今日放假同朋友去左尖沙咀行街,行到攰攰地又啱啱落大雨,记得朋友讲过诺士佛台有一间坐得几舒服嘅酒吧仔叫GuluGulu,仲记得佢个名系因为觉得佢个名几得意!于是就同朋友去咗𠮶度饮野。去到已经觉得个环境唔错,座位非常宽敞同舒适,播住音乐好chill,冷气仲好足够,适合呢啲热辣辣嘅日子!我哋拣咗坐喺高枱,正正望住Bartender吧位置!我哋叫咗两个串烧组合,都几抵:串烧组合 $118包括鸡皮、鸡髀菇、日本厚油扬、鸡软骨、免治鸡肉棒。烧得几香脆,特别钟意日本厚油扬,唔会好干,少少酱汁喺入面,咬入口又保留到有豆腐嘅香味。牛肉组合 $178安格斯牛肉串、牛肉串、山贼牛肋串、牛舌芯牛魔王嘅朋友对于呢四串牛牛串烧都表示好满意,牛舌芯烧得好爽口,唔会太韧同太老,配上黑胡椒粒,好好味。牛肉串嘅牛肉好腍,唔会好难咬开,烧嘅熟度都啱啱好!!串烧组合仲各包一杯嘢饮,我同朋友各自叫咗一杯嘢饮:Tropical Island 同 GULU GULU Porsche。Tropical Island 有浓郁嘅果汁味,其中热情果味特别浓厚,味道甜甜地,几好饮。GULU GULU Porsche系有橙同菠萝嘅味道喺入面,

我哋叫咗两个串烧组合,都几抵:

串烧组合 $118
包括鸡皮、鸡髀菇、日本厚油扬、鸡软骨、免治鸡肉棒。

牛肉组合 $178
安格斯牛肉串、牛肉串、山贼牛肋串、牛舌芯

Tropical Island 有浓郁嘅果汁味,其中热情果味特别浓厚,味道甜甜地,几好饮。GULU GULU Porsche系有橙同菠萝嘅味道喺入面,都系甜甜的,饮入口嘅时候会先感觉到菠萝嘅味道,慢慢先至会有橙嘅味道渗出嚟,不过柠檬味就比橙同菠萝盖住左啦。

呢间酒吧仔真系好适合三五知己坐喺度饮酒倾偈Chill下咁样渡过一个下午/晚上。