2009-01-31 6 浏览
行开湾仔一直都想试下呢间餐厅。今晚见经过就入左去食啦。叫左个香草三文鱼x菇意粉餐(类似咁o既名,唔记得咩汁/食唔出咩汁)饮品点了冻朱古力意粉比饮品快到,黎到"巢"左意粉几下,主菜三文鱼得两粒,仲要系细过蕃茄碎的(见图),心谂唔系呀fa,咁都比得人食?再"巢"之下见多半粒三文鱼碎片,唔知好嬲定好笑,不过都要食架啦,一食....汁少到不堪,亦无味,d意粉亦吸收唔到d汁,又干又淡,极尽痛苦,唯一好处就系碟野够细碟,拿拿临食完脱苦海。食左碟咁唔知点既野,希望饮番杯饮品可以慰藉下,点知~杯冻朱古力既差劣程度竟然可以同碟意粉媲美,用一个字形容杯朱古力「淡」系唔够o既,杯朱古力系「好淡」啰!淡到点呢,简直好似你饮净5分1杯朱古力,再放到d冰溶晒咁淡,啜多两啖就啜到d未溶既朱古力粉。老实说,湾仔是但一间茶餐厅都冲得好饮过佢。如此的一餐盛惠$107绝对不值,一定一定一定无下次。或者只怪我无一早上openrice睇下间餐厅最好o既菜色原来系鸭胸/咖啡&蛋糕啦!最后,十分认同之前SMASHING PUMPKINS师兄的食评所讲:「女生请你品尝她在家政堂的制成品.....」但如果女生连冲一杯朱古力都冲得唔好,
行开湾仔一直都想试下呢间餐厅。
今晚见经过就入左去食啦。
饮品点了冻朱古力

如此的一餐盛惠$107绝对不值,一定一定一定无下次。

但如果女生连冲一杯朱古力都冲得唔好,都真系要好好改善下!
$53.5 (晚餐)