2023-11-29
忙忙碌碌又一星期,終於都到星期五可以收工鬆一鬆!官塘收工好多好多人,我想靜一靜埋藏工作急速情緒,近近地就移動去將軍澳海濱附近覓食,一路行入去有點大風💨但沿着海濱一直行就好舒服😌跑步的跑步,放狗的放狗,談心的談心,步行10分鐘已經調整到放假既心情同步伐,咁舒服既環境下我又要去嘆杯咖啡☕️鬆一下! @urbancoffeeroaster 既咖啡一直我都好喜歡,將軍澳分店今次係第一次光顧,除咗咖啡之外食物水準都相當不錯,價錢都幾合理,嘆住咖啡享受海旁景色已經值回票價!手打安格斯牛肉漢堡🍔$138漢堡扒好夠鬆軟,手打牛肉好厚身肉味好濃,加入邪惡芝士同煙肉🥓煙肉質素唔錯唔會太咸同太肥,配搭既薯條好夠粗身好正,邪惡既美食同人分享係最合適!松葉蟹肉軟殼蟹飯$148超巨型軟殼蟹😲咬落去啖啖肉,移動開隻軟殼蟹見到好多松葉蟹肉同蟹籽,加埋沙律醬,我會將佢變成拌飯大口大口咁食🤣焦糖蘋果金寶芝士蛋糕$88今日係有特別事情慶祝🍾恭喜社畜一號成功解決難題!踏入美好人生🤣講返件蛋糕先,蘋果肉同芝士蛋糕都幾夾,芝士蛋糕濃郁香滑,甜甜酸酸既蘋果又平衡返感覺無咁漏,輕輕鬆鬆就K.O 左,依個極力推薦!肉桂卷$37平時我好少
手打安格斯牛肉漢堡🍔$138
松葉蟹肉軟殼蟹飯$148
焦糖蘋果金寶芝士蛋糕$88
肉桂卷$37
平時我好少叫肉桂卷,我雖然喜歡肉桂既味道但曾經食過一件甜到不行既成品,所以一直對肉桂卷有所顧忌,今次再度嘗試原來可以好唔同,無想像中咁甜同肉桂味夠香,令我有所改觀!
Hot Caramel Latte $48
一直喜愛☺️長期推薦,佢地轉用Oat Milk 仲唔駛加錢😂正
Coffee Tonic $50
Iced Americano$44
咖啡人停不了飲咖啡🤣水準真係唔錯!
舖頭有Gelato 提供,可惜今日甜品限額已滿,唯有留待下次🥲