2016-04-26 455 浏览
差唔多下午餐時間,佢地會出一個叫『多咀小食盒』嘅餐單,由佢最初唔記得係$19定$20開始幫襯,後百物騰貴,小食盒亦都一蚊一蚊咁加價,直到依加$22。喺現今嘅香港都仲可以話係平價下午茶。每次去食都只會叫 M3 餐,主要係因為佢有一件家鄉雞同一件葡達,另有一小盒炸雞粒同一杯汽水。食炸雞每一次都係睇運氣,好彩嘅嗰日會買到炸出黎係金黃色吧雞,而唔好彩時,會撞正舖頭剛換新油(炸出黎嘅雞表面好白,好似冇炸過咁,心理上會覺得唔熟。)或者撞到舖頭啲油需要換但又未換,即係老油(炸出黎嘅食物好似黑炭,見到胃口都即時大減)而今次小 妹食中嘅估計係換新油後第二日嘅炸雞,辣家鄉雞表面金黃偏深色,雖然一早炸好等緊人客購買,但都但keel到香脆,肉質不老,可以一讚炸雞粒就比較參差,細嗰啲仲係好脆,但大粒嗰啲已經淋左葡達好好味,蛋黃味好突出杯裝百事就輸蝕左啲啦,係有可樂味係有氣,但感覺就係拍唔上罐裝嗰啲,勁似飲水。題外話:買呢啲茶餐,件家鄉雞一般都係俾雞下脾客人,但有時因失算,雞下脾賣晒/未炸好,咁就要俾雞上脾客人,但呢個情況時都會事先同客人單聲,問題係今次外賣回家,見到嘅係雞上脾,但事先並冇同小妹單聲呀~服務方面,

炸雞粒就比較參差,細嗰啲仲係好脆,但大粒嗰啲已經淋左

葡達好好味,蛋黃味好突出
服務方面,可能做左成日開始攰,一個二個都黑口黑面,唔係要求你笑口滿面,但都唔好一幅我欠你十萬九千蚊咁嘅面口呀……
M3多咀小食盒
外卖自取
2016-04-22 245 浏览
成日都有frd話依排個新雞好好味 所以早排買左勁抵KFC團購諗住同朋友食 但限定要14-22號兌換 Remark:只限星期一至五而大家依個week異常忙碌 朋友都吾得閒同我食 唯有自己買番屋企同屋企人食 但屋企人依排都病 所以基本上獨樂樂 食晒啲炸雞佢個套餐有:2件家鄉雞2件大阪燒脆雞2個蘑菇飯2個薯蓉2杯汽水承惠46蚊雞 好抵囉 都包好多野食 平時一個餐埋單30幾40走吾甩 但今次2個餐甘既量都係46蚊仲有我最愛既薯蓉同蘑菇飯 堅係yumyum大阪燒脆雞就有啲咸 可能燒汁太多 但入面雞有啲黑椒味又勁惹味 同埋木魚絲簡直錦上添花 又吾易濕晒 我擺左幾個鐘做宵夜都仲係圖中甘既野另外個員工仲主動俾晒手套 番屋企見到個袋入面有真係覺得好窩心
成日都有frd話依排個新雞好好味

用餐优惠
團購
大阪燒脆雞
2015-07-18 323 浏览
‪#‎期間限定‬ KFC PIZZA CHICKEN $68套餐✌👉套餐包括2個大飯2個pizza雞2個家鄉雞1個雞粒2杯飲品👉好抵好抵😂😂..............................⋯⋯1. ‪#‎pizza‬ ‪#‎chicken‬ 👍👍 (5分滿分)👉話說我個隻批殺雞吾夠味 但媽媽話佢個隻夠味👉👉只是普通家鄉雞上面多了一塊芝士同蕃茄醬 m...好似食pizza但無左下面塊包咁🙈..............................2. KFC 家鄉雞👍👍 (5分滿分)十年不變的食物😂👉 話說我個隻家鄉雞夠味 但媽媽話佢個隻吾夠味

👉好抵好抵😂😂
👉話說我個隻批殺雞吾夠味 但媽媽話佢個隻夠味
2. KFC 家鄉雞👍👍 (5分滿分)
十年不變的食物😂
👉 話說我個隻家鄉雞夠味 但媽媽話佢個隻吾夠味
pizza chicken
2015-07-14
2015-04-02 127 浏览
都好耐冇咁早起身啦,七點幾八點落樓下kfc食早餐。現家多數會去飲茶陪下屋企人吃下點心咁,所以kfc早餐早已很陌生了。點了鬆餅雞扒腸早餐$24.5+茄通$5.5 其實都係為求飽,所以味道冇咩保證。個鬆餅好硬,都唔香牛油同蜜糖味,不過一叉起就鬆開曬。 條腸又鹹又唔好食,個皮係脆個啲既脆皮腸,略嫌鹹了些。茄通預左唔會有咩濃茄湯味,但有粟米食下都係咁啦,通粉冇硬,好腍囗,煮得透心。加啲薯蓉配既雞扒,唔嫩滑,個炸皮仲有啲潮左,腍曬。評分:6.5/10
點了鬆餅雞扒腸早餐$24.5+茄通$5.5
全餐
其實都係為求飽,所以味道冇咩保證。
鬆餅
個鬆餅好硬,都唔香牛油同蜜糖味,不過一叉起就鬆開曬。
腸仔
條腸又鹹又唔好食,個皮係脆個啲既脆皮腸,略嫌鹹了些。
茄通$5.5
雞扒
加啲薯蓉配既雞扒,唔嫩滑,個炸皮仲有啲潮左,腍曬。

評分:6.5/10
2013-08-25 97 浏览
有日經過KFC諗住買餐加2個蜜糖鬆餅收銀話 蜜糖鬆餅要等15分鐘OK啦15分鐘唔算耐等等等 每15分鐘我就問一次我好記得我由1:50等到2:40我唔係淨係買KFC 我仲去第2道買飯等得黎個飯都凍哂個下真係好嬲明明話等15分鐘就得最後等左50分鐘之後叫左個經理出黎我要投訴!但佢叫我應該要不時提醒員工我又唔係冇提點解好似將責任推俾我咁經理最後話會改善下其實之前都投訴過不過都唔見有改善到既地方
有日經過KFC

經理最後話會改善下

其實之前都投訴過
不過都唔見有改善到既地方

2013-07-19
60 分钟 (外卖自取)
2012-06-07 128 浏览
連續考試多天,難得時間尚早,於是去KFC買個早餐!套餐5 Classic醒晨雞排餐($22.5)家鄉雞排,雞排經過醃製,鮮嫩得很!醬汁是磨菇汁,雞排配上醬汁,配撘一流!雞排雖好,也要醬汁扶持!烤香腸,與普通香腸大大不同,肉味濃,有點像熱狗腸,正!香蜜鬆餅,是KFC必食之一!這次沒有令我失望,鬆餅表面焗得香脆,內裏鬆軟,加上一點蜜糖,GOOD!鮮茄濃湯貝殼粉($5)怕吃不飽,加了一個貝殼粉,鮮茄味雖不濃,但不至於虛假,甚為清新!百事百事不過不失!整體不錯,吃過早餐,立刻温習,寄望明日考試高中狀元!
連續考試多天,難得時間尚早,於是去KFC買個早餐!

套餐5 Classic醒晨雞排餐($22.5)

烤香腸,與普通香腸大大不同,肉味濃,有點像熱狗腸,正!

鮮茄濃湯貝殼粉($5)

百事

百事不過不失!

整體不錯,吃過早餐,立刻温習,寄望明日考試高中狀元!
2012-06-07
5 分钟 (外卖自取)
$27.5 (早餐)
  • 香蜜鬆餅
2012-06-01 162 浏览
「一之公」晚餐,再加上連續四天外出開飯,於今日就試試KFC的新品-北京雞卷!北京雞卷套餐($37.8)北京雞卷依然燙手!內有京蔥、青瓜和脆雞柳,青瓜爽脆,配上滋味海鲜醬,味道有點像北京填鴨呢!雞卷的餅皮,有點像印度薄餅,有趣!磨菇飯的醬汁滿溢出來,醬汁依舊香濃,配上香軟白飯,飽肚之選!套餐原本有香辣脆雞2件,我轉了磨菇飯,但原來還有一件上脾的!雞十分香脆,入口不太辣,以急凍貨來說,完全及格!最後是KFC的招牌美食之一:葡撻一件!葡撻果然不失水準!表面有點燒焦,蛋味香濃,正!百事可樂還是可口可樂味道較佳!沒想到這次的「一之公」晚餐會有Surprise的!吃一口北京雞卷,是為人生一大樂事!7.5/10!

北京雞卷套餐($37.8)

食物「殘骸」
百事可樂

還是可口可樂味道較佳!

2012-06-01
5 分钟 (外卖自取)
$37.8 (晚餐)
食物「殘骸」
  • 北京雞卷
2009-11-05 27 浏览
我唔知道係一直,定係呢排~有餐+$5就有薯格~我覺得真係好抵呀!!!有次星期六,同男朋友溫書,去左KFC食LUNCH~我要1號餐定2號餐,係兩隻蜜蜜燒雞翼+GOO飯+橙汁男朋友又係唔知1號定2號餐,係兩件辣雞+雞皇飯+百事~我地兩個餐再另外加$5(即係$10)薯格~埋單$69.6,每人$34.8~~~蜜蜜燒雞翼係一次比一次"委縮"架!!!越來越細隻~雞就偶然大件細件,今次係幾大件,同埋好彩地入面係熟~有時候入面係血LUM LUM!!!!迫不得已會拎去換番隻熟既~仲有,佢而家會比芝士醬你點薯格~我覺得芝士醬比茄汁更加好味呀!!!!!!!!!
我唔知道係一直,定係呢排~
有餐+$5就有薯格~我覺得真係好抵呀!!!

有次星期六,同男朋友溫書,去左KFC食LUNCH~
我要1號餐定2號餐,係兩隻蜜蜜燒雞翼+GOO飯+橙汁
男朋友又係唔知1號定2號餐,係兩件辣雞+雞皇飯+百事~
我地兩個餐再另外加$5(即係$10)薯格~
埋單$69.6,每人$34.8~~~

蜜蜜燒雞翼係一次比一次"委縮"架!!!越來越細隻~
雞就偶然大件細件,今次係幾大件,同埋好彩地入面係熟~

$34.8 (午餐)
2009-08-30 58 浏览
呢個暑假媽咪有時都會去KFC買個下午茶比我但係原來星期六同日係冇下午茶...呢個餐應該冇名堂掛裹面有一隻葡撻,一個蘑菇飯,一隻蜜蜜燒雞翼($19)同一杯凍檸茶(+$3)但係媽咪怕我唔飽,再加多兩隻巴辣雞翼比我(+$6)佢隻葡撻唔洗講,不嬲都好好味,甜甜地咁,岩哂我!!!蘑菇飯不嬲都係賣飛佛,好\味道個蜜蜜燒雞翼就少少凍,同埋越來越細隻凍檸茶好飲過D百事可樂多多聲而個兩隻巴辣雞翼呢又係凍凍地,點解逄係雞都凍凍地架?我覺得溫度方面要改善下,其餘都冇問題,滿意既
呢個暑假媽咪有時都會去KFC買個下午茶比我
但係原來星期六同日係冇下午茶...

呢個餐應該冇名堂掛
但係媽咪怕我唔飽,再加多兩隻巴辣雞翼比我(+$6)

佢隻葡撻唔洗講,不嬲都好好味,甜甜地咁,岩哂我!!!

蘑菇飯不嬲都係賣飛佛,好\味道
個蜜蜜燒雞翼就少少凍,同埋越來越細隻

凍檸茶好飲過D百事可樂多多聲
而個兩隻巴辣雞翼呢又係凍凍地,點解逄係雞都凍凍地架?
我覺得溫度方面要改善下,其餘都冇問題,滿意既
2009-02-25 47 浏览
未食過kfc ge早餐,見自己響早餐時段起到身就去試下啦~叫左個雞扒+香腸蛋雞鬆熱烤卷雞扒:其實係一小塊炸,好乾又鞋,唔好食之餘都覺得幾特別,因為覺得冇咩食店會喺早餐時間提供炸雞香腸蛋雞鬆熱烤卷:個又長又怪又難記,要上網睇返先知係呢個名!!! 又係一樣古怪食物,感覺上有d九唔搭八,好似求其將一d野包埋一齊就俾人食咁咁... ... 將切半ge腸仔同炒蛋包埋一齊再加少少沙律醬,味道真係普通不過香蜜鬆餅:因為有食家對佢稱讚過,所以對佢期望都幾高下,但一食,即時記起麥當勞年幾兩年前有一樣早餐食品叫"提子鬆餅" 如果將提子拎走咁就同呢個野係同一皇食品,味道一模一樣,名字雖然叫香蜜,但一d蜜味都冇
未食過kfc ge早餐,見自己響早餐時段起到身就去試下啦~
叫左個雞扒+香腸蛋雞鬆熱烤卷
碟同食物,好大對比
$24 (早餐)
2008-12-02 26 浏览
為左個新出ge棉花糖朱古力批,而去食的一個套餐:2隻蜜蜜燒雞亦,格格脆薯,一個棉花糖朱古力批,一個蘑菇飯+杯野飲共$27.8對一個女仔黎講,係一個食得飽ge套餐!!蜜蜜燒雞亦:一向係我對kfc唯一最愛ge食物,但呢一次好似失左手,唔夠甜,同埋個棉心朱古力批放響佢ge上面,搞到溝到d味辣汁蘑菇香飯:唔3第一次食,但覺得幾惹味棉心朱古力批:今次ge主角,但比上次老麥出ge朱力批差,朱古力係杰的但要食到一半先食到d味,棉心就似bbq時嗰d咁,個皮ge味... ...我唔係咁鍾意
為左個新出ge棉花糖朱古力批,而去食的
對一個女仔黎講,係一個食得飽ge套餐!!
辣汁蘑菇香飯:唔3第一次食,但覺得幾惹味

薯格又細又少
2008-08-24 15 浏览
有d口痕,so走入去買左個鬆餅食,再同朋友坐一陣~鬆餅($6.5):我一向都鍾意食~鍾意佢甜甜地~但係..今次lee個就無咩甜味..表面都好似無蜜糖..不過,依然係好香牛油味,外脆內軟,入面軟綿綿,好香~*
有d口痕,so走入去買左個鬆餅食,再同朋友坐一陣~

鬆餅