2022-01-10
《别具格调地中海菜⛴》———————————————-#Opa 🌊-呢间位于尖沙咀嘅特色地中海菜非常有情调,装修走简约设计,男朋友专登带我嚟食weekend lunch拍拖,明明喺闹市当中但都有种渡假嘅感觉,够晒chill🤩-🍕 OPA Special呢款薄底Pizza都几特别,食落好脆又唔会太干,而且超级足料,上面布满火箭菜、鸡肉同蘑菇,配埋sour cream嘅酱汁层次丰富😍-🦆 Grilled Smoked Duck RisottoRisotto 个汁一啲都唔腻,软硬度适中,大大块烟鸭胸肉片肉质嫩滑,口感丰富😋-饮品方面,我就叫咗杯Signature Mocktail Big Bang💥 味道够晒fresh,以芒果、菠萝同热情果混合而成,清新解渴,容易入口~ 另一杯Hazelnut Smoothie嘅口感就比较浓郁,奶味香浓🥰 最后以一个甜品心太软作结,so sweet,够晒幸福!-⭐价钱参考:Grilled Smoked Duck Risotto: $145OPA Special: $160Chocolate Fondant: $78Big Bang: $88Hazelnut
———————————————-
#Opa 🌊