本身喺湾仔食过另一间分店,今日陪女朋友行完囍帖街,附近有一间食酸菜鱼、烤鱼。而且佢入边有一个套餐,非常之抵,2人套价就只需228,有3款𩠌选择。以往我哋会食水煮牛肉,今日拣水煮鱼小辣前菜食咗凉拌粉皮第二度主菜,凤梨鱼块。鱼块大大块,甜酸适中,好开胃配白饭非常适合。鱼块口感唔错,菠萝味道可口,青椒清爽入边地方非常阔落,大部份都系卡位,坐得吹晒舒服,而且有电视可以睇。卖相非常吸睛,配菜有菊花、少量香菜、黄芽白 、酸菜、芽菜、非常清爽嘅莴笋智尊餐厅嘅酸菜鱼好大盘,之前食过正常辣,有啲太辣,今次叫小辣。汤头上面有好多食用菊花、而且有丰富嘅鱼片肉。酸菜非常足料,汤头酸辣香浓,你见到鲜艳嘅黄色。鱼肉嫩滑,用嚟配白饭非常之好。入面嘅薯粉好厚身烟靭,吸收咗酸菜鱼汤,仲有少量芽菜陪伴。食辣嘢,当然要叫个柠檬可乐、柠檬七喜!冰冻嘅可乐七喜,配辣汤系一流🤪

前菜食咗凉拌粉皮

• 酸菜鱼