2021-03-28 36 浏览
火五火车头牛肉粉($6️⃣2️⃣)佢真系超大碗,拎上嚟𠮶下吓亲我🤣。一睇就知份量好多,配料都唔算少。个汤底做得几唔错,好惹味,啲河粉都好滑,佢仲有自家制嘅XO酱😍,忍唔住捞埋啲河粉一齐食。火五炭烧鳗鱼饭($4️⃣8️⃣)估唔到越南铺都有鳗鱼食,仲要块鳗鱼都几大块同厚肉,味道都ok,48蚊真系几抵😯,叫得过!不过佢啲饭唔系一般嘅多,细食嘅朋友可以叫少饭🤣,女仔应该食唔晒。黄金虾球($4️⃣8️⃣)佢一共有五只虾,每只虾都OK大只,每只炸虾层炸粉都好平均咁沾上咗咸蛋黄酱,好好食呀,我觉得呢个可以encore❗️意大利黑醋汁蒜蓉牛油鸡翼($4️⃣8️⃣)挣扎咗好耐应该叫香茅鸡翼定系呢个,最后忍唔住叫咗呢款🤣,因为好好奇佢咩味。唔知系咪因为加咗黑醋汁嘅缘故,我觉得食落去冇咁漏,酸酸地,而佢啲蒜蓉本身都腌过,同平时食嘅蒜蓉牛油鸡翼有啲唔同,几有新意。而啲鸡肉仲保留到肉汁,几好。
火五火车头牛肉粉($6️⃣2️⃣)
火五火车头牛肉粉

火五炭烧鳗鱼饭($4️⃣8️⃣)

火五炭烧鳗鱼饭

黄金虾球($4️⃣8️⃣)
黄金虾球

意大利黑醋汁蒜蓉牛油鸡翼($4️⃣8️⃣)

意大利黑醋汁蒜蓉牛油鸡翼

火五火车头牛肉粉