Wingman | 中環雞翼放題 🏠餐廳: Wingman📍地址: 中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓🕒限時90分鐘💰10款雞翼放題 $188/位起解鎖所有雞翼口味加小食都只係 $260/位起🔥雞翼控注意⚠️!自己就正係品嚐10款口味,已經夠我狂掃,最後2個男人總共挑戰72隻雞翼,已經好飽好滿足!挑戰埋地獄級死神醬,真係辣得非常過癮!😈 其中特別推介:🍗水牛城醬:傳統酸辣經典,開胃必選,而且都幾辣🌶️死神醬:當你以為撥走啲辣椒就冇事,結果其實醬汁已經會令你辣得懷疑人生,但超爽! 🍋黑椒檸檬:清新解膩感覺,十分推薦🧄蒙古燒烤:孜然味濃,有種街頭燒烤vibe 🍍泰式甜酸醬:真係似某連鎖快餐廳既醬汁☕咖啡燒烤醬:特別之處好少見咖啡會調味✨期間限定口味:「加州風情」,有點像墨西哥辣醬混香草,真係有食Pizza會食開果隻味既感覺!🥤重點價錢原來都包括罐裝飲品任飲:可樂、雪碧、無糖可樂另外再加$10/位都可以任飲手調檸檬茶,個款似係泰茶底,茶香濃郁,甜度剛剛好,解辣一流!📸環境走香港工業風,牆上霓虹燈寫住「一齊叫鷄」,氣氛都好chill~價錢其實真係幾抵,適合朋友聚餐、下班放鬆!不過最好預約
Wingman | 中環雞翼放題
🏠餐廳: Wingman
📍地址: 中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓

🕒限時90分鐘
💰10款雞翼放題 $188/位起
解鎖所有雞翼口味加小食都只係 $260/位起

其中特別推介:
🍗水牛城醬:傳統酸辣經典,開胃必選,而且都幾辣

🍋黑椒檸檬:清新解膩感覺,十分推薦
🧄蒙古燒烤:孜然味濃,有種街頭燒烤vibe
🍍泰式甜酸醬:真係似某連鎖快餐廳既醬汁
☕咖啡燒烤醬:特別之處好少見咖啡會調味

🥤重點價錢原來都包括罐裝飲品任飲:可樂、雪碧、無糖可樂

📸環境走香港工業風,牆上霓虹燈寫住「一齊叫鷄」,氣氛都好chill~價錢其實真係幾抵,適合朋友聚餐、下班放鬆!不過最好預約左先,經常都好Full!

2025-07-28
  • 死神醬
  • 加州風情
  • 蒙古燒烤
  • 水牛城醬
2025-06-25 1419 浏览
Loads O’Birds (398hkd) 呢個分享set可以揀四款雞翼,每款有六隻,實在太選擇困難,所以麻煩店員推薦🤣熱門款有水牛城醬、加州風情、中式海鮮醬、泰式甜酸醬,雞翼size唔會太細隻,主要係口味好特別,我朋友最鍾意經典嘅水牛城雞翼,嗰種獨特嘅重酸配辣味,無法被取替😍我自己就鍾意中式海鮮醬,鹹甜平衡得幾好!黑松露薯條薯條份量都幾多,係幼身有鹽薯條,幾香脆,有好大兜黑松露醬可以俾你任點,酸酸地幾開胃,仲好香黑松露味,飲酒就要狂chur薯條黑松露芝士忌廉汁通粉芝士落得好重手,好有cheese and mac的感覺,唔好睇佢細細兜,其實好飽肚,一個人冇可能食得晒,好耐冇食過呢樣嘢超滿足😍Let Your Mango (80hkd) 係mojito 做base 嘅cocktail,淡淡嘅芒果味令到基酒嘅香味更突出,比普通mojito多咗陣甜味,男女都適合Red Wine Sangria (80hkd) 經典嘅Cocktail嚟講,我必嗌Sangria,飲落幾fruity,余韻係甜甜嘅紅酒,幾清新#foodiblum西式
Loads O’Birds (398hkd)

黑松露薯條

黑松露芝士忌廉汁通粉

Let Your Mango (80hkd)

Red Wine Sangria (80hkd)

#foodiblum西式
2025-06-25
2025-06-21 1354 浏览
身為雞翼控 🍗,今次再來中環🚇 Wingman 呢間全港唯一慢煮再炸🔥嘅雞翼專門店,質素依舊👍!佢哋標榜用歐盟無激素雞翼 🐔,先慢煮鎖肉汁,再即炸脆皮🤤!放題價超抵玩💰,一至四$188,五至日$208,就可以任食十款口味雞翼🎉,仲包埋汽水任飲添🥤!另外仲有凍檬茶🍋(+$10)任飲,同埋加$150任飲烈酒、啤酒、紅白酒🍻,真係啱晒同班「翼」黨啤一啤😄!鋪頭係型格工業風🏭,水泥牆掛滿霓虹燈牌💡同雞翼主題塗鴉🎨,氣氛好 chill😌!泰式甜酸醬口味沾滿甜辣醬🌶️,入口十分之醒胃😋,炸蒜粒勁香口🧄,開胃首選。紐奥良香粉口味好香口🌿,香料醃到好入味,微辣🌶️帶少少煙燻香,擠啲青檸汁🍋上去,酸香解膩。水牛城醬口味係必食招牌🔥!經典口味酸辣勁度十足🌶️,醬汁濃郁好惹味😍。中式海鮮醬🌊口味絕對係驚喜之作🎊!蜜糖海鮮醬甜鹹交織🍯,有芝麻蔥花提香,👏港式風情滿滿。黑椒檸檬口味充滿檸檬清香🍋,入口超 refreshing💦!黑椒微辛🌶️加上黑蒜獨特醇香,層次爆燈✨。加州風情口味真係芝士控嘅大愛🧀,帕瑪森芝士碎鹹香濃郁,蒜香歐芹助攻🌿,邪惡度滿分💯。蒙古燒烤🔥口味係鍾意重口味嘅人士必點🌶️!孜然香加上花椒🤩麻勁過癮,食

蒙古燒烤🔥口味係鍾意重口味嘅人士必點🌶️!孜然香加上花椒🤩麻勁過癮,食到嘴脣跳舞💃。

田園風味就有啲似食緊🧅洋蔥味薯片,乾身香粉鹹香惹味😋,怕膩嘅話揀呢款就冇錯喇👍。

2025-06-19 1156 浏览
最近做嘢壓力大,收工想大吃大喝,最後揀咗呢間專食雞翼嘅Wingman, 入到去座位唔算多,但平日下午已經九成滿,好在朋友有book枱,坐到最後一張二人枱。我見佢嘅雞翼係用歐盟認證走地雞,不含抗生素,咁就嗌咗個「雞全部都係雞」嘅拼盤,包24隻雞翼四款口味+兩款配菜。($398)雞翼我哋就試咗兩款乾身+兩款濕身有醬的:泰式酸辣醬雞翼 (濕款)面頭放滿炸蒜加埋醬汁,酸甜味重,慢慢會少少辣。水牛城醬雞翼 (濕款)扁頭有紅紅嘅醬汁,入口滿佈Tabasco嘅酸辣味,啖啖肉加醬汁,重口味之選。黑椒檸檬雞翼 (乾款)乾款嘅雞翼,主要想食到雞翼皮的香脆。另外,在雞翼表面灑上檸檬汁,清新嘅檸檬同黑椒香走埋一齊,清新唔油膩。蜂蜜Wasabi雞翼(乾款)用蜜糖燒嘅雞翼,面頭再放上Wasabi,咬一啖食到Wasabi嘅攻鼻,同蜂蜜嘅香甜,唔會太辣唔會太甜。小食:爆谷雞除咗試佢哋嘅雞翼,我哋想試埋其他雞款,爆谷雞係穩陣之選,雞肉都係外脆內軟,再配埋甜酸醬,我同朋友勁快K.O.晒。小食:Halloumi 芝士咬落口香脆,亦食到芝士本身嘅鹹味,配上車厘茄同石榴粒,中和咗炸物的熱氣,值得一試。瘋狂食完一輪雞翼之後,我哋

雞翼我哋就試咗兩款乾身+兩款濕身有醬的:

泰式酸辣醬雞翼 (濕款)
面頭放滿炸蒜加埋醬汁,酸甜味重,慢慢會少少辣。

水牛城醬雞翼 (濕款)

黑椒檸檬雞翼 (乾款)

蜂蜜Wasabi雞翼(乾款)

小食:爆谷雞

小食:Halloumi 芝士

瘋狂食完一輪雞翼之後,我哋嗌咗兩杯清新解渴嘅凍飲,飲完感覺係爽~

Lemonade $50

蔓越莓青檸梳打 $60

我同朋友全程勁專注咁食雞翼,一隻接一隻,沒有太多交流。呢個餐嘅份量夠晒二人享用,雞翼除咗多款式之外,雞嘅肉質亦唔錯,食完大家都覺得好滿足。

2025-06-17 957 浏览
中環呢間Wingman真係後生仔福音,$188任食10款雞翼+任飲汽水檸檬茶(五六日$208),大胃王同雞翼fans可以瘋狂開動!重點係佢啲口味玩得好過癮,唔係普通連鎖店貨色~ ✨驚喜位: • 海鮮醬雞翼 = 京都骨變身!甜鹹交織好上癮😋 • 田園風味 = 加咗parmesan芝士 ,鹹香到想舔手指 • 蒙古風味 = 神秘孜然風味勁香口惹味,食完成口都暖粒粒 • 黑椒檸檬 = 酸辣醒胃,食多幾隻都唔膩 • 咖啡燒烤醬 = 幾特别,估佢唔到嘅甘香尾韻 🌶️勇士挑戰區: 死神辣醬(Carolina Reeper)標明三隻辣椒icon,朋友試完狂灌可樂,話辣到耳仔郁... 我乖乖食返Cajun香粉算(笑) 日常大路口味:泰式甜酸醬、水牛城醬、加洲風情…………十款口味,任君選擇~食完可無限encore!小貼士: • 平日lunch time人少啲,晚市唔該訂位~唔係就預等90分鐘! • 即叫即炸要等,一開波建議每款試勻先 • 檸檬茶溝汽水自製「檸七/檸六」超解膩😜 結論:同班fd癲喪食雞翼吹水一流,但追求精緻環境就可能唔係你杯茶(過入場佈置都幾打卡able)~如果仲有qu

✨驚喜位:
• 海鮮醬雞翼 = 京都骨變身!甜鹹交織好上癮😋
• 蒙古風味 = 神秘孜然風味勁香口惹味,食完成口都暖粒粒
• 黑椒檸檬 = 酸辣醒胃,食多幾隻都唔膩
• 咖啡燒烤醬 = 幾特别,估佢唔到嘅甘香尾韻

🌶️勇士挑戰區:

小貼士:
• 即叫即炸要等,一開波建議每款試勻先
• 檸檬茶溝汽水自製「檸七/檸六」超解膩😜

結論:同班fd癲喪食雞翼吹水一流,但追求精緻環境就可能唔係你杯茶(過入場佈置都幾打卡able)~如果仲有quota,可以食埋佢啲small plates,個Truffle Mac N cheese好似超正,隔離枱勁推介!不過我真係無能為力啦 ~😵‍💫

2025-06-16
今日同朋友行完中環,肚餓到打鼓,忽然諗起呢間專攻雞翼嘅餐廳。一入到去,成間餐廳都係雞翼香氣,已經令我流晒口水🤤 佢哋最吸引嘅就係$188任食10款口味雞翼,身為雞翼控,點可以錯過?雞翼外皮脆卜卜,肉質多汁,每款口味都有特色 💯 泰式甜酸醬雞翼加咗香脆蒜片,酸甜夾雜,開胃爽口 😋 紐奧良香粉雞翼嘅香料味濃郁,加上青檸汁,層次豐富 🍋 水牛城醬雞翼係正宗美式口味,香辣過癮,食完手指都要舔乾淨 👅黑椒檸檬雞翼絕對係我嘅心頭好,檸檬香氣同黑蒜香濃完美結合 🔥 蒙古燒烤雞翼嘅孜然同花椒香氣撲鼻,每一啖都香辣過癮,超正!😍 中式海鮮醬雞翼甜中帶鹹,加埋蔥花同黑芝麻,層次感十足 🌿至於死神醬雞翼太辣,我都係唔敢試 🥵 加州風情雞翼有蒜香同芝士嘅香濃,超級惹味 🧀 田園風味雞翼今日賣晒,下次有機會再食!雞🐓,全部都喺雞🐔!啲雞翼來自歐盟認證走地雞,無激素、不含抗生素,食得放心。口味多元化,無論鍾意辣定唔辣都啱食 🥰

雞🐓,全部都喺雞🐔!

呢間嘢比想像中更加多人!我哋平日去,9點半走都keep住有入人座好受外國人歡迎!冇乜胃口食唔到任食所以臨時轉左套餐:雞翼拼盤24隻(4口味)+ 2個小食 $398慶幸我哋呢個決定原來24隻雞翼我哋兩個人已經食唔晒😭好彩冇揀任食咋有乾有濕嘅雞翼,好多特別口味!Wingman水牛城醬其實幾香幾頂癮,不過真係好辣🙀🌶️同埋中式海鮮醬都幾好食幾特別小食:黑松露芝士忌廉汁通粉 & 烤哈羅米芝士🧀 建議芝士嗌一款就好!因為24隻雞翼已經好夠飽🙈Passionfruit Prosecco MojitoPassion fruit Lemonade
呢間嘢比想像中更加多人!
我哋平日去,9點半走都keep住有入人座
好受外國人歡迎!

冇乜胃口食唔到任食所以臨時轉左套餐:
雞翼拼盤24隻(4口味)+ 2個小食 $398
慶幸我哋呢個決定
原來24隻雞翼我哋兩個人已經食唔晒😭
好彩冇揀任食咋
有乾有濕嘅雞翼,好多特別口味!

Wingman水牛城醬其實幾香幾頂癮,不過真係好辣🙀🌶️
同埋中式海鮮醬都幾好食幾特別

小食:黑松露芝士忌廉汁通粉 & 烤哈羅米芝士

🧀 建議芝士嗌一款就好!
因為24隻雞翼已經好夠飽🙈

Passionfruit Prosecco Mojito
Passion fruit Lemonade

• 黑松露芝士忌廉汁通粉
2025-08-11 0 浏览
24 wings, 4 flavours, 2 small plates — all for $436 🍗🔥🍺.
💲Loads O’ Birds Set – $436 (24 wings + 2 small plates)
Wingman is the ultimate haven for chicken wing lovers, serving up to 20 bold and creative flavours. The Loads O’ Birds set is perfect for two—24 wings in 4 flavours plus 2 small plates that are made for sharing. Choose between dry rub or saucy styles—personally, I’m team dry rub all the way. The Cajun spice and Buffalo hit that classic, satisfying kick 🌶️, but the salted egg yolk brings richness, and the Japanese Katsu? Shockingly spot-on, complete with tangy katsu sauce 🍳🍗.
Every flavour stands firmly on its own, proving just how inventive chicken wings can be. On the side, don’t miss the truffle mac & cheese 🧀🍄—oozy, indulgent, and absolutely worth the cheat meal.
If you’re looking to spice up your midweek slump, Wings Wednesday is a must. Big flavours, fun variety, and a casual vibe make Wingman a go-to for wing fanatics and comfort food lovers alike 🙌.

2025-08-02 116 浏览
做雞翼控咁耐,中環呢間 Wingman真係試過返唔到轉頭!佢哋個 Loads O' Birds 套餐 ($398) 有齊 24隻雞翼任揀四款味,仲包兩款小食同飲品,啱晒一班人喪食!今次試咗四款邪惡口味: 🔥 蒙古燒烤味 - 香料醃到入骨,鍾意重香料味嘅朋友必試😋🦀 星加坡辣蟹味 - 辣醬+炸蒜,惹味到啜手指!🌶️四川麻辣醬 - 酸辣平衡,後勁麻到上癮😛🥚 鹹蛋黃雞翼 - 外皮沾滿蛋黃醬超惹味,好味到癡線!🍟 黑松露醬薯條 - 粗薯炸到金黃脆身,淋滿自製松露醬,一上枱成陣菌香攻鼻!食到停唔到手,凍咗都冇油膉味,邪惡度爆燈😆🧀 芝士通心粉 - 每啖通心粉都黐住晒拉絲芝士,超香濃!面頭焗到微焦脆皮,撈埋入面半溶芝士,罪惡感滿分,食完即刻想叫多碗! 💬 雞翼即炸要趁脆食😋小食份量足,3-4人分享剛好。總括$400有找,雞翼玩味足+小食高質,同班friend啤兩杯,中環夜宵就啱晒啦!✨ 環境工業風水泥牆+霓虹燈牌,位唔多建議訂枱👍🏻

今次試咗四款邪惡口味:
🔥 蒙古燒烤味 - 香料醃到入骨,鍾意重香料味嘅朋友必試😋

🦀 星加坡辣蟹味 - 辣醬+炸蒜,惹味到啜手指!

🌶️四川麻辣醬 - 酸辣平衡,後勁麻到上癮😛

🥚 鹹蛋黃雞翼 - 外皮沾滿蛋黃醬超惹味,好味到癡線!

用餐优惠
試食活動
🍗 【雞翼專賣店】 中環樓上舖「Wingman」係雞翼迷必訪聖地!除咗單點套餐,仲有90分鐘雞翼放題,今次試咗佢哋招牌嘅「雞全部都係雞」套餐,24隻雞翼+小食,滿足到爆炸~ 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚𝕎𝕚𝕟𝕘 𝕊𝕡𝕖𝕔𝕚𝕒𝕝𝕤゚*𓐍 𓈒𓂃. ゚*𓐍 𓈒𓂃 🍯 精選雞翼四重奏 (24隻) 1️⃣ 水牛城風味| 經典咸辣配方,鍾意食辣可以揀另一款更辣嘅水牛城醬雞皮燒到脆身鎖住肉汁 2️⃣ 蜂蜜芥末| 蜜糖混wasabi芥末 食落甜甜地 3️⃣ 咖啡BBQ| 咖啡粉+調製BBQ醬 鹹鹹地仲帶淡淡咖啡香 4️⃣ 黑椒檸檬| 黑椒+檸檬🍋清新解膩首選 🍟 小食配搭・黑松露薯條| 幼切薯條炸到金黃 點埋松露醬一齊食更滋味・菠菜甘藍沙律| 羽衣甘藍+嫩菠菜 芝麻柚子醬帶日式風味 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚ 📍 雞翼攻略: ・雞翼總共有20款醬汁 ・辣味愛好者必試「死神辣醬」 🤑 人均消費:~$299🤩 推薦指數:7 / 10📍 餐廳資料:Wingman (中環)中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓☆.。.:*・°☆.。

🍗 【雞翼專賣店】

🍯 精選雞翼四重奏 (24隻)
1️⃣ 水牛城風味|
經典咸辣配方,鍾意食辣可以揀另一款更辣嘅水牛城醬
雞皮燒到脆身鎖住肉汁

羽衣甘藍+嫩菠菜
芝麻柚子醬帶日式風味

📍 雞翼攻略:
・雞翼總共有20款醬汁
・辣味愛好者必試「死神辣醬」

🤑 人均消費:~$299
🤩 推薦指數:7 / 10
📍 餐廳資料:Wingman (中環)
中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓

#香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #中環美食 #雞翼迷必去 #雞全部都係雞
#Wingmanhk #雞翼放題 #中環小食 #水牛城雞翼 #黑松露薯條 #可能係世界上最好食嘅雞翼
鋪頭係酒Bar工業風🏭,水泥牆掛左特色”叫雞”霓虹燈牌💡同雞翼主題塗鴉🎨,氣氛好 chill 炸雞翼 20+款邪惡口味 岩岩收工就同班friend殺入中環呢間「叫雞專門店」🏮,工業風水泥牆掛滿雞翼塗鴉🎭,bar 枱掛左尖叫雞超正 ~Loads O’Birds 💣水牛城醬 辣椒醬特製嘅醬汁🌶酸辣得嚟唔會太重鹹 🧀加州芝士風暴巴馬臣芝士碎鹹香濃郁加埋蒜香番茜🌿,,邪惡度滿分💯🦀 新加坡辣蟹鋪滿炸蒜炸蔥,醬汁辣汁微甜🌶️紐奥良香粉香料醃到好入味,微辣帶少少煙燻香🍝黑松露芝士忌廉汁通粉鋪滿麵包糠仲係脆卜卜加埋非常濃厚嘅忌廉芝士汁🧀,勁creamy ~仲有拉絲效果添🤩 正! 細細兜但份量好足超飽肚!🥦杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗西蘭花苗🌱好嫩, 配埋杏仁片同麵包糠每啖都好脆口,香口到似食緊零食

Loads O’Birds
💣水牛城醬
辣椒醬特製嘅醬汁🌶酸辣得嚟唔會太重鹹

🧀加州芝士風暴
巴馬臣芝士碎鹹香濃郁加埋蒜香番茜🌿,,邪惡度滿分💯

🦀 新加坡辣蟹
鋪滿炸蒜炸蔥,醬汁辣汁微甜

🌶️紐奥良香粉
香料醃到好入味,微辣帶少少煙燻香

🍝黑松露芝士忌廉汁通粉

🥦杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗
2025-07-23 149 浏览
🍗 雞翼可以有幾多種味?你估下。我哋今次去咗中環 Wingman 食雞翼放題,揀咗中間嗰個套餐,已經有10款唔同醬汁可以試,淨係雞翼都可以玩咁多花樣,真係唔講得笑。👩🏼‍🤝‍👨🏻兩個人坐低慢慢食,食得好爽。水牛城、紐奧良、泰式甜酸、死神辣醬、咖啡燒烤、中式海鮮⋯⋯每款都唔同風味,炸得香脆,醬汁又夠味,食到最後都唔覺悶。最貴嗰個套餐聽講有20幾款味,雞翼迷真係可以挑戰吓。價錢唔算貴,性價比高,啱晒放工或者 weekend 同朋友 chill 一下。
🍗 雞翼可以有幾多種味?你估下。

2025-07-22 202 浏览
上年聽過雞翼山火紅火綠,最新留意到中環結志街有間Wingman 雞翼放題,膽粗粗試下全雞翼宴係咩玩法😋 推介炸雞翼控黎食! 由$188起大家可以90分鐘任食10種口味雞翼 and 任飲softdrink。 仲有$260大胃王21款雞翼任揀!加$150 就有任飲白/紅酒同埋draght beer!炸雞翼炸得酥脆又味,推介揀選西式口味:首選Cali Style, 洋葱酸忌廉配芝士粉 有驚喜2nd Lemon Pepper 雞翼已經用檸檬調味,食得出酸味喺雞翼走出嚟3rd Cajun Spice 小小辣又食得幾過癮咁多款口味唔係隻隻都啱我啦,好似蒙古燒烤味唔夠孜然味香!慎選💀🌡️ California Reaper 辣度驚人,滿滿剁椒蒜蓉蓋在雞翼面,食到辣可考慮!雞翼放題以外, 另提供漢堡,墨西哥辣椒牛油果卷、烤煙燻豬肋骨,Thunderbird 炸雞漢堡和Nashville 炸雞漢堡

炸雞翼炸得酥脆又味,推介揀選西式口味:
wings

首選Cali Style, 洋葱酸忌廉配芝士粉 有驚喜
3rd Cajun Spice 小小辣又食得幾過癮
咁多款口味唔係隻隻都啱我啦,好似蒙古燒烤味唔夠孜然味香!

2025-07-17
wings
  • 加州風情
中環餐飲選擇多不勝數,但若你是炸雞翼愛好者,那就絕對不能錯過這間。Wingman 主打以歐盟無激素雞製作的慢煮再炸雞翼。從乾身到濕身的口味超多選擇,比一般外邊吃到的炸雞翼更講究更有創意。店內裝潢走復古風,牆上掛滿了復古卡式錄音帶、霓虹燈牌,還有搶眼塗鴉、海報。「一齊叫雞」的霓虹燈箱最為吸睛,更是店內打卡標誌。在 Wingman「叫雞」可不是單一公式,不論是輕量還是豪邁狂吃都能滿足。食量較大的可以選擇雞翼放題,那就可以一次試勻不同口味。如果你像得比較細食但貪心,那可選 Loads O’ Birds (HKD 398)一共24隻雞翼 (自選4款不同口味) + 兩個配菜。濕身選了 Thai Sweet Chill 泰式甜酸醬 & Hoisin Glaze 中式海鮮醬。外層的酸甜醬很濃郁,灑上脆炸蒜碎增加了香脆感。雞肉本身十分嫩滑多汁,經過慢煮處理後再炸都不會過乾或鬆散。帶甜味的中式海鮮醬很港式,搭配黑芝麻與蔥絲更添地道風味。乾身的選了 Ranch 田園風味 & Espresso BBQ 咖啡燒烤醬。田園風味是酸忌廉 x 洋蔥,吃落帶點微酸味,味道輕盈卻不單調。後者則是烘焙咖啡的微苦加上煙燻的
Wingman 主打以歐盟無激素雞製作的慢煮再炸雞翼。
「一齊叫雞」的霓虹燈箱最為吸睛,更是店內打卡標誌。
食量較大的可以選擇雞翼放題,那就可以一次試勻不同口味。
一共24隻雞翼 (自選4款不同口味) + 兩個配菜。
外層的酸甜醬很濃郁,灑上脆炸蒜碎增加了香脆感。
雞肉本身十分嫩滑多汁,經過慢煮處理後再炸都不會過乾或鬆散。
帶甜味的中式海鮮醬很港式,搭配黑芝麻與蔥絲更添地道風味。
Hoisin Glaze 中式海鮮醬
後者則是烘焙咖啡的微苦加上煙燻的燒烤香料,口味頗獨特。
配菜選了 椰菜花沙律 & 黑松露芝士忌廉汁通粉
口感很有層次的沙律,除了有大量椰菜花碎、椰菜花蓉,還有蘋果、核桃碎。
奶香濃郁的忌廉醬汁加上芝士,每口都非常濃厚且有微微松露香。
椰菜花沙律

飲品都選喝起來清爽解膩型的無酒精飲品。
Lemonade (HKD 50) & Sparking Cranberry Lime (HKD 60)
2025-07-17
$279.5 (晚餐)
Hoisin Glaze 中式海鮮醬
椰菜花沙律
2025-07-10 169 浏览
朋友拍板去Wingman食雞翼,環境輕鬆自在,專注食雞。今次我哋叫咗雞,全部都係雞,有24隻雞翼可以任揀四款唔同口味,再加埋兩款小食。如果食素嘅朋友都唔使擔心,加錢可以轉做植物肉,照食得開心。我哋揀咗黑椒檸檬、咖啡燒烤醬、金雞和自家製鹹蛋黃口味。最鍾意係黑椒檸檬,,酸酸胡椒味醒神;最驚喜就係咖啡燒烤醬,咖啡香味出乎意料地夾。每隻雞翼都係用無激素、不含抗生素、歐盟認證嘅走地雞,食得安心又有味。最有印象係牛油小粟米,牛油香滲入粒粒粟米,甜香焦脆係全場MVP。Sweet Potato Fries就正常發揮。新鮮檸檬特飲酒啱啱好,解膩得嚟唔搶鏡。整體係一餐舒服又輕鬆,食材有誠意,味道有層次,雞翼原來唔係咁簡單。

2025-07-10
  • 雞 全部都係雞