2023-10-20 18 浏览
放假唔想出街啦~所以留番起將軍澳覓食🫣所以去左澳南散步,點知見到間好吸引的餐廳,所以去試下🤩燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁🥗香煎過後的虎蝦同帶子都好鮮甜,配上新鮮的沙律菜,再撈埋酸甜的汁好開胃🤤牛油果吞拿魚蓉酸種多士多士外脆內軟,多士上鋪滿牛油果吞拿魚蓉,每一啖都食到,好滋味👍🏻蒜香柚子雞翼肉質嫩滑,食落有淡淡的有柚子味同香蒜味🤤和風鰻魚飯好難得食到鰻魚係無骨啦🥺所以怕食到骨就唔洗再驚啦!可以叫以個飯食😋我就中意一啖有齊曬滑蛋+鰻魚+飯,層次好豐富 好好味呀🤤法式焦糖班戟🥞厚版熱香餅,非常紮實😋口感鬆軟。加埋有焦糖同吉士一齊食,成件事好滿足☺️熱薑黃檸檬薑茶朋友整襯腳,要養生😌所以飲薑茶暖胃凍蘋果洛神花茶小清新系列🍃飲落唔甜,可以有助解油膩

燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁🥗

牛油果吞拿魚蓉酸種多士

蒜香柚子雞翼
肉質嫩滑,食落有淡淡的有柚子味同香蒜味🤤

和風鰻魚飯

法式焦糖班戟🥞

熱薑黃檸檬薑茶
朋友整襯腳,要養生😌所以飲薑茶暖胃

凍蘋果洛神花茶
小清新系列🍃飲落唔甜,可以有助解油膩
Urban Coffee Roaster 📍將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下12號舖來左將軍澳南行下~發現左呢間裝修好型格餐廳🍴店內以工業風為主調🤩好型格行完將軍澳跨灣大橋~入左去Urban Coffee Roaster食晚餐好喜歡餐廳內氛圍✨空間感大又舒服最正係有Gelato賣🍨🍦即刻叫返杯食🤩原來餐廳同左Stecco Natura合作🍨有多款口味~🩷雪糕入口超幼滑我叫左黑芝麻同雙重朱古力味~。🍔手打安格斯牛肉漢堡配薯條 🥩好大份🤭超巨型~一口無可能食得哂有煙肉🥓芝士🧀️青瓜🥒蕃茄🍅生菜🥬配埋入口Juicy嘅手打安格斯牛漢堡🥩仲跟埋黑松露醬同即炸薯條🍟好味。牛油果吞拿魚蓉酸種多士健康又美味😍賣相好得😆超足料~每啖都係牛油果蓉同吞拿魚蓉除左Gelato仲叫左佢地特色甜品。Vanilla Basque Burnt Cheese Cake with Mochi作為呢餐結尾🩷💯🥹滿分芝士味濃香配上麻糬夾心😁層次豐富佢地可以免費升級做瑞典燕麥奶我飲品叫左Iced Mocha同Iced Matcha Latte咁就更加健康啦🌿📍將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下12號舖
Urban Coffee Roaster
📍將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下12號舖

來左將軍澳南行下~
發現左呢間裝修好型格餐廳🍴
店內以工業風為主調🤩好型格
行完將軍澳跨灣大橋~入左去
Urban Coffee Roaster食晚餐

好喜歡餐廳內氛圍✨空間感大又舒服
最正係有Gelato賣🍨🍦即刻叫返杯食🤩

原來餐廳同左Stecco Natura合作
🍨有多款口味~🩷雪糕入口超幼滑
我叫左黑芝麻同雙重朱古力味~

。🍔手打安格斯牛肉漢堡配薯條
🥩好大份🤭超巨型~一口無可能食得哂

有煙肉🥓芝士🧀️青瓜🥒蕃茄🍅生菜🥬
配埋入口Juicy嘅手打安格斯牛漢堡🥩
仲跟埋黑松露醬同即炸薯條🍟好味

。牛油果吞拿魚蓉酸種多士

健康又美味😍賣相好得😆

佢地可以免費升級做瑞典燕麥奶

咁就更加健康啦🌿

📍將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下12號舖
2023-10-19 13 浏览
之前喺尖沙咀食過呢間覺得幾好食😋雖然唔係好多選擇但係食物質素唔錯,工業風裝修望落有格調,加上個用餐環境都幾適合靜靜地傾計💟 今次約咗住tko嘅朋友仔一齊去佢哋分店試下~ tko分店較為闊落,有個大玻璃可以望住出面海旁Seafood salad with lemon dressing 🍋入面有蝦🦐同埋帶子,口感彈牙,有輕輕燒過非常惹味💟 除咗沙律菜之外,仲有無花果,配上淡淡的檸檬汁又唔會好Heavy健康之選🤍小編仲加咗牛油果同埋煙三文魚,令到沙律更加豐富😍Mussel with garlic white wine butter sauce 青口正常size,份量慷慨🫶🏻而且好新鮮冇雪藏味,隨碟附上一塊麵包可以點汁食Deep fried soft shell crab on rice 🦀 朋友叫咗軟殼蟹飯,除咗原隻脆口嘅蟹喺上面之外,個飯仲有蟹肉、溫泉蛋、飛魚子青瓜絲同埋佢哋嘅秘製沙律醬,成個飯好豐富,適合肚餓大食人士😂 Carbonara spaghetti 🍝 呢度嘅卡邦尼用上豬腩肉夠特別,嗰醬汁簡直係靈魂,每一條意粉都食到好香嘅蛋黃加芝士😍 超級邪惡😋Hot matcha latte

小編仲加咗牛油果同埋煙三文魚,令到沙律更加豐富😍

Carbonara spaghetti 🍝

Hot matcha latte
呢度嘅latte可以免費轉燕麥奶💟 只係略嫌有少少唔夠熱

2023-10-18 15 浏览
Urban Coffee Roaster餐廳位於將軍澳唐賢街藍塘傲地下,餐廳面向海邊,對正將軍澳跨灣大橋,餐廳裝修簡約以工業風為主,餐廳入口對面擺設一架仿古雪糕車,售賣Gelato意大利雪糕,還有售買咖啡豆和T恤,青春的服員招呼有禮。燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁$128(+煙三文魚$25)(+牛油果$15)虎蝦和帶子夠新鮮又大隻,檸檬油醋汁配田園沙律酸酸甜甜,食落好開胃。慢煮豬肋漢堡配薯條$128厚身豬肋夠腍滑,漢堡內有芝士,蕃茄,生菜和紅蘿蔔絲,配埋熱辣辣薯條和松露醬,非常豐富好味。松葉蟹肉軟殼蟹飯$148整隻軟殼蟹鮮美香脆,配有流心溫泉蛋,葱粒,青瓜絲,,飛魚籽和松葉蟹肉,這個飯令我心滿意足。Hot Americano$40好香濃嘅咖啡,入口唔會苦澀,好順喉。Ice 85% Chocolate$5485%凍朱古力吾甜,夠健康。
Urban Coffee Roaster

慢煮豬肋漢堡配薯條$128

松葉蟹肉軟殼蟹飯$148

Hot Americano$40
好香濃嘅咖啡,入口唔會苦澀,好順喉。

Ice 85% Chocolate$54
85%凍朱古力吾甜,夠健康。
同朋友行行下海濱,隨意入左呢間cafe, 環境闊落舒服、而且位與位之間都有空間,好適合談心既地方,價錢合理。📍松葉蟹肉軟殼蟹飯有一隻完整、香脆、大大隻既軟殼蟹蓋係飯上面,口感香脆唔膩,仲有保留左些少蟹膏,口感豐富。而飯面有松葉蟹肉、飛魚籽、溫泉蛋、青瓜絲同蔥,配上沙律醬調味,增加左飯既層次感。📍手打安格斯牛肉漢堡配薯條漢堡包大大個,麵色有輕微焊過,帶少少脆口。牛肉略厭乾身唔夠汁嫩,不過大大啖牛肉入口都滿足既。 厚切薯條,上枱夠熱香脆,配埋黑松露醬,味道濃郁,會食唔停架。📍法式焦糖班戟滿滿吉士醬係面,切開班戟有3層,層層都好厚實,如果就咁食會食到蛋香麵粉味,所以要配搭焦糖、吉士醬食,口感先唔會咁單調。不過真係食唔多,厚實既3大塊幾飽肚架。📍Iced 75% Chocolate 朱古力味濃厚,唔會好甜。📍Iced mocha濃厚既抹茶味,但又不會太苦澀,味道剛口。🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹# Urban Coffee Roaster (唐賢街) 將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下12號舖 🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸#將軍澳好食 #將軍澳食好西

📍松葉蟹肉軟殼蟹飯

📍手打安格斯牛肉漢堡配薯條

📍法式焦糖班戟

📍Iced 75% Chocolate
朱古力味濃厚,唔會好甜。

📍Iced mocha
濃厚既抹茶味,但又不會太苦澀,味道剛口。

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
# Urban Coffee Roaster (唐賢街)
將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下12號舖
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
#將軍澳好食 #將軍澳食好西
2023-10-16 17 浏览
📍𝕿𝖘𝖊𝖚𝖓𝖌 𝕶𝖜𝖆𝖓 𝕺 🏫#cynintko #eatintko▪蒜香柚子雞翼 💯💯ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟 𝕎𝕚𝕟𝕘𝕤 𝕎/ 𝕐𝕦𝕫𝕦 𝕊𝕒𝕦𝕔𝕖松葉蟹肉軟殼蟹飯 🦀𝔻𝕖𝕖𝕡 𝔽𝕣𝕚𝕖𝕕 𝕊𝕠𝕗𝕥 𝕊𝕙𝕖𝕝𝕝 ℂ𝕣𝕒𝕓 𝕠𝕟 ℝ𝕚𝕔𝕖明太子忌廉意粉烏魚子 🍝ℂ𝕣𝕖𝕒𝕞𝕪 𝕄𝕖𝕟𝕥𝕒𝕚𝕜𝕠 𝕊𝕡𝕒𝕘𝕙𝕖𝕥𝕥𝕚新鮮青口配蒜香白酒牛油汁 🦪𝕄𝕦𝕤𝕤𝕖𝕝𝕤 𝕎/ 𝔾𝕒𝕣𝕝𝕚𝕔 𝕎𝕙𝕚𝕥𝕖 𝕎𝕚𝕟𝕖 𝔹𝕦𝕥𝕥𝕖𝕣 𝕊𝕒𝕦𝕔𝕖雲呢拿麻糬巴斯克芝士蛋糕 🧀𝕍𝕒𝕟𝕚𝕝𝕝𝕒 𝔹𝕒𝕤𝕢𝕦𝕖 𝔹𝕦𝕣𝕟𝕥 ℂ𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖𝕔𝕒𝕜𝕖 𝕎/ 𝕄𝕠𝕔𝕙𝕚𝟟𝟝% ℙ𝔼ℝ𝕌 ☕️▪
📍𝕿𝖘𝖊𝖚𝖓𝖌 𝕶𝖜𝖆𝖓 𝕺 🏫

雲呢拿麻糬巴斯克芝士蛋糕 🧀

𝟟𝟝% ℙ𝔼ℝ𝕌 ☕️

• 蒜香柚子雞翼
2023-10-16 18 浏览
今晚去將軍澳海旁食飯,一邊望住跨灣大橋,一邊聽住令人放鬆嘅音樂享受晚餐。松葉蟹肉軟殼蟹飯:軟殼蟹的外殼炸至金黃酥脆,內裡卻保持著嫩滑的肉質,有超級多蟹膏。飯上面舖有清爽的青瓜絲和蔥的點綴,搭配溫泉蛋的滑嫩口感、飛魚籽的微妙爆裂感。雲呢拿麻糬巴斯克芝士蛋糕:芝士蛋糕有吸引人的焦糖外皮和鬆軟濕潤的內餡。蛋糕搭配的傳統日式麻糬,增添了綿密的口感和微妙的口味層次。Hot 75% Chocolate這杯熱巧克力以高達75%的純淨巧克力豆製成,還可以免費升級瑞士燕麥奶,每一口都帶來濃厚的巧克力風味。

松葉蟹肉軟殼蟹飯:

雲呢拿麻糬巴斯克芝士蛋糕:

Hot 75% Chocolate
  • 松葉蟹肉軟殼蟹飯
2023-10-14 18 浏览
久違的朋友聚會,今次選了海濱旁邊的一間Cafe,和朋友聊聊天,吃吃飯。餐廳環境座位闊落,舒適。設有歡樂時光套餐,愛喝啤酒的朋友非常適合,有1664同朝日兩款選擇。這次我們叫了以下食品。歡樂時光套餐🍻1.手打安格斯牛肉漢堡配薯條,朝日啤酒($168)厚厚的漢堡包,酥脆內軟的漢堡包,內有爽口新鮮的蔬菜,手打安格斯牛肉牛味非常濃郁,鋪上香濃的芝士,配上脆卜卜的煙肉,非常滿足。加上還有鬆脆內軟的薯條,非常滿足。2.新鮮青口配蒜香白酒牛油,朝日啤酒($168)平日少吃青口的我,覺得這個青口非常新鮮,爽口,配上蒜香白酒牛油烹調而成是一個不錯的體驗。飯後當然不能錯過甜品,與朋友叫了兩度甜品,法式焦糖班戟和巴斯克蛋糕3.法式焦糖班戟($108)喜歡面頭的吉士焦糖醬。4.Vanilla Basque Burnt Cheese Cake with Mochi($78)愛吃濃濃的芝士蛋糕,這款就適合你,非常芝士的巴斯克蛋糕。5.Hot Matcha Latte($50)

餐廳環境座位闊落,舒適。

這次我們叫了以下食品。

歡樂時光套餐🍻

1.手打安格斯牛肉漢堡配薯條,朝日啤酒($168)
鋪上香濃的芝士,配上脆卜卜的煙肉,非常滿足。
加上還有鬆脆內軟的薯條,非常滿足。

2.新鮮青口配蒜香白酒牛油,朝日啤酒($168)

3.法式焦糖班戟($108)
喜歡面頭的吉士焦糖醬。

愛吃濃濃的芝士蛋糕,這款就適合你,非常芝士的巴斯克蛋糕。

5.Hot Matcha Latte($50)

2023-10-12
又嚟將軍澳海濱嘆個悠閑午餐好好享受我嘅 me time ~~雖然無哂我鍾意坐嘅靠窗高枱位好彩都仲有靠窗枱 ~~感受著和煦嘅限光和開揚海景進餐心情都靚啲,胃口都好啲 ~~點了客午餐 ● 松葉蟹肉軟殼蟹飯 (HK$138)原隻軟殼蟹好吸睛,炸得香脆唔油膩配埋溫泉蛋、松葉蟹肉、青瓜、蟹籽和沙律醬味道好豐富 ~~午餐跟配嘅餐湯 ● 蕃茄雜菜湯裡面有很多雜菜,濃郁蕃茄味,清爽開胃 ~~午餐加配飲品有半價,點了杯 ● Latte (+HK$23)咖啡香濃醇厚,柔順易入口,仲有個靚靚拉花 ~~最後仲加配了杯 ● Coffee Gelato (+HK$20) 係與 Stecco Natura 合作嘅健康低卡意式雪糕咖啡味香濃,入口不太甜,啱哂為食又怕肥嘅我 ~~** 以上分享是以我的口味、體質和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定
又嚟將軍澳海濱嘆個悠閑午餐
好好享受我嘅 me time ~~

雖然無哂我鍾意坐嘅靠窗高枱位
好彩都仲有靠窗枱 ~~
感受著和煦嘅限光和開揚海景進餐
心情都靚啲,胃口都好啲 ~~
松葉蟹肉軟殼蟹飯
點了客午餐 ● 松葉蟹肉軟殼蟹飯 (HK$138)
原隻軟殼蟹好吸睛,炸得香脆唔油膩
配埋溫泉蛋、松葉蟹肉、青瓜、蟹籽和沙律醬
味道好豐富 ~~
午餐跟配嘅餐湯 ● 蕃茄雜菜湯
裡面有很多雜菜,濃郁蕃茄味,清爽開胃 ~~
咖啡香濃醇厚,柔順易入口,仲有個靚靚拉花 ~~
係與 Stecco Natura 合作嘅健康低卡意式雪糕
咖啡味香濃,入口不太甜,啱哂為食又怕肥嘅我 ~~

2023-10-10
午餐
  • 松葉蟹肉軟殼蟹飯
  • latte
週末的將軍澳海傍總是人山人海,今次趁平日晚上終於有機會到訪Urban Coffee Roaster,餐廳裝潢以歐美工業復古風為主調,位於海濱,可以望到海景,枱與枱之間寬闊,環境非常舒適,好適合家人或好友來聚會☕️ ,食完仲可以行下海濱或者踩單車,都幾寫意!☺️🤪1. 🐟英式炸魚薯條🍟 ($118)即叫即炸,大大件,炸粉唔會太厚,炸到外皮鬆脆,魚肉肉質嫩滑,再配上他他醬,更加滋味!🤩 仲有好多即叫即炸的粗薯條,正! 👍🏻😋2. 🦪新鮮青囗配蒜香白酒牛油 ($118)青口好新鮮,每隻都好飽滿,肉質鮮嫩,白酒、香草及蒜香🧄的味道突出,白酒散發淡淡的果香味,帶出青口的鮮味😝 還有一件烤得好香脆的法包可以蘸白酒汁一齊食,好入味!😎3. 🦀松葉蟹肉軟殼蟹飯 ($148)原隻軟殼蟹鋪面,大大隻非常吸引,炸金黃色,外層炸到好香口,啖啖肉,仲有好多蟹膏!🤤 飯用上珍珠米,口感煙韌,偏乾身,軟熟口感點會更好,中間放了一隻溫泉蛋,再加上蟹肉、蟹籽、青瓜絲和蛋黃醬,記得把蛋漿和蛋黃醬均勻攪拌至包裹住每一粒飯粒一起吃,口感豐富,特別滋味!😙4. 🥞法式焦糖班戟 ($108)這個招牌pancake有三層,被濃濃的焦糖

1. 🐟英式炸魚薯條🍟 ($118)

2. 🦪新鮮青囗配蒜香白酒牛油 ($118)

3. 🦀松葉蟹肉軟殼蟹飯 ($148)

4. 🥞法式焦糖班戟 ($108)

這個招牌pancake有三層,被濃濃的焦糖燉蛋吉士醬包圍,一切開是焦脆的焦糖,非常吸引!🤤 Pancake口感偏厚實煙韌,鬆軟一些會更加好吃!😂。

🍦Coffee Gelato - Stecco Natura ($53)

咖啡味香濃,質感綿滑,甜度剛剛好!😋👍🏻

2023-08-17
  • 新鮮青口配蒜香白酒牛油汁
《Urban coffee roaster》📍將軍澳站行到入去間cafe係望到空間感十足,好適合踩單車🚴‍♀️/行完海濱之後過嚟chill( ´▽`)🩷另外,佢播咗好多熟悉的日本宮崎駿歌曲🎵!(小編私心鐘意keke🤭)💜Handmade Angus Beef Burger🍔 with fries🍟 💰$138成個漢堡包🍔係有好多好豐富嘅材料,疊到好高,包括有一大塊手打牛肉漢堡,上面加咗溶咗的芝士,同埋有好大塊的香脆煙肉,而下面亦都有大蕃茄切片、生菜、酸瓜~食漢堡肉嘅時候,係食到牛肉有保留到佢哋嘅新鮮口感同好原汁原味,食落唔會有筋,而且係肉中心你係粉嫩粉嫩的,食得出真係手打漢堡( ´▽`)🩷雖然漢堡同包食落會有啲乾,但係加咗蔬菜🥬就即時感覺fresh左🤭Meow小編試過一啖將全部材料擺落口,第一感覺係覺得有好香的牛肉香味😻~而且麵包亦都烘到外脆內軟熟真係好正🤤唔怪得知咁多人推薦🥹🥹🩷另外,薯條方面🍟,首先未食之前已經聞到薯條係有好香啱啱焗好嘅味道,一食落係外脆內軟,配上濃濃的黑松露醬即刻升級左🥹,係好少會喺出面食到的薯條款式👅幸福指數:😻😻😻😻😻/5💜 Portabello & Brocc
《Urban coffee roaster》📍將軍澳站

幸福指數:😻😻😻😻😻/5

💜 Portabello & Broccoli Toast🍴💰$133
一上台就見到係好精緻嘅擺盤,當中有一隻水波蛋,下面有一粒大啡菇,再下面就有蘆筍、西蘭花🥦和大量牛油果醬,最下層就係酸種麵包🥪
首先食落去係驚喜地冇菇或蔬菜的草青味,大啡菇係有烘過的,而蘆筍係有去‘框’的,食落好嫩,唔會好老,將所有配料一齊食係會有淡淡的菇香味,加埋水波蛋的配搭就更無懈可擊(#^.^#)🫶
另外,酸種麵包係好軟熟,但係外皮是脆的~
由於Meow小編好鍾意食煙三文魚,所以另外再加左(跟餐加$25),將佢同麵包一齊食增添左淡淡的煙三文魚鹹味正😽🙌

麵包旁邊亦都有一款醬(食唔出咩味道🤣),再加幾個蕃茄仔,令到成個擺盤好靚(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

幸福指數:😻😻😻😻😻/5

💜 Fresh Fruit Honey Granola Yogurt Bowl🥣 💰$78
成個乳酪嘅配料都好豐富,當中有幾塊士多啤梨切片🍓,香蕉🍌切片,大量的穀物脆脆,而且乳酪入面亦都加咗蜜糖🍯~
食落口乳酪係好順滑,再加上淡淡的自然蜜糖🍯甜味,感覺非常健康💪
另外,穀物脆脆本身係有加到糖霜,嗰種香脆口感(加咗花生更加香脆!)令到整個乳酪的口感層次好豐富!呢個乳酪真係好讚🥹🩷

幸福指數:😻😻😻😻😻/5

💜 Vanilla Basque Burnt Cheese Cake with Mochi🍰🧁 💰$78
一上枱係見到佢比左一整嚿芝士蛋糕,即刻覺得性價比高左☺️🫶
面頭芝士蛋糕係燒到焦燶的~🤤
首先蛋糕是雪到凍冰冰的,一咬第一啖就感受到好香的雲呢拿芝士味擴散在口腔內,食落好香好綿滑,再加上中間有一整舊麻糬,麻糬口感相對係軟糯啲,令到成個芝士蛋糕嘅口感都好豐富,每款食材都表現得好出色!(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)🫶

幸福指數:😻😻😻😻😻/5

💜 Iced Matcha Latte (with oat milk)🍵 💰$54
宇治抹茶飲落好順滑,而且上層會有一層泡沫🫧,飲落一啲都唔苦澀,抹茶味亦都好香濃🍵

幸福指數:😻😻😻😻😻/5

💜 Iced Cappuccino (with oat milk)☕️ 💰$49
上層有一層好順滑的奶泡,而由於Meow小編轉咗做燕麥奶,所以就飲落更加清香,同平時飲嘅質感有少少唔同(^-^)💖

幸福指數:😻😻😻😻😻/5

💜 Soup of the Day - Borscht🥄 💰$38
一望係見到滿滿的材料,幾有驚喜,飲落係意料之外地唔辣,但係有濃厚的蕃茄雜菜香味,當中亦都有吸滿晒湯汁的麵包粒,好掛汁(^.^)而且飲到底都發現係冇油的!😎

幸福指數:😻😻😻😻/5

食食下先發現原來有gelato🍨供應🤣下次等我都試吓先🤭🫶
Handmade Angus Beef Burger  with  fries
Portabello & Broccoli Toast
Portabello & Broccoli Toast
  • 手打安格斯牛肉漢堡配薯條
  • 水果蜂蜜穀物乳酪碗
  • 是日餐湯
2023-10-13 14 浏览
餐廳有三間分店,位於將軍澳海邊可以眺望將藍大橋,🖤黑白配⚪️係平日中午嚟,杳無人煙,有種去了赤柱的感覺,感覺十分relax內裡裝修行工業風,枱與枱之間亦不會過窄,加埋樓底高,空間感十足,另外有個位置售賣咖啡壺、咖啡、T-shirt等產品,仲有一部大雪糕車,隨便影一張相都好靚是日餐湯Lunch set都會包一碗湯,是日餐湯蘑菇湯飲到粒粒蘑菇蓉,十分濃郁油漬黃油雞賓尼迪 $108黃油雞以手撕雞形式上,加上秘制醬汁甜甜辣辣水波蛋切開蛋黃即時流出麵包烘到表皮香脆,中間軟糯仲有青蘋果條令到口感更豐富另外➕$18要了個大啡菇,味道十分juicy食完之後大滿足😌日式和牛漢堡飯 $158由點餐同上菜需要等候少少時間,可見功夫不少用和牛製成嘅漢堡,仍然保留到入口即溶好有牛味之餘亦好多汁,配上日式醬汁、紫菜同蔥十分好食,珍珠米好彈牙Hot Tumerica and Lemon Ginger Tea +$21熱嘅薑黃同檸檬薑茶,沒有加半點糖好適合鍾意養生嘅女仔飲用🧡Iced Latte +$25咖啡豆口味偏酸🖤黑白配⚪️揀咗燕麥奶,雖然無咗牛奶嘅香滑,不過係健康嘅另一個好選擇

是日餐湯
Lunch set都會包一碗湯,是日餐湯蘑菇湯
飲到粒粒蘑菇蓉,十分濃郁

油漬黃油雞賓尼迪 $108
黃油雞以手撕雞形式上,加上秘制醬汁甜甜辣辣
水波蛋切開蛋黃即時流出
麵包烘到表皮香脆,中間軟糯
仲有青蘋果條令到口感更豐富
另外➕$18要了個大啡菇,味道十分juicy
食完之後大滿足😌

日式和牛漢堡飯 $158
由點餐同上菜需要等候少少時間,可見功夫不少
用和牛製成嘅漢堡,仍然保留到入口即溶

熱嘅薑黃同檸檬薑茶,沒有加半點糖
好適合鍾意養生嘅女仔飲用🧡

Iced Latte +$25
咖啡豆口味偏酸
一直都好想試呢間Urban Coffee Roaster !將軍澳海旁附近有好多靚靚餐廳,但唯獨一直好想試呢一間,可能之前見到好多人喺呢度打卡,今次自己經過將軍澳,終於可以試到喇!入到去環境好舒服又好清新,咁岩我去既時間吾算多人,仲見到明星🤩我地叫左個南瓜湯,好飲呀😝然後,睇相已經覺得好想再食既egg Benedict!!推薦推薦!呢個軟殼蟹飯都係極力推薦,真係好好食呀!另外我哋嗌咗甜品,分別係朱古力蛋糕同埋雪糕,聽講甜品好似會成日轉。雲呢拿味嘅Gelato,好味😋總結就係去將軍澳一定要試吓!!

我地叫左個南瓜湯,好飲呀😝

呢個軟殼蟹飯都係極力推薦,真係好好食呀!

雲呢拿味嘅Gelato,好味😋

總結就係去將軍澳一定要試吓!!
2023-10-10 17 浏览
放假最好就係可以休休閒閒甘食一個下午茶,依間係海旁一邊嘅咖啡店,環境舒服,地方又較大,有happy hour set,食住漢堡包,再飲番一杯啤酒,.真係好chill,好有渡假嘅感覺😃

2023-10-10 19 浏览
🍴手打安格斯牛肉漢堡配薯條配Kronenbourg 1664 Blanc HK$168餐廳由下午三點起就供應歡樂時光套餐,我哋叫咗漢堡同花香突出嘅1664,另有Asahi可以揀,海邊飲下酒吹下水都幾爽。麵包鬆軟,富牛油香氣,安格斯牛肉夠厚,肉汁充滿牛味,煙肉炸到脆卜卜,一啖咬落去滋味爆發,唔使落黑松露蛋黃醬都已經好正,薯條亦金黃香脆,唔油膩。🍴辣肉腸炒鮮魷魚(辣)HK$88魷魚鮮甜彈牙,確係新鮮,辣肉腸增添幾分鹹香。🍴新鮮青口配秘魯辣椒汁 (辣)HK$118新鮮青口嘅軟滑的確遠勝急凍貨幾條街,醬汁微辣之中帶點清香,配海鮮幾夾,放粒青口上多士,再淋上辣汁,令人回味。🍴油漬黃油雞賓尼迪(辣)HK$118呢道菜以手撕雞代替常見嘅手撕豬,調味類似熟悉嘅燒烤醬,特別之處係雞肉經過油漬,口感如油封鴨肉般緊緻,味道份外香濃。🍴Iced 85% Chocolate HK$54冇想像中咁苦,順滑易入口。呢間分店仲特設Gelato車仔,鍾意意式雪糕嘅你豈能錯過?📍Urban Coffee Roaster (唐賢街)將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下12號舖

🍴辣肉腸炒鮮魷魚(辣)HK$88
魷魚鮮甜彈牙,確係新鮮,辣肉腸增添幾分鹹香。

🍴新鮮青口配秘魯辣椒汁 (辣)HK$118

🍴油漬黃油雞賓尼迪(辣)HK$118

🍴Iced 85% Chocolate HK$54
冇想像中咁苦,順滑易入口。

呢間分店仲特設Gelato車仔,鍾意意式雪糕嘅你豈能錯過?

📍Urban Coffee Roaster (唐賢街)
將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下12號舖