2022-05-03
食親中菜都以為好「佬」🤣環境又唔太好,今日呢間係旺角區既中菜完全顛覆咗一般嘅概念,話說尋日係樓下收到張傳單有9折,上Openrice望下好似幾唔錯,就上左黎食。裝修好酒吧feel,唔講真係唔知食中餐🤣.餐牌選擇唔算好多,但要有既都有,我同媽媽兩個人食,就叫左三樣野Share,坐得好舒服又好好feel,真心好Enjoy既晚餐。.前菜叫左「梁溪脆鱔 $128」,想講呢道菜係好難煮,好少地方有得食,其實即係炸脆鱔,要由鱔絲經兩次油炸而成,口味甜中帶成,鬆脆適口,口感鬆脆、味濃汁酸。.之後就叫左「南非鮑魚雞煲 $208」,南非鮑魚口感紮實,切成一舊舊,惹味又餸飯,雞件主要你雞脾雞翼為主。.最後叫左「棉花帶子泡飯 $188」食,上碟已經覺得勁得意,一舊舊勁大舊原來係蛋白泡再加帶子整成,帶子切成粒粒加入泡飯,加左大量芹菜芫荽既濃濃湯底,脆米另外分開上。.整體好滿意既一餐高級中菜,但價錢完全好合理仲覺得抵食👍🏼鍾意有啲環境又好食既中菜真係要食下。