2022-12-11
今日嚟到K11 musea行街順便食晚飯,見到foodcourt新開了一間主打食東南亞菜的餐廳,望見menu真係花多眼亂,好多款菜式任君選擇。牛腩船麵首先我地點了一碗牛腩船麵,一黎到已經香味撲鼻,牛腩好重牛味好唔會硬,仲有幾粒牛丸,和炸豬皮,湯底十分惹味!炸雞脾撈蔥油公仔麵另外點了這家店另外一款招牌,一聽個名炸雞脾撈蔥油公仔麵就知邪惡,邪惡的食物總是吸引,炸雞脾外層炸到金黃色,雞肉好嫩,蔥油滲透炒公仔麵,好滿足。魚蛋拼魚肉燒賣港式小食又點少得魚蛋燒賣,配上辣椒油,正啊!臉炸雞肉腸另外一件小食點了臉炸雞肉腸,炸物出色,十分香口。鮮芒果糯米糍甜品方面點了兩款芒果口味甜品,呢個芒果糯米滋好煙硬,入面裹住好大塊芒果,十分推薦。楊枝甘露另外必點之一係楊枝甘露,好鍾意細細粒蒟蒻,好有口感,芒果控不要錯過。如果想一次過試到唔同款式的東南亞菜式,不妨黎呢家餐廳試下,會令你找到驚喜的。
牛腩船麵
炸雞脾撈蔥油公仔麵
魚蛋拼魚肉燒賣
港式小食又點少得魚蛋燒賣,配上辣椒油,正啊!
臉炸雞肉腸
另外一件小食點了臉炸雞肉腸,炸物出色,十分香口。
鮮芒果糯米糍
楊枝甘露