早排放工同班朋友又去左Upside Lounge happy hour🥂佢哋而家新增咗唱K設備🎤音響好正個螢幕又清~邊唱邊飲Cocktail真係大滿足✨🍍Double P💰118Dark Rum、Malibu、百香果、菠蘿和青檸組合,菠蘿的香甜和青檸的一絲淡淡的酸味,形成了完美的平衡~鐘意菠蘿的話一定要點呢杯🫶🏻🩷Dear💰118伏特加、Malibu、桂花荔枝、蔓越莓和青檸帶出清新芳香口感,荔枝更有一種柔和的甜味,整體清新可口~🍏Poisoned Apple💰118龍舌蘭、黑加侖子利口酒、蘋果和青檸組合,整體口感醇厚又帶點清新,酒味比較濃少少🥚Cinnamon Gin Sour💰118琴酒、檸檬汁、蛋白和肉桂組合好特別,口感柔滑又有一點辛香和酸甜,會有少許蛋香味同時整體芳香又帶點清新,幾有趣✨🥒The Water Of Life 💰118伏特加、接骨木花利口酒、青瓜、香茅、蘋果、青檸和蜂蜜組合,香茅帶點外國風情,配合蘋果和青檸的酸爽,青瓜清新和蘋果芳香的口感,好似去左旅行咁✨Signature Cocktail有好多款可以選擇,每款都各有特色,同朋友嚟大家唔同口味都一定唔啱👍🏻早點到仲

🍍Double P💰118

🩷Dear💰118

🍏Poisoned Apple💰118

🥚Cinnamon Gin Sour💰118

🥒The Water Of Life 💰118

Signature Cocktail有好多款可以選擇,每款都各有特色,同朋友嚟大家唔同口味都一定唔啱👍🏻早點到仲可以揀個靚位~越夜越熱鬧🪩加上Bartender又係玩得之人~一齊唱歌玩下好開心😆
  • Double P
  • Cinnamon Gin Sour
  • The Water Of Life
今次要介紹嘅係Upside Lounge🍹,呢間好適合收完工同啲同事一齊過黎chill下一齊吹下水🥳一開門行入去嘅時候,個氣氛好特別同埋個環境好乾淨啊❗️個職員都好熱情咁招呼,服務態度真係值得稱讚啊👍🏻———————————————————————我自己通常會鍾意飲啲比較清新同埋較甜嘅cocktail,分別嗌左4款cocktail🍸😋🌟 「DOUBLE P」係一款好濃郁嘅菠蘿口味酒🍍,飲落去好清新,入口香甜,嗰陣菠蘿酒香氣傳出黎,再加埋啲菠蘿乾🍍,整體都變得香甜可口😋。好似入口即溶嘅菠蘿香氣,酒精味唔會壓過菠蘿嘅味道,相反菠蘿嘅甜度都唔會掩蓋住酒精味🍹,兩者交替融合得岩好好🔥,裡面仲加咗Lime🍊,呢隻酸澀嘅柑橘類水果,可以增加飲料嘅酸度同埋爽快感,特別適合鍾意易入口同埋有果味香氣嘅朋友👍🏻。🌟「NUTELLA FROSTY」,就係一款好濃郁嘅松露朱古力味酒🍫。為咗加重啲酒精嘅味道🍸,加埋咗Bourbon Whisky,呢隻有烈性同埋深厚口感嘅威士忌酒🥃。再加埋Hazelnut Liqueur同Almond Liqueur,兩隻利口酒帶黎嘅係堅果嘅香氣同味道,令整個飲料更加香甜😋。最後,
———————————————————————

🌟「NUTELLA FROSTY」,就係一款好濃郁嘅松露朱古力味酒🍫。為咗加重啲酒精嘅味道🍸,加埋咗Bourbon Whisky,呢隻有烈性同埋深厚口感嘅威士忌酒🥃。再加埋Hazelnut Liqueur同Almond Liqueur,兩隻利口酒帶黎嘅係堅果嘅香氣同味道,令整個飲料更加香甜😋。最後,再加埋Bailey's Chocolate Bitters,呢隻有巧克力同苦味嘅調味劑,令飲料更加層次豐富同複雜,推薦俾啲鍾意朱古力嘅朋友仔飲👍🏻。

🌟「DEAR」入面加咗Vodka Malibu🥃,呢隻係一款基於伏特加嘅烈酒,有椰子味道🥥。呢款酒可以為整個飲料帶黎一種輕盈同清爽嘅感覺。再黎就加埋Kwa Fei Lychee,呢隻有獨特香氣嘅荔枝口味成分😋。佢帶黎嘅係一種甜美嘅風味,令整個口感更加豐富。然後,加埋Cranberry,呢隻有酸甜味嘅蔓越莓成分🫐。佢帶黎嘅係酸度同埋水果嘅風味,令整個飲料更加平衡同清新。最後,加埋Lime,呢隻酸澀嘅柑橘類水果。佢可以為飲料帶嚟一種明亮嘅酸味,整體口感更加爽快😍。
2024-01-23 11 浏览
同朋友食完生日飯,有啲意猶未盡想飲返杯,搵到呢間樓上酒吧,入到去見到咁迷幻既招牌,呢度有分室內外,室內仲有個位可以高歌。 🟡Fluffy RoseVodka, Rose Liqueur, Vanilla Syrup, Lime mix好誇張,一黎到就全枱既目光都吸引住,放左係個箱入面,下面仲有燈同埋花瓣,好難唔望住佢研究一番。而味道唔算太甜,Vodka味較重。 🟤DearVodka, Malibu, Kwai Fei Lychee, Cranberry,Lime本身我比較鍾意甜甜地既cocktail,貪佢易入口無乜負擔咁,呢杯造型都好靚,重點係好好飲,有荔枝既甜同少少berry味,而且唔會有好濃既酒味! 🔴Dark Spirit Aged Rum, Home-made Guinness Syrup, Chocolate Bitters酒味比較濃,比較岩男仔飲。 聽聞佢地既食物都好高質好好食,不過因為我地食完晚飯先過黎飲野無食到,下次有機會一定會再黎試下。

🟡Fluffy Rose

🟤Dear

🔴Dark Spirit
酒味比較濃,比較岩男仔飲。

2024-01-16 16 浏览
上星期同幾個閨蜜去開銅鑼灣食嘢,之後想下場飲嘢chill下🍹🍸經過見到Upside Lounge嘅廣告牌,就上去試新嘢😋餐廳有分室內同室外,各有唔同特色,我哋坐喺室外,可以望下出面景色都幾chill✨..............................🍸有酒精..............................🍸 DEAR - (Vodka, Malibu, Kwai Fei Lychee, Cranberry, Lime)鮮果香氣四溢🤤荔枝同蔓越莓嘅酸甜味道同青檸嘅清爽感相互輝映,絕對係一杯酒精飲品中嘅經典組合!🎉🍸 THE WATER OF LIFE - (Vodka, Elder Flower Liqueur, Cucumber, Lemongrass, Apple, Lime, Honey)帶有清新嘅青瓜香氣同香茅嘅醇厚味道,再加上蘋果同青檸嘅酸甜平衡,味道絕對驚喜!😹🍸 DRAGONCHERRY DELIGHT - (由Rum, Dragon fruit, Maraschino, Lime)朗姆酒同火龍果嘅組合帶嚟一種獨特鮮果味道,再加上馬斯卡彭軟果酒嘅甜美,

朗姆酒同火龍果嘅組合帶嚟一種獨特鮮果味道,再加上馬斯卡彭軟果酒嘅甜美,好啱女仔飲!💁🏿‍♀️

..............................🍹冇酒精..............................
🍹 VIRGIN EARL GREY SOUR - ( Earl Grey, Peach, Lemon Juice, Egg White)
伯爵茶嘅芳香同蜜桃嘅甜美交織,再加上檸檬汁嘅酸爽同蛋白嘅綿密口感,好香好飲!🥰
🍹 BUTTERFLY PEA LEMONADE - (Lychee, Home-made Butterfly Pea Syrup, Apple, Lemon, Tonic Water)
荔枝嘅甜美同檸檬嘅酸爽完美結合,再加上蝶豆花糖漿嘅獨特色彩同通寧水嘅氣泡感,味道勁正!😍
💕店員不斷為我哋添加薯片,真係服務一流🤫我哋仲可以喺現場點歌唱K,氣氛十分熱鬧!我哋玩得好開心🤩🤩
2024-01-10
2024-01-05 102 浏览
座位寬敞,可以揀坐室內或露台,適合行街行到攰上黎休息下,或者約埋成班朋友上去食嘢飲酒 chill 住吹下水。○ 蒜 片 黑 椒 牛 柳 / / $88份量都幾多,蒜片炸到超香脆,每一啖牛都夾雜住蒜香味。牛柳煮到剛剛好 5 成熟,火候控制得好好,雖然油花較少但肉質幼嫩 ᴊᴜɪᴄʏ,有咬口但唔韌而且冇筋。○ 蟹 肉 蟹 籽 意 粉 配 原 隻 軟 殼 蟹 / /  $128意粉算係幾高質超出我對 ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ ʙᴀʀ 既預期。軟殼蟹炸得非常酥脆,上枱都仲 ᴋᴇᴇᴘ 到個形,內裡又好軟熟。拎開軟殼蟹會發現底下勁多蟹籽蟹肉,醬汁好 ᴄʀᴇᴀᴍʏ 濃郁,而且每一條意粉 ᴀʟ ᴅᴇɴᴛᴇ,做到掛汁嘅效果。○ 𝐃𝐨𝐮𝐛𝐥𝐞 𝐏 / / $118{ 𝐷𝑎𝑟𝑘 𝑅𝑢𝑚 | 𝑀𝑎𝑙𝑖𝑏𝑢 | 𝑃𝑎𝑠𝑠𝑖𝑜𝑛𝑓𝑟𝑢𝑖𝑡 | 𝑃𝑖𝑛𝑒𝑎𝑝𝑝𝑙𝑒 | 𝐿𝑖𝑚𝑒 }用菠蘿造型既酒杯,賣相充滿熱帶風情,菠蘿果香非常突出,酸酸甜甜易入口,後勁有 Dark Rum 既香甜,加埋熱情果籽中和返主菜既膩感。ꕀ

○ 蒜 片 黑 椒 牛 柳 / / $88
份量都幾多,蒜片炸到超香脆,
每一啖牛都夾雜住蒜香味。
牛柳煮到剛剛好 5 成熟,火候控制得好好,
雖然油花較少但肉質幼嫩 ᴊᴜɪᴄʏ,
有咬口但唔韌而且冇筋。

拎開軟殼蟹會發現底下勁多蟹籽蟹肉,
做到掛汁嘅效果。

○ 𝐃𝐨𝐮𝐛𝐥𝐞 𝐏 / / $118
用菠蘿造型既酒杯,賣相充滿熱帶風情,
菠蘿果香非常突出,酸酸甜甜易入口,
後勁有 Dark Rum 既香甜,
加埋熱情果籽中和返主菜既膩感。

• 蒜片黑椒牛柳
  • 蟹肉蟹籽意粉配原隻軟殼蟹
本人第一次幫襯,男店主友善親切態度,唔係客套求其應付,見到的是傳說中200分的餐飲業服務。無論你係開餐廳定酒吧,人情味同埋服務態度都好重要,我本人好少食評語,但我覺得男店主的態度值得嘉許同支持,仲要帶輕微的幽默風趣,呢個認真少見。 店主介紹左有新設備,可以唱K 。除左待客服務之外,食物同飲品都係有水準的,環境裝修都有精美設計過 。希望呢個post 可以為upside lounge帶來更多客人 。 加油,祝生意興隆

2023-12-31
  • Dear
2024-01-03 15 浏览
啱啱過左聖誕節,唔知大家去左幾多個party呢,等小編今次介紹個私心推介,等大家多個地方去享樂😁呢間酒吧位置非常方便,非常近銅鑼灣地鐵站,而且走科幻Cyber路線,設有霓虹燈、遊戲枱👾而且佢仲有個戶外大露台,環境好chill,酒吧亦提供多款小食、主食、Cocktail、Mocktail,啱晒一大班朋友去玩💃🏼🕺🏼1️⃣ 風乾火腿芝士拼盤 $128飲酒必備梗係芝士🧀️同ham,估唔到有滿滿一大碟,有2款芝士🧀️同2款ham,款式比想像中豐富,火腿食落好咸香,芝士都好香濃,配酒真係絕配👍🏻2️⃣ 蛋汁卡邦尼意粉 $98非常足料,有洋蔥🧅煙肉🥓蘑菇🍄意粉🍝煮得剛好,醬汁好掛麵,仲好濃郁香口🤤3️⃣ Dear $118呢度嘅cocktail每杯都好IG-able,👱🏼‍♀️點嘅呢杯充滿少女心,酒杯好似個星球咁,主要用左Vodka同荔枝酒,酒味唔會太重,反而有好香嘅荔枝味,非常清爽,好適合女生飲用。4️⃣ The Water of Life $118呢杯同樣用左Vodka做base,再加左青瓜🥒青檸、蘋果🍎蜂蜜🍯調配而成,飲落非常refreshing,用上高身杯,睇落好高貴。總的來說,酒吧環境非常舒適,空間感十足,最

1️⃣ 風乾火腿芝士拼盤 $128

2️⃣ 蛋汁卡邦尼意粉 $98

3️⃣ Dear $118

4️⃣ The Water of Life $118

總的來說,酒吧環境非常舒適,空間感十足,最主要提供到美酒同美食,無論係食物定cocktail🍹都做得好好,職員服務亦非常良好,所以小編非常推介呢間舒適又放鬆嘅酒吧俾大家。

#foodie_couple_hk_sm816
2023-12-14 19 浏览
銅鑼灣鬧市之中,有間較寧靜嘅酒吧,座位寬敞,有室內同露台位可供選擇。Cocktail味道出色,最適合同朋友嘆住酒chill住傾偈🍻蒜片黑椒牛柳 $88牛柳散發香濃黑椒味,份量偏多,蒜片香脆,鍾意有口感食物嘅朋友必試。蟹肉蟹籽意粉配原隻軟殼蟹 $128蟹肉蟹籽份量多,亦非常掛汁,軟殼蟹外脆內軟,推薦👍🏻Nutella Frosty $118味道特別嘅cocktail,杏仁味突出,配搭Bailey's,味道溫和。杯邊有朱古力粉,令整體更有層次。Dark Spirit $118Chocolate bitters、橙皮香味濃郁,比其他bar同類型嘅酒相對容易入口。Double P $118熱情果味酸酸甜甜,有大量果肉,後勁再有菠蘿香味,味道濃厚香甜😍Upside Lounge銅鑼灣駱克道498號合亞大廈4樓

蒜片黑椒牛柳 $88

蟹肉蟹籽意粉配原隻軟殼蟹 $128
蟹肉蟹籽份量多,亦非常掛汁,軟殼蟹外脆內軟,推薦👍🏻

Nutella Frosty $118

蝦肉蟹籽意粉配原隻軟殼蟹
蒜片黑椒牛柳
Double P
Nutella Frosty 及 Dark Spirit
*.+゜銅鑼灣超抵食樓上酒吧 人均243ʜᴋᴅ。+.*Iby最近又去咗銅鑼灣行街,繼上次嘅良好體驗之後,一於逐間小店試吓~٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و⸜♡⸝ 😋 Black Truffle Risotto w/Scallops 🌕🌕🌕🌕🌕 118ʜᴋᴅ😋 Buffalo Wings 🌕🌕🌕🌕🌑 78ʜᴋᴅ😋 Ham & Cheese Platter 🌕🌕🌕🌕🌗 128ʜᴋᴅKafflr Ramos Gin Fizz 🌕🌕🌗🌑🌑 118ʜᴋᴅ✩‧₊ 💬人均唔洗250ʜᴋᴅ,已經可以食倒一道主菜+兩款小食,仲要係超級高質:黑松露意大利飯驟眼睇以為過濕,點知原來啲溢出黎嘅液體都係松露油,意大利飯食起黎Al Dente 之餘,啲雜菌完全冇草青味,調味仲要好好添♪(*^^)o∀完美∀o(^^*)♪水牛城雞翼偏濕潤但竟然係脆,而且入面都好嫩口,調味偏辣而惹味。火腿芝士拼盤嘅料都係勁新鮮而且好好味,食得出係靚料!配搭嘅鹽水浸橄欖偏鹹。Gin嘅蛋白打得好好,而且冇腥味,整體有啲似飲緊檸檬汁。𖤐ˊ˗ 二人享用,486ʜᴋᴅ(連加一)𓈊ˊ˗Upside Lounge銅鑼灣駱克道合亞大廈4樓🈺每天17:00-03:00
*.+゜銅鑼灣超抵食樓上酒吧 人均243ʜᴋᴅ。+.*

Iby最近又去咗銅鑼灣行街,
繼上次嘅良好體驗之後,
一於逐間小店試吓~٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

⸜♡⸝

😋 Buffalo Wings 🌕🌕🌕🌕🌑 78ʜᴋᴅ

✩‧₊ 💬

Gin嘅蛋白打得好好,而且冇腥味,整體有啲似飲緊檸檬汁。

𖤐ˊ˗

二人享用,486ʜᴋᴅ(連加一)

𓈊ˊ˗
Upside Lounge
銅鑼灣駱克道合亞大廈4樓
🈺每天17:00-03:00
  • Platter
2023-12-05 15 浏览
最近壓力山大😶又要同fd子互吐苦水!!即刻孖住去飲番杯🍹🍸一於解放壓力齊齊relax番晚🌙是晚嚟咗CWB呢度!!播住輕快音樂🎶用餐先坐型格裝修嘅室內!食完再被安排坐出戶外座位繼續chill🤟🏻🤟🏻. ✨Kaffir Ramos Gin Fizz $118用咗Gin, Kaffir Leaf, Lemon, Egg White, Ginger Soda製成🍸濃烈酒精味道x醒神嘅檸檬酸味🍋🍋.✨Double P $118以Dark Rum, Malibu, Passionfruit, Pineapple, Lime調製而成🤫🤫飲落酒味果味融合埋一齊!仲有片新鮮菠蘿!連個杯都係菠蘿造型🍍好有熱帶風情!! .✨蒜片黑椒牛柳 $88擺盤有花心思😌以炸蒜+炒洋蔥爆起黑椒牛柳粒!非常惹味啱哂佐酒🙌🏻唔錯!. ✨蟹肉蟹籽意粉配原隻軟殼蟹 $128有驚喜🤤軟殼蟹炸得好酥脆且油而不膩!蟹肉蟹籽令到creamy醬汁充滿濃厚蟹滋味🦀意粉亦彈牙又掛汁👍🏻👍🏻. ✨加一服務費
✨Kaffir Ramos Gin Fizz $118
✨Double P $118
✨蒜片黑椒牛柳 $88
✨蟹肉蟹籽意粉配原隻軟殼蟹 $128
✨加一服務費

朋友話喺銅鑼灣搵到一間高質嘅酒吧,就係SOGO附近。正好最近做緊SOGO日,就諗住shopping之後再過去飲杯嘢。.SOGO行過嚟兩三分鐘左右,呢幢大廈本身有好多美容院髮型屋等等,都幾多人識。.一入門口就覺得餐廳嘅裝修好特別,有我鍾意嘅霓虹燈,有遊戲枱,個環境都幾chill。睇完餐牌之後,我哋就叫咗少少嘢食同酒。.佢哋杯酒幾有驚喜,個名叫做Double P,酸酸甜甜好開胃,酒精嘅濃度都夠高,唔會好似某啲中環嘅出名酒吧咁,酒落得唔夠足呃客人,所以都幾推介大家試下佢哋嘅酒。.跟住我哋再叫咗佢嘅黑松露帶子燴飯,食落黑松露味好重,擺盤都靚靚仔仔好精緻,好少有酒吧嘢食都整得幾好食。

📍Upside Lounge 🔍銅鑼灣駱克道498號合亞大廈4樓-----都市人生活壓力大,收工總喜歡飲兩杯酒。方便度係我嘅首選考慮因素。之所以認識呢一間酒吧,係因為上次朋友喺度搞生日party,覺得佢哋嘢食同埋酒都幾唔錯,所以收工間唔中路過銅鑼灣就會過嚟同朋友飲番杯。.首先叫咗一杯the Water of life,返工嘅人生就好似呢杯酒嘅名咁,淡如水。雖然個名係咁,但係飲落去杯酒就好清甜,酒勁夠,味道清清爽爽好舒服。.另外同行嘅朋友就叫咗杯double P,呢杯酒嘅熱情果味好出,有種陽光夏威夷嘅感覺,都唔錯,容易入口。.佐酒小食推薦Buffalo Wings,醬汁濃郁度恰到好處,有少少煙燻嘅口味,雞肉亦嫩口,$78有成9隻,性價比唔錯。⭐PS:餐廳話聖誕節🎄佢地有做到會,準備同d friends一齊叫一堆雞翼返屋企Party Party~
📍Upside Lounge
🔍銅鑼灣駱克道498號合亞大廈4樓
-----

2023-12-04 11 浏览
位置非常近銅鑼灣地鐵站,2分鐘內到,酒吧內嘅環境寬敞又有情調,有大大的霓虹燈牌,有室外和戶內,天氣涼涼的坐室外露台有feel😈好適合一班朋友包場玩😽酒吧除咗有酒精飲品,仲有主食及小食👍🏻風乾火腿芝士拼盤 $128拼盤款式豐富,有3款芝士、2款風乾火腿和欖欖粒,芝士味道濃香,火腿肉質柔軟,脂肪分佈均勻,配酒一流😋蟹肉蟹子意粉配原隻原殼蟹 $128值得一試✅大大隻軟殼蟹,炸得香脆,肉質比較多而鮮嫩,啖啖肉,配料夾得唔錯,有蟹肉、蟹籽和蘑菇,意粉份量適中,醬汁又濃郁🍹Double P $118比較適合女士飲👧🏻 賣相美,適合打卡📸杯型特別似返個菠蘿形狀🤩有夏威夷風情,入口Dark Rum 強烈又濃郁,菠蘿果香配搭粒粒熱情果籽幾突出,酸酸甜甜Cinnamon Gin Sour $118冇Double P酒味咁強烈🍸依款cocktail入口醇厚順滑,最頂鋪上一層蛋白泡,口感柔和又豐富,帶有麥香和淡淡的果香👅📍Upside lounge銅鑼灣駱克道498號合亞大廈4樓

風乾火腿芝士拼盤 $128

蟹肉蟹子意粉配原隻原殼蟹 $128

🍹Double P $118

Cinnamon Gin Sour $118

📍Upside lounge
銅鑼灣駱克道498號合亞大廈4樓
2023-12-01 114 浏览
💃聚會必去之選隱世Cocktails Bar🍺🥂Upside Lounge 周圍去吃喝玩樂嘅朋友,今次帶我哋嚟度呢間隱世嘅樓上酒吧,呢間酒吧新開咗幾個月,仲未係好多人知道,今次就等我介紹俾大家啦🤗去過咁多間Bar,呢間可以話係數一數二高質嘅酒吧,無論Cocktails🍹、 食物、環境、價錢,全部都好高性價比🌟🌟🌟呢度個場有分室內同室外,無論係室內室外氣氛一樣咁chill🥳🎉室內嘅設計好靚,用上五光十色既霓虹燈,仲有一張可以玩酒乒乓既枱🤣仲可以見到Bartender親自沖調飲品🤗✨Black Truffle Risotto with Scallops $118黑松露帶子意大利飯非常高質🤩👍🏻黑松露味好香濃,醬汁非常Creamy,好香芝士同奶香味,超級多帶子,每一粒都好鮮甜,仲好嫩🥰用料十足~仲有好多蘑菇,味道更濃厚,分量十足🤗✨Deep Fried Soft Crab $88🦀️軟殼蟹炸得金黃酥脆,足足有兩大隻軟殼蟹,1開2,共4件,麵衣調味好夠,配酒一流👍🏻底下仲用咗日本溫室芽菜墊底,一啲都唔油膩,越食越開胃😍✨Ham & Cheese Platter $128飲酒又點少得芝士同咸火腿🤣
💃聚會必去之選
隱世Cocktails Bar🍺
🥂Upside Lounge

Dear

Deep Fried Soft Crab

✨Deep Fried Soft Crab $88

✨Ham & Cheese Platter $128
飲酒又點少得芝士同咸火腿🤣滿滿一大碟,份量好足👍🏻有兩種火腿同兩種芝士🧀️鹹香鹹香,一啖酒一啖芝士同火腿,簡直人生一大樂事😆
Nutella Frosty

✨Dear $118
杯酒改名改得好貼切,Cocktail粉紅色,充滿少女心,酒杯好似月亮形咁靚💕呢度嘅Cocktail非常出色,可以話係數一數二好飲👍🏻荔枝味,清爽,果味,唔會太甜,好清新,
Ham & Cheese Platter

✨Nutella Frosty $118
Bourbon Whisky, Hazelnut Liqueur, Almond Liqueur, Bailey, Chocolate Bitters
唔講唔知,仲以為自己係飲緊超濃郁嘅榛子朱古力奶,奶味好香,超濃郁既朱古力🍫同咖啡味,甜度較高,後勁有酒既微微苦味,真係超好味,好易入口,係成年人都會鍾意嘅味道🤤

‼️Opening hours: 17:00 pm -03:00 am

🏠Upside Lounge
Nutella Frosty
Ham & Cheese Platter
  • NUTTY COLADA
  • 鮮帶子黑松露意大利飯
最近發現一間鄰近銅鑼灣地鐵站嘅酒吧,好啱收工之後飲番杯放鬆一下!呢間酒吧劃分為兩部分,室內採光度十足,適合一大班朋友玩吓&食嘢。而室外環境較昏暗,可以好Relax咁一路飲住酒一路傾吓偈。雖然呢間嘅吧檯空間唔算寬敞,但櫥櫃放滿好多唔同類型嘅酒款,有紅白酒、啤酒、白蘭地酒、威士忌…絕對啱哂好酒之人!!!仲有好多唔款式嘅特色雞尾酒,啱晒打卡之餘又夠哂好飲!✢Poisoned Apple 將較甜味嘅酒混合埋蘋果酒同柑橘嘅酸味,再配搭幾片酸酸甜甜嘅青蘋果,唔鐘意好濃酒精味嘅,但又想飲番杯嘅,絕對要嗌嚟試一試。美酒配佳餚,先可以將兩者嘅味道同時昇華到更高嘅層次!老闆深明呢點,所以食物同樣做到好高質!✢ 蟹肉蟹籽意粉配原隻軟殼蟹 拎開酥脆香口嘅軟殼蟹會發現勁多嘅蟹籽,呢刻已經覺得勁吸引!食落醬汁味道好濃郁,而且每一條意粉都做到掛汁嘅效果。重要嘅喺啖啖嘅意粉都蘊藏著大量嘅蟹肉,相當滿足。✢ 蒜片黑蒜牛柳 勁多炸蒜片,令到每一啖牛都夾雜著蒜香味。牛柳本身瘦肉比例較多,油花相對較少。火候控制得好好,肉質幼嫩。有咬口但唔韌!✢ 粒粒雞軟骨配蛋黃醬 每一粒都炸得夠金黃香脆,鹽香味十足,而且份量很多。最值得一讚

✢Poisoned Apple

✢ 蟹肉蟹籽意粉配原隻軟殼蟹

✢ 蒜片黑蒜牛柳

✢ 粒粒雞軟骨配蛋黃醬
每一粒都炸得夠金黃香脆,鹽香味十足,而且份量很多。最值得一讚喺每一粒食落都爽脆不油,證明好識得控制油溫。
蒜片黑蒜牛柳
粒粒雞軟骨配蛋黃醬