2019-01-11 107 浏览
紐約雙層八安士牛堡 $118*🌕🌕🌕🌑🌑有兩塊牛、芝士同沙律配菜,個包有烘過,但都好凍,又唔脆身。無醬,肉都好乾身,所以食落堅乾身,舊肉外層無味,食到圓中心有番小小汁,而且勁咸,睇黎佢無好好按摩舊肉。食左幾淡,終於知啲汁到左邊,原來比個包底吸哂,濕左既包真係好嘔心... 覺得質素唔值呢個價。-櫻花巴馬火腿卡邦尼 $88*🌕🌕🌕🌗🌑麵質硬身,芝士味唔太濃郁,而且on top加左啲芝士粉,個人覺得麵有粉狀食落好奇怪,我較喜歡creamy既質地,所以呢個唔太適合我。至於啲巴馬火腿,分量多,食落唔錯,係呢碟麵既亮點。-原味雞翼 +$12*🌕🌕🌕🌗🌑嗯.人如其名,佢真係原味,半點調味都無加,就係為左比我地食雞既鮮味。隻雞翼炸粉唔厚,炸完唔好太乾,但都唔juicy,我體會唔到老闆既用心,我都係唔爭氣咁點左薯條配既蕃茄醬。-黑松露芝士厚切薯條 $58*🌕🌕🌕🌑🌑薯仔厚切,但食得出係翻炸..而且又炸得唔夠熱,食落唔脆,好腍。黑松露醬,松露味唔濃,好難食..之後再加左啲酸忌廉醬,食左好膩...建議大家想試可以+$12要份薯條,份量都多,有呢碟既一半。-*需加一環境好暗,係幾有情調既,但我坐最入,頭頂無燈
紐約雙層八安士牛堡 $118*

🌕🌕🌕🌗🌑
黑松露芝士厚切薯條 $58*
🌕🌕🌕🌑🌑
*需加一
環境好暗,係幾有情調既,但我坐最入,頭頂無燈,餐牌又係黑色,字又細又白,好難睇到啲字,一路攞佢舊黃燈照,一照又反哂光..
2018-12-14
2019-01-09 92 浏览
呢間係酒吧餐廳,今日我同朋友下午去到餐廳,微風輕吹,十分舒服。邁阿密海鮮堡($98)睇上去好似有個細細嘅軟殼蟹坐係漢堡上面,覺得好可愛,吸引眼球,漢堡熱辣辣好好食,意想不到嘅係麵包表面亦十分脆。亞特蘭大烤菇堡($78)雖然烤菇堡外表唔夠海鮮堡吸引,但咬落去感覺好juicy,味道亦有過之而無不及,呢個包係素食者嘅福音啊!脆魚薯條($78)超級大大大塊炸魚,望到都覺得興奮,皮炸得好好,唔厚粉又好脆,就算擺耐左凍左少少食依然都係脆脆的,好好味!每個主食都可以加12蚊加配薯條、洋蔥圈同雞翼,我地每樣都點一份,洋蔥圈幾好食,其他配菜都係普通嘢,正常味道,不過不失。朋友聚會、情侶約會,如果想食西餐,呢間餐廳都幾有氣氛,不失為一個好嘅聚腳地點,可以前來一試。
邁阿密海鮮堡($98)

亞特蘭大烤菇堡($78)

脆魚薯條($78)

2018-12-26 96 浏览
Boxing Day 喺元朗,見到呢間咁多好評就黎呢間食晚飯。等左陣同前面排緊對情侶都有位,入到去個人比左餐牌對情侶,但忘記左我地,要叫先比我地。咁呢間岀名漢堡,就梗係食漢堡啦,落單時佢就話呢個menu 要加30%,一係就要叫佢啲聖誕餐。但佢餐廳岀面又冇寫到明,入到去落單嗰下先知。算,始終想食漢堡,照叫,因為聖誕餐係意粉嗰啲。落單時我地指住個圖叫,佢覆單覆個number 就錯晒。。。我地叫左兩個漢堡,一個係有大烤菇,一個係有鵝肝。大烤菇上面有啲水,一食就整到個包濕晒,牛肉厚,味道正常。另外鵝肝漢堡就ok。我地仲加錢要左薯條同洋蔥圈,薯條正常,洋蔥圈就燶左啲。。呢個價錢都有唔少選擇,唔會再黎。

落單時我地指住個圖叫,佢覆單覆個number 就錯晒。。。

我地仲加錢要左薯條同洋蔥圈,薯條正常,洋蔥圈就燶左啲。。

呢個價錢都有唔少選擇,唔會再黎。
2018-12-22 84 浏览
我遠道坐Uber 去,因為佢好評多,想試一下*非連鎖式...小店。星期六處理完家中繁鎖事務,用呢度filter outdoor restaurant 一心一意嚟到 點知1.無招呼 2.唔畀坐outdoor (佢有位kind of staff 就喺出面飲緊嘢)元朗餐廳芸芸,星期六holiday mood 咁無服務質素,我做咩要揀你?除非好食到飛天,否則開心食時要受餐廳員工擺弄或者受氣,餐飯你仍然要畀錢。既然如此,何不選擇,直接轉身走!
一心一意嚟到 點知
元朗餐廳芸芸,星期六holiday mood
咁無服務質素,我做咩要揀你?

既然如此,何不選擇,直接轉身走!

2018-12-22
庆祝纪念
平安夜
2018-12-18 70 浏览
這間漢堡店在元朗開業多年,而我都幫襯過好多次。今日同喜愛漢堡既阿媽出街,於是便帶佢黎試下啦餐廳裝修很有街頭風格作為一間酒吧式漢堡店,這裡的選擇當然不少!除了啤酒外,更是有cocktail可以揀。今日我就揀左香桃味的生啤味道甜甜的非常易入口,完全沒有平時啤酒的苦澀味,好啱女仔飲呀!平時見食評d人都係食巨型魚柳包,今日我就試下食炸魚薯條,原來都係巨型魚柳魚柳內裏肉質細嫩滑,外皮炸得很香脆,很不錯漢堡方面我地要左達拉斯烤菇堡。烤菇上面的肉醬令整個漢堡昇華,就咁用肉醬沾麵包食已經好正。加埋juicy既漢堡排,阿媽大讚另外我地仲加錢配了炸生蠔同炸洋蔥圈,兩個都炸得很脆不會油膩,唔錯阿媽這杯熱檸水就沒有特別這間餐廳從開業幫襯到依家都覺得很出色,尤其是牛肉漢堡,真係好正

餐廳裝修很有街頭風格

今日我就揀左香桃味的生啤

魚柳內裏肉質細嫩滑,外皮炸得很香脆,很不錯

阿媽這杯熱檸水就沒有特別

2018-12-17 74 浏览
朋友鍾意食漢堡,所以放假就入元朗搵一間最近好多人討論嘅漢堡店!因為近聖誕,都有好多好靚嘅飾物佈置!Menu簡簡單單一張過,嚟到漢堡店,當然要叫漢堡食喇!邁亞密海鮮堡(HKD98)~朋友點嘅, 除咗主角軟殼蟹之外,仲有蝦、番茄、芝士等配菜,而個醬係泰式辣醬,酸酸辣辣又酥脆!口感同味道都good呀!亞拉斯加特大魚堡(HKD78)~大魚柳唔係未食過,有三至四個漢堡咁大嘅魚柳就真係第一次食!唔好似為佢長就薄身喎!切開嚟睇就知佢真材實料呀!佢仲要外脆內嫩,唔怪得知咁多人都一致好評喇!「霸氣」呢個形容詞真係當之無愧!跟餐+12蚊就可以配小食,有3個選擇,分別係薯條、洋蔥圈同雞翼!我就選擇咗洋蔥圈同雞翼,比較特別啲吖嘛!分量都正常,唔會得好少!跟餐+23蚊可以飲到玫瑰梳打,嚟到Bar, 點都要飲返杯酒精飲品嘅~淡淡嘅玫瑰味喺梳打水中散發!好浪漫呀!啱哂女仔飲!由於選擇嘅漢堡都係炸類,飲咗會舒服啲!完美呀!

因為近聖誕,都有好多好靚嘅飾物佈置!

Menu簡簡單單一張過,嚟到漢堡店,當然要叫漢堡食喇!

完美呀!

2018-12-17 65 浏览
最近同朋友行元朗俾我發現一間手做漢堡,終於唔使只喺食麥記啦餐廳裝修走美式街頭路線,牆上滿佈塗鴉從牆上裝飾可見老闆幽默的一面餐牌主打漢堡,選擇都好多華盛頓總統堡有巴馬火腿,牛肉漢堡,紅毛菜,蕃茄,洋蔥,蒙沙里拿芝士及黑松露醬,漢堡肉味香濃,肉汁四瀉,配黑松露醬非常鮮味阿拉斯加特大魚堡配羅馬菜,蕃茄,洋蔥及凱撒沙律汁,魚塊成尺長,炸得酥脆香口,肉質嫩滑,入口溶化達拉斯烤菇牛堡有大烤菇,牛肉漢堡,羅馬菜,蕃茄,洋蔥,車打芝士。烤菇厚身又多汁配黑椒汁食非常惹味夏威夷雞堡配菠蘿,紅毛菜,蕃茄,青瓜及泰式辣醬。菠蘿略為煎過非常香甜,再配埋煎得香脆嫩滑的雞肉,口感層次豐富,超正最欣賞老闆的細心,麵包底部都塗了牛油再焗,入口多了份牛油香味可以加12蚊配炸洋蔥圈及厚切薯條洋蔥圈炸漿夠薄,兩者炸得夠香夠脆芒果奶昔牛奶香滑又不失芒果的香甜,奶昔質感夠濃稠
最近同朋友行元朗俾我發現一間手做漢堡,終於唔使只喺食麥記啦

餐廳裝修走美式街頭路線,牆上滿佈塗鴉

從牆上裝飾可見老闆幽默的一面

餐牌

主打漢堡,選擇都好多

達拉斯烤菇牛堡

夏威夷雞堡

可以加12蚊配炸洋蔥圈及厚切薯條

洋蔥圈炸漿夠薄,兩者炸得夠香夠脆

芒果奶昔

牛奶香滑又不失芒果的香甜,奶昔質感夠濃稠
  • 夏威夷雞堡
2018-12-16 35 浏览
平時去開元朗喱頭,都見到喱間Burger,不過好多時唔醒起去食。今次終於記得,早啲7點左右就去食~餐廳裝修花巧既風格好令人印象深刻,牆上有好多類似塗鴉,亦有啲幾特別既掛畫。喱到當然主力係食Burger啦,都有啲小食同意粉既。兩個人嗌左兩個Burger+一個黑松露薯條小食。雖然無咩人,但都等左陣先上菜,原來係想三樣野一齊上先講黑松露薯條:薯條係真係有薯仔味,唔係求其粗薯條/格格薯條,就咁食都幾好。雖然黑松露醬淋左係面,但食到尾薯條都唔會變到好淋,少少粉色貌相幾好喱個小食唔太貴,推薦第一個漢堡係紐約雙層八安士牛堡。美式就係厚身大份,個口唔夠大,食起上黎都唔易,所以唯有壓扁啲食漢堡既麵包好味牛肉都幾juicy,而且用左兩款芝士。算係好standard既漢堡材料,但用料幾好,唔會太花巧太over,幾滿意之後嗌左個好有份量嘅都市大聯盟。呢款集合晒咁多款漢堡嘅材料,有牛漢堡扒、炸洋蔥圈、芝士、軟殼蟹同鵝肝!一個包滿足晒咁多個願望!因為多料,口感極為豐富,亦因爲多料,係冇可能一啖過咬晒成個bel的。略嫌鵝肝太軟身,前得唔夠,似醬。但軟殼蟹就炸得好香脆,食落索索聲。下層嘅洋葱圈好香口,吊一吊出漢堡扒嘅

喱到當然主力係食Burger啦,都有啲小食同意粉既。

兩個人嗌左兩個Burger+一個黑松露薯條小食。
雖然無咩人,但都等左陣先上菜,原來係想三樣野一齊上

喱個小食唔太貴,推薦

第一個漢堡係紐約雙層八安士牛堡。

漢堡既麵包好味

之後嗌左個好有份量嘅都市大聯盟。

略嫌鵝肝太軟身,前得唔夠,似醬。

但軟殼蟹就炸得好香脆,食落索索聲。

下層嘅洋葱圈好香口,吊一吊出漢堡扒嘅肉味。

總括黎講呢間漢堡店喺元朗都幾少見,感覺似會喺港島見到的嗰種chill店,所以都值得一試。

2018-12-13 45 浏览
元朗又新街不狃都有好多食肆,最近行過見到轉角位呢間行工業風嘅酒吧餐廳環境氣氛幾正就入左去試餐廳主打漢堡同酒而且選擇都幾多芒果奶昔質感幼滑,芒果微甜牛奶濃香阿拉斯加特大魚堡件魚柳真係超大塊而且新鮮即炸熱辣酥脆,肉質嫩滑而且仲唔乾身,配埋生菜洋蔥同凱薩沙律汁完全唔覺得滯達拉斯烤菇牛堡麵包搽左牛油再烘咬落鬆軟;牛肉漢堡肉味濃郁肉汁豐富;加上大啡菇肉厚多汁配搭黑椒汁食落好正華盛頓總統堡巴馬火腿肉質柔軟油潤;另外黑松露醬菌香濃郁加上松露味道突出令到肉味更濃夏威夷雞堡烤雞燒得皮脆肉嫩微辛惹味;而且菠蘿燒過之後糖份更濃食落唔覺油膩洋蔥圈/厚切薯條炸洋蔥圈漿粉夠薄夠貼而且洋蔥香甜;薯條偏英式粗切香脆之餘咬落更有口感

餐廳主打漢堡同酒而且選擇都幾多

芒果奶昔

質感幼滑,芒果微甜牛奶濃香

達拉斯烤菇牛堡

夏威夷雞堡

洋蔥圈/厚切薯條

• 夏威夷雞堡
  • 華盛頓總統堡
啲朋友入哂社會大學之後🙊要就下朋友「放學」時間已經難😢想夾埋Rest Day就難上加難!😟所以難得幾丁友夾到星期三閒日時間🤪黎元朗踏下單車夜晚再去掃街行街街😚🔥配合埋清涼既天氣可謂天公作美☺️🌤適逢早到既小肥諗起呢間想食好耐既漢堡🤩還掂朋友又晏啲先到元朗🙇🏻‍♂️小肥一於黎醫醫午餐時間餓扁既肚仔先🤪位於元朗又新街既Urban United Burger & Bar喺元朗站A出口經行人天橋行過黎😆或者搭巴士喺形點 II 落車行過黎亦算就腳☺️呢度環境主張塗鴉藝術🎨🤪以及紅磚頭為主既心思設計☺️配合暗淡氣氛既燈光💡牆壁上亦掛滿甚有藝術氣息既塗鴉畫作及掛飾🌅更有一排排唔同種類既酒類擺設🍷甚有地下酒莊既感覺🍾華盛頓總統堡Washington Favourite以大大個漢堡一流賣相上枱🍔🤩漢堡扒肉質夠哂滑嫩入味之餘😋脂肪比例均勻食落唔會太油膩☺️🐷富鹹香既意大利巴馬火腿🍖配紅毛沙律菜夠哂Match之餘😆🥗以黑松露醬既配合令口感Creamy有濃郁松露香🤤另外有濃郁芝士及新鮮茄片甜香洋蔥做夾心😋配合焗到香脆既包包亦口感十足☺️🍔粗直薯條Order漢堡另外叫既小食😋薯條炸得夠香脆Crispy之餘🍟🤤啖啖薯肉亦增添
啲朋友入哂社會大學之後🙊

啖啖薯肉亦增添口感☺️

喺清涼既天氣嘆一杯熱伯爵茶🍵
無論係消滯以及暖胃亦係感覺一流的☺️

2018-12-11 182 浏览
星期六看完醫生,決定要對自己好點,所以就去食了元朗蠻特別的一直想食的漢堡~裝修型格有自己特色,地點旺中帶靜,選址很好~阿拉斯加特大魚堡🍔🐟我的天!魚塊也太大了!我特登把iphone8的手機殻放一起作對比,兩個人分著吃都可以飽!炸得很好沒有我很怕的油膩感,這樣才78也太值了吧!櫻花巴馬火腿卡邦尼🍝🌸少女心滿滿的名字,也很是好看,有蝦皮配著很特別,和卡邦尼很配,相得益彰!Rose soda🌹🥤 太漂亮了,看了少女心大爆發!細佬唔中意女仔野都覺得好飲!佢點個杯蜜桃伯爵茶都不俗,總體呢間店我超級推薦!

阿拉斯加特大魚堡🍔🐟

2018-12-08
櫻花巴馬火腿卡邦尼
Rose  soda
2018-12-11 31 浏览
每次路過都想食,終於等到飯腳陪我~人多可以食多幾款。地方有格調且坐位夠寬闊,坐得舒服,雖然説不上地方好便利,但好易搵到。價錢亦合理,且可以轉套餐,咁就可以追加小食,多嚐幾個款式。我哋各人叫咗一個烤菇牛堡及特大魚堡,再追加$12小食雞亦同洋蔥圈,另外叫多份薯條,小食係輕食,但都做得好好,洋蔥圈又香又脆,雞亦外脆內軟,加埋香草同沙律醬,中和油膩感,而兩位主角表現都十分出色,烤菇牛堡爆汁上枱淨賣相都80分,個菇又厚肉又多汁,個牛肉漢堡亦煎得啱啱好,肉嫩多汁,而特大魚堡真係好大份,炸得脆又不失嫩滑,好魚丶好菇丶好牛者都可以一試,最尾講下個薯條,炸得又脆又大條,亦加咗香草點綴,加添特色,如果不喜炸物漢堡,亦有其他食品提供,如意粉,早餐,小食,特色酒類⋯滿足各人所須,值得一試再試
2018-12-10 64 浏览
好耐之前見呢間餐廳喺openrice一直人氣高企,元朗亦比較少以漢堡為主打既餐廳,所以趁今晚試下。餐廳坐位唔算多,其實只有五至六枱,但採取開放式裝修加上精緻擺設,感覺上都唔算太迫。平日夜晚黎計都唔算多人,但都建議預先訂位,以免要等位我地四個人叫左兩個主菜,一個漢堡同一個小食,因為有朋友唔食牛,所以漢堡就無叫較出名既牛肉漢堡,而主菜都以豬為主。水牛城雞翼水牛城雞翼基本上係西餐酒吧必有既小食,呢度既醬汁唔辣,帶少少酸甜,但略嫌汁唔夠多,雞翼亦唔算好脆,但整體配搭都唔算差,可以一試軟殼蟹鵝肝漢堡我最鍾意就係鵝肝漢堡,無論去邊間漢堡店就會試下,呢度既鵝肝唔算大塊同厚身,但都煎得幾香,軟殻蟹分量好足,亦炸得好脆,四個人分每人一份都相當足夠,但如果你係偏好鍾意多醬汁就未必適合啦鵝肝牛柳伴蝦仁沙律牛柳實在令人失望,一黎太熟二黎太乾,好明顯係過熟亦好難咬,加上除左茄汁外無其他醬汁,牛柳難以入口味道亦偏淡。而薯條及伴菜都比主角出色,結果只淨返牛柳食唔囇藍梅汁煎澳洲豬鞍架豬鞍架非常厚身,看似幾吸引,但切下去後發現豬鞍亦係過熟,但比牛柳略好,同樣地都係味道偏淡,本身豬肉質量不算好,藍梅汁味道未能突顯豬既肉味

水牛城雞翼

水牛城雞翼

軟殼蟹鵝肝漢堡

軟殼蟹鵝肝堡

鵝肝牛柳伴蝦仁沙律

鵝肝牛柳伴蝦仁沙律

藍梅汁煎澳洲豬鞍架

藍梅汁煎澳洲豬鞍架

豬鞍架非常厚身,看似幾吸引,但切下去後發現豬鞍亦係過熟,但比牛柳略好,同樣地都係味道偏淡,本身豬肉質量不算好,藍梅汁味道未能突顯豬既肉味,比較可惜

總括黎講,今餐相當失望,四人分量剛好約七成飽,下次有機會既只會係下午過黎食漢堡,晚餐就應該唔會再試

軟殼蟹鵝肝堡
2018-12-10 26 浏览
返元朗見吓屋企人~今次早咗返去又多咗時間~所以就去咗呢間Burger食~門面就係好吸引我入去食~但次次冲冲忙忙咁經過~今次終於舒舒服服咁過嚟食~入面環境佈置好美國風格~坐低之後緊係睇吓叫咩好啦~愛菇嘅我當然係揀 達拉斯烤菇堡~嘩~上枱時見到佢啲醬汁流出嚟令我食慾大增~麵包皮邊有小小脆,但內裏又鬆軟~大烤菇好多汁~夾埋牛肉就係最佳拍檔~另外再揀咗個 阿拉斯加特大魚堡~好大塊魚柳~唔錯喎~好脆好滑~雖然朋友話食到有小小腥~但我就食唔到腥喇~不過建議呢個包都係同人share啦~太大喇個魚柳~一齊食個胃先有位試到其他嘢架嘛~加12蚊可轉套餐~分別叫咗雞翼同洋蔥圈~雞翼充滿香草味的~洋蔥圈好好味~唔太油膩~朋友勁鍾意~最後好似差緊啲嘢咁~無錯~食漢堡又點小得薯條呀~所以就叫埋粗直薯條喇~又真係幾粗幾脆喎~係條條都咁脆~其實見到個素食烤菇意粉都好想食~下次嚟就試呢個啦~
返元朗見吓屋企人~今次早咗返去又多咗時間~
所以就去咗呢間Burger食~門面就係好吸引我入去食~

但次次冲冲忙忙咁經過~今次終於舒舒服服咁過嚟食~
入面環境佈置好美國風格~坐低之後緊係睇吓叫咩好啦~

愛菇嘅我當然係揀 達拉斯烤菇堡~

嘩~上枱時見到佢啲醬汁流出嚟令我食慾大增~

另外再揀咗個 阿拉斯加特大魚堡~

好大塊魚柳~唔錯喎~好脆好滑~

雖然朋友話食到有小小腥~但我就食唔到腥喇~

不過建議呢個包都係同人share啦~
太大喇個魚柳~一齊食個胃先有位試到其他嘢架嘛~

加12蚊可轉套餐~分別叫咗雞翼同洋蔥圈~
雞翼充滿香草味的~

洋蔥圈好好味~唔太油膩~朋友勁鍾意~

最後好似差緊啲嘢咁~無錯~食漢堡又點小得薯條呀~
所以就叫埋粗直薯條喇~
又真係幾粗幾脆喎~係條條都咁脆~
其實見到個素食烤菇意粉都好想食~
下次嚟就試呢個啦~
  • 阿拉斯加特大魚堡
  • 達拉斯烤菇牛堡
  • 炸洋蔥圈
2018-12-10 25 浏览
懶洋洋的星期六,我們去元朗市尋找小店。元朗愈來愈多人,食肆都愈開愈多,今次發現在又新街轉角位,新開了一間美式漢堡店。裝修很有風格,下了不少功夫,很喜歡它們high chair 一排的電燈泡,即時想到了美劇的畫面。餐牌應該沒有分午市晚市,自選漢堡再配套餐,有薯條,雞亦和洋蔥圈,還可以另外加咖啡等飲料。我們點了一個軟売蟹漢堡和一個雙層漢堡,套餐配雞翼和薯條,一杯熱拿鐵和一杯凍咖啡。除了咖啡,餐廳有很多特式啤酒,心思思都想點,但因為開了車,下次吧!漢堡都是即叫即整,原隻軟売蟹的漢堡來了,雖然不是特別大的一個,但是一口咬下去發現醬汁很特別,醬汁反而有驚喜!酸酸甜甜很開胃!跟香脆的軟売蟹配起來,口感不錯!再來就是雙層漢堡了,不得了!份量很大個!我沒有辦法一口咬下去,唯有只好分開兩層食haha 漢堡扒的肉汁配上芝士和生菜等配料,好味多汁!面包都很鬆軟!推介!薯條都是即炸,滿分!雞亦有兩隻,基本上吃完這個brunch, 連晚餐都不用吃,所以價錢合理!元朗難得有地方給你慢慢嘆一個星期六的下午,希望下次再來呀!

2018-11-24
午餐