2024-09-25 37 浏览
讀書時期已經係Yo Mama常客🤓✿ Original (Regular) w/ 2 Toppings $56 ✿濃郁嘅乳酪味口感幼滑 酸酸甜甜配埋自選嘅配料 好開胃今次揀左brownie同燕麥片 唔會太甜 非常有口感🍦

讀書時期已經係Yo Mama常客🤓

濃郁嘅乳酪味口感幼滑 酸酸甜甜配埋自選嘅配料 好開胃

今次揀左brownie同燕麥片 唔會太甜 非常有口感🍦
2024-05-15 109 浏览
行開西營盤,發現到有間concept store ,有齊3間店鋪的食物可以點(Ciao Chow 🍕 、Triple O's 🍔& Yo Mama 🍧),一次過滿足晒三個願望🤩。餐廳主打外賣,有一張枱可以堂食。🍧Original (Large Size) $58- Mango🥭- Lychee (+9.0)呢間啲乳酪食過幾次真係好正,除咗有好濃郁嘅乳酪味之外,口感食落好幼滑,酸酸甜甜配埋自選嘅配料食落真係好開胃。配料我揀咗芒果同荔枝,芒果好鮮甜,而荔枝甜得來好香。

🍧Original (Large Size) $58
- Mango🥭
- Lychee (+9.0)

2024-04-22 70 浏览
食完lunch行左去去西營盤,發現到有間concept store,有齊晒Ciao Chow、Triple O's 同Yo Mama Frozen Yogurt,可以一次過叫晒3間野食😻食飽飽嚟到都想食個Froyo, 因為甜品係另一個胃😂 揀左細杯裝,toppings要左mochi & wheat germ,有得自己揀配搭,勁有滿足感🤩見到佢另一款froyo味係棉花糖,勁特別但又驚太甜,所以今次叫左原味,依然係我回憶中嘅味道,正!

2024-04-05 105 浏览
💼 Last week, I had the pleasure of dining at the concept store of Bite Limited, a delightful takeaway restaurant located in Sai Wan. Offering a selection of delectable dishes from Ciao Chow Pizzeria, Yo Mama, and Triple O's, this establishment is perfect for those seeking a variety of culinary experiences. While primarily designed for takeout, there is also a cozy table available for guests who wish to dine in.Here's a rundown of the dishes we ordered:Triple O's🍔 Two x Two Burger Combo (Double 1

Triple O's
🍔 Two x Two Burger Combo (Double 100%
Australian Wagyu Beef and Double Cheddar Cheese) - $137
- Garlic Parmesan Fries (+$13)
- Chocolate Milkshake (+$24)

Ciao Chow Pizzeria
🍕 Parma Pizza - $158
72-hour proofed base, tomato, Fior Di Latte mozzarella, 24-month Parma ham, arugula, truffle oil, Parmesan

Yo Mama
🍦 Cotton Candy Yogurt (Large Size) - $49
Toppings:
- Blueberry
- M & M's (+$9)

💰 The total bill for the two of us amounted to $390.

💯 This concept store of Bite Limited in Sai Wan offers a diverse range of culinary delights. Whether you're in the mood for a juicy burger, a mouthwatering pizza, or a sweet treat, Bite Kitchen has you covered. The convenience of takeaway combined with the option to dine in makes it a fantastic choice for a quick and satisfying meal.
2024-03-27
2023-12-24 68 浏览
店舖集合三間美食品牌,一次過食到🍕Pizza (Ciao Chow Pizzaia)、🍔Burger (TripleO’s)、🍨Frozen yogurt (Yo Ma Ma)。🌟Yo Ma Ma必食有名嘅Frozen yogurt,除咗有原味仲有薄荷口味可以揀。今次我就食返最經典嘅原味乳酪~🍨乳酪雪糕配士多啤梨及芒果有濃郁乳酪香味,酸酸甜甜,比一般雪糕更清爽開胃,無咁大負擔。我揀咗士多啤梨同芒果做配料,水果好鮮甜,令人滿足嘅甜品。

🌟Yo Ma Ma

🍨乳酪雪糕配士多啤梨及芒果
<𝐘𝐨 𝐌𝐚𝐦𝐚 𝐅𝐫𝐨𝐳𝐞𝐧 𝐘𝐨𝐠𝐮𝐫𝐭>❍ 𝑭𝑹𝑶𝒁𝑬𝑵 𝒀𝑶𝑮𝑼𝑹𝑻 期間限定𝑴𝑰𝑵𝑻 𝑭𝒍𝒂𝒗𝒐𝒖𝒓(。’▽’。)♡ 仲有,𝒀𝒐 𝒎𝒂𝒎𝒂冰淇淋嘅期間限定薄荷口味都值得一試!呢款冰淇淋以🌱薄荷為主要味道,清新爽口🍧𝒀𝒐𝒈𝒖𝒓𝒕口感好滑順,揀咗兩款配料:🍓士多啤梨同🥭芒果做搭配,帶嚟一種令人清爽愉悅嘅味覺享受😎總結嚟講喺呢度買外賣真係好快捷方便,提供嘅美食選擇種類又多又高質。每款都好適合聖誕節開派對𝒑𝒂𝒓𝒕𝒚,如果住喺港島區都可以考慮買返屋企做外賣,或者同朋友們一起𝒔𝒉𝒂𝒓𝒆~📍 𝐘𝐨 𝐌𝐚𝐦𝐚 𝐅𝐫𝐨𝐳𝐞𝐧 𝐘𝐨𝐠𝐮𝐫𝐭 (西環)🐰: 𝟒.𝟑/𝟓
<𝐘𝐨 𝐌𝐚𝐦𝐚 𝐅𝐫𝐨𝐳𝐞𝐧 𝐘𝐨𝐠𝐮𝐫𝐭>

📍 𝐘𝐨 𝐌𝐚𝐦𝐚 𝐅𝐫𝐨𝐳𝐞𝐧 𝐘𝐨𝐠𝐮𝐫𝐭 (西環)
🐰: 𝟒.𝟑/𝟓
2023-12-14 38 浏览
而家𝗬𝗼 𝗠𝗮𝗠𝗮喺香港已經只係得返三間分店,呢一間西環嘅分店同Triple O + Coao Chow share同一個舖位, 一次過可能食晒3間。仲有一張枱可以堂食。.📍𝗬𝗼 𝗠𝗮𝗠𝗮 - 𝗣𝗮𝘀𝘀𝗶𝗼𝗻𝗳𝗿𝘂𝗶𝘁 𝗮𝗻𝗱 𝗠𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴𝘂𝗲($49/𝗟𝗮𝗿𝗴𝗲) 𝗙𝗿𝗼𝘇𝗲𝗻 𝗬𝗼𝗴𝘂𝗿𝘁可以揀原味/熱情果味🍦再自選𝗧𝗼𝗽𝗽𝗶𝗻𝗴𝘀 , 口味好似會更新,下次去可能又係第2款。配料選擇好多,有醬汁、朱古力、生果、糖等等配料揀咗𝗕𝗿𝗼𝘄𝗻𝗶𝗲同𝗠&𝗠’𝘀🍫,乳酪酸酸地好開胃,呢間其實都唔錯.

配料選擇好多,有醬汁、朱古力、生果、糖等等
2023-12-13 32 浏览
Yomama 原味乳酪雪糕一直都很好吃今次點了新口味 #百香果味 非常香濃的果甜香🧡 乳酪雪糕質感幼滑Toppings揀咗Granola和士多啤梨🍓果粒酸酸甜甜,脆脆又fresh令到口感豐富,味道清爽醒神天氣轉涼更識合吃雪糕🍦不會太快溶
Yomama 原味乳酪雪糕一直都很好吃
今次點了新口味 #百香果味
非常香濃的果甜香🧡 乳酪雪糕質感幼滑
Toppings揀咗Granola和士多啤梨🍓果粒
酸酸甜甜,脆脆又fresh
令到口感豐富,味道清爽醒神
天氣轉涼更識合吃雪糕🍦不會太快溶
2023-12-10 42 浏览
早排係西營盤同朋友citywalk,偶然發現呢間將三個不同品牌集合嘅小店~其實自己分別都係呢三間各自己分店試過堂食,今次睇住佢哋collab開外賣店都幾新奇🤑食完正餐,嗌返個甜品是常識吧🙌🏻 所有鍾意食Froyo嘅朋友都一定有聽過Yo Mama,因為其實佢係歷史最悠久個幾間Froyo~ Large ($46)都幾大杯,Froyo本身口感幼滑,唔會太甜,保留返yoghurt少少酸,食落更加refreshing🌿今次加咗藍莓同士多啤梨,藍莓真係勁新鮮勁甜,而且份量都好慷慨,所以相對之下士多啤梨稍微失色🍓外賣店嚟講其實其他嘢冇咩好點評,不過係勝在夠方便,附近翻學翻工或者街坊買外賣就多個選擇了~

2023-11-11 32 浏览
Happy friday Happy fatfat day 😁🍔🍕🥤星期五係要放肆下食下熱氣野😍😍😁之前Ciao Chow 喺LKF有間分店但最後執左..我好鐘意佢地啲pizza架🥹但原來佢地依家喺西營盤同triple O 同 yomama 一齊開咗間外賣店!!(西環街坊竟然依家先知?!) 既然係咁,我就一口氣叫晒3間餐廳既野黎試試先📍Yo mama frozen yogurt佢地依家有熱情果mix原味乳酪,我地再加士多啤梨同黑糖寒天做topping~ 食完熱氣野食返杯yougurt 酸甜清爽晒😍

📍Yo mama frozen yogurt
2023-11-03 132 浏览
好味指數😋😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗同朋友行西環,行上山時見到一個好亮麗嘅招牌,見到兩間熟悉嘅店名,跟住望入玻璃見到一個好得意嘅pizza 爐,幾有趣 wor!望吓店入面,得一張bar 檯,又見到車手出出入入,似外賣店,我問店員有冇得 dine in,又可以wor,就入去試吓。已經食完 burger 同 pizza,梗係食埋個甜品啦,frozen yogurt 健康D又好味~🍴Regular Frozen Yogurt + 2 toppings($52)今次嘅 flavour 係 passion fruit,佢嘅topping 選擇多,我加咗 Brownies 同埋新鮮士多啤梨,Passion Fruit Yogurt 好香果味,比一般嘅酸多少少,不過我鍾意,加埋濃郁嘅 Brownies 啱啱好!我覺得一間店可以食到幾間品牌食肆呢個 concept 幾好,可以滿足到多心嘅香港人,店員服務態度好,有百般武藝於一身,落單、執外賣、整 frozen yogurt!呢度得一張檯,要 dine in 真係可遇不可求,有興趣就嚟試吓啦~
好味指數😋😋😋😋
回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️