唔同口味供應 甜品控/大胃王不妨嚟挑戰一下😈.📌廚師發辦-龍蝦汁海鮮意大利粉 $128意粉爽彈煙韌 醬汁雖然好稀 但都掛汁creamy 鮮味幾濃香 食落輕盈唔膩🦞配料有: 櫻花蝦, 蜆肉仔, 珍珠帶子, 蝦仁同蘑菇片 都幾豐富 冇腥味 呢個價錢好抵食😎.📌紅燒日本魷魚配蝦肉紫椰菜意大利飯 $148原隻魷魚切片 賣相夠晒吸引🤩魷魚鰭好爽脆 中間位煙韌 鬚鬚爽得嚟煙韌 用左日式醬油調味 仲加左啲花椒 好香口惹味🦑紫椰菜risotto好creamy 飯粒分明有咬口 味道清甜 帶淡淡奶香💜配料除左有爽口蝦仁仔 仲有蘑菇片🦐成個配搭都幾fusion 中西日合璧 好特別😚.📌升級套餐 +$48包迷你櫻花濃蝦湯, 精選甜品, 檸檬茶/咖啡.➿迷你櫻花濃蝦湯湯比較稀 但味道都鮮甜 加左櫻花蝦 幾有咬口🦐.➿精選甜品1️⃣抹茶芝士蛋糕雖然切落較實淨鬆散 但食落又幾軟滑creamy 淡淡回甘中帶芝士鹹香 仲有薄薄一層抹茶海綿蛋糕底 唔錯🍵🧀️.2️⃣朱古力忌廉蛋糕口感似mousse cake咁 幾軟滑 底有薄薄一層朱古力

📌廚師發辦-龍蝦汁海鮮意大利粉 $128

📌紅燒日本魷魚配蝦肉紫椰菜意大利飯 $148
原隻魷魚切片 賣相夠晒吸引🤩

📌升級套餐 +$48
包迷你櫻花濃蝦湯, 精選甜品, 檸檬茶/咖啡
➿迷你櫻花濃蝦湯
湯比較稀 但味道都鮮甜 加左櫻花蝦 幾有咬口🦐
迷你櫻花濃蝦湯

➿精選甜品
1️⃣抹茶芝士蛋糕
抹茶芝士蛋糕

2️⃣朱古力忌廉蛋糕
口感似mousse cake咁 幾軟滑 底有薄薄一層朱古力海綿蛋糕 再灑上朱古力碎同醬 整體朱古力味唔算好濃 似可可粉溝水嗰隻味🍫
朱古力忌廉蛋糕

➿轉其他特飲 +$15