2023-08-06
啱啱去完荷花展,难得嚟到湾仔,大乡里出城,梗系要去湾仔食吓啲特别嘅嘢啦!朋友介绍呢间小店系新开嘅外卖店,味道非常特别,于是就去完荷花展就嚟买外卖返屋企食啱啱好啦!去到果然系一间有特色嘅小店,既然系朋友介绍嘅一于带返啲招牌食物,亦都系老板亲自介绍嘅,老板好好客,好好倾♥️Chili mono,个名咁特别,原来系我哋平时食开嘅饺子🥟回家上红椒黄椒炒,配上自家制嘅酱料,酸酸美味😋而且饺子🥟好饱满,相当足料!chicken kabsa,呢个就系鸡扒饭,样子相当吸引,用上当地嘅稻米,配上香料变成黄色嘅一粒粒饭,长条型嘅饭粒相当有赵口,配上新鲜煎嘅鸡柳,配搭埋自家制嘅酱汁,别有一番味道😚chicken bhami,呢个类似越南嘅法包,材料相当多,有青瓜红萝卜,同埋最主要嘅鸡柳,烤过既鸡柳相当惹味,食落好有层次😚最后就系烧鸡翼,一串有三只鸡翼,呢只鸡翼唔系普通嘅烧鸡翼,而系配上地道嘅酱料烧成,所以望落去有少少橙橙地色,食落去酸酸哋,好夹㗎😋