2020-12-05
乐富中心新装修完今日终于有机会去行下充满儿时回忆既地方❤️真系多画好多美食呀,UNY生活创库入面既楼锦丰真系好惊喜呀!牛丸猪肉丸🍡金边粉双拼船河,船河大大碗,牛肉丸有好香既牛味,而且口感十足,配上味道较平和既猪肉丸,一清一浓好完美,炸猪皮吸收左香浓既汤底,特别好食,面底我选择左金边粉,因为比较香,面身都比较有质感😋😋😋泰式无骨鸡饭,无骨鸡味道比较香鸡味突出,而且肉质好嫩滑,劲有泰国既风味,食之前饮淡清甜既冬瓜汤,Yummy😍饭方面一样可以选择油饭同白饮,大家可以按照喜好咁嗌👍🏼青咖喱鸡饭估唔到咁有惊喜,重点既青咖喱真系好香甜,椰浆同咖喱味我觉得比例岩岩好,加上prefect match既鸡肉,送饭真系超一流,大推呢度既咖喱呀🤪珍多冰椰汁味好香,而且绿豆粉同糯米好好口感,正呀😝咸柑桔梳打咸柑桔既味道系我比较喜欢既,咸中有点甘,加上7-up既甜味,混合埋一齐好特别😍😍泰式奶茶茶香足够,而且甜味唔同一般泰式奶茶咁俾人死甜既感觉,佢既甜同奶茶既香都好夹,我俾💯分💕最后食埋个芒果糯米饭就一解乡愁😋😋😋
最后食埋个芒果糯米饭就一解乡愁😋😋😋