2020-06-13
夏天天气炎热,唔想食饭,食面就最好啦,配埋啲凉拌小食就真系消消暑😚咁岩行过见到哩间新开既小店🥳装潢好靓仔,好似日式拉面店😚难怪未够12点就座满唒客人🤫🤫服务态度又好好👍🎈花雕醉鸡😚好开胃既前菜,一上枱酒香扑鼻,玫瑰露酒好香,清香不油腻,充满整个口腔,食落鸡肉好嫩滑😘 最钟意系食块鸡皮,因为有一层透明啫喱状既膏🥰🥰🎈 麻辣香鸡,特调既麻辣鸡,真系超美味👍 系其他舖头未见过有哩款小食,净系食过口水鸡,果然麻道十足,鸡肉又香又滑,好味又开胃😍真系无得输,必食之选 💋🎈 麻辣鸭肾,每一啖都有满满麻辣香气,又够辣又够香,鸡肾爽口有嚼劲,弹牙又有口感,真系非常不错🤗🎈 麻辣牛筋腩,真系香气四溢😘 牛筋含有丰富既胶原蛋白,好喜欢牛筋腩爽劲咬口,而味道带点麻辣😘🎈蒜泥牛𦟌😘 牛展切到好薄,软硬适中,有咬口,又好弹牙,食落好有层次😝加埋个蒜泥冇得顶,味道岩岩好,好钟意食到成口蒜泥味,真系食指大动🥰🎈猪软骨温泉蛋木耳刀削面😋 很大的一碗面,即叫即削既刀削面,又烟韧又有弹性,好中意食啲有口感既面😚 推介猪软骨👍淋得好淋好入味👍 唔韧唔鞋😋 入口即溶既感觉🥰又可以拣冷拌面or热拌🥳最惊喜嘅竟然系有阿华田脆爆饮
最惊喜嘅竟然系有阿华田脆爆饮品,食完啲辣辣地既食物,再饮番啖,真系好爽呢❤️