2019-05-07
今日落大雨心情有d厌闷👉👈所以放工后特别安排同男友黎食下甜品~~😜😜其实自开张以黎都黎左好多次🤗平时次次都要等位,可能今次好早黎(平日夜晚7点左右),成间餐厅得一枱客人😛😛餐厅入面唔系好大,不过成间舖头用木材原色做主调,混搭嘅白色嘅墙身同餐枱,加上柔和偏黄嘅灯光,令人感觉置身喺森林小木屋之中🏡🙂临走仲睇到餐厅入面有一个位系千秋凳咁样咖😍😍不过由于当时有其他客人坐紧,就唔方便影相噜~ 焦糖香蕉比利时窝夫($58)整得好有心思嘅waffle😘除左主角朱古力窝夫好有朱古力味之外,其他"配角"都绝对唔会失色 - 雪糕可以简味道(vanilla/芒果/朱古力/绿茶),除左有糖浆之外,仲有d朱古力脆脆,曲奇饼碎同开心果碎😊😊口感劲有层次!!香蕉有焦糖脆面~仲暖暖地咖😍😍😍超正!!!冲绳雪花冰($45)好靓好丰富好多料🤩🤩仲满到影影下相有粒蓝莓跌左出黎🤭除左有好多唔同嘅水果之外,仲有棉花糖芋圆同开心果粒😋不过海盐味雪花冰真系有d咸..唔系个个会钟意嘅口味🤔但冰蓝色嘅雪花冰影相打咭系几靓🙈🙈食完真系大满足呀😆👍👍
所以放工后特别安排同男友黎食下甜品~~😜😜
焦糖香蕉比利时窝夫($58)
冲绳雪花冰($45)
食完真系大满足呀😆👍👍