2020-08-08
一直on 我既eat list好耐,今日终于黎食Brunch啦,日式居酒屋鱼治,Brunch Menu款式不算多😗除咗一客刺身,烤牛肋骨,蒲烧鳗鱼同甜品之外,其他菜式都可以任嗌,但不包饮料。🔺刺身最出色系章红同带子,其他都一般。🔺最令我其待既系三文鱼籽半熟蛋,不过半熟溏心蛋过老,配上三文鱼籽同芥茉,一啖摆落口,三文鱼籽爆开,好特别既口感,味道不错既😍🔺鸡胸肉沙拉🥗外表粉红色,不过咬落好鞋,无咩鸡味。🔺鳀鱼酱伴鲜野菜系几特别既,用上新鲜既红青甘笋、车厘茄、日本蕃薯,蘸上鳀鱼酱,几特别呢。🔺牛肋骨上枱有点失望,份量好小,而且肥肉好多,食落好咸,牛味唔够突出🥺🥺🔺 蒲烧鳗鱼大大条,烧得岩岩好😚🔺白汁烤焗海胆三文鱼籽,面头铺上海胆同三文鱼籽,配埋白汁长通粉,焗完热辣辣。🔺花鱼一夜干,嗌左两条,炉端烧既好处系可以令烤鱼既肉质更嫩滑,锁住烤鱼嘅肉汁。🔺盐烧鸡翼 (日本产纯和鸡) ,盐烧过后既鸡翼皮真心外脆内嫩。🔺新推出既烧鸡横膈膜,几香口又有咬口🤪鱼治地址:中环威灵顿街2-8号M88威灵顿广场7/F
🔺刺身最出色系章红同带子,其他都一般。
🔺鸡胸肉沙拉🥗外表粉红色,不过咬落好鞋,无咩鸡味。
🔺 蒲烧鳗鱼大大条,烧得岩岩好😚
🔺新推出既烧鸡横膈膜,几香口又有咬口🤪
鱼治
地址:中环威灵顿街2-8号M88威灵顿广场7/F