2018-03-10 106 浏览
朋友來我家打牌,打完四圈有個朋友要自走,所以惟有休戰去吃個晚飯啦。打算吃壽司但仍有好多人等位,我們已經十分肚餓,又見到這間餐廳半價,所以便入去。餐牌很多選擇,我們各點了三樣share吃先來黑毛豚肉,份量有點少,豚肉味道可以,但湯似是開粉出來,喝了一啖就放棄了Pizza也不大,配料是定番的配搭,吃下去不過不失這個賣相很吸引,面頭的蛋白泡泡口感很特別,頗好吃。下面是菜、蕃茄等等,面包也烘得不錯,算是比較好吃的一道菜埋單每人五十多,十分抵吃,茶餐廳價錢但吃到fusion菜,不過若是正價就有點太昂貴了,我們三人點了三個主菜都不飽肚。值得一提侍應態度十分惡劣,叫了很多次才有回應,而且愛理不理⋯

餐牌很多選擇,我們各點了三樣share吃

醬烤宮崎黑毛豚肉

煙火腿蕃茄披薩

Pizza也不大,配料是定番的配搭,吃下去不過不失

雞腿/煙腿三文治

2018-03-10 107 浏览
唉 今次係我衰,有朋友一早講呢間餐廳係會食到人火滾,但因為貪平(有半價)既關係,就鬼掩眼咁走左入去喇...點解話會火滾呢?因為啲侍應會當你透明咁囉,無服務之餘,舉手無人理,埋單無人理,叫到人過黎仲會黑面俾你睇,有一下真係嬲到想走架;但望下隔離枱,原來都係咁既情況,即刻慶幸唔係自己既樣貌問題算,講返野食。呢個豚肉肉身夠厚而且煮得都淋,加埋本身個sauce送飯一流但個湯飲完好口乾...蕃茄好大塊,芝士相比之下就較失色了。至於其他配料如菠蘿都落得好足,加埋脆卜卜熱辣辣既薄餅底,唔錯至於呢個就要讚下既。頂層既蛋黃拌上厚厚既泡泡好吸晴,撈埋三層脆脆既麵包黎食感覺新鮮;中間啲肉肉夠惹味,但食完亦唔會感覺十分滯雖然食物質素叫做中上,但服務態度都好重要,今次唔俾負評已經偷笑了

宮崎醬烤黑毛豚肉

但個湯飲完好口乾...

煙火腿蕃茄比薩

雞肉/煙腿三文治

2018-02-19
煙火腿蕃茄比薩
雞肉/煙腿三文治
2018-03-09 52 浏览
今日第一次試呢間既早餐,叫左個茄通粉,食入口第一啖,d食物好似左好耐咁,味道好奇怪,本人從未食過味道咁奇怪又咁唔好食既茄通~食過呢餐之後,要即時過其他舖頭食過另一份早餐。
食過呢餐之後,要即時過其他舖頭食過另一份早餐。
2018-03-06 79 浏览
由於新年期間不幸中了乙型流感,新年間的所有聚會都推曬,只好新年後保番…… 病好當然要食番餐好既,約同女性好友去左個可愛度十足的Cafe晚餐,餐廳裝飾女性化,大部坐位都是沙發,感覺舒適,好友比我更喜愛這裡的裝潢。 上主菜前,先點了飲品(百香果冰綠茶、蜂蜜檸檬水果茶),飲品十分精緻,味道清新;冰綠茶中有一粒粒的蜂蜜珍珠,有咬口,又有驚喜,但記得飲前要先攪拌;水果茶中的果肉,份量多到倒唔出茶。哈哈。 前菜是鮮蚵仔泡菜蛋餅,看似pizza,上面都是泡菜醬汁,切開就見到大大隻的蚵仔同泡菜,食落口,雖然蛋味濃郁但亦食得出蚵仔的鮮味同泡菜。 可以好似pizza咁自己切,好食又好玩,哈哈。 主菜是海鮮三文魚抱泡鍋飯,上檯的時間是熱辣辣的;相信鍋飯上的是蛋白泡泡,焗完之後是金黃色的,黑色的是類似飯素的調味料,打開泡泡就見到內裡有芝士、三文魚同醬油飯。將所有的食材伴著一起起食, 三文魚的鮮味和醬油飯的香濃十分搭配, 加上泡泡及芝士, 令每一口飯都煙煙韌韌又帶點芝士的香味, 令味道更上一層樓。

鮮蚵仔泡菜蛋餅

可以好似pizza咁自己切,好食又好玩,哈哈。

2018-02-28
  • 百香果冰綠茶
2018-02-27 61 浏览
今天與友人開到這裡用餐由於晚餐時間太早,兩人都不太肚餓的原因所以我們叫了一個薄底pizza及沙律,小食share香芒海鮮pizza 🍕海鮮🍤🐙足料而且餅底夠脆 🍕芝士🧀同番茄🍅底係最佳組合加上焗過嘅芒果甜味更突出 甜甜的芒果果肉中和左芝士嘅油膩 估唔到將水果加入pizza都幾match 😋七味燒魷魚🐙魷魚本身冇咩味道,肉質彈牙。七味粉吊味可以帶出魷魚嘅鮮味。鮮果沙律大大兜,沙律菜新鮮,水果尤其是火龍果很甜,女士keep fit必食見到這裡的甜品好吸引,有機會的話再黎食啦
今天與友人開到這裡用餐

香芒海鮮pizza 🍕
海鮮🍤🐙足料而且餅底夠脆 🍕
芝士🧀同番茄🍅底係最佳組合

七味燒魷魚🐙
魷魚本身冇咩味道,肉質彈牙。七味粉吊味可以帶出魷魚嘅鮮味。

見到這裡的甜品好吸引,有機會的話再黎食啦
2018-02-27 87 浏览
過左新年,食左住家飯幾日,終於可以出黎走一走,呢個商場開左幾多新食店,所以就算人流多都容易搵到想食又不用等位既餐廳,見到Xoxocafe新年都有主餐牌半價優惠,咁就值得試下原來是一週年紀念選擇都有好多但最後要左兩個set lunch連飲品煙三文魚忌廉黑松露意大利粉,唔太濕,但友人覺得味道有點濃,我卻覺得恰可雞扒咖哩蛋包飯,呢個最推薦,有少少沙律點綴,雞蛋好滑,咖哩都恰到好處,唔會太水,如果唔喜歡雞扒,可以要其他內類,如牛扒等要左兩杯凍奶茶,亦有一大支水提供俾你當然,要左一份main menu既炸雞,友人好驚炸雞好乾,但呢度既炸雞仲好juicy,所以話咁快就俾佢食曬所以總結呢講呢度性價比起碼值4粒星👍🏻成日食應該可以入會🤣
新年都有主餐牌半價優惠,咁就值得試下

原來是一週年紀念

選擇都有好多
但最後要左兩個set lunch連飲品

煙三文魚忌廉黑松露意大利粉,
唔太濕,但友人覺得味道有點濃,我卻覺得恰可

雞扒咖哩蛋包飯,

要左兩杯凍奶茶,亦有一大支水提供俾你

所以總結呢講呢度性價比起碼值4粒星👍🏻

成日食應該可以入會🤣
2018-02-20
  • 雞扒蛋包飯
  • 炸雞
2018-02-23 47 浏览
可圈可點,總體來說對得起價格。紅燒牛肉麵湯底濃厚麵條勁道有嚼勁。不過牛肉一般般,肉筋兩參,大小不一,水準一般。仲有半顆流心蛋算是驚喜~~餐廳小但看起來很精緻,服務也都中肯!
可圈可點,總體來說對得起價格。

餐廳小但看起來很精緻,服務也都中肯!
2018-02-22 49 浏览
今日去tko辦事,因為本人好少去呢區,所以唔知有咩好野食,之後一路行行下就有間cafe ,外面既環境都幾靚,於是就小吸引左我入去試下。由於第一次食,所以都點啲正路即食物,我喜歡食牛柳,點左鐵板牛,另外加8元有杯飲品,味道不錯,好夠味道而且幾多料,第一次去都算係咁,唯一心中不足,就食物等得耐左少少。其他都合格。飲品方面係一杯檸檬蜜糖,之後加錢點左個炸雞粒,好正,唔會話好厚粉個隻,所以一個人食係別有一番風味。

2018-02-08
2018-02-19 62 浏览
話說今日去將軍奧見工,見完份工之後覺得需要填下個肚,下下行去左一個商場,入面都幾大,而且都幾多餐廳選擇,我決定隨機揀一間,就決定去左間環境唔錯既 cafe , 入面主打食面同鐵板,用左5分鐘睇個餐牌,就點左個芝士辛辣豚肉公仔麵,聽個名都好架勢。另外加12元有杯珍珠奶茶。個公仔麵一黎到,就己經聞到好香既芝士味,同埋陣陣既辛辣味,不過我覺得唔夠飽所以點左小食,雞粒有少少over cook ,不過味道可以。同埋成個環境好舒服,而且服務都好貼心,只不過係等食物有少少耐,可能下午時段。第一次幫襯,印象幾好。

2018-01-20
是日店鋪打著一週年旗號進行半價促銷。姑且別提海報與員工推銷手法有誤導之嫌。員工點餐帶有譚仔口音,「蕉同」咖啡口誤成「焦糖」咖啡,更遷怒顧客,讓人欲哭無淚。烏東額外收費,他不說,直接問你要飯或烏東,挖坑式點餐,劣食級體驗,盛惠81。$81 享受街邊檔式服務,M控首選。

$81 享受街邊檔式服務,M控首選。
2018-01-25
當晚我地一行4人食左少少野但係又未飽,行下行下就見到佢做緊50% OFF,咁我地見佢咁抵,就決定食呢間啦~因為男士們好肚餓,我地叫左鐵板芝士燒韓國豚肉拉麵 + 煙火腿蕃茄意式比薩,另外女士當然係偏好小食啦,所以我地揀左七味燒魷魚 + 士林炸雞。鐵板芝士燒韓國豚肉拉麵:點解可以咁辣架?!我都自問食得下辣野,但係呢個我真係頂唔順。至於麵質,韓國麵一如既往地煙韌。豚肉肉質相對上唔算有彈性,入唔到味之餘本身都食唔到有咩肉味。煙火腿蕃茄意式比薩:唔記得個pizza有菠蘿,難為左老公...pizza 蕃茄味重,煙火腿相對上無咩味,對於口味偏淡嘅人應該會好適合。pizza 可以再烤得脆身少少。七味燒魷魚:魷魚係我其中一個至愛,呢個魷魚好新鮮,肉質非常彈口,加上外脆內軟嘅質感,同埋啱啱好嘅七味粉,完全無蓋過魷魚嘅鮮甜味,我一食就停唔到好~ 士林炸雞:炸雞從來都係我地最愛,而且佢地炸得油而不膩,肉質亦非常鮮嫩,一咬落去重有好多肉汁,炸粉唔厚,食落好鬆化~

鐵板芝士燒韓國豚肉拉麵:

七味燒魷魚

2018-01-15
七味燒魷魚
2018-01-16 117 浏览
網上見到有好多好評,所以今日就黎試試,餐廳佈置係好靚既😃😃牛肝菌汁牛柳蛋包飯,份量好多,但好漏午餐有跟餐湯同包,湯得得一款比你簡 (忌廉湯),勁鹹 😵😵😵😵咖喱抱泡飯,賣相好特別,但係完全無咖喱味,抱泡係蛋白,同飯本身唔夾,唔好試 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️溫泉蛋肉醬義大利麵應該係穩陣之選,好失望,肉個陣味好似未處理好咁😥😥😥呢間野真心好伏,點解咁多唔會再食亦都唔會推介 😂😂😂
網上見到有好多好評,所以今日就黎試試,餐廳佈置係好靚既😃😃

牛肝菌汁牛柳蛋包飯,份量好多,但好漏

呢間野真心好伏,點解咁多
唔會再食亦都唔會推介 😂😂😂
咖喱泡抱
牛肝菌牛柳粒蛋包飯
2018-01-10 94 浏览
今時今日的餐廳單靠食物已經不夠,所以這間XOXO Café Lab就以創意突圍而出。單看餐牌已經可以發現不少創意菜色,令人耳目一新,同時令有選擇困難症的人苦惱,不過可以問問店員詳細介紹菜式鐵板芝士燒豚肉拉麵上枱時熱辣辣,已經聞到芝士及香辣的味道,令人垂涎三尺。拉麵軟硬適中,入口香辣惹味,加上旁邊的芝士和雞蛋,非常配合雞肉咖哩抱泡飯XOXO Café Lab的招牌菜,吸睛度滿分,外層的抱泡口味微鹹,口感軟滑,配撘下面的飯一同入口,十分特別野莓巧克力親親蜜語外層軟綿綿的綿花糖,包住一粒粒蜜糖炸多士,甜蜜美味,伴以酸甜的野莓,正好為這餐作結。

2018-01-10
2018-01-06 111 浏览
第一次去覺得味道幾好,下載APP做會員有奶茶送1次,覺得幾好,初初打算以後都來吃。第二次再去已經有待應黑面,趕時間,未點完菜已經走開,執野丁丁當當大大聲。我唔知係咪踩左10日反左12個鐘,但係關客人乜事我差d以為我自己去左佐敦 澳牛。講反d食物,叫左幾個飯,冇貨,再揀又冇,最後迫住食面。呢個豬骨幾正,味道唔差而盬酥雞也有台灣人的味道奶茶同檸茶就行貨啦,都Ok最後我會繼續去食,因為食物唔差,但希望唔好成日冇貨又比個餐牌人地䏲又唔講邊d冇。

我差d以為我自己去左佐敦 澳牛。

講反d食物,叫左幾個飯,冇貨,再揀又冇,最後迫住食面。

呢個豬骨幾正,味道唔差

而盬酥雞也有台灣人的味道

奶茶同檸茶就行貨啦,都Ok

2017-12-29
午餐
2017-12-21 88 浏览
唸住食個早午餐,行到去TKO gateway (厚德)見到呢間餐廳就走入去食,其實比佢個送哈根大師吸引左餐廳其實我之前食過一次,食甜品tea 我就覺得ok ,可能我唔太好甜品。今次試下佢午餐,午餐menu 有三個section 蛋包飯丶全日早餐同意粉,我覺得佢啲野好吸引,雖然冇食蛋包飯但見其他人食賣相好靚,我叫左個海鮮意仲包餐湯野飲,加期間限定Haagen-Dazs,好抵食$6x一個lunch ,我本來諗住係食環境,因為餐廳環境好開揚,但原來食物都好有水準!值得同friend黎慢慢嘆傾下計,但有一個失誤的地方就係上菜方面,我隔離個女人叫左好耐,但野食都未到,吹下佢都等好耐先有得食,連隔離的都「遲黎先上岸」,可能都係個別事件,因為我叫到唔係等太耐,可惜比我見到但整體來說真係正,下次試下蛋包飯
但整體來說真係正,下次試下蛋包飯
2017-12-21