2024-10-15
💖 云川百味 (元朗)✨元朗青山公路 - 元朗段242号福德楼地舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️屯门名物开到去元朗,愈来愈多分店😏。我同老公喺元朗广场附近行街先发现原来𠮶度都有一间分店🤪,你𠮶浸猪颈肉嘅香味引左入去🤩-猪颈肉+猪软骨鲜鱼汤红薯粉+冻柠檬利宾纳🍲 $64鲜鱼汤底清新浓郁,带住淡淡嘅海鲜味🐟,配上猪颈肉同猪软骨,肉质交融,形成咗完美嘅搭配👅。红薯粉滑润,吸收咗汤汁嘅精华🥰,而且仲好弹牙!建议大家一定要嚟呢度食佢哋嘅猪颈肉!因为系signature👍🏻。猪软骨就好腍😝-韭菜水饺+墨鱼咀猪骨汤米线+冻柠乐🍜 $64韭菜水饺皮薄馅,份量又多😝,咬落去𠮶一刻嘅鲜香真系令人难忘。搭配墨鱼咀🦑,好弹牙🤩。猪骨汤微辣又浓郁👍🏻。除咗红薯粉大家都可以拣米线❤️-麻辣手撕鸡🌶️ $42好搞笑嘅Menu, Menu上面显示咗呢一款手撕鸡系唔辣,而且好推荐。咁我哋就叫左😝。点样唔辣但系又叫麻辣呢?食落口佢系有麻辣嘅香气,但系真系完全唔辣😎好惹味👅。旁边仲配埋麻酱,份量都几多😆想继续睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie如果大家有其他餐厅推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔
💖 云川百味 (元朗)
✨元朗青山公路 - 元朗段242号福德楼地舖
-猪颈肉+猪软骨鲜鱼汤红薯粉+冻柠檬利宾纳🍲 $64