2022-09-08
其实本身想食猪手,点知去到卖晒,下回要请早~鲭鱼便当冇谂过鲭鱼可以拎去炸,但食落又唔干,比想像中好食(开头冇咩期望😂)。鱼肉都几厚,好多肉,不过有少量骨,要小心。另外配料份量都好多,粉丝好惹味。虾卷便当另外个虾卷都几好食,我个人中意虾卷多啲,因为啱我口味。炸得好香口,有虾既鲜甜咁,𩠌饭几正。不过佢真系太多饭啦,食唔晒呀,下次可能要叫佢少饭。小食叫咗个炸甜不辣,老实讲就唔系我杯茶😂,不过屋企人好欣赏,所以真系口味问题。佢口感好烟韧,好少少甜味咁。饮品加咗钱要QQ果鲜奶茶,呢个好好饮,唔太甜,用咗鲜牛奶,奶味更香浓。其实佢比较多人食既应该系炸排骨同埋炸鸡髀便当,不过今日唔想太热气(虽则今日叫既都系炸嘢)。我觉得个价钱都算系咁,好大盒,份量好够,仲配冬瓜茶,住附近唔想煮饭可以考虑吓。
鲭鱼便当
虾卷便当