2024-08-19 196 浏览
Zoe cake 係我好多年前已經食過,個時我記得係食hazelnut 既味道,印象之中係幾好食,最近同同事講開蛋糕,有人推薦話食zoe既蛋糕,咁就挑起左我買黎試既癮,佢有3間分店,九龍城,灣仔同中環,九龍城對我黎講方便d,咁我去開個度就可以順便外賣蛋糕番屋企。我簡左兩個清新既味道,🔸Lime cheese同埋🔸Lemon Tart,先講下Lime cheese ,賣相已經好可愛細細件,好適合一個獨食,有舊無花果係上面,lime 既味道主要來自於個醬,跟住就有淡淡既cheese味道,好開胃,又唔會好甜。另外個款lemon tart我勁鐘意,店員話依個係星期六日限定既,成個tart係檸檬醬加撻底,嘩個檸檬醬真係超驚喜,有檸檬既香又好夠酸,又唔會甜過龍,仲有個撻都係好脆好新鮮唔油。

2024-08-03
  • 檸檬撻
2024-08-08 274 浏览
前排生日食咗唔少蛋糕,其中最驚喜係依款Birthday Cake❤️ Zoe主打法式蛋糕,款式多又賣相靚,食得好滿足😋❀ The Lawn 🎂心型樹木蛋糕造型好吸睛😍 蛋糕面層係抹茶朱古力,內層係抹茶及紅豆慕絲配搭海綿蛋糕,味道好夾!抹茶味濃郁甘香,紅豆餡香甜軟綿,加埋鬆軟既蛋糕,整體唔會太甜膩😚 中間既心型樹不但係裝飾,而且係由朱古力製成~餅底係抹茶朱古力脆脆,香脆滋味,層次感好豐富呢❤️ 抹茶控必試👍🏻

❀ The Lawn 🎂

2024-07-16 404 浏览
踏入7月,又到細佬的生日,繼上次姪女叫我買父親節蛋糕後,今次又拜託我買爸爸的生日蛋糕,咁我當然意不容辭啦~立即就揀我最愛的Zoe作生日蛋糕,特別選了心形的,睇相時已經心心眼,而姪女都一眼揀中佢,見到實物就更加靚,心形蛋糕配上朱古力花花,非常雅緻有質感,真正有外表,又有內餡,內外兼備❤️。而姪女好似比爸爸更開心,大讚個蛋糕好靚,忍唔住要立即開動!買咗招牌棒果忌廉蛋糕-心形的Hazelnut cream crunchy chocolate base, 一層蛋糕一層榛果忌廉,榛果忌廉香濃幼滑,味道天然又不甜膩,而蛋糕則輕軟,與棒果忌廉是完美絕配,再加上脆脆的朱古力餅底,更加有層次及口感,令人一口接一口吃不停😋除咗蛋糕出色外,Zoe 的件裝蛋糕及曲奇都好出色,用黎做散水餅或慶祝蛋糕都十分吸引,令人一試難忘🤩

好朋友生日 要訂個靚靚蛋糕同佢慶生🥳今次揀左ZOE CAKE係香港首間法式手作糕點品牌 超過20年歷史 蛋糕口味眾多🥰有原個蛋糕 亦有自選法式小糕點造型精緻 招牌絕對係笑哈哈圖案同花造型😍💥Hazelnut cream with sponge and crunchy chocolate baseCheers & Beers, Doughnut 呢款立體蛋糕 😆🍻🎂蛋糕面同插係上面既啤酒杯都佈滿唔同既笑哈哈圖案吸睛之餘 睇見都好開心好治癒🥰 CHEERS UP!!忍唔住要打下卡📸蛋糕口味係招牌榛子蛋糕高質有層次 完全甜而不膩 轉眼就食哂😋榛子忌廉香濃軟滑 唔會好甜 食落好輕盈中間仲有鬆軟既海綿蛋糕再加埋朱古力薄脆餅底口感豐富 壽星表示好好味😎
好朋友生日 要訂個靚靚蛋糕同佢慶生🥳

今次揀左ZOE CAKE
係香港首間法式手作糕點品牌 超過20年歷史

蛋糕口味眾多🥰有原個蛋糕 亦有自選法式小糕點
造型精緻 招牌絕對係笑哈哈圖案同花造型😍

Cheers & Beers, Doughnut

呢款立體蛋糕 😆🍻🎂

中間仲有鬆軟既海綿蛋糕
再加埋朱古力薄脆餅底
口感豐富 壽星表示好好味😎
2024-07-11 334 浏览
特意來到買餅,見到友人推介 一定要去試下。Zoë Round開心樣😃係榛子醬加上軟身蛋糕組合而成,不太甜,加埋餅底是餅乾脆脆 食落剛剛好。p.s 呢個款要特別訂做的。Passion Fruit Cheese Cake花花樣靚 加上熱情果酸酸甜甜 非常夏日。Blue Lemon一層cream cheese一層檸檬果醬底下是餅乾底。👍🏻Lemon Tart檸檬醬,酸酸甜甜好醒胃。檸檬味清香 配上撻皮雪過之後都不會過硬 很香而軟硬適中,亦不會太甜。Strawberry Cheese Cake*酸酸甜甜的士多啤梨 配上芝士蛋糕 是一個很好的配搭。Double Decker (DDSQ)*Lime Cheese加埋無花果酸酸甜甜 幾好喎藍莓甜 有啲檸檬果醬 開胃🤤下邊芝士蛋糕係軟身嘅 不太甜😍Mango and Cream Cake同樣有一層薄薄的芒果醬在面 小清新😍貼心店員還加了冰袋保冷。

特意來到買餅,見到友人推介 一定要去試下。

Zoë Round

Passion Fruit Cheese Cake

花花樣靚 加上熱情果酸酸甜甜 非常夏日。

Blue Lemon

一層cream cheese一層檸檬果醬

底下是餅乾底。👍🏻

Lemon Tart

Strawberry Cheese Cake*

酸酸甜甜的士多啤梨 配上芝士蛋糕
是一個很好的配搭。

Double Decker (DDSQ)*

Lime Cheese

加埋無花果酸酸甜甜 幾好喎
藍莓甜 有啲檸檬果醬 開胃🤤
下邊芝士蛋糕係軟身嘅 不太甜😍

Mango and Cream Cake

同樣有一層薄薄的芒果醬在面 小清新😍

貼心店員還加了冰袋保冷。
2024-07-06 213 浏览
見到呢款笑哈哈蛋糕簡單又好睇😄咁啱同長輩慶祝生日,食得好開心🥳✅Hazelnut cream with crunchy chocolate baseZoe cake已經係一間20年本地法式手作蛋糕店,好多明星都推薦🌟呢款笑哈哈蛋糕濃郁嘅榛子味非常合家歡🌰啲Cream好滑又唔膩,餅底仲有朱古力脆脆🍫長輩同小朋友都大讚❤️最誇張係連平時挑食嘅小朋友都主動話食,簡直係奇蹟(完全無誇張😑)另外店主好細心,仲會問埋我地幾點食,提早解凍👍🏻👍🏻💛好味指數:4.5/5 💜回頭指數:4.5/5📍Zoe (九龍城)九龍城衙前圍道122號地下A號舖

另外店主好細心,仲會問埋我地幾點食,提早解凍👍🏻👍🏻

💛好味指數:4.5/5 💜回頭指數:4.5/5

📍Zoe (九龍城)
九龍城衙前圍道122號地下A號舖
2024-07-04 155 浏览
收到嘅人都話勁驚喜咁靚👍🏻今次選擇味道係朋友最愛嘅朱古力味,早2日前在zoecafehk購買,款式多選擇味道都吸引,諗咗陣最後先決定買這個。心形的造型加上花朵做得好仔細,而且連手寫祝福字句都10分漂亮,又特別。入邊有黑朱古力cream,朱古力味道濃,而且甜度唔高,有少少海綿蛋糕同埋朱古力脆脆,幾重口感10分好味。整個蛋糕打卡10分一流。 松露巧克力🍫細個5吋4-5人食都夠,早幾日去訂就係九龍城取都方便。

好看的蛋糕通常都不好吃?🤨「ᴢᴏë 」 一定會讓你改觀❣️ 「ᴢᴏë 」的出品不僅造型出眾,味道也令人相當滿意🎂👍🏻✂︎這次選購的蛋糕表面有栩栩如生的花朵🪻 藍、白相間的花朵在綠葉的襯托下手工非常精緻,猶如盛放般🩵🤍🍃 ✂︎一層海棉蛋糕一層榛果奶油,最底部則是巧克力脆餅,層次分明🍫 小店的榛果奶油非常出眾,細滑香醇一點都不膩口🤩👍🏻 連平時不好甜食的長輩都盛讚有加👍🏻💜✂︎「ᴢᴏë 」店員親切有禮,而且很幽默🤭 非常好的體驗,下次必再回購🫶🏻🫶🏻
2024-07-01 131 浏览
我的口袋蛋糕店,每逢親朋戚友生日,需要訂蛋糕第一時間一定會諗起 「 Zoe 」,最喜歡嘅蛋糕造型賣相多元化,有可愛的、高貴的、特別造型嘅蛋糕都可以喺度搵到,而且口味亦非常之多,一定有一款啱你,適逢是我的寶貝姪女生日,他很喜歡士多啤梨和芝士的口味,選了一個無論造型賣上口味完全符合心意🫶 ▪️🍓Strawberry Cheese Cake🧀Fresh strawberries and jelly on creamy cheese cake decorated with handmade chocolate flowers士多啤梨芝士蛋糕造型賣相超級靚,最愛糖餅花花和小蜜蜂、小朋友和大人一樣很喜歡,生日牌字體都非常靚🫶蛋糕是用新鮮士多啤梨、士多啤梨果凍、芝士蛋糕、脆脆餅底組合而成,一啖食到幾重口感,芝士蛋糕超級香滑Creamy 配上酸酸甜甜的士多啤梨果凍已經非常美味,再加上大大粒有又新鮮的士多啤梨,加倍滋味,全家人都食得非常開心🥳

▪️🍓Strawberry Cheese Cake🧀
士多啤梨芝士蛋糕

• Strawberry cheese cake
2024-06-29 107 浏览
Bought this gorgeous Strawberry Cheese Cake from Zoë in Kowloon City.Enticed by the aesthetic handmade chocolate flowers, this classic cheese cake is topped with big pieces of fresh strawberries and a layer of jelly. Smooth and creamy cheese filling. Flaky and rich pie crust. Pleasant and satisfying!

2024-01-14 393 浏览
新年將至,總要買啲賀年食品應節,除傳統中式糕點外,西式甜點亦係一個好選擇《Zoë》就推出咗賀年套裝,9款唔同口味嘅精緻蛋糕,分別係抹茶、咖啡、榛子朱古力、芒果芝士、榛子、青檸芝士、焙茶、柚子和洛神花朱古力🧁The Lawn (Matcha) - 抹茶忌廉蛋糕,餅底係抹茶脆脆,蛋糕係抹茶配紅豆,抹茶味香濃🧁Sumiyaki (Coffee) - 日式炭燒咖啡忌廉蛋糕,味道香醇,與別不同嘅一款口味🧁DD (Hazelnut Chocolate) - 榛子朱古力味,蛋糕夠軟綿,忌廉夠幼滑,甜度恰好🧁Mango Cheese - 軟芝士蛋糕,非常軟滑,面頭嘅芒果亦夠晒香甜🧁Zoë (Hazelnut) - 鬆軟海綿蛋糕配上榛子奶油,加上脆脆餅底,口感豐富,而面頭有「福」字朱古力,夠晒應節🧁Lime Cheese - 青檸芝士蛋糕,超軟滑,青檸味亦非常清新🧁Hojicha - 外層係焙茶味朱古力,內層係焙茶忌廉蛋糕,香濃好味🧁Yuzu - 柚子味道酸酸甜甜,入口清新,面頭放了「財源廣進」夠晒好意頭🧁Hibiscus chocolate - 面頭係洛神花慕絲,中層係朱古力慕絲加海綿蛋糕,朱古力嘅甜

🧁Hibiscus chocolate - 面頭係洛神花慕絲,中層係朱古力慕絲加海綿蛋糕,朱古力嘅甜加上洛神花嘅酸,十分驚喜

2023-11-26 255 浏览
《The Lawn》以草坪為主題 舖滿花朵🌼🌸🌺💐草坪係用抹茶白朱古力整成既鏡面 💚🌱上面既靚靚花朵每朵都係eatable都係朱古力整成 非常透薄又精緻🍫就好似春天開滿彩色小花嘅草地 心情同視覺一樣咁享受連圖章都係食得既朱古力 好有心切開入面層次分明 最底係朱古力脆脆餅底 酥脆可口中間幾層係抹茶忌廉🍵搭配紅豆🫘散發濃郁茶香回甘 🍵紅豆綿密 甜味適中🫘仲有鬆軟濕潤嘅海綿蛋糕🍰層次豐富 整體抹茶味突出 讚!!

《The Lawn》

中間幾層係抹茶忌廉🍵搭配紅豆🫘

散發濃郁茶香回甘 🍵
紅豆綿密 甜味適中🫘
仲有鬆軟濕潤嘅海綿蛋糕🍰
層次豐富 整體抹茶味突出 讚!!
2023-11-06 248 浏览
📌ZoeZoe係本土手作法式蛋糕品牌,創立超過20年,在甜品界頗有名氣🫶🏽餅店由件裝蛋糕到原個蛋糕都有供應,款式選擇豐富而且賣相精緻,每件都係心機之作☺️ 🔖[ Hojicha ]蛋糕上鋪上金箔,貴氣十足✨配上花朵及甲蟲裝飾,簡單中有亮點🐞蛋糕外層係香濃焙茶朱古力,夾層有海綿蛋糕及焙茶mousse🍰海綿蛋糕帶點濕潤,配搭幼滑嘅焙茶mousse,口感輕盈細膩☺️而蛋糕底部加入脆脆,令層次更豐富,整體比例好完美,值得推介😚!
📌Zoe

🔖[ Hojicha ]

2023-10-31 191 浏览
💖 Zoe (九龍城)✨九龍城衙前圍道122號地下A號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️ 有留意開我嘅朋友都知道我係一個好鍾意蛋糕嘅人嘅🤭基本上乜嘢節日喺我眼中都係值得慶祝😜因為可以食蛋糕❤️今次其實只係行開街見到Zoe呢間蛋糕店就醒起有朋友介紹過俾我話好好味😆所以就入去買咗啦😋-Hibiscus Chocolate🎂 $780/5’今次就揀咗一個賣相好靚嘅洛神花蛋糕🙈我係超級鍾意食花味嘅蛋糕🌺食完除咗覺得好清新之外仲會覺得個口好香😂。上面啲花花全部都食得🫶🏻另外當中仲加入左一層類似茶味嘅夾心,令到洛神花嘅酸味得到中和。食落口仲會冇咁膩添。另外我仲好鍾意佢底層嘅朱古力脆脆😋

💖 Zoe (九龍城)
✨九龍城衙前圍道122號地下A號舖

-Hibiscus Chocolate🎂 $780/5’

2023-10-31
10 分钟 (外卖自取)
其他
庆祝纪念
纪念日
2023-09-19 201 浏览
🥰👶🏻滿月蛋糕選擇了zoë!·🎂Chocolate Truffle Heart Petal ($580) 鍾意食朱古力既必選🤤入口香濃,採用黑朱古力甜度不高. 唔食甜既👦🏻都讚~一層cream一層鬆軟海綿蛋糕,我最鍾意最底既朱古力脆脆..口感十足👍🏻除左味道,蛋糕設計都好有心思🥰心型花瓣中間仲有隻蜜蜂🐝,cute cute造型超適合同👶🏻慶祝🫶🏻·📍Zoë九龍城衙前衛道122號地下A號鋪
🥰👶🏻滿月蛋糕選擇了zoë!

📍Zoë
九龍城衙前衛道122號地下A號鋪