2017-08-24 2782 浏览
同男朋友經過見唔太多人就入去食,呢度環境幾好幾有情調,價錢中上啦所以都幾高期望😎由於冇點做過research就決定叫有"w"既菜式😂😂叫左雞翼,沙律,pizza同ribs仲有杯咖啡,食完飽到上心口😂⭕️牛油果酥脆芝士沙律 $118呢度sauce係另上,甘就可以跟自己喜好落😍👍🏻牛油果好大塊又新鮮,沙律菜亦冇啡邊,整!個酥脆芝士可以瘋狂拉絲,勁正!⭕️"Wings to go" $118 要左buffalo同他他醬,全部都好夠味,唯一嫌棄既係好難掂雞翼😂雞翼勁juicy,每人分到3隻,凍左都好滑,不錯👍🏻⭕️牛油果軟殼蟹pizza $158十分推薦!好足料!軟殼蟹應該用左3隻,每件都有勁厚既肉同膏!同牛油果食可以中和翻少許油膩感,加上有小小千島醬解決左乾既問題!⭕️豬肋骨半條配薯蓉 $178蜜糖味就唔多,所以茄汁味重d,食落好嫩同離骨,正!薯蓉係手打,略嫌有d淡,但配ribs食係冇問題的!⭕️Irish coffee $48由於唔知係咩黎就叫黎試下,umm飲落好似同普通latte差不多,但係有種說不出既甜味😂同呢度既cream係有加調味,好特別!

⭕️牛油果酥脆芝士沙律 $118

⭕️"Wings to go" $118

⭕️牛油果軟殼蟹pizza $158

⭕️豬肋骨半條配薯蓉 $178

⭕️Irish coffee $48
2017-08-23 123 浏览
成日黎尖沙咀都經過呢間餐廳,夜晚都幾爆場,好多人都係係度食野傾計甘。今晚難得早收工,同朋友經過見冇咩人就入左去食,食食下已經有勁多人入坐,所以晏黎一定要book枱同朋友叫左呢度既雞翼,要左buffalo同他他醬。雞翼有6隻,每隻都好多肉,略嫌炸粉偏多,但醬汁十分足夠!仲有牛油果芝士條沙律,牛油果好新鮮,芝士條一人一條同一定要趁熱食,如果唔係冇拉絲😂同叫左新出既軟殼蟹pizza同好多人推薦既ribs。軟殼蟹pizza十分有surprise,同牛油果好夾同食落唔會好油膩同乾,值得一試!Ribs反而就冇咩特別,但係十分淋同易咬的!

Ribs反而就冇咩特別,但係十分淋同易咬的!
2017-08-13 119 浏览
之前行過tst都路過見到呢間餐廳,一直覺得幾有特色,今次再係附近行完就決定食呢間~窗邊位,可以一邊食一邊望住外面既行人景色~室內裝修簡單,但加上小許燈飾增添活力氣氛~Eye of the Hurricanes ,mocktail,大量lime juice令呢杯野好適合作餐前飲,淡淡既顏色亦相當吸引~Parma Ham with Juicy Melons,無敵配搭,但蜜瓜略嫌大舊~Barbecued ribs,烤得相當好,骨肉分離,sauce惹味~Ribs配上薯蓉,牛油味好香,同埋有小小薯粒係入邊增添口感~Waffle with ice cream,香脆waffle加雪糕不嬲都咁好食~

窗邊位,可以一邊食一邊望住外面既行人景色~

室內裝修簡單,但加上小許燈飾增添活力氣氛~

• 蜜糖燒烤豬肋骨
2017-08-13 103 浏览
今日同男朋友去左細個好鐘意既太空館拍拖,玩足一個下就,體力盡消既我地決定打消煮飯仔既念頭,係附近隨便食啲野就算,無諗過誤打誤撞,竟然比我地搵到一間好食既西餐廳Parma ham with juicy melons (6pcs) $98清新既前菜選擇,濃甜又多汁哈密瓜向來都同Parma ham 幾match,一鹹一甜,恰到好處,可惜ham既鹹香感覺少了點。Cuttlefish risotto al Nero $168原條墨魚筒入面塞滿左用墨魚汁煮過嘅risotto,好欣賞佢將啲飯塞得好實,所以切開嘅時候啲飯都唔會散開哂,醬汁好濃郁,戴上強烈嘅蒜香,令人食指大動。而墨魚都烤得剛剛好,唔un之餘仲幾爽口,不俗之作。附上餐牌俾大家參考下價錢:)

Parma  ham  and  juicy  melons

Cuttlefish  risotto  al  Nero

附上餐牌俾大家參考下價錢:)
Cuttlefish  risotto  al  Nero
2017-08-10 125 浏览
返左咁耐intern難得禮拜日有一天嘅空閑就同女朋友來尖沙咀行過街在奬勵下自己食返啲唔同國家嘅風味美食,之前一早係OpenRice搵定呢間新開來試吓入到去就有位,好整齊同氣氛幾好,有個小蠟燭係隔離。第一個叫咗半份蜜糖燒烤豬肋骨, 雖然係半分不過份量都幾多,面頭嘅豬肋骨肉燒得好香脆,蜜汁甜甜地咁淋係面,入面嘅骨雖然係有好多不過肉嘅份量算係多,每一條骨旁邊都黐住好多肉,用刀切輕輕咁就可以成件拎咗出嚟因為啲肉唔老同好軟滑,而且肉汁好多。肉入面都有BBQ source的味道,加上旁邊最愛的粗薯條,幾夠飽。係食相會有d狼狽。至於煮食忌廉汁鮮帶子意大利燴飯,會飯嘅份量唔多而且飯粒較為乾身唔硬不過入面嘅香料味都幾龍而且有好多芝士係隔離同入面用咗所以每一啖都幾香芝士同忌廉汁味。帶子都鮮甜不過就較細粒。心太軟方面入面係流心心嘅,一切開會有好多朱古力醬流晒出嚟,而且朱古力醬都幾濃所以好香好甜, 而外層嘅朱古力蛋糕個人就認為較實如果可以鬆化少少會加好。旁邊嘅雲呢拿雪糕都幾滑同好重雲呢拿味唔算太甜配埋心太軟食幾夾。飲品就叫咗個tropical storm同sunrise水果味幾濃不過甜度都有番咁上下呢度的氣氛

飲品就叫咗個tropical storm同sunrise
水果味幾濃不過甜度都有番咁上下
呢度的氣氛同食物都幾有水準,下次同女朋友的記念日有着落啦。
2017-08-06
  • 蜜糖燒烤豬肋骨
2017-08-08 178 浏览
今晚約左男朋友去科學館睇永生傳說 木乃伊個個 因為個到9點率關門 所以我地好早就去左食晚飯 之前有個朋友話呢間都吾錯 所以就去左na 去到個氣氛吾錯 幾有情調 幾浪漫 每張枱都會有candle 講下啲食物先1.忌廉汁鮮帶子意大利燴飯份量雖然唔係好多 但入面d料就整得幾細心 每一啖都會食到細細粒既洋蔥 而d忌廉汁吾會好留好濟 反而越食越想食 不過d帶子就吾系太大粒 入面大概有4-5粒2.蜜糖燒烤豬肋骨半份既份量都幾多 而且賣相吾錯 岩哂我呢d死港女影相 呢個豬肋骨唔單止有蜜糖仲有少少BBQ醬嘅味 豬肋骨嘅肉唔肥唔瘦啱啱好 加埋個薯條就一定夠晒飽最後我哋叫咗個心太軟雖然我知道會好肥 但係真係忍受唔到呢個誘惑 一切開個心太軟 入個啲朱古力係咁流出來 好正! 而且個雲呢拿雪糕都好好味 而加諗起都想食呀😭😭整體來講 一啲記念日、生日、節日都非常適宜喺呢度慶祝 因為呢度氣氛同埋食物嘅味道都有水準

去到個氣氛吾錯 幾有情調 幾浪漫 每張枱都會有candle

講下啲食物先
1.忌廉汁鮮帶子意大利燴飯

2.蜜糖燒烤豬肋骨

最後我哋叫咗個心太軟

2017-08-07
呢兩個月真係忙到抖不過氣來,出外食飯次數減少好多,今日決定唔理啦,放低手上工作,出外走走抖抖氣~夜晚6點黎到wing's kitchen,被安排坐靠窗位置,雖然身處大街小巷中,但店裡裝修,枱椅以木為主,店外門前以綠葉圍繞,窗外陽光照射入黎,感覺相當悠閒舒服,好讓我地可以好好放鬆一下!餐牌上有幾款套餐供選擇,但我地選擇散點,食物選擇多d~水牛城雞翼 $118一客五隻非常肥大既炸雞中翼,配兩款自選醬汁 我地揀左水牛汁同蜜糖芥末 雞翼炸得外皮好香脆,雞肉嫩滑多汁,本身已好好味,配搭既醬汁亦調配得美味,我好中意個蜜糖芥末,淨左仲用來點薯條食哂香辣蒜香海蝦意大利粉 $158意粉炒得乾身不油膩,蒜味好香,海蝦大大隻~蜜糖燒烤豬肋骨 半份 $178驚喜!帶甜既bbq醬好惹味,豬助骨肉質鬆化,肉與骨能輕易分開,肉味濃濃的,低部帶有適量油膩,入口半溶,香到不得了特色肉腸拼盤 $108肉腸拼盤有兩款肉腸,短的那款比較濃肉味,長的那款沒那麼重味,兩款外皮都脆脆的,咬落去有肉汁爆出,我就喜歡那款,味道清一點~

餐牌上有幾款套餐供選擇,但我地選擇散點,食物選擇多d~

水牛城雞翼 $118

香辣蒜香海蝦意大利粉 $158
意粉炒得乾身不油膩,蒜味好香,海蝦大大隻~

蜜糖燒烤豬肋骨 半份 $178

特色肉腸拼盤 $108

2017-08-02 127 浏览
今日做野比較夜,做到9點幾的先走得,見同事又話想食小小野同埋喝杯野咁,於是就簡左呢間比較近公司嘅餐廳,貪呢度夠晒近公司,隔離就有車走 龍蝦濃湯湯入口好濃郁,入口啖啖香味,而且入口真係有龍蝦肉架,比一般嘅謥龍蝦餐湯都好。 煙三文魚沙律首先上黎嘅就係呢個煙三文魚沙律,煙三文魚入口夠咸味,但唔會太咸,入口嘅口感又唔會太差,而且成個沙律份量夠晒多,真係唔錯。 巴瑪火腿薄餅餐廳選用左靚靚仔仔嘅巴瑪火腿,加在意大利薄餅上面,美感上已爆分,未食已經聞到陣陣巴瑪火腿香味,而且薄餅芝士量岩岩好,入口脆身,仲夠晒香濃,真係必食之選。朱古力心太軟 心太軟一上枱好濃郁嘅朱古力味,入口啖啖朱古力,外層的皮亦整得唔錯,唔會塌落黎。最後做野做到咁辛苦,食到啲咁好味嘅野食,真係令人享受係餐廳嘅每一分一秒。

龍蝦濃湯

煙三文魚沙律

巴瑪火腿薄餅
朱古力心太軟

2017-07-30 146 浏览
最近天氣真係好熱,下晏就話太熱唔想出街,估唔到夜晚去食飯都會攪到成身大汗。wing's kitchen 位於尖沙咀,一般西式餐廳,店舖外擺放好多綠色盆栽店內環境唔算大,大約可容納30-40人。現場環境簡潔,燈光柔和,用畫做裝飾都有啲氣氛樓面同事推介,wing's to go 雞翼,有四款醬汁,可選倆款,我們揀左水牛城同蜜糖芥末,我個人比較喜歡後者,而雞翼本身調味唔重,但外皮真係炸得好脆,又唔會成口粉,都真不錯肉腸拼盆,有倆種腸,外面一層薄薄嘅皮,包住滿滿嘅肉胶,油脂豐富,但食多真係有啲膩蒜香海鮮意大利麵,意粉口感煮得剛好,有咬口,又唔係唔夠熟,蒜味雖然唔夠,但調味簡單,食落都有追食嘅感覺蜜糖烤豬肌骨半份,通常呢度菜好多餐廳都會煮到肉痴住骨,口感太un,但呢度就無呢個問題,肉同骨輕易分開,肉質軟,食到底部油脂部分,更有入口即溶香脆薯條

店內環境唔算大,大約可容納30-40人。

現場環境簡潔,燈光柔和,用畫做裝飾都有啲氣氛

香脆薯條
2017-07-28 403 浏览
偶爾也想有屬於自己一個人的浪漫, 一個人的舌尖之旅,一個人的味覺享受。下班以後,閑逛經過Wing's Kitchen,門外綠草如茵的盆栽植物,給尖沙咀鬧市帶來新的呼吸,清新氣色把我呼喚了進去。6點多時間尚早,餐廳裏面清靜寬敞,給我一個喘息的空間。看見牆壁上的風景油畫,空中藍光閃爍的小燈泡和餐廳簡約的木桌椅,我仿佛來到了一個能避開擺脫塵世煩擾的綠洲。意大利菜爲主,沙律,Pizza, Pasta, Risotto,選擇繁多。另一邊廂, Set Manu按人數推薦美食,免卻選餐的煩惱。有時候,越簡單,越好;人生如是,美食亦如是。縱然今夜是一人進餐,卻不孤單;不消一刻,兩美食奉上、與君相伴:酥脆薯仔粒釀煙肉 ($78) 與忌廉汁鮮帶子意大利燴飯 加 黑松露($198)。端上來時,黑松露香氣撲鼻而至;燴飯屬正宗義國風味,米心帶微硬、每口都能吃到濃郁醬汁。帶子通透,爽口而且鮮甜。白雪色的賣相和濃郁細膩的燴飯味道,讓我陶醉在白雪紛飛雪地上飄舞的浪漫幻想中。酥脆薯仔粒釀煙肉延續味蕾的享受- 外層微微酥脆,裏面的薯蓉軟綿綿,煙肉賦予豐富味道。點一下旁邊附帶嚐起來微酸、像Mustard sauce的醬料,
縱然今夜是一人進餐,卻不孤單;不消一刻,兩美食奉上、與君相伴:酥脆薯仔粒釀煙肉 ($78) 忌廉汁鮮帶子意大利燴飯 加 黑松露($198)
忌廉汁鮮帶子意大利燴飯 加 黑松露
端上來時,黑松露香氣撲鼻而至;燴飯屬正宗義國風味米心帶微硬、每口都能吃到濃郁醬汁。帶子通透,爽口而且鮮甜。白雪色的賣相和濃郁細膩的燴飯味道,讓我陶醉在白雪紛飛雪地上飄舞的浪漫幻想中。
酥脆薯仔粒釀煙肉
酥脆薯仔粒釀煙肉
酥脆薯仔粒釀煙肉延續味蕾的享受- 外層微微酥脆,裏面的薯蓉軟綿綿煙肉賦予豐富味道。點一下旁邊附帶嚐起來微酸、像Mustard sauce的醬料,中和味道,更添滋味!
置身於餐廳內舒適悠閒的裝潢獨自品嚐美食,斯然地觀望外面的人來人往的風景,配一杯微醺飲品,獨自享受著屬於自己一個人的浪漫
2017-07-25
2017-07-21 183 浏览
叫左個最邪惡同最健康既組合!就係炸芝士配牛油果沙律啦!個炸芝士入面係半溶嫁!勁牽絲!除左芝士味!出面既炸左個層都係好好味!有種香草既味道係入面!仲有個蜜糖芥末醬!加個蜜糖芥末醬落去撈一撈先!個醬唔會好辣!甜甜地又有少少芥末味!個菜好鮮好脆啊!主菜係牛扒加薯條啊!牛扒好好食啊!唔太肥!但好有牛味!最重要係牛扒個汁啊!又香又濃!個香味有d似黑松露個種香!好食又唔會搶走牛味!個薯條係比老麥個種粗既!但又未到薯角個種大大舊!食到炸到好香既脆層外!仲食到入面柔軟既薯泥!好食啊!好多靚既裝飾!都幾多位!

叫左個最邪惡同最健康既組合!
就係炸芝士配牛油果沙律啦!

個炸芝士入面係半溶嫁!
勁牽絲!
除左芝士味!
出面既炸左個層都係好好味!
有種香草既味道係入面!

仲有個蜜糖芥末醬!

加個蜜糖芥末醬落去撈一撈先!
個醬唔會好辣!
甜甜地又有少少芥末味!
個菜好鮮好脆啊!

主菜係牛扒加薯條啊!

牛扒好好食啊!唔太肥!
但好有牛味!
最重要係牛扒個汁啊!
又香又濃!
個香味有d似黑松露個種香!
好食又唔會搶走牛味!

個薯條係比老麥個種粗既!
但又未到薯角個種大大舊!
食到炸到好香既脆層外!
仲食到入面柔軟既薯泥!
好食啊!

好多靚既裝飾!
都幾多位!
2017-07-20 205 浏览
貓貓為左慶祝收兵週年慶,今日揀左間靚靚西餐廳食晚飯。餐廳好優雅,貓貓愛上左餐廳播既音樂,好高雅。餐廳裝修得體,俾到貓貓好悠閒既感覺。食個燭光晚餐,貓貓order左個蒜香rosemary燒春雞。雞皮燒得脆,用叉吉一吉,汁流左出黎,好滑。成隻雞燒得香。淡淡既蒜味係口中散發出黎,貓貓濕左個嘴。貓貓見到個肉好滑,貓貓自己食左3份2,好好味。薯泥有口感,貓貓食到薯仔粒,牛油味香,幾特別既自家製薯泥,貓貓幾鍾意。貓貓今日食左個好好味既燭光晚餐,貓貓yeah!開心呀!
貓貓為左慶祝收兵週年慶,今日揀左間靚靚西餐廳食晚飯。

雞皮燒得脆,用叉吉一吉,汁流左出黎,好滑。
成隻雞燒得香。淡淡既蒜味係口中散發出黎,貓貓濕左個
嘴。
貓貓見到個肉好滑,貓貓自己食左3份2,好好味。
鍾意。
貓貓今日食左個好好味既燭光晚餐,貓貓yeah!開心呀!
朋友仔7月生日, 揀左好耐終於揀左Wing's Kitchen食晚飯, 另一位朋友仔代為訂枱, 佢地知道我地有人生日, 訂枱時仲話會送一份甜品畀我地, 仲可以揀寫咩字到晚飯當日我地一行4人去到, 因為訂左枱, 去到就可以入座, 諗左一輪就決定散叫幾樣野share食小食揀左炸雞翼同埋Mozzarella芝士條兩款小食都唔錯, 雞翼有幾款醬汁揀, 我地揀左水牛汁同埋蜜糖芥末, 水牛汁就好似Tabasco咁, 都係蜜糖芥末好味D芝士條不過不失炸魚薯條魚炸得唔錯, 魚肉仲好Juicy, 仲有一兜仔沙律菜, 薯條OK大蝦意粉個意粉份量唔多, 我地4個人share每人有一隻蝦加兩啖仔意粉, 味道唔錯有少少辣, 好惹味辣肉腸PizzaPizza足料, 芝士都多, 熱辣辣食唔錯食完主菜大家都已經飽哂, 我地知道餐廳會送一份甜品畀我地當生日蛋糕, 於是我地就叫多份窩夫諗住大家一齊食不過原來甜品好伏架!哩個就係餐廳送畀我地既甜品, D字寫得好靚, 件蛋糕大約兩湯匙咁大, 其實送既甜品我地要求真係唔多, D字寫得咁靚畀我地影左相我地已經好開心, 但係件蛋糕仔既味道真係麻麻地, 我地4個人兩湯匙咁大既蛋糕都食
小食揀左炸雞翼同埋Mozzarella芝士條
芝士條不過不失

炸魚薯條

大蝦意粉
辣肉腸Pizza
Pizza足料, 芝士都多, 熱辣辣食唔錯
不過原來甜品好伏架!

哩個就係餐廳送畀我地既甜品, D字寫得好靚, 件蛋糕大約兩湯匙咁大, 其實送既甜品我地要求真係唔多, D字寫得咁靚畀我地影左相我地已經好開心, 但係件蛋糕仔既味道真係麻麻地, 我地4個人兩湯匙咁大既蛋糕都食淨左就知道件蛋糕有幾好食
另外我地仲叫左一份窩夫 (我地掛住同朋友影生日蛋糕相忘記左影佢), 黎到一共有兩件正方形窩夫, 上面仲有幾粒切開左既士多啤梨同埋一球士多啤梨雪糕, 等朋友影完相, 我地就切開一人一件share, 切果時已經覺得好奇怪, 塊窩夫好淋一切就開, 食落口一啖, 無味道可言, 乾爭爭而且一咬就散開哂, 我食左一啖就無再食
其實全晚前半段食物都好正常, 膠務亦好好, 一叫就有人應, 我地無叫飲品, D侍應隔一陣就會過黎同你Refill杯水, 之但係個甜品真係令我地好失望
Anyway, 我都可能會再返黎食既, 不過下次一定唔會再叫甜品
2017-07-15
庆祝纪念
生日
2017-07-17 195 浏览
同男朋友想係九龍呢邊食下西餐,見呢間都幾好評分就黎試下啦兩個人叫左一份雞翼,牛肝菌意粉,原隻魷魚筒燴墨汁意大利飯,加喜力啤酒。第一樣上枱既係啤酒,就咁一罐啤酒加個普通水杯,男朋友嬲左一秒...真係頹左少少....跟住就上雞翼。六隻雞翼,$118,揀左兩個醬,Ranch同Honey Mustard。雞翼係酥炸,熱辣辣,但本身冇乜味;個醬好水,一啲都唔"杰",麻麻地。呢個價我覺得唔值。最穩陣就真係個意粉了,正常味道,驚喜在佢唔伏。個意大利飯簡直係失敗之作...個汁酸酸地,唔夾;啲飯太霖,一pat pat;隻魷魚仲係有骨...呢個價錢咁既質素真係好唔抵食.... 唔會再黎食...
同男朋友想係九龍呢邊食下西餐,見呢間都幾好評分就黎試下啦
最穩陣就真係個意粉了,正常味道,驚喜在佢唔伏。

呢個價錢咁既質素真係好唔抵食.... 唔會再黎食...
2017-07-15
2017-07-16 188 浏览
約朋友去尖沙咀係最方便,是日lunch 想食西餐就四圍睇下有咩岩食啦~~要搵間坐得舒服的都唔係咁易,喺門口見到個非常驚喜抵食優惠LUNCH SET,就直接衝入去,雖然我哋最後冇揀到set,但係食得好開心因為我揀咗非常好食嘅,等我介紹俾大家啦真係值得介紹呢個!!!香辣蒜香海蝦意大利麵,麵非常清爽,蒜香味道濃郁惹味,油汁香濃,口感豐富,光吃或許會過膩,但加上辣椒的辣,層次豐富,令人回味無窮,重點是麵條非常的Q又彈牙啊,吃起來相當的有嚼勁,真心超級無敵好吃另一個推介!!!心太軟看似普通其實一啲都唔簡單,要做到真正好食係要技考同功夫,wing's kitchen 做到外面鬆化的朱古力鬆餅,裡面熱味味的朱古力溶漿由切開一下慢慢流出去,簡單是一生一大樂事,真係好好味最後仲有個好浪漫嘅Sunrise:soda orange 🍊 red pomegranate

香辣蒜香海蝦意大利麵

心太軟