ZENI RONE位於MOKO既名店L BUY內 位置相當神秘及隱世店內全部都係卡位 仲有一間VIP房 私隱度非常高 店名非常特別 經店員介紹先知背後意思係由ZERO & NINE 2個英文數字COMBINE 而0909亦有天使數字之稱 👼🏻🪽寓意強大既活力會為人帶黎更高既能量共振🪫🔋***\ 🗻 Fuijisan ($88) /富士山造型蛋糕 蛋糕插上紅葉糖衣🍁秋意濃郁 顏色配搭造形 都非常吸睛👀乳酪慕絲 x 抹茶慕絲 x 朱古力蛋糕底味道方面 抹茶味濃郁 🍵配上白玉 紅豆 同蕨餅一齊食 好夾 而且甜度適中\ 🍫 Triple Storey ($78) /由不同甜度既朱古力製成🍩底層榛子朱古力蛋糕 中間白朱古力 上層牛奶朱古力旁邊仲有黑/白朱古力片夾住蛋糕 朱古力蛋糕面仲加左由廚師親手製作既三重糖衣果仁一次過可以食到多種層次 享受3重朱古力既味道朱古力愛好者必點推介!!!✨✨\ 💋 French Kiss ($72) /朱古力蛋糕 X 紅莓慕絲 X 紅莓果JAM鏡面紅唇加心形朱古力塊 造型非常搶眼😍😍紅莓味道酸酸地 中和蛋糕既甜味\ 🧀 Atsui Basuku ($88) /巴斯克
ZENI RONE位於MOKO既名店L BUY內

紅唇加心形朱古力塊 造型非常搶眼😍😍
紅莓味道酸酸地 中和蛋糕既甜味

\ 🧀 Atsui Basuku ($88) /

巴斯克芝士蛋糕外型相對無前幾款咁特別
但軟心芝士 口感一流,而且芝士味香濃
個人好中意食!!!😋

\ Caramel Choux /

⭐️ custard ($30)
⭐️ apple ($36)
⭐️ milk tea ($36)
除左cake 之外 店鋪亦出名焦脆泡芙
即叫即焗 泡芙面焗到超脆!!
叫左3款味道黎試
每個切開都會有流心嘅餡料!! 非常吸引!!
而個人最推介milk tea口味!! 茶味非常出😋

***

ZENI RONE全部食材都係由日本引入
亦貫徹日本人一貫既精神 對食物有一份執着
希望將美食帶比食客
而且大部份都係獨家發售 非常適合日本控到訪
2023-11-11 120 浏览
好特別既飲茶體驗🫖仲有超好味puff😋擲到咩骰就飲咩茶啦🤩係6號同9號🤣因為諗唔到飲唔茶所以揀左lucky draw,其他地方都無🥳d puff都好好味😋原來拿獎😋揀左蘋果同朱古力味😋😋同埋吉士牛角包,太邪惡😂
好特別既飲茶體驗🫖仲有超好味puff😋
擲到咩骰就飲咩茶啦🤩係6號同9號🤣
即叫即燒🔥一間隱身於名店入面嘅cafe👜要穿過名牌店 裝修走modern前衛風 輕食為主 必食一定係來自家鄉嘅 @baked.magic 爆餡泡芙 同牛角包🥐拎過幾年金賞🏵🌟🍪Milk tea caramel choux ($36)推薦🥰一切即爆漿! 外皮沾滿糖粒 烤到焦面🤤口感如crème brulee酥脆 奶茶內餡味道比想像中濃茶 軟滑cream 對比香脆焦糖皮真的很讚 性價比最高😆🍵Matcha latte ($52)抹茶味道濃郁 有回甘 選擇少甜後 大概係珍珠奶茶7分甜度🎄Forest fairy ($78)店員推介嘅抹茶味opera cake🍵賣相精緻 打卡一流 有抹茶鏡面 抹茶蛋糕 中間係芝士同紅豆🫘茶味相對前面兩款較淡 size都可以大件d🥹
Milk  tea  caramel  choux

Forest  fairy

🍵Matcha latte ($52)
抹茶味道濃郁 有回甘 選擇少甜後 大概係珍珠奶茶7分甜度

🎄Forest fairy ($78)
2023-11-11
Milk  tea  caramel  choux
Forest  fairy
  • Matcha latte
2023-11-08 95 浏览
餐廳係一個賣包包嘅店面入面😗好彩都唔算難搵~裝修非常打卡able~有一副砌上茶盒製成特色牆📸同埋唔同組合嘅日本茶包供客人選購🍵Hot Cappuccino ☕️$48咖啡同奶泡嘅比例啱啱好~由於揀咗Fruity 嘅豆🤭所以飲落會有酸酸地嘅果香好啱中意飲果香味重嘅朋友👌🏻Flat White ☕️$48同Hot cappuccino 不相伯仲 😚用咗同一隻豆 而由於奶嘅比例唔同所以飲落特別順口同細滑Caramel Custard Croissant🥐$38日本得奬Croissant❤️空運過嚟香港終於食到朋友話食到有陣陣嘅鹹蛋黃味~Croissant 面鋪咗一層焦糖 但又可以做到甜而不膩如果唔食吉士醬,仲有鮮忌廉供選擇☺️
餐廳係一個賣包包嘅店面入面😗
好彩都唔算難搵~
裝修非常打卡able~有一副砌上茶盒製成特色牆📸
同埋唔同組合嘅日本茶包供客人選購🍵

Hot Cappuccino ☕️$48
咖啡同奶泡嘅比例啱啱好~
由於揀咗Fruity 嘅豆🤭

用咗同一隻豆 而由於奶嘅比例唔同
所以飲落特別順口同細滑

Caramel Custard Croissant🥐$38
日本得奬Croissant❤️空運過嚟香港終於食到
朋友話食到有陣陣嘅鹹蛋黃味~
Croissant 面鋪咗一層焦糖 但又可以做到甜而不膩
如果唔食吉士醬,仲有鮮忌廉供選擇☺️

2023-11-07 66 浏览
喺旺角MOKO新世紀廣場行街,竟然唔覺意俾我發現咗一間隱蔽打卡店中店CafeZeni Rone. Cafe在一間名店入面,以粉紅為主調,再加上不時轉換顏色的迷幻燈牆,裝修既可愛又Modern,餐廳老闆更以日本最高品質的茶盒品牌mslesna tea的茶盒切成了一個彩色繽紛打卡場,真的很有心思呀!好適合姊妹們shopping完之後入嚟坐低食個high tea Cafe主打輕食,店員的服務態度超級Nice ,當我摸不着頭腦食咩好的時候,店員會逐一是日精選,誠懇有禮,真的要俾好一個大大的Credit 先 🔮French kiss  🔮Cherry Blossom Cola Cafe所有蛋糕都是自家烘焙,賣相相當精緻,這個French Kiss的小蛋糕大大個嘴唇真係好吸引我,見到都覺得好sweet,好想錫佢一啖,上層係蔓越梅慕絲,酸甜幼滑;下層是朱古力蛋糕,蛋糕軟綿甘香,再加上自製的canberry sauce 和新鮮的士多啤梨,紅莓,藍莓等,賣相相當精緻,非常打卡able ; 再 order了一個日本入口特色飲品,Cherry Blossom Cola,真係好有甜心嘅感覺!除咗特色甜品之外,

🔮French kiss
🔮Cherry Blossom Cola

除咗特色甜品之外,餐廳業主打日本的焦糖泡芙,原來這個泡芙來頭也不少,連續兩年榮獲國際質量標準Monde Selection的金獎,cafe依家做緊期間限定泡芙禮盒優惠,$188就有六款不同的味道,個包裝盒中好趣緻可愛,用來送禮同朋友一齊分享,又開心又so sweet 呀~
2023-11-02 97 浏览
🎈Zeni Rone 餐廳位於商鋪裡面,環境舒適,可以坐低優雅咁享受得獎泡芙🤗亦係首家引入日本mlesna tea嘅餐廳價位平易近人,適合朋友聚會🤗🎈 吉士焦糖泡芙/ 蘋果焦脆泡芙餐廳嘅泡芙連續2年獲得MONDE SELECTIONE金獎,果然有獨特之處☺️外層加上砂糖炙燒,食落帶有焦糖嘅酥脆🍴配合內裡幼滑嘅custard cream ,一剛一柔口感豐富✨吉士焦糖泡芙奶香味較重,而蘋果焦脆泡芙有陣陣肉桂香,甜而不膩🌟🎈Flat white咖啡亦相當講究,帶點花香味嘅咖啡味道香濃,同甜點係絕配🫶🏽
🎈Zeni Rone

價位平易近人,適合朋友聚會🤗

🎈 吉士焦糖泡芙/ 蘋果焦脆泡芙
外層加上砂糖炙燒,食落帶有焦糖嘅酥脆🍴

🎈Flat white
咖啡亦相當講究,帶點花香味嘅咖啡味道香濃,同甜點係絕配🫶🏽
2023-11-02 70 浏览
同朋友食完晏仲想嘆返個下午茶☕️食我最愛嘅甜品❤️ღ Choux Seasonal Flavor $43泡芙有多款口味,朋友揀咗佢最鍾意嘅芒果🥭味,外層酥脆,內餡味道濃郁,甜而不膩ღ Dark Romance $78蛋糕擺盤精緻😍打卡一流❤️味道唔會過甜😋ღ Matcha Latte $52ღ Iced Matcha Latte $57Matcha Latte 做緊買一送一,抺茶控嘅我梗係唔會錯過啦!叫咗一杯熱一杯凍,熱飲有靚靚拉花🥰抺茶味道香濃,唔會過甜或苦,凍飲飲落清爽店內仲有茶包打卡牆,放上多款日本茶Mlesna Tea ,香港暫時得呢度有得賣,依家買一盒仲有9折,兩盒有8折,三盒或以上仲有7折,好抵買!茶控唔好放過當日我試咗麝香葡萄,味道清香帶清爽感
同朋友食完晏仲想嘆返個下午茶☕️食我最愛嘅甜品❤️

ღ Choux Seasonal Flavor $43

ღ Dark Romance $78
蛋糕擺盤精緻😍打卡一流❤️
味道唔會過甜😋

ღ Matcha Latte $52
ღ Iced Matcha Latte $57

熱飲有靚靚拉花🥰抺茶味道香濃,唔會過甜或苦,凍飲飲落清爽

店內仲有茶包打卡牆,

當日我試咗麝香葡萄,味道清香帶清爽感
📍旺角 《Zeni rone》Fujisan $88上網睇到相 第一眼就比富士山🏔️呢個甜品吸引住😍係幾吸引眼球嘅 所以去開Moko決定同閨蜜一試😬原來甜品實體係迷李版👀 QQ再配上厥餅同紅豆蓉厥餅幾好味賣相幾靚幾cute 啱晒鐘意打卡嘅sis❤️店內出名係泡芙 係日本攞獎架🥇真係幾好味wo😜外面焦糖 內𥚃爆漿我哋叫左原味$30同奶茶味$36😊外表平凡 但味道比富士山出色👅朋友仲點左杯coffee☕️$40環境舒服 全部都係卡位 私隱度高我倆 開心打卡 嘆左個下午茶💕
📍旺角 《Zeni rone》

環境舒服 全部都係卡位 私隱度高
我倆 開心打卡 嘆左個下午茶💕

2023-10-25
2023-10-28 71 浏览
這間cafe走了一圈才找到原來是在名牌手袋店入面👝👜一走進去看到圓形梳化 Ig-able!!氣氛環境都變得高貴優雅是個非常適合女孩子打卡的地方.《富士山🗻》富士山造型的蛋糕相當精緻 底層是朱古力蛋糕🍰中間是抹茶慕絲 最上層白色的是乳酪慕絲旁邊還有沾滿黃豆粉的厥餅 QQ彈的小丸子🍡紅豆蓉🫘 小小甜品大滿足《Matcha Latte🍵》正值餐廳期間限定優惠活動有Matcha Latte「買一送一」可以一人一杯cheers 好扺抹茶味濃厚 奶香甜滑.《牛肉迷你漢堡🍔》別以為這裏只有甜點喔迷你漢堡包有夠迷你 one bite size包有原味和竹炭味 鬆化香脆夾住芝士牛肉 很juicy

這間cafe走了一圈才找到
原來是在名牌手袋店入面👝👜
一走進去看到圓形梳化 Ig-able!!
氣氛環境都變得高貴優雅

旁邊還有沾滿黃豆粉的厥餅 QQ彈的
小丸子🍡紅豆蓉🫘 小小甜品大滿足

《Matcha Latte🍵》
正值餐廳期間限定優惠活動
有Matcha Latte「買一送一」
可以一人一杯cheers 好扺
抹茶味濃厚 奶香甜滑

《牛肉迷你漢堡🍔》
別以為這裏只有甜點喔
迷你漢堡包有夠迷你 one bite size
包有原味和竹炭味 鬆化香脆
夾住芝士牛肉 很juicy
最近👧🏻喺網上見到旺角Moko商場新開咗間粉紅色甜品店🍰,身為粉紅色控梗係要去打卡啦!穿過名店就見到間亮眼粉紅色嘅餐廳,配上深藍色嘅梳化,有種浪漫高級感,啱哂打卡📸。店內提供輕食🥪、甜品🧁同飲品☕️等等,依架餐廳做緊Matcha Latte買一送一優惠🎉,好抵阿🥳!如果想飲其他飲品,嗌輕食或者蛋糕加配飲品可以減$20~Royal Opera $78朱古力味道濃郁🍫,甜而不膩。蛋糕層次豐富,擺盤有心思🫶🏻,用咗藍莓🫐、士多啤梨🍓、紅莓同整咗音符形狀🎵嘅朱古力片做點綴✨。Caramel Cloud $78焦糖味香濃🍮,上面加咗雲朵造型☁️嘅棉花糖🍬,軟綿綿入口即溶☺️。碟入面仲有啲脆片,令口感更豐富👍🏻。Matcha latte $52抹茶茶香幼滑🍵,濃郁而不苦,甜度剛好👌🏻,超好飲😋!📍 Zeni Rone (旺角)旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓175號舖

Royal Opera $78

Caramel Cloud $78

Matcha latte $52
抹茶茶香幼滑🍵,濃郁而不苦,甜度剛好👌🏻,超好飲😋!

📍 Zeni Rone (旺角)
旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓175號舖
Royal Opera
Caramel Cloud
Matcha latte
  • Matcha  latte
呢間新開Zeni Rone Cafe係店中店,門面係一間名牌店,入邊有另一間Cafe,環境超靚超優雅。Zeni Rone是零與九的結合,零代表創新,九代表圓滿Caramel Cloud $78香濃焦糖味,口感取得完美平衡,人口即溶,外表小可愛,上面係雲造型的棉花糖!甜甜的幸福味道!Fujisan $88吸引眼球的富士山蛋糕。朱古力蛋糕底,上層抹茶和乳酪慕絲,形成迷人的富士山造型。搭配小丸子,紅豆蓉和厥餅,口感豐富,带來無比的滿足。Mocha $52店員好有心, 幫我整左個靚靚拉花。第一啖飲落,有陣濃郁嘅咖啡味,再加埋朱古力嘅香甜,配搭住甜品一齊食就再加分!甜品擺盤精美, 鍾意打卡影相既朋友一定唔可以錯過

Zeni Rone是零與九的結合,零代表創新,九代表圓滿

Caramel Cloud $78

Fujisan $88

Mocha $52

甜品擺盤精美, 鍾意打卡影相既朋友一定唔可以錯過
题外话/补充资料: 門面係一間名牌店,入邊有另一間Cafe
2023-10-25
庆祝纪念
生日
  • Fujisan
  • Caramel Cloud
今日同媽咪行新世紀廣場,望入去一間賣服裝嘅店鋪時,竟然見到入面疑似有間cafe?!咦!行入去睇下,原來真係cafe嚟喎!事後search返先知,呢間鋪頭唔止賣名牌衫,仲有好多生活百貨,當然包括此日本過江龍cafe,一站式解決大家嘅生活所需,幾好諗頭!Cafe嘅格調同百貨店嘅純白簡約風格不同,以粉紅色為主調,配上低調又高級嘅深藍色座椅,加上會變色嘅燈光,非常有特色。除此之外,cafe後方還有一幅擺滿了一盒盒茶葉🫖嘅打卡牆,極之壯觀!見到餐廳做緊Matcha Latte🍵 買一送一優惠,我哋就嗌咗2杯少甜熱Matcha Latte ($52)試試~抹茶味道非常濃郁,回甘味重,餘韻悠長,係茶控就絕對不可以錯過!我哋又揀咗兩款好靚嘅甜品——🍵抹茶歌劇院 Forest Fairy($78)同🍫三重朱古力蛋糕 Triple Storey ($78)就如抹茶歌劇院嘅英文名字"Forest Fairy"一樣,以甲蟲🐞朱古力、楓葉🍁、食用花及水果作擺盤,再灑上抹茶粉,綠意盎然,非常美麗😍😍我對歌劇院嘅印象係味道濃郁、食落飽腹感較重,但呢款抹茶歌劇院口感輕盈,味道如擺盤般清新,令我眼前為之一亮🤩😆三重朱古
今日同媽咪行新世紀廣場,望入去一間賣服裝嘅店鋪時,
事後search返先知,呢間鋪頭唔止賣名牌衫,
仲有好多生活百貨,當然包括此日本過江龍cafe,
一站式解決大家嘅生活所需,幾好諗頭!

Cafe嘅格調同百貨店嘅純白簡約風格不同,以粉紅色為主調,
配上低調又高級嘅深藍色座椅,
加上會變色嘅燈光,非常有特色。

見到餐廳做緊Matcha Latte🍵 買一送一優惠,
Matcha Latte

抹茶味道非常濃郁,回甘味重,餘韻悠長,
係茶控就絕對不可以錯過!

我哋又揀咗兩款好靚嘅甜品——
🍵抹茶歌劇院 Forest Fairy($78)同
🍫三重朱古力蛋糕 Triple Storey ($78)
抹茶歌劇院 Forest Fairy

就如抹茶歌劇院嘅英文名字"Forest Fairy"一樣,
以甲蟲🐞朱古力、楓葉🍁、食用花及水果作擺盤,
再灑上抹茶粉,綠意盎然,非常美麗😍😍
抹茶歌劇院 Forest Fairy

我對歌劇院嘅印象係味道濃郁、食落飽腹感較重,
但呢款抹茶歌劇院口感輕盈,味道如擺盤般清新,
令我眼前為之一亮🤩😆
抹茶歌劇院 Forest Fairy

三重朱古力蛋糕賣相十分精緻,猶如一幅畫,
蛋糕用上牛奶朱古力、榛子朱古力以及白朱古力製成,
面頭再鋪上炒過的nuts,味道甜而濃郁。
三重朱古力蛋糕 Triple Storey

P.S. 見到幾枱客人都order咗泡芺嚟食,
先發覺我哋走寶了!可惜甜品胃已再沒空間,
只好留待下次再試~
2023-10-24
2023-10-23 51 浏览
呢間隱世cafe位於MOKO新世紀廣場嘅一間名店裏面,主打多款日式甜點,裝潢設計夠modern,打卡牆採用盒裝茶葉砌成,座位十分闊落而且私人度好高,牆上嘅燈更會不時轉換顏色,感覺進入咗迷幻嘅世界😍呢度嘅店員超級nice,會逐一介紹小店嘅招牌菜,而且服務態度好friendly,未食已經加曬分❤️ 必點之選有日本焦糖泡笑,喺國際質量標準的MONDE SELECTIONE連續二年榮獲金獎!泡笑表面以炙燒製成,切開時脆卜卜,內裡爆餡,口感豐富,層次分明~ 今次要咗兩款大熱口味,分別有奶茶同吉士,前者茶味香濃,後者甜甜滋味,甜度適中,性價比高,必點之選!另外叫咗個比較特別嘅芒果焦糖,芒果香甜,配上淡淡嘅焦糖香氣都幾特別,令到芒果嘅鮮甜味更加突出~ 最後當然唔少得試埋croissant!牛角包同樣外脆內軟,有兩款口味,焦糖鮮忌廉有滿滿cream,好邪惡但會忍唔住一啖接一啖👍🏻

2023-10-22 45 浏览
呢間cafe喺新世紀廣場名牌店內,要穿過名牌店先到,好隱蔽,私隱度極高。店員話我知呢度有120款茶盒,一盒盒設計精美嘅茶盒拼在牆上砌成心形圖案,頓成打卡位!😍❤️另外,餐廳收7點半,7點截單,要食就趁早啦~嗌左3種口味嘅泡芙,堂食會整番熱。整熱食外鬆脆。內餡甜甜的~🥰❤️Custard Caramel Choux❤️Choux Seasonal Flavor - Mango❤️Apple Caramel Choux另外嗌了牛角包:❤️Caramel Cream Croissant和泡芙一樣外層鬆脆可口,入面嘅忌廉不會過甜或膩。Matcha Latte 買一送一❤️Matcha Latte (hot, less sweet, whole)抹茶🍵味香濃~加上奶,口感滑溜~總括來說,餐廳私隱度高,坐得舒適。適合和朋友坐下吃件泡芙、飲杯咖啡☕️或茶,靜靜地聊天~

另外,餐廳收7點半,7點截單,要食就趁早啦~

嗌左3種口味嘅泡芙,堂食會整番熱。
整熱食外鬆脆。內餡甜甜的~🥰
❤️Custard Caramel Choux

❤️Apple Caramel Choux

另外嗌了牛角包:
❤️Caramel Cream Croissant
和泡芙一樣外層鬆脆可口,入面嘅忌廉不會過甜或膩。

Matcha Latte 買一送一
抹茶🍵味香濃~加上奶,口感滑溜~

2023-10-21 123 浏览
位於Moko 1F 新開名店內的打卡café Zeno Rone。甜品非常「打卡able」,擺盤精美!難得唔係淨係得個樣,味道都好好。推介招牌泡芙,外面焦糖皮脆,一口咬落去入面嘅奶茶吉士醬流晒出嚟,幸福感滿滿的。咖啡亦有水準。我杯nutty dirty好飲。朋友的fruity berries espresso tonic 亦唔錯。件蛋糕berry blossom好軟滑,濃濃莓味,甜甜酸酸十分清新。卡位亦好坐,私隱度高。唯一美中不足係燈光只適合同食物打卡,影人就成面陰影。😅掛住同公仔打卡,忘記喺茶盒牆打卡,唯有下次再去過啦!😜
Berry  Blosson
奶茶泡芺