📍Zeni Rone▪太子隱藏於L Buyの🇯🇵過江龍悠閒Café主打泡芙及特色蛋糕 各款蛋糕賣相精緻可愛最啱打卡 餐廳仲有提供其他輕食🍕而且兩行舒適闊落卡位 環境寧靜實屬區內不錯の選擇♡芒果焦脆泡芙 $36於國際質量標準Monde Selection中連續兩年獲得金獎の日本焦糖泡芙有別於一般泡芙 特別於表層加上糖粒炙燒令泡芙口感更香甜酥脆✨配搭軟滑吉士內饀 層次豐富今次揀咗期間限定芒果口味🥭酸酸甜甜 減少甜膩感有機會都想試埋個奶茶口味🥹♡焦糖鮮忌廉牛角包 $38估唔到牛角包都咁出色😳同泡芙一樣 表面加上炙燒糖粒 加強口感🤤牛角包充滿牛油味香🥐 爆饀幼滑忌廉邪惡組合永遠不敗🫢♡白桃伯爵茶 $40選用來自日本🇯🇵のMlesna Tea House十款不同口味選擇 某啲都幾特別例如麝香葡萄、冰酒、黑朱古力等愛伯爵茶の我當然要試試白桃伯爵茶🍑甘甜紅茶底滲著淡淡白桃香 配搭甜品簡直一流 仲可以按個人口味加入黃糖調味白配金茶壺🫖配上紅茶杯🫕賣相亦十分加分呢
📍Zeni Rone▪太子

邪惡組合永遠不敗🫢

♡白桃伯爵茶 $40
選用來自日本🇯🇵のMlesna Tea House
十款不同口味選擇 某啲都幾特別
例如麝香葡萄、冰酒、黑朱古力等
愛伯爵茶の我當然要試試白桃伯爵茶🍑
甘甜紅茶底滲著淡淡白桃香 配搭甜品簡直一流
仲可以按個人口味加入黃糖調味
白配金茶壺🫖配上紅茶杯🫕
賣相亦十分加分呢

2024-03-02 1639 浏览
🔹️今日到旺角Moko新世紀廣場 “ Zeni Rone ” 食Lunch, 餐廳門口由1/F 175號舖名牌手袋店門口進入➡️ 環境舒適寧靜🎶 餐廳由珊瑚色系裝修, 十分特別😍 店員親切有禮、服務貼心👨‍💼👩‍💼 食物優質健康😋 價錢合理💰我們選擇了🍽🔸️牛肉迷你漢堡配日式燒肉汁🥩🍔Beef Mini Burgers with Yakiniku Sauce漢堡上插上心心竹簽, 十分別緻😍 包包鬆軟、肉質鮮嫩、軟腍多汁, 配上沙律菜, 美味有益😋🔸️嫩滑雞胸酸種麵包🐔🌮Chicken Breast 片片厚切雞胸肉、豐厚嫩滑, 含高蛋白質, 雞胸上還佈滿高纖藜麥, 營養甚高👍加上香脆酸種麵包, 口感豐富🤗 還配上沙律菜So Yummy 💞🔸️蘋果焦脆泡芙🍎🥙Apple Caramel Choux泡芙熱騰腾、香噴噴送上, 口感外脆內軟, 以滿滿香濃蘋果蓉餡料, 啖啖香甜🍎🔸️凍雜苺抹茶鮮奶🍓🍵Ice Creamy Berries Matcha Latte 以柔和色調 • 調製, 底層以清香抹茶、中層以鮮甜雜苺、上層以Creamy鮮忌廉, 味道層次分明, 甘香帶甜👍👍🔸️澳式鮮奶咖啡💗☕️Flat Whi

我們選擇了🍽

Apple Caramel Choux

🔸️凍雜苺抹茶鮮奶🍓🍵

🔸️澳式鮮奶咖啡💗☕️
Flat White
以靚靚心心💗拉花, 濃郁幼滑咖啡香☺️

午餐
2024-03-01 38 浏览
在旺角,想找一間比較清靜可以傾偈的Cafe唔多,幸好路過新世紀廣場,路過這間Cafe,可能位置比較隱蔽,所以人流唔多。這間Cafe的食物質素非常高,因為我們都未食飯,所以朋友叫了一個全日早餐 All Day Breakfast $138全日早餐的食物非常豐富,有香腸,薯餅,沙律,乳酪,蘑菇,雞蛋等等再配一杯Expresso..我唔想食太多,所以叫了一份希臘乳酪水果碗 $88乳酪的份量都幾多,有好多不同種類的生果,非常新鮮,質素很高。另外再叫了綠茶鮮奶,非常好飲。Cafe的成個環境都非常優雅,寧靜舒適,非常適合和朋友聊天享受的好地方。#新世紀廣場美食 #旺角美食 #cafe #chill

All Day Breakfast $138

再配一杯Expresso..

我唔想食太多,所以叫了一份希臘乳酪水果碗 $88

另外再叫了綠茶鮮奶,非常好飲。

#新世紀廣場美食 #旺角美食 #cafe #chill
不會有人還不知道在MOKO有間新開不久的日本過江龍甜品店,當中最有名的泡芙,還連續兩年在世界級評鑑獲得金獎我認為小缺點是有點難找位於MOKO一樓的L Buy裡面可能因為這樣子不是很多人知道就算星期六日也不算太多人也算是我的寶藏Cafe𝗖𝗵𝗼𝘂𝘅應承我!鍾意食泡芙都都要去試泡芙外層脆到好像牛角包一樣,爆滿的奶油內餡冰滑的口感很捧🤍口味方面,我們吃了朱古力焦糖和奶茶口味,我們來得有點晚很多口味都賣完了,很愛朱古力的香濃,共同點都是流心餡料太好吃,下次就算唔坐低都會買一個拎走食𝗙𝘂𝗷𝗶𝘀𝗮𝗻顏控一定喜歡的一款甜品,抹茶凍及抹茶慕絲蛋糕加上底層的朱古力蛋糕,值得一讚的是抹茶味很香濃,而且這個配搭很精緻,靚到唔捨得食𝗚𝗿𝗲𝗲𝗻 𝗧𝗲𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲拉花太棒了,真的很有誠意!抹茶茶粉夠濃厚,一口喝下去是很香滑的口感,不喜歡太甜所以要求無糖,依然好喝真的不錯—————————————————Zeni Rone (旺角)旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓175號舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodp

我認為小缺點是有點難找
位於MOKO一樓的L Buy裡面
可能因為這樣子不是很多人知道
就算星期六日也不算太多人
也算是我的寶藏Cafe

𝗖𝗵𝗼𝘂𝘅
應承我!鍾意食泡芙都都要去試
泡芙外層脆到好像牛角包一樣,爆滿的奶油內餡冰滑的口感很捧
🤍

𝗙𝘂𝗷𝗶𝘀𝗮𝗻

𝗚𝗿𝗲𝗲𝗻 𝗧𝗲𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲

拉花太棒了,真的很有誠意!

—————————————————

Zeni Rone (旺角)
旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓175號舖

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #太子美食 #moko

___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
  • Matcha latte
  • 富士山
  • 各款口味的泡芙
2024-02-25 38 浏览
焦糖泡芙夠脆又甜,好好味!個人覺得吉士達味道較好味,朱古力味有啲苦。蛋糕賣相吸引,好適合打卡,但份量偏小,味道上唔會好特別,無乜驚喜。berries expresso tonic有驚喜,少少酸,又有少少氣,好味!餐廳位處店舖內的隱敝角落,全部都係卡位,可以坐到4個人,逼啲嘅5個人都得。如果周邊嘅人講嘢唔太大聲,其實環境幾好,好安靜,適合三兩知己談心。
下午茶
2024-02-23 90 浏览
在旺角新世紀廣場藏身於名牌精品店的日本過江龍精品咖啡店冠軍泡芙!今次特意去食試試在世界品質評鑑的Monde Selection中連績兩年榮獲金獎的泡芙!Cafe裝修不錯,帶點摩登,全卡位設計都坐得舒服~食物質素不錯,可以嘆一個下午茶~▫️ Apple Caramel Choux $36泡芙表面灑上糖粉,經炙燒過後焦糖外層甜甜的,第一啖非常驚喜,超酥脆!泡芙內餡飽滿 ,蘋果饀料醬爆多,流心軟滑,香香的香濃而不膩~超滿足~~▫️Muscat Grapes $40點了壼果茶嘆一下,Muscat Grapes 麝香葡萄,用茶壺呈上,很清香,淡淡葡萄香~茶包是來自大阪的人氣紅茶品牌Mlesna Tea。Cafe有多款Mlesna Tea茶包出售,有一幅由過百款色彩繽紛盒裝茶包砌成的打卡牆,喜歡拍照的不能錯過!

▫️ Apple Caramel Choux $36
泡芙內餡飽滿 ,蘋果饀料醬爆多,
流心軟滑,香香的香濃而不膩~超滿足~~

▫️Muscat Grapes $40
點了壼果茶嘆一下,Muscat Grapes 麝香葡萄,
用茶壺呈上,很清香,淡淡葡萄香~
茶包是來自大阪的人氣紅茶品牌Mlesna Tea。

Cafe有多款Mlesna Tea茶包出售,有
2024-02-20 53 浏览
MOKO 新世紀廣場Zeni RoneCafe比較隱蔽,要經過名牌店裏面環境裝飾優雅全部梳化卡座Window shopping 完放鬆吓☕Tea 一Tea😍🍹Iced Red Bean Matcha Latte with Shiratama Dango 顏色層次分明綠白紅抹茶味超級濃香牛奶濃滑紅豆香甜2粒白玉軟滑香日本直送✈️朱古力焦糖泡芙泡芙即叫即烘暖溫焦糖外層鬆脆朱古力醬餡料有小小流心不會太甜富士山造型精緻已吸晴白色奶凍綠色抹茶慕絲濃香幼滑朱古力蛋糕軟滑配搭白玉/紅豆/蕨餅層次更絕配
MOKO 新世紀廣場

配搭
白玉/紅豆/蕨餅
層次更絕配
2024-02-20 46 浏览
旺角東新世紀廣場ZENI RONE甜品店是個打卡的好地方,有兩面愛心牆,都是用日本茶盒砌成的,在呢度影相很漂亮。餐廳有20多款精美日式糕點,還有高端咖啡及輕食。雜莓蛋糕🍰滑順的慕斯搭配香甜微酸哋雜莓,一口咬下,微涼細膩的口感讓人回味無窮。朱古力焦脆泡芙一切開朱古力爆餡香甜極邪惡!泡芙帶有濃郁的焦糖香,外層硬化的焦糖醬酥脆,口感既鬆脆又柔軟,甜而不膩。餐廳裡卡座也很新潮舒適,很適合約上朋友在這裡聊天喝茶吃甜品渡過愉快的時光。
2024-02-16 51 浏览
今日放假一個人出在旺角Moko新世紀行街。吾打吾撞見到一間裝修非常精緻Cafe餐廳四周優雅,好啱打卡添餐廳卡坐梳化 坐得好舒服 私隱度十足,適合三五知己相聚 或一人放下空都非常適合chicken Breast 嫩滑雞胸酸種麵包 $78雞胸好嫩滑 配上牛油果醬加煙韌的酸種麵包 再加上新鮮爽口的沙律菜 又美味又健康Long black濃黑咖啡 $40香醇的咖啡 好啱我口味整體來說,餐廳環境舒適悠閑,食物水準非常不錯,職員有善,值得推介
餐廳四周優雅,好啱打卡添

chicken Breast
嫩滑雞胸酸種麵包 $78

Long black
濃黑咖啡 $40

香醇的咖啡 好啱我口味

2024-02-06
午餐
2024-02-14 86 浏览
餐廳位於一家名為LBuy的店舖內,採全卡位設計,梳化寬敞舒適且極具私隱,環境方面可謂無可挑剔。餐廳由五星級酒店大廚主理,提供多款日本直送的即日製作甜點、輕食和咖啡、茶等。餐廳的後方設有外賣櫃位,吃飽後不妨逛逛。這次會合併數天前的一次光顧和去年11月積累了下來的一次自費食評。先寫近期的,今回試了取得monde selection金獎的焦糖泡芙,選擇了奶茶味,泡芙的外層烘得溫熱香脆,內裡則鬆軟富奶茶香,不錯!另點了熱抹茶牛奶,抹茶和奶的味道平分春色,拉花也漂亮吸引。然後是去年11月的另一次光顧,那次點了個yogurt bowl,非常滿意,所有生果都是吃得出的新鮮,另點了冷的抹茶牛奶,賣相固然沒有熱的拉花那麼好看,卻同樣香濃味美。此外要讚一下餐廳的點餐app,選項相當仔細,可選不同種類的奶、糖度等。

另點了熱抹茶牛奶,抹茶和奶的味道平分春色,拉花也漂亮吸引。

• Matcha latte
2024-02-14 52 浏览
Zeni Rone位於新世紀廣場1樓名牌店內的一間有品味cafe,其中大熱的當然係他們的Choux,世界公認品質,那有不食的理由。他們更有全新推介日本的Mlesna Tea,真係送禮有品味、又有體面,其中INDIVI茶盒系列仲有多款口味可選擇:玫瑰、洋酒、雜果、蘋果等等…24/2前購買仲有折扣優惠,真係要去行個圈睇睇😉。Mocha口感順滑,甘香醇厚,不太甜亦不膩。Hojicha Caramel Choux鬆軟泡芙中加入了抹茶和焦糖的味道,口感輕盈且口味豐富,外層酥脆,內部鬆軟,焙茶香和焦糖的甜味相互融合,真係越食越滋味。Smoked Salmon Toast Scrambled Eggs with Black Truffle賣相精緻的黑松露炒蛋卷著,並放上鹹香十足嘅煙三文魚,增添了柔軟和綿密的口感,再有新鮮爽脆嘅沙律菜,啖啖爽脆可口,非常清新。

Mocha
口感順滑,甘香醇厚,不太甜亦不膩。

Hojicha Caramel Choux

2024-02-13 47 浏览
MOKO有間甜點店ZENI RONE真係好值得去,佢開在名店L BUY入面,位置比較神秘,但環境真係好靚,打卡一流!餐廳設有好多卡位,非常寬敞舒適,有一面牆上嘅燈會不時轉顏色,紅、藍、紫色很夢幻。去到餐廳最入面仲有一幅愛心彩色打卡牆,系用盒裝茶葉砌成,超級有型。富士山非常igable嘅擺盤,成個富士山型甜品靚到唔捨得食。精緻可愛嘅外型絕對打卡一流。乳酪慕絲、抹茶慕絲 、朱古力蛋糕配上白玉、紅豆 、蕨餅,口感層次豐富,甜度適中。Forest Fairy好欣賞佢個擺盤,有埋甲蟲仔同楓葉,另外用咗抹茶粉鋪碟似草地,上面用無花果點綴,再加上藍莓同埋士多啤梨,好似幅畫咁。蛋糕抹茶味突出,口感細膩綿滑。黑芝麻latte拉花精緻,入口順滑充滿黑芝麻香。Zeni Rone (旺角)旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓175號舖

富士山

Forest Fairy

黑芝麻latte
拉花精緻,入口順滑充滿黑芝麻香。

Zeni Rone (旺角)
旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓175號舖

2024-02-09 41 浏览
放假去旺角Moko新世紀廣場 行街街,發現了一片以大阪Mleasna Tea 砌成的心心打卡牆,旁邊係一間裝潢精緻時尚的cafe ZENI RONE,內裏全部都係寬敞的卡位座,係一個悠閒relax的好地方。🥰看見了這裏有獲得了國連質量標準的MONDE SELECTION肯定的金獎美譽的日本泡芙,一於去試吓。😍❤️吉士焦脆泡芙招牌泡芙外皮酥脆表面有糖霜燒炙糖位,內部填滿了濃郁的吉士內餡。吉士內餡順滑香甜,完全展現了日本甜點的精緻和品質。🧡全日早餐All Day Breakfast 包括炒蛋、乳酪、沙律、香腸、培根、蘑菇、串茄、可樂餅、麵包就升級為焦糖鮮忌廉牛角包。炒蛋炒得香滑,乳酪和沙律提供了輕盈健康的口感,香腸和培根則帶來了豐富的肉香。將麵包升級為焦糖鮮忌廉牛角包是一個特別的亮點,亦非常值得升級。焦糖的甜味和鮮忌廉的柔軟口感配合牛角包,真係美味滿足。😋呢度仲可以買到日本大阪Mleasna Tea,紅茶品牌仲有超過一百款,包裝仲好可愛。😍

❤️吉士焦脆泡芙

🧡全日早餐

2024-02-06 21 浏览
行行下街發現有一間裝修好精緻的咖啡店~原來是日本過江龍精品咖啡店~他們家的泡芙、牛角很出名~曾在世界品質評鑑的Monde Selection上得過金獎🏆同朋友點了奶茶焦糖泡芙和 🍰 Fujisan富士山抹茶蛋糕還有Cappuccino 泡沫咖啡和Matcha Latte 抹茶鮮奶🍵🤎奶茶焦糖泡芙焦糖脆面嘅泡芙口感好鬆軟,奶茶吉士醬散發著奶茶香~外脆內軟,而茶奶茶香濃而不膩~難怪可以連續獲得三年金獎🉐💕🗻 富士山抹茶蛋糕蛋糕和茶點都是日本製作的~除了好味之外,擺盤也非常之精緻~店員亦有推介他們最特色的斯里蘭卡錫蘭紅茶~下次一定要來試試他們的紅茶和牛角包😋🍽️ Zeni Rone(旺角)📍 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓175號舖
行行下街發現有一間裝修好精緻的咖啡店~

原來是日本過江龍精品咖啡店~他們家的泡芙、牛角很出名~

同朋友點了奶茶焦糖泡芙和 🍰 Fujisan富士山抹茶蛋糕

🤎奶茶焦糖泡芙

焦糖脆面嘅泡芙口感好鬆軟,奶茶吉士醬散發著奶茶香~
外脆內軟,而茶奶茶香濃而不膩~
難怪可以連續獲得三年金獎🉐

💕🗻 富士山抹茶蛋糕

蛋糕和茶點都是日本製作的~
除了好味之外,擺盤也非常之精緻~

店員亦有推介他們最特色的斯里蘭卡錫蘭紅茶~
下次一定要來試試他們的紅茶和牛角包😋

🍽️ Zeni Rone(旺角)
📍 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓175號舖
2024-02-05 31 浏览
• Zeni Rone •🌟港鐵旺角東站D出口 🌟#moko #moko新世紀廣場 #zenirone 新年前 多個商場都會做過年前嘅優惠今日就同朋友去到MOKO新世紀廣場行街揀咗去Zeni Rone食下午茶呢間Cafe位置好神秘 喺一間名牌店入面 有啲意想不到😂😂整體設計都幾型格 橙紅色嘅牆壁 得10多張枱 私隱度都幾高因為夜晚仲會食一餐 所以呢個tea食少少嘢就夠啦同朋友每人嗌咗一杯咖啡 🧡#Dirty🧡#Flatwhite 原本嘅咖啡豆係fruity 可以自行根據口味 加錢轉Nutty 亦可以轉燕麥奶🧡#富士山- 富士山造型 好吸睛- 白色嗰層係乳酪凍- 綠色係抹茶慕絲 有好濃嘅抹茶味- 最底係朱古力蛋糕- 整體都幾好食下次如果食午餐可以試吓佢嘅All Day Breakfast🤪🤪
• Zeni Rone •
🌟港鐵旺角東站D出口